Uogienės, kompotai, sultys...

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 11:28

as nuplaunu paprastai vynuoges,sudedu i stiklainius ir uzpilu sirupu isvirtu :wink: Tik reikia nepamazinti uogu ideti,nes spalva,jei jos melynos,bus negrazi.As dedu beveik pilna stiklaini uogu,tada skonis kompoto gaunasi,kaip parduotuveje buna vynuogiu gerymas tetra pakuose :wink: :luks:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 02 Rgs 2007, 11:36

tutsi rašė:as nuplaunu paprastai vynuoges,sudedu i stiklainius ir uzpilu sirupu isvirtu :wink: Tik reikia nepamazinti uogu ideti,nes spalva,jei jos melynos,bus negrazi.As dedu beveik pilna stiklaini uogu,tada skonis kompoto gaunasi,kaip parduotuveje buna vynuogiu gerymas tetra pakuose :wink: :luks:
Ačiū! Galvojau kažkaip neįprastai tas kompotas verdasi :D
Reiks įvertint vynuogių derlių ir pasigamint.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 13:19

Pabandysiu. Dėkui, TutsiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 19:23

Rabarbarų uogienė su apelsinais

apie 1 kg rabarbarų lapkočių,
apie 1 kg cukraus,
apie 1 kg apelsinų,
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono,
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero arba tarkuotos imbiero šaknies ( pagal skonį ),
maltų gvazdikėlių
Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve.
Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais ( sėklas, jeigu yra, išimti ).
Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą ( tik ne aliumininį ), užvirti, sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10 – 15 min.
Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą ir dar pavirti apie 5 min.
Supilti į paruoštus indus, sandariai uždaryti. Laikyti šaltoje vietoje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:05

Braškių uogienė su levandomis

1 kg (2 litrai) braškių;
0,5 litro obuolių sidro;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
1–2 valgomųjų šaukštų džiovintų levandų žiedų.
Braškes nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Braškes ir sidrą supilkite į puodą ir neuždengę virkite 5–6 min. Suberkite levandų žiedus ir uogienių cukrų, maišydami dar pavirkite 3–4min.
Nugraibykite putas ir išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:06

Slyvų džemas su migdolais

1–1,5 kg slyvų;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
2 cinamono lazdelių;
4 žvaigždinių anyžių;
200 g. saldžiųjų migdolų.
Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nuplaukite ir išimkite kauliukus. Slyvų puseles supjaustykite smulkiau. Karštu vandeniu nuplikykite migdolus ir nulupkite jų odelę. Slyvas ir prieskonius sudėkite į puodą ir maišydami virkite 10 min. Į slyvų masę suberkite uogienių cukrų bei migdolus ir pavirkite dar 2–3 min.
Nugraibykite putas ir išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:06


Bruknių uogienė su konjaku


1 kg (2 litrai) bruknių;
400 ml vandens;
1 cinamono lazdelės;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
100 ml konjako ar brendžio.
Uogas nuvalykite ir nuplaukite. Į puodą pripilkite vandens ir užvirkite. Suberkite uogas, įdėkite cinamono lazdelę, ir uždengtame puode masę virkite 5 min. Suberkite uogienių cukrų ir pavirkite 2 min. Konjaką supilkite puodą nukėlus nuo viryklės ir maišykite kol uogienė atšals, kitaip uogos sulips.
Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 16:08

Spanguolių ir obuolių uogienė

1 kg spanguolių
300 g obuolių
1,3 kg cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1,5 stiklinės vandens
Perrinktas ir nuplautas spanguoles 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje.
Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, užpilti ant išgriebtų iš vandens uogų ir iš lėto užvirti.Tuomet uogienę staigiai atvėsinti.Tokią operaciją kartoti 3 kartus.
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti.Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje.
Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę.Tuomet virti dar 15-20 min.
Baigianti virti suberti vanilinį cukrų.Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 16:47

Morkų ir apelsinų marmeladas

600 g rudojo cukraus
3 stiklinės tarkuotų morkų
4 vidutinio dydžio apelsinai
1 didelė citrina
Apelsinus ir citriną susmulkinti smulkintuvu. Sumaišyti su morkomis ir cukrumi. Palikti nakčiai. Mišinį virti, kol sutirštės. Karštą marmeladą supilstyti į stiklainius.

Vartotojo avataras
nieko_nemoku
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 105
Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pliusai: 5
Miestas: Alytus

Standartinė nieko_nemoku » 21 Bir 2008, 23:20

sveikos didziodios kulinares :aciu1: gal jums pasirodys juokinga, bet noriu paprasyti, kad parasytumet kaip daryti braskiu kompota :oops:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Bir 2008, 10:51

as darau labai paprtastai,dedu i stiklaini uogas nuplautas,tada isverdu sirupa-3 litrams vandens dedu 1 kg.cukraus ir verdanciu uzpilu :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 23 Bir 2008, 12:59

bijau pameluoti, dar mamos paklausiu, bet ji berods ideda uogas, beria cukraus tam tikra kieki i uzpila verdanciu vandeniu (stiklainiai, savaime suprantama, paruosti ir pasterizuoti... :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Bir 2008, 13:21

Aš visus uogų kompotus darau taip, kaip Tutsi :lol: dar nė karto nepavedė šis paprastas būdas

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Bir 2008, 13:31

o pas mane dabar trys kibirai braskiu,bet sveikatos nerasta visai...kaip jas reikes sutvarkyti,tai neisivaizduoju :cry:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 23 Bir 2008, 13:39

Tutsiuk, tu dabar iklak kavos.
O paskiau gal kaip tik prie brashkiu nusiraminsi... :)
Žiūrėk, visas pasaulis toks neteisingas, o štai braškės - tokios pačios sultingos, saldžios ir raudonos. :) Su braškėm į stiklainius keliauja vasara, tapūs lietuvškos saulės spinduliai, pirmi laukti lietūs ir meilė namiškiams, su kuria tas braškes sudedi. :) Už jokius pinigus kitu laiku negautum trijų kibirų šitų nuostabių braškių :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Bir 2008, 13:45

aciu,kad paguodei,aisku as jas sutvarkysiu butinai :wink:

Vartotojo avataras
nieko_nemoku
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 105
Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pliusai: 5
Miestas: Alytus

Standartinė nieko_nemoku » 23 Bir 2008, 22:55

la major taip graziai apie braskytes parasei kad iskart uzsimirso visas vargas kuri siandien patyriau su tom braskem :lol: prisidariau ir kompotu, ir uogienes prisiviriau, ir i saldikli trintu ir "cielu" prisidejau. o kur dar namo tvarkymas, darzu ravejimas, su mergaitem ir mieste pasivaiksciot spejom :D kartais stebiuosi is kur pas mane tiek jiegu :shock: bet tikriausiai mes visos moterys tokios vieninteles ir nepakartojamos 041 . o kaip tau Tutsi sekesi su tais 3 kibirais braskiu?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Bir 2008, 02:33

uzpyliau dali cukrum,ryt isvirsiu uogiene,o dali sutryniau ir sudejau i saldytuva :roll:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 24 Bir 2008, 14:23

oi, trintos šaldytos kaip skanu :!: Po to žiemą paragauji - pilna burna vasaros... 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Bir 2008, 14:35

jau bloga nuo braskiu,baigiu uogiene virti :evil:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 24 Bir 2008, 14:51

:lol: :lol: :lol:
Dabar bloga - žiemą gera bus :D

Vartotojo avataras
nieko_nemoku
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 105
Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pliusai: 5
Miestas: Alytus

Standartinė nieko_nemoku » 24 Bir 2008, 18:56

as tai dar ir dzemo padariau mergaitems. siaip uogieniu nemegztu, bet braskes :hubba: pernai prisiviriau juoduju serbentu tai tik 1 sloikuti pradariau, ir tai dar saldytuve stovi. visus kitus vis mamai ir krikstasuniui isdalinau kai i svecius atvaziuodavo
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Lie 2008, 09:50

Šiaip tai aš nelabai jau daug konservuoju žiemai, bet pas sesę sode labai jau daug užderėjo trešnių. Saldžios labai, valgyt labai skanios, tamsios tokios, kaip vyšnios. Gavau tokį įsakymą iš jos - atvažiuoji ir prisiskini kibiriuką. Nuvažiavom, prisiskynėm. O vakar tai vargo vakarienė buvo - kol iėmiau kauliukus, viriau uogienę. Pirmą kartą iš trešnių viriau - ji man kažkokia bekvapė, saldi, nors cukraus dėjau nedaug. Tai sugalvojau kaip skonį pataisyti - turėjau visą puslitrį stiklainį pernykščių serbentų sulčių - supyliau jas į trešnes, vėl užviriau, tai gavosi kiek rūgštesnė uogienė, ir mano nuomone, skanesnė. Gyveni mokaisi... Ar jums kada teko virti iš trešnių?

Vartotojo avataras
nieko_nemoku
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 105
Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pliusai: 5
Miestas: Alytus

Standartinė nieko_nemoku » 09 Lie 2008, 00:29

siaip asmeniskai man tresnes daug skaniau nei vysnios, bet pas mus yra tik vysnaiciu. as cia tokio klausimelio noriu paklausti. ar galima is saldytu uogu daryti kompota?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 09 Lie 2008, 09:21

Šiaip atsigėrimui galima virti kompotus, bet ilgesniam laikymui, vekavimui... nežinau, nesu vekavusi iš šaldytų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2008, 11:13

abejoju ar is šaldytu uogu galima vakuoti...manau NE :roll:

Vartotojo avataras
nieko_nemoku
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 105
Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pliusai: 5
Miestas: Alytus

Standartinė nieko_nemoku » 09 Lie 2008, 20:00

aiskiukas tada. o kiek cukraus reikia deti 3 litrams vandens verdant vysniu kompota?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2008, 21:04

as visiems kompotams darau-1 kg.cukraus+ 3 l. vandens :!:

Vartotojo avataras
nieko_nemoku
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 105
Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pliusai: 5
Miestas: Alytus

Standartinė nieko_nemoku » 09 Lie 2008, 21:34

na aciu jums labai, didziosios virejukes :aciu1:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2008, 22:26

nera uz ka :wink:

Skelbti atsakymą