Įvairūs pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Įvairūs pyragai
Labai skaniai atrodo O ten dar uogienės yra ar kas ten per sluoksnis?
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
eina teslos sluoksnis, ant teslos dedasi cukrus sumaisytas su cinamonu ir sokolado drozles, paskui vel teslos sluoksnis, o ant virsaus vel cukrus sumaisytas su cinamonu ir sokolado drozles. Viduje esantis sokoladas minkstas, o ant virsaus nuo cukraus uzsideda sokolado plutele...tikrai kepsiu dar karta
Chocolate Chip Sour Cream Cake
1 stick butter, at room temperature
1 1/2 cups sugar
3 eggs, separated
1 1/2 teaspoons vanilla extract
16 ounces sour cream
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 1/2 teaspoons baking soda
12 ounces chocolate chips
1/2 cup sugar
1 teaspoon cinnamon
Preheat oven to 350°F.
In a large bowl, cream butter and 1 1/2 cups sugar, then mix in the egg yolks and vanilla. Sift flour, baking soda and baking powder together into a separate bowl. Alternately add sour cream and then dry ingredients into butter mixture. Beat eggs whites until stiff, then fold into batter. Mix last 1/2 cup sugar and cinnamon together in a separate, small dish.
In a greased 9″x13″ pan, pour in half of the cake batter. Sprinkle the top with half of the cinnamon-sugar mixture and half of the chocolate chips. Pour remaining batter on top, sprinkling the top with the remaining cinnamon-sugar and chocolate chips.
Bake for 40 to 50 minutes, or until a tester comes out clean.
Chocolate Chip Sour Cream Cake
1 stick butter, at room temperature
1 1/2 cups sugar
3 eggs, separated
1 1/2 teaspoons vanilla extract
16 ounces sour cream
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 1/2 teaspoons baking soda
12 ounces chocolate chips
1/2 cup sugar
1 teaspoon cinnamon
Preheat oven to 350°F.
In a large bowl, cream butter and 1 1/2 cups sugar, then mix in the egg yolks and vanilla. Sift flour, baking soda and baking powder together into a separate bowl. Alternately add sour cream and then dry ingredients into butter mixture. Beat eggs whites until stiff, then fold into batter. Mix last 1/2 cup sugar and cinnamon together in a separate, small dish.
In a greased 9″x13″ pan, pour in half of the cake batter. Sprinkle the top with half of the cinnamon-sugar mixture and half of the chocolate chips. Pour remaining batter on top, sprinkling the top with the remaining cinnamon-sugar and chocolate chips.
Bake for 40 to 50 minutes, or until a tester comes out clean.
Re: Įvairūs pyragai
Tai čia šitas pyragas,kažkaip jį praleidau, nes neaktualu buvo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Ir kur dabar grietinės gauti? nes atrodo nerealiai skaniai
Re: Įvairūs pyragai
Keksas su grietinėlės likeriu
Sumaišyti 300 g miltų, 200 g cukraus ir žiupsnelį druskos. Ištirpinti 150 g šokolado, sumaišyti jį su 125 g aliejaus, 80 ml grietinėlės likerio ir 80 ml vandens. Šokolado masę išplakti su 7 tryniais. Suberti miltų mišinį, gerai išmaišyti . Sudėti išplaktus 7 baltymus ir atsargiai išmaišyti. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.
Atvėsusį apipilti glajumi. Glajui gerai išplakti 2 šaukštus grietinėlės likerio su 3 šaukštais tirpinto sviesto, 1 šaukštu tirpios kavos ir apie 300 g cukraus pudros.
Sumaišyti 300 g miltų, 200 g cukraus ir žiupsnelį druskos. Ištirpinti 150 g šokolado, sumaišyti jį su 125 g aliejaus, 80 ml grietinėlės likerio ir 80 ml vandens. Šokolado masę išplakti su 7 tryniais. Suberti miltų mišinį, gerai išmaišyti . Sudėti išplaktus 7 baltymus ir atsargiai išmaišyti. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.
Atvėsusį apipilti glajumi. Glajui gerai išplakti 2 šaukštus grietinėlės likerio su 3 šaukštais tirpinto sviesto, 1 šaukštu tirpios kavos ir apie 300 g cukraus pudros.
- Prikabinti failai
-
- Keksassulikeriu.JPG (44.76 KiB) Peržiūrėta 4672 karus(ų)
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
turetu buti labai skanus, itraukiu i savo receptu knyga
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Jis pastovejes, sekancia diena dar skanesnis pasirodo ! Toks dregnas pasidaroForelle rašė:Ir kur dabar grietinės gauti? nes atrodo nerealiai skaniai
Re: Įvairūs pyragai
Nerealiai skanus Trapus, purus ir kvapnuspyp rašė:turetu buti labai skanus, itraukiu i savo receptu knyga
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Kaip matau, negali negundyt visą dieną grafikus braižau, skaičiuoju, o mintyse tik pyragus kepu, o čia vėl pasakoja, koks nerealus pyragas, o dar Tina įdėjus tokį vilinatį, bet nei greitinės, nei likerio neturiu, tai toliau reikės braižytpyp rašė:Jis pastovejes, sekancia diena dar skanesnis pasirodo ! Toks dregnas pasidaroForelle rašė:Ir kur dabar grietinės gauti? nes atrodo nerealiai skaniai
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Viename kalendoriuje radau visai idomu pyraga
Avižinių dribsnių pyragas
1,5 stiklinės avižinių dribsnių
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės rudojo cukraus
200 g sviesto
100 g lazdyno riešutų branduolių
150 g irisų
200 g varškės
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
1 šaukštas citrinos sulčių
100 g šokolado
Miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais, cukrumi, smulkintais riešutais ir smulkintais irisais. Ant šio mišinio stambia tarka užtakruoti atšaldyto sviesto ir užminkyti tešlą.Tešlą padalinti į dvi dalis. Pusę tešlos sudėti į skardą, išlyginti ir kepti 15 minučiu 170C karščio orkaitėje. Apkepusį lakštą ištraukti ir atvėsinti.
Varškę ištrinti su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Varškės masę sukrėsti ant keptos tešlos ir uždengti likusios tešlos lakštu. kepti 170C karščio orkaitėje 30-40 minučių.
Atvėsusį pyragą apšlakstyti karšto vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.
Avižinių dribsnių pyragas
1,5 stiklinės avižinių dribsnių
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės rudojo cukraus
200 g sviesto
100 g lazdyno riešutų branduolių
150 g irisų
200 g varškės
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
1 šaukštas citrinos sulčių
100 g šokolado
Miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais, cukrumi, smulkintais riešutais ir smulkintais irisais. Ant šio mišinio stambia tarka užtakruoti atšaldyto sviesto ir užminkyti tešlą.Tešlą padalinti į dvi dalis. Pusę tešlos sudėti į skardą, išlyginti ir kepti 15 minučiu 170C karščio orkaitėje. Apkepusį lakštą ištraukti ir atvėsinti.
Varškę ištrinti su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Varškės masę sukrėsti ant keptos tešlos ir uždengti likusios tešlos lakštu. kepti 170C karščio orkaitėje 30-40 minučių.
Atvėsusį pyragą apšlakstyti karšto vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
O kažkas tokio nekepė? labai jau girdėtas
Re: Įvairūs pyragai
Net apsilaižiau...
Tokio tikrai negirdėjau, su irisais, varške, šokoladu... Dar turiu old-fashioned oats, kurie prašosi būti suvartojami... Žodžiu, gal pyragu užsiimti reikėtų? Bet norėtųsi ko nors lengvo (ne gaminimo prasme)...
Tokio tikrai negirdėjau, su irisais, varške, šokoladu... Dar turiu old-fashioned oats, kurie prašosi būti suvartojami... Žodžiu, gal pyragu užsiimti reikėtų? Bet norėtųsi ko nors lengvo (ne gaminimo prasme)...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Kiek turi tų avižinių dribsnių? Paieškočiau receptuko.
Aš suklydau dėl to pyrago, neseniai žiūrėjau vieną su irisais ir varške, tai vis nedavė man ramybės, kaip padaryti tuos irisus minkštesnius, nes ten reikia chips, tai ar užteks juos pakapot, bet paskui ar jie nesukietės, ar kaip nors su sviestu patirpinti ir tada taškelių pridėliojus gauti čipsų
Aš suklydau dėl to pyrago, neseniai žiūrėjau vieną su irisais ir varške, tai vis nedavė man ramybės, kaip padaryti tuos irisus minkštesnius, nes ten reikia chips, tai ar užteks juos pakapot, bet paskui ar jie nesukietės, ar kaip nors su sviestu patirpinti ir tada taškelių pridėliojus gauti čipsų
Re: Įvairūs pyragai
Kokią stiklinę, pusantros panašiai.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Nedaug turi, bet galiu pasiūlyti receptuką iš vaikiškos knygelės kaip ir sveikas, bet dar nebandytas (nors pasižiūrėjau, kad visko turiu, gal reiks ryt išbandyt)
Bananiniai avižų kvadratėliai
2 dideli bananai;
1/2 puodelio aliejaus;
1 a.š. vanilės;
2 puodeliai avižinių dribsnių;
3 š. maltų linų sėmenų arba kviečių gemalų;
1/4 puodelio rupių kvietinių miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1/2 puodleio smulkintų datulių;
žiupsnelis druskos.
Sutrintus bananus sumaišyti su aliejumi ir vanile. Sumaišyti sausus ingredientus, supilti bananų ir aliejaus mišinį, gerai išmaišyti ir sukrėsti į aliejumi išteptą kepimo formą. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Supjaustyti kvadratėliais
Bananiniai avižų kvadratėliai
2 dideli bananai;
1/2 puodelio aliejaus;
1 a.š. vanilės;
2 puodeliai avižinių dribsnių;
3 š. maltų linų sėmenų arba kviečių gemalų;
1/4 puodelio rupių kvietinių miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1/2 puodleio smulkintų datulių;
žiupsnelis druskos.
Sutrintus bananus sumaišyti su aliejumi ir vanile. Sumaišyti sausus ingredientus, supilti bananų ir aliejaus mišinį, gerai išmaišyti ir sukrėsti į aliejumi išteptą kepimo formą. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Supjaustyti kvadratėliais
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Vakar vakare išsikepiau šį pyragėlį. Aliejaus reikėjo žymiai mažiau, ne 3/4 puodelio, o užteko ir nepilnai 1/2. Nuotrakos bus vėliau
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Įvairūs pyragai
Tas tavo receptukas ir mane sudomino
Re: Įvairūs pyragai
Aha, mane irgi sudomino. Labai puikūs ingriedientai, kaip tik tokių turiu, išskyrus bananus. Dėkui, Forelle, atrodo, skaitai mano mintis
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Štai ir kvadratėliai vakar vakare nulėkiau ir iškepiau, labai greitas pyragėlis. Karštas neskanus (nors jau man labai jaučiasi avižų kartumas), o va šiandien ryte prei arbatos labai skaniai valgėsi. Vietoj datulių įdėjau razinų, vieną bananą labai smulkiai sutryniau, o kitą palikau dar su gabaliukais; linų sėmenis pamiršau įpilti, bet jos teoriškai turėjo labiau sutvirtinti masę, bet ir taip gavosi pakankamai tvirta. Aliejaus kiekį reikėtų reguliuoti pagal bananų dydį. Pirmą supilti trintus bananus į avižas, o tada žiūrėti koks drėgnumas ir aliejaus pilti.
Bananiniai avižų kvadratėliai
Bananiniai avižų kvadratėliai
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
cia tik mano nuomone, bet man skanesni pyragai atrodo, kai ne is taip arti fotografuoti
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Įvairūs pyragai
Tos musu blogosios babulės gimtadienis artėja. Padarysiu jai tortą ir šitų kvadratėlių , gal suminkšties
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
tada nesimato nei degėsių, nei kad nepavykęs čia aišku juokais, bet kiekvienass turi savo skonį ir fotografavimo stiliųTutsi rašė:cia tik mano nuomone, bet man skanesni pyragai atrodo, kai ne is taip arti fotografuoti
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
o kai is taip arti, tai man jis toks zalias atrodo Bet taip, kaip kas iprates
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Tai va iš arti ir reikia parodyti, kad paskui iškepęs kas nenusiviltų, jeigu tikėjosi kažko kito. Jis yra drėgnas nuo bananų, labai drėgnas, užtat žalias ir atrodo
Aš asmeniškai, gimtadieniui nedaryčiau, labai jau neišvaizdūsLilina rašė:Tos musu blogosios babulės gimtadienis artėja. Padarysiu jai tortą ir šitų kvadratėlių , gal suminkšties
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Įvairūs pyragai
Pasinaudosiu tavo patarimuForelle rašė:
Aš asmeniškai, gimtadieniui nedaryčiau, labai jau neišvaizdūs
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Čia vaikų knygelėje jie pateikiami kaip pusryčių variantas, net ne pyragas. Tokie sveikuoliški pusryčiai - be cukraus, su grūdais, vaisiais. Aš geriau kokių sausainių ar bandelių prikepčiauLilina rašė:Pasinaudosiu tavo patarimuForelle rašė:
Aš asmeniškai, gimtadieniui nedaryčiau, labai jau neišvaizdūs
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Keksas
2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi;
2 kiaušiniai;
6 š. miltų;
6 š. krakmolo;
0,5 a.š. sodos.
Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su ,5 indeliu pieno. Paskui nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį.
Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti 25 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.
2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi;
2 kiaušiniai;
6 š. miltų;
6 š. krakmolo;
0,5 a.š. sodos.
Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su ,5 indeliu pieno. Paskui nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį.
Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti 25 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Dviejų sluoksnių pyragas
1 sluoksniui:
1,5 stiklinės miltų;
3 kiaušiniai;
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi;
1 š. sviesto;
2 š. kakavos;
½ a.š. sodos.
2 sluoksniui:
500 g varškės;
200 g sviesto;
1 stiklinė cukraus.
Pirmam sluoksniui skirtus produktus sumaišyti. Tešla turi būti tirštesnė už grietinę. Kepti 15-2 minučių. Kol keps sviestą pašildyti, išsukti su cukrumi, sumaišyti su varške. Dėti ant iškepusio pagrindo ir išlyginti. Atvėsusį dėti į šaldytuvą, paslėgti.
1 sluoksniui:
1,5 stiklinės miltų;
3 kiaušiniai;
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi;
1 š. sviesto;
2 š. kakavos;
½ a.š. sodos.
2 sluoksniui:
500 g varškės;
200 g sviesto;
1 stiklinė cukraus.
Pirmam sluoksniui skirtus produktus sumaišyti. Tešla turi būti tirštesnė už grietinę. Kepti 15-2 minučių. Kol keps sviestą pašildyti, išsukti su cukrumi, sumaišyti su varške. Dėti ant iškepusio pagrindo ir išlyginti. Atvėsusį dėti į šaldytuvą, paslėgti.