Įvairūs pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Įvairūs pyragai
Pyragaitis su serbentais
2 kiaušiniai
100g. cukraus
50 g. miltų
30 g. krakmolo
2 šaukštai kakavos
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
50 ml. brendžio
kremui:
0,5l jogurto be priedų
20g. želatinos
100g cukraus pudros
nutarkuotos žieveles
užpilui: juodų serbentų
kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki tirštų putų. Trynius iki vientisos masės išsukti su cukrumi, suberti kakavos miltelius, miltus, krakmolą, kepimo miltelius, viską gerai ismaišyti. Tada sukrėsti išplaktus baltymus.
Tešlą krėsti riebalais išteptą skardą ir kepti karštoje orkaitėje 30 min.
Ruošiam jogurtą: jogurtą išplakam su cukraus pudra, citrinos žievele, supilam želatiną ir plakam, kol masė taps vientisa.
Biskvita apšlakstykite brendžiu, supilkite kremą ir 3 val. dėkite į šaldytuvą
Tiekite su trintais juodais serbentais.
Aš tik nespejau sutrinti serbentū, tai foto netrinti
Man biskvitas gavosi storokas tai as į dvi dalis padalinau
2 kiaušiniai
100g. cukraus
50 g. miltų
30 g. krakmolo
2 šaukštai kakavos
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
50 ml. brendžio
kremui:
0,5l jogurto be priedų
20g. želatinos
100g cukraus pudros
nutarkuotos žieveles
užpilui: juodų serbentų
kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki tirštų putų. Trynius iki vientisos masės išsukti su cukrumi, suberti kakavos miltelius, miltus, krakmolą, kepimo miltelius, viską gerai ismaišyti. Tada sukrėsti išplaktus baltymus.
Tešlą krėsti riebalais išteptą skardą ir kepti karštoje orkaitėje 30 min.
Ruošiam jogurtą: jogurtą išplakam su cukraus pudra, citrinos žievele, supilam želatiną ir plakam, kol masė taps vientisa.
Biskvita apšlakstykite brendžiu, supilkite kremą ir 3 val. dėkite į šaldytuvą
Tiekite su trintais juodais serbentais.
Aš tik nespejau sutrinti serbentū, tai foto netrinti
Man biskvitas gavosi storokas tai as į dvi dalis padalinau
- Prikabinti failai
-
- 100_2840.JPG (53.39 KiB) Peržiūrėta 4532 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Tik viršų papuošt ir visas tortas bus. Labai skaniai atrodo
Re: Įvairūs pyragai
nu ką ir pridursi , Šaunuolė
Re: Įvairūs pyragai
tai jau stengiausi, pirmakarta gerai išėjo, bet pagal janrri ir Forelle nera ka lygintis.
Drauge sake kad cia kaip tortas
Drauge sake kad cia kaip tortas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Ką jau čia nėra ką lygintis, aš tiek daug nesiterlioju, iškepu parastą keksą ir viskas, o čia nemažai darbo ir rezultatas superinis
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Pyragas su feta sūriu
300 ml miltų
125 g sviesto (kambario temperatūros)
2-3 šaukštai vandens
Įdarui:
350 g kumpio
200 g fetos
1 stiklinė juodų alyvuogių
300 ml pieno
3 kiaušiniai
malti juodieji pipirai
Miltai su sviestu ištrinami iki trupinių, įpilama vandens ir užminkoma trapi tešla. Tešla plonai iškočiojama ir ja išklojamas kepimo indas, subadoma šakute. Indas dedamas į orkaitę ir kepama 15 min 200 0C (jeigu maži pyragėliai – užtenka 10 min).
Įdarui supjaustomas kumpis, sūris ir alyvuogės. Išplakamas pienas su kiaušiniais ir juodaisiais pipirais. Į tešla išklotą indą dedamas kumpis, sūris ir alyvuogės, po to viskas užpilama kiaušinių plakiniu.
Kepama 35-40 min 200 0C temperatūroje (mažiems pyragėliams užtenka 20-25 min.).
Pyragas su lašiša, špinatais ir fetos sūriu
Bemielės sluoksniuotos tešlos
Lašišos
fetos (arba fetos tipo) sūrio
špinatų
šlakelio aliejaus
kiaušinio
Skardos dugną patepame aliejumi ir klojame vieną tešlos lakštą. Ant jo dedame gabalėliais pjaustytą lašišą, prieš tai apšlakstytą citrinos sultimis, pabarstytą druska, susmulkintus špinatus, ir sūrio kubelius (sūris sūrokas, todėl padauginti nereikėtų).
Klojame antrą tešlos lakštą, aptepame jį plaktu kiaušiniu ir įkepame į orkaitę maždaug 30 min. Pyragas skanus tiek karštas, tiek atšalęs.
Pyragas su varške ir špinatais
1 pakelis sluoksniuotos šaldytos tešlos
200 g pusriebės varškės
4 kiaušiniai
100 g fetos sūrio
4 šaukštai kedro riešutų
1 sauja špinatų
alyvuogių aliejaus kepimui
Orkaitę įkaitinkite iki 210°С. Sutepkite formą sviestu, sudėkite tešlą į formą, subadykite šakute.
Kiaušinius sutrinkite su varške. Sudėkite gabalėliais supjaustytą fetos sūrį. Šiek tiek pasūdykite, pabarstykite pipirais ir sudėkite ant tešlos. Pabarstykite kedro riešutais. Užberkite supjaustytus špinatus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite trisdešimt-keturiasdešimt minučių, likus dešimčiai minučių sumažinkite temperatūrą iki 180°С
Pyragėliai su fetos sūriu
500 g bemielės sluoksniuotostešlos
300 g fetos sūrio
pluoštelis petražolių
Fetos sūrį sumaišykite su petražolėmis. Suformuokite bandeles ir kepkite 200C orkaitėje 15 minučių
Sūrio trikampėliai
Sluoksniuotos tešlos
200 g fetos sūrio
105 g rikotos sūrio
¼ stiklinės tarkuoto mocarelos sūrio
1 kiaušinis
baltųjų pipirų
1 kiaušinis
Sūrius, kiaušinį ir pipirus ištrinti šakute ir išmaišyti.
Tešla pakočioti, supjasutyti į kvadratus. Ant kvadrato dėkite sūrių mišinį, kvadratą perlenkite per pusę, kad gautusi skarelė. Kraštelius užspauskite šakutės danteliais. Pyragėlių viršų aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 180ºC temperatūros orkaitėje kol iškeps.
300 ml miltų
125 g sviesto (kambario temperatūros)
2-3 šaukštai vandens
Įdarui:
350 g kumpio
200 g fetos
1 stiklinė juodų alyvuogių
300 ml pieno
3 kiaušiniai
malti juodieji pipirai
Miltai su sviestu ištrinami iki trupinių, įpilama vandens ir užminkoma trapi tešla. Tešla plonai iškočiojama ir ja išklojamas kepimo indas, subadoma šakute. Indas dedamas į orkaitę ir kepama 15 min 200 0C (jeigu maži pyragėliai – užtenka 10 min).
Įdarui supjaustomas kumpis, sūris ir alyvuogės. Išplakamas pienas su kiaušiniais ir juodaisiais pipirais. Į tešla išklotą indą dedamas kumpis, sūris ir alyvuogės, po to viskas užpilama kiaušinių plakiniu.
Kepama 35-40 min 200 0C temperatūroje (mažiems pyragėliams užtenka 20-25 min.).
Pyragas su lašiša, špinatais ir fetos sūriu
Bemielės sluoksniuotos tešlos
Lašišos
fetos (arba fetos tipo) sūrio
špinatų
šlakelio aliejaus
kiaušinio
Skardos dugną patepame aliejumi ir klojame vieną tešlos lakštą. Ant jo dedame gabalėliais pjaustytą lašišą, prieš tai apšlakstytą citrinos sultimis, pabarstytą druska, susmulkintus špinatus, ir sūrio kubelius (sūris sūrokas, todėl padauginti nereikėtų).
Klojame antrą tešlos lakštą, aptepame jį plaktu kiaušiniu ir įkepame į orkaitę maždaug 30 min. Pyragas skanus tiek karštas, tiek atšalęs.
Pyragas su varške ir špinatais
1 pakelis sluoksniuotos šaldytos tešlos
200 g pusriebės varškės
4 kiaušiniai
100 g fetos sūrio
4 šaukštai kedro riešutų
1 sauja špinatų
alyvuogių aliejaus kepimui
Orkaitę įkaitinkite iki 210°С. Sutepkite formą sviestu, sudėkite tešlą į formą, subadykite šakute.
Kiaušinius sutrinkite su varške. Sudėkite gabalėliais supjaustytą fetos sūrį. Šiek tiek pasūdykite, pabarstykite pipirais ir sudėkite ant tešlos. Pabarstykite kedro riešutais. Užberkite supjaustytus špinatus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite trisdešimt-keturiasdešimt minučių, likus dešimčiai minučių sumažinkite temperatūrą iki 180°С
Pyragėliai su fetos sūriu
500 g bemielės sluoksniuotostešlos
300 g fetos sūrio
pluoštelis petražolių
Fetos sūrį sumaišykite su petražolėmis. Suformuokite bandeles ir kepkite 200C orkaitėje 15 minučių
Sūrio trikampėliai
Sluoksniuotos tešlos
200 g fetos sūrio
105 g rikotos sūrio
¼ stiklinės tarkuoto mocarelos sūrio
1 kiaušinis
baltųjų pipirų
1 kiaušinis
Sūrius, kiaušinį ir pipirus ištrinti šakute ir išmaišyti.
Tešla pakočioti, supjasutyti į kvadratus. Ant kvadrato dėkite sūrių mišinį, kvadratą perlenkite per pusę, kad gautusi skarelė. Kraštelius užspauskite šakutės danteliais. Pyragėlių viršų aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 180ºC temperatūros orkaitėje kol iškeps.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Va šiuos kepu keksiukų formelėse. Man labai skanu, vyrui nepyp rašė:Pyragas su feta sūriu
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
tai gali but cia tavo receptas...Forelle rašė:Va šiuos kepu keksiukų formelėse. Man labai skanu, vyrui nepyp rašė:Pyragas su feta sūriu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Patikrinau, tas pats
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
tai va...randu kanors gero ir kraunu pas save i receptu katalogaForelle rašė:Patikrinau, tas pats
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Aš šiandien kapsiu pyragą su vyšniomis Aprodysiu, jeigu skaniai gausis
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
o pas mane mazylis isvaziavo, pyragu nekepsiu, nes nebus kam valgyti Mesiuos ant kokios silkutes
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
ai, aš tai bendradarbiams gabaliuką nunešiu arba potencialiai anytai nuvešiu likučius (važiuosim penktadienį). Tik va niekada mielinės tešlos nedariusi, neįsivaizduoju, ar gausis minkšta ir kiek laiko bus mikšta...
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Mintinai nepamenu... Ten 5eina miltai, mielės, drungnas pienas, sviestas... Nepamenu, ar yra kiaušinių - tikriausia yra, dar krakmolo dedama...
Kai iškepsiu, su visa eiga gal įkelsiu.
Kai iškepsiu, su visa eiga gal įkelsiu.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
tai berk miltu tiek, kad tesla neliptu prie ranku, bet ir nebutu kaip plyta...tarkim tesla turi buti minksta kaip pagalve
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
visko girdejau, bet ,kad i mieline tesla reiketu krakmolo- pirma karta
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
paskutini karta kai dariau mieline tesla, i ja reikejo pilti balto sauso vyno...irgi keista...bet man labai patiko rezultatasTutsi rašė:visko girdejau, bet ,kad i mieline tesla reiketu krakmolo- pirma karta
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
tai vynas skystis, nesistebiu, bet krakmolas... visokiu pasirodo cirku buna
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Aš irgi apie krakmolą mielinėje tešloje negirdėjau, gal ten įdarui reikalingas?
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Niekas nėra atsilikęs, man susvaideno, panos - juk iš atminties sakiau, o kadangi kepusi nesu, tai ne kažin kaip gerai įsiminiau
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
beje, vakar daug darbo buvo, tai taip ir neiškepiau, šiandien bandysiu. O vyšnios per vakar dar ir prisirpo...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Pyragėliai su fetos sūriu ir daržovėmis
Tešla:
75 g sviesto arba margarino;
120 g kvietinių miltų;
1/4 a.š. druskos;
2 v.š. šalto vandens.
Įdaras:
1/2 cukinijos;
1 pomidoras;
1/2 puodelio smulkintos fetos sūrio;
saujelė bazilikų lapelių;
1 v.š. aliejaus;
2 v.š. grietinės;
1 didelis kiaušinis;
pipirų, druskos pagal skonį.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Dėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Įdarui cukiniją supjaustyti smulkiais kubeliais ir apkepti svieste ar aliejuje, kol suminkštės. Sudėti bazilikus ir dar trumpai pakepti. Pomidorą blanširuoti, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti panašaus dydžio kubeliais kaip ir cukinija. Sumaišyti cukiniją, pomidorus ir trupintą fetos sūrį.
Tešlą iškočioti ir išpjauti kvadratus, kuriuos įtiesti į keksiukų kepimo skardą. Uždėti paruošto įdaro ir užpilti kiaušinių, grietinės ir pipirų plakiniu. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Tešla:
75 g sviesto arba margarino;
120 g kvietinių miltų;
1/4 a.š. druskos;
2 v.š. šalto vandens.
Įdaras:
1/2 cukinijos;
1 pomidoras;
1/2 puodelio smulkintos fetos sūrio;
saujelė bazilikų lapelių;
1 v.š. aliejaus;
2 v.š. grietinės;
1 didelis kiaušinis;
pipirų, druskos pagal skonį.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Dėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Įdarui cukiniją supjaustyti smulkiais kubeliais ir apkepti svieste ar aliejuje, kol suminkštės. Sudėti bazilikus ir dar trumpai pakepti. Pomidorą blanširuoti, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti panašaus dydžio kubeliais kaip ir cukinija. Sumaišyti cukiniją, pomidorus ir trupintą fetos sūrį.
Tešlą iškočioti ir išpjauti kvadratus, kuriuos įtiesti į keksiukų kepimo skardą. Uždėti paruošto įdaro ir užpilti kiaušinių, grietinės ir pipirų plakiniu. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
gaila, bet seniai jau jų nebėra. Bet tikrai skanūs buvo ir gerai, kad su cukinija, nors vyras nevalgė, man daugiau liko