Įvairios salotos II
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Įvairios salotos II
Aruna, patinka ir man tokios makaronines salotos... daznai su MB daromes
Su Meile - www.laurela.eu
Re: Įvairios salotos II
Kaip tik man vakarienei, tik majonezo noreciau daugiau
Re: Įvairios salotos II
Ir tu salotu noriu!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Įvairios salotos II
Salotos su menkės kepenėlėmis
Salotų miksas,
menkės kepenėlės,
raudonasis svogūnas,
raudona ir oranžinė paprika,
agurkėlis,
pomidoras,
kiaušinis,
mocarela,
sūris su mėlynu pelėsiu.
Užpilas :
aliejus,
citrinos sultys,
druska, pipirai,cukrus,
smulkintų svogūnlaiškių ir krapų po truputuką.
Salotų miksas,
menkės kepenėlės,
raudonasis svogūnas,
raudona ir oranžinė paprika,
agurkėlis,
pomidoras,
kiaušinis,
mocarela,
sūris su mėlynu pelėsiu.
Užpilas :
aliejus,
citrinos sultys,
druska, pipirai,cukrus,
smulkintų svogūnlaiškių ir krapų po truputuką.
Re: Įvairios salotos II
Pomidorų ir nektarinų salotos
3 pomidorai,
3 nektarinai,
1 nedidelis svogūnas,
100 g mažiukų pomidoriukų,
2-3 lapai aisbergo salotų,
Keliatą gražgarstės lapelių.
Užpilui:
50 ml aliejaus,
1 šaukštas sezamo aliejaus,
¼ šaukštelio maltų kajeno pipirų,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
1 šaukštelis labai smulkiai supjaustytų krapų,
Druskos.
Užpilui skirtus produktus sumaišykite ir palikite pastovėti,kol paruošite salotas. Lėkštės dugną padenkite plėšytais aisbergo salotų lapais ir gražgarstėmis. Ant viršaus sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus ir nektarinus. Mažus pomidoriukus perpjaukite pusiau ir taip sudėkite į salotų lėkštę. Svogūną supjaustykite kiek įmanoma plonesnesniais griežinėliais arba pusgriežiniais.
3 pomidorai,
3 nektarinai,
1 nedidelis svogūnas,
100 g mažiukų pomidoriukų,
2-3 lapai aisbergo salotų,
Keliatą gražgarstės lapelių.
Užpilui:
50 ml aliejaus,
1 šaukštas sezamo aliejaus,
¼ šaukštelio maltų kajeno pipirų,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
1 šaukštelis labai smulkiai supjaustytų krapų,
Druskos.
Užpilui skirtus produktus sumaišykite ir palikite pastovėti,kol paruošite salotas. Lėkštės dugną padenkite plėšytais aisbergo salotų lapais ir gražgarstėmis. Ant viršaus sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus ir nektarinus. Mažus pomidoriukus perpjaukite pusiau ir taip sudėkite į salotų lėkštę. Svogūną supjaustykite kiek įmanoma plonesnesniais griežinėliais arba pusgriežiniais.
- Prikabinti failai
-
- DSC_9672m.jpg (84.71 KiB) Peržiūrėta 11288 karus(ų)
Re: Įvairios salotos II
Makaronų salotos su fetos sūriu
300 g smulkių makaronų,
300 g agurkų,
3 paprikos,
20 g svogūno laiškų,
3 skiltelės česnako,
150 g konservuoto neaštraus čili pipiro,
1 citrina,
6 šaukštai alyvų aliejaus,
20 g petražolių,
300 g fetos sūrio,
100 g alyvuogių,
Druskos, pipirų, cukraus.
Išvirkite makaronus pasūdyame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Tuo metu nuplaukite ir kubeliais supjaustykite daržoves. Svogūnų laiškus ir nuvarvintus čili pipirus supjaustykite žiedeliais.
Paruoškite padažą: išspauskite iš citrinos sultis. Paskaninkite citrinos sultis druska, cukrumi ir pipirais. Įmaišykite alyvų aliejų. Nupilkite nuo makaronų vandenį ir užpilkite padažu.
Susmulkinkite petražoles. Sūrį supjaustykite kubeliais. Visus produktus sumaišykite kartu ir palikite 30 min. pastovėti. Jei prireks pagardinkite dar druska ir pipirais.
300 g smulkių makaronų,
300 g agurkų,
3 paprikos,
20 g svogūno laiškų,
3 skiltelės česnako,
150 g konservuoto neaštraus čili pipiro,
1 citrina,
6 šaukštai alyvų aliejaus,
20 g petražolių,
300 g fetos sūrio,
100 g alyvuogių,
Druskos, pipirų, cukraus.
Išvirkite makaronus pasūdyame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Tuo metu nuplaukite ir kubeliais supjaustykite daržoves. Svogūnų laiškus ir nuvarvintus čili pipirus supjaustykite žiedeliais.
Paruoškite padažą: išspauskite iš citrinos sultis. Paskaninkite citrinos sultis druska, cukrumi ir pipirais. Įmaišykite alyvų aliejų. Nupilkite nuo makaronų vandenį ir užpilkite padažu.
Susmulkinkite petražoles. Sūrį supjaustykite kubeliais. Visus produktus sumaišykite kartu ir palikite 30 min. pastovėti. Jei prireks pagardinkite dar druska ir pipirais.
- Prikabinti failai
-
- DSC_7663m.jpg (86.36 KiB) Peržiūrėta 11237 karus(ų)
Re: Įvairios salotos II
Jamu vakarienei
Re: Įvairios salotos II
Salotos geresnės nei atrodo nuotraukoje
Re: Įvairios salotos II
Salotos sūrio krepšeliuose
200 g fermentinio sūrio (kiekvienam krepšeliui po 50 g),
100 g pomidorų,
80 g paprikos,
100 g agurko,
100 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės,
1 šaukštas susmulkintų porų,
1 šaukštas majonezo,
Druskos, pipirų.
Pirmiausiai pasigaminkite krepšelius. Vienam krepšeliui reikia 50 g sūrio. Jį sutarkuokite ir suberkitę į keptuvę su teflonine danga. Išlydikite sūrį ir tuomet mentelės pagalba atsargiai sūrio blyną nuo keptuvėsuždėkite ant apverstos stiklinės. Atvėsinkite.
Salotoms daržoves susmulkinkite. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir pakepinkite. Visus produktus sumaišykite su majonezu, pasūdykite ir papipirinkite. Taip pat salotas galite paskaninti baziliku arba krapais.
200 g fermentinio sūrio (kiekvienam krepšeliui po 50 g),
100 g pomidorų,
80 g paprikos,
100 g agurko,
100 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės,
1 šaukštas susmulkintų porų,
1 šaukštas majonezo,
Druskos, pipirų.
Pirmiausiai pasigaminkite krepšelius. Vienam krepšeliui reikia 50 g sūrio. Jį sutarkuokite ir suberkitę į keptuvę su teflonine danga. Išlydikite sūrį ir tuomet mentelės pagalba atsargiai sūrio blyną nuo keptuvėsuždėkite ant apverstos stiklinės. Atvėsinkite.
Salotoms daržoves susmulkinkite. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir pakepinkite. Visus produktus sumaišykite su majonezu, pasūdykite ir papipirinkite. Taip pat salotas galite paskaninti baziliku arba krapais.
- Prikabinti failai
-
- IMGA0473m.jpg (135.42 KiB) Peržiūrėta 11174 karus(ų)
Re: Įvairios salotos II
Čia tik atrodo, kad darbelio daug, čia viskas greit pasidaro
Re: Įvairios salotos II
As abejoju, ar man su tuo suriu iseitu taip graziai susitvarkyti...
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Įvairios salotos II
o kokį fermentinį sūri naudoji? Nes ne visi taip gražiai ir skaniai lydosi
Re: Įvairios salotos II
Na Daida, pagirk mane uz kantrybe
labai jau knietiejo isbandyti!
tik nezinau kas, ar suris, ar as ka ne taip padariau... mum tas lydytas ir vel atsaldytas suris nelabai....
Ementali lydziau
labai jau knietiejo isbandyti!
tik nezinau kas, ar suris, ar as ka ne taip padariau... mum tas lydytas ir vel atsaldytas suris nelabai....
Ementali lydziau
- Prikabinti failai
-
- IMG_4220.JPG (68.17 KiB) Peržiūrėta 11124 karus(ų)
Re: Įvairios salotos II
Grazus kurinys Tokiems lydymams geriausiai tinka Gouda arba Edamer.Atnesiu,kai padarysiu vel irgi receptuka su palydytu suriu-tikrai labai skanu
Re: Įvairios salotos II
Reiks su kitu isbandyt, nes tas nelabai man patiko... nors siltas ant visokiu apkepeliu tai labai jis mums tinka, o va, kai atsalo....
Re: Įvairios salotos II
Danutel, labai gražu aš dažniausiai lydau sūrį Gouda, bet kai mes sūrių graužikai mums tinka betkoks
Re: Įvairios salotos II
Žiedinių kopūstų salotos su graikiniais riešutais
1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto žiedynas,
1 raudona paprika,
100 ml acto,
50 g graikinių riešutų,
1 obuolys,
2 šaukštai citrinų sulčių,
1 šaukštelis kuminų,
Aliejaus,
Druskos, pagal skonį.
Padažui:
4 šaukštai grietinės,
2 šaukštai acto, kuriame marinavosi paprika,
1 skiltelė česnako.
Paprika nuplaukitie, išimkite sėklas, supjaustykite juostelėmis ir užpilkite actu. Palikite 30 min. pastovėti.
Žiedinį kopūstą padalinkite nedideliais žiedinėliais, nuplaukite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir jame apkepkite žiedinio kopūsto gabalėlius 4-5 min. kopūstus sudėkite ant virtuvinio rankšluoščio,kad susigertų aliejaus perteklius.
Obuolį nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite graužtuką. Obuolį supjaustykite kubeliais ir pašlakstykite citrinos sultimis.
Paprikas išgriebkite ir sumaišykite su obuoliais ir žiediniu kopūstu.
Susmulkinkite graikinius riešutus. Įkaitinkite sausą keptuvę ir pakepinkite joje kuminus apie 30 s. Suberkite graikinius riešutus ir nuolat maišant pakepinkite 2 min.
Grietine išplakite su actu ir susmulkintu česnaku. Salotas pabarstykite riešutais. Padažą patiekite atskirai.
1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto žiedynas,
1 raudona paprika,
100 ml acto,
50 g graikinių riešutų,
1 obuolys,
2 šaukštai citrinų sulčių,
1 šaukštelis kuminų,
Aliejaus,
Druskos, pagal skonį.
Padažui:
4 šaukštai grietinės,
2 šaukštai acto, kuriame marinavosi paprika,
1 skiltelė česnako.
Paprika nuplaukitie, išimkite sėklas, supjaustykite juostelėmis ir užpilkite actu. Palikite 30 min. pastovėti.
Žiedinį kopūstą padalinkite nedideliais žiedinėliais, nuplaukite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir jame apkepkite žiedinio kopūsto gabalėlius 4-5 min. kopūstus sudėkite ant virtuvinio rankšluoščio,kad susigertų aliejaus perteklius.
Obuolį nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite graužtuką. Obuolį supjaustykite kubeliais ir pašlakstykite citrinos sultimis.
Paprikas išgriebkite ir sumaišykite su obuoliais ir žiediniu kopūstu.
Susmulkinkite graikinius riešutus. Įkaitinkite sausą keptuvę ir pakepinkite joje kuminus apie 30 s. Suberkite graikinius riešutus ir nuolat maišant pakepinkite 2 min.
Grietine išplakite su actu ir susmulkintu česnaku. Salotas pabarstykite riešutais. Padažą patiekite atskirai.
- Prikabinti failai
-
- DSC_2807m.jpg (83.39 KiB) Peržiūrėta 11024 karus(ų)
Re: Įvairios salotos II
Salotos su kriaušėmis
2 didelės kriaušės,
200 g vynuogių,
150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
1 gūžė Aisbergo salotų.
Skrebučiams:
4 riekutės baltos duonos,
20 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
1 šaukštas aliejaus,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai majonezo.
Pirmiausia paruoškite skrebučius. Nuo baltos duonos nupjaukite plutelę. Minkštimą supjastyti kubelias. Sūri sumaigykite šakute ir sumaišykite su aliejumi. Sudėkite duonos kubelius ir geri išmaišykite. Pakepinkite duonos kubelius sausoje keptuvėje arba iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.
Kriaušes ir vynuoges nuplaukite. Kriaušes supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite graužtuką. Supjaustykite plonais griežinėliais. Vynuoges nuimkite nuo šakelių ir supjaustykite per puse. Salotas nuplaukite ir stambiai suplėšikite. Susmulkinkite sūrį. Pruduktus dėkite sluoksniais: salotų lapai, kriaušės, skrebučiai, vynuogės, sūris, ir kartoti, kol baigsis produktai.
Sumaišykite grietinę su majonezu ir uždėkite ant salotų.
2 didelės kriaušės,
200 g vynuogių,
150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
1 gūžė Aisbergo salotų.
Skrebučiams:
4 riekutės baltos duonos,
20 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
1 šaukštas aliejaus,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai majonezo.
Pirmiausia paruoškite skrebučius. Nuo baltos duonos nupjaukite plutelę. Minkštimą supjastyti kubelias. Sūri sumaigykite šakute ir sumaišykite su aliejumi. Sudėkite duonos kubelius ir geri išmaišykite. Pakepinkite duonos kubelius sausoje keptuvėje arba iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.
Kriaušes ir vynuoges nuplaukite. Kriaušes supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite graužtuką. Supjaustykite plonais griežinėliais. Vynuoges nuimkite nuo šakelių ir supjaustykite per puse. Salotas nuplaukite ir stambiai suplėšikite. Susmulkinkite sūrį. Pruduktus dėkite sluoksniais: salotų lapai, kriaušės, skrebučiai, vynuogės, sūris, ir kartoti, kol baigsis produktai.
Sumaišykite grietinę su majonezu ir uždėkite ant salotų.
- Prikabinti failai
-
- DSC_3106m.jpg (110.62 KiB) Peržiūrėta 10938 karus(ų)
Re: Įvairios salotos II
Noriu tu su kriausemis....
Re: Įvairios salotos II
Keptų burokėlių mišrainė
2 burokėliai (viso apie 600g),
200 g pievagrybiai,
1 svogūnas,
3 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai vyno acto,
Po žiūpsneli druskos, džiovintų mėtų ir cukraus pudros.
Burokėlius nuplaukite, suvyniokite į folija ir kepkite orkaitėje,kol suminkštės.
Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite ketvirtadaliais, įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min, kol jie pasidarys nuvyte ir tuputėli sumažės. Išimkite iš orkaitės.
Svogūnus supjaustykite labai plonais pusgriežiniais.
Iškepusius burokėlius atvėsinkite, aplupkite ir supjaustykite šiaudeliais.
Dubenėlyje sumaišykite alieju, actą, druską, mėtas ir cukraus pudrą. Padažą užpilkite ant burokėlių ir išmaišykite. Sudėkite į burokėlius pievagrybius ir svogūną, dar kartą gerai išmaišykite. Palikite 15 min. pastovėti.
2 burokėliai (viso apie 600g),
200 g pievagrybiai,
1 svogūnas,
3 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai vyno acto,
Po žiūpsneli druskos, džiovintų mėtų ir cukraus pudros.
Burokėlius nuplaukite, suvyniokite į folija ir kepkite orkaitėje,kol suminkštės.
Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite ketvirtadaliais, įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min, kol jie pasidarys nuvyte ir tuputėli sumažės. Išimkite iš orkaitės.
Svogūnus supjaustykite labai plonais pusgriežiniais.
Iškepusius burokėlius atvėsinkite, aplupkite ir supjaustykite šiaudeliais.
Dubenėlyje sumaišykite alieju, actą, druską, mėtas ir cukraus pudrą. Padažą užpilkite ant burokėlių ir išmaišykite. Sudėkite į burokėlius pievagrybius ir svogūną, dar kartą gerai išmaišykite. Palikite 15 min. pastovėti.
- Prikabinti failai
-
- DSC_7581m.jpg (92.4 KiB) Peržiūrėta 10578 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Įvairios salotos II
butinai reikes ismeginti
Re: Įvairios salotos II
Ridikėlių salotos su skrebučiais
200 g ridikėlių,
150 g gražgarsčių,
200 g fermentinio sūrio,
25 g petržolių lapelių,
4 riekelės baltos duonos,
2 šaukštai kepintų saulėgrąžų,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
1 šaukštas garstyčių,
80 ml aliejaus,
Druskos, pipirų.
Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Gražgarstes perplėškite pusiau arba į trys dalis. Sūrš supjaustykite kubeliais. susmulkinkite petražoles. Visas susmulkintas daržoves sumaišykite.
Sumaišykite produktus užpilui: actą lengvai paplakite su garstyčiomis, druska ir pipirais. Palaipsniui įplakita aliejų.
Sumaišykite daržoves su užpilu ir sudėkite į indą, kuriame patieksite.
Duoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Salotas pabarstykite skrebučiais ir saulėgrąžomis.
200 g ridikėlių,
150 g gražgarsčių,
200 g fermentinio sūrio,
25 g petržolių lapelių,
4 riekelės baltos duonos,
2 šaukštai kepintų saulėgrąžų,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
1 šaukštas garstyčių,
80 ml aliejaus,
Druskos, pipirų.
Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Gražgarstes perplėškite pusiau arba į trys dalis. Sūrš supjaustykite kubeliais. susmulkinkite petražoles. Visas susmulkintas daržoves sumaišykite.
Sumaišykite produktus užpilui: actą lengvai paplakite su garstyčiomis, druska ir pipirais. Palaipsniui įplakita aliejų.
Sumaišykite daržoves su užpilu ir sudėkite į indą, kuriame patieksite.
Duoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Salotas pabarstykite skrebučiais ir saulėgrąžomis.
- Prikabinti failai
-
- DSC_8173m.jpg (74.82 KiB) Peržiūrėta 10485 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Įvairios salotos II
Nežinau, ar buvo tokios salotos
bet kaip man jos patinka keista, nes nei graikiškų riešutų prieš tai nemėgau, nei saliero. O šitas derinys toooos geras
Vienai porcijai nemažai:
2 obuoliai;
saliero stiebas;
100 gr graikiškų riešutų;
majonezo
vos vos cukraus.
Viską supjaustyti ir sumaišyti
bet kaip man jos patinka keista, nes nei graikiškų riešutų prieš tai nemėgau, nei saliero. O šitas derinys toooos geras
Vienai porcijai nemažai:
2 obuoliai;
saliero stiebas;
100 gr graikiškų riešutų;
majonezo
vos vos cukraus.
Viską supjaustyti ir sumaišyti
Re: Įvairios salotos II
Slyvų salotos
500 g slyvų,
1 nedidelė gūžė salotų radicchio,
1 gūžė cikorijos salotų,
50 g graikinių riešutų,
Žiupsnelis maltų čili pipirų,
50 ml apelsinų sulčių,
100 g džiugo sūrio,
50 ml balzamiko acto,
50 ml aliejaus,
Druskos.
Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite smulkiais gabalėliais. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Slyvas ir susmulkintus riešutus sumaišykite su salotų lapais.
Alieju sumaišykite su balzaminiu actu ir apelsinų sultimis. Užpilą pagardinkite maltais čili pipirais ir druska.
Salotas pašlakstykite apelsininiu užpilu ir ant viršaus sudėkite šiaudeliais pjaustytą sūrį.
500 g slyvų,
1 nedidelė gūžė salotų radicchio,
1 gūžė cikorijos salotų,
50 g graikinių riešutų,
Žiupsnelis maltų čili pipirų,
50 ml apelsinų sulčių,
100 g džiugo sūrio,
50 ml balzamiko acto,
50 ml aliejaus,
Druskos.
Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite smulkiais gabalėliais. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Slyvas ir susmulkintus riešutus sumaišykite su salotų lapais.
Alieju sumaišykite su balzaminiu actu ir apelsinų sultimis. Užpilą pagardinkite maltais čili pipirais ir druska.
Salotas pašlakstykite apelsininiu užpilu ir ant viršaus sudėkite šiaudeliais pjaustytą sūrį.
- Prikabinti failai
-
- DSC_4154m.jpg (126.69 KiB) Peržiūrėta 10270 karus(ų)
Re: Įvairios salotos II
Sveikos.
Kadangi ne kartą naudojausi šia ir pirmąja salotų tema, pagalvojau, kad reik ir savo atnešt paskutiniu metu bene skaniausias ir labai lengvai pagaminamas salotas. Gal dar nebuvo jos paminėtos... Tik deja, nuotraukos neturiu.
Salotos su krevetėm
avokadas
didesnis obuolys (arba 2 maži)
~50g krevečių (aišku, galima ir daugiau, pati naudoju krevetes sūryme, nors tinka ir kitokios)
majonezas
malti pipirai pagal skonį
Supjaustom, sudedam, išmaišom ir valgom
Kadangi ne kartą naudojausi šia ir pirmąja salotų tema, pagalvojau, kad reik ir savo atnešt paskutiniu metu bene skaniausias ir labai lengvai pagaminamas salotas. Gal dar nebuvo jos paminėtos... Tik deja, nuotraukos neturiu.
Salotos su krevetėm
avokadas
didesnis obuolys (arba 2 maži)
~50g krevečių (aišku, galima ir daugiau, pati naudoju krevetes sūryme, nors tinka ir kitokios)
majonezas
malti pipirai pagal skonį
Supjaustom, sudedam, išmaišom ir valgom
Paskutinį kartą redagavo laTulipe 27 Spa 2014, 22:44, redaguota 1 kartą(us).
Re: Įvairios salotos II
Tokių dar niekad nedariau.