Varškės patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Varškės patiekalai
Varškės patiekalai
Kai iskylo reikalas,tai pastebejau,kad nera tokios atskiros temos ,o dabar ji man labai praverstu
Kai iskylo reikalas,tai pastebejau,kad nera tokios atskiros temos ,o dabar ji man labai praverstu
forumas/viewtopic.php?t=6443, čia pažiūrėk, turėtum rasti ką nors
Gal ir yra toks receptas kur nors patalpintas, panašų Ramunė įdėjusi yra kur PATIEKALAI IŠ PIENO PRODUKTŲ, bet man jis patinka, kadangi labai greitai viskas gaunasi....
VARŠKINIAI KUKULIAI SU UOGOMIS (ARBA OBUOLIAIS)
1 pokelis varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas krakmolo,
1 šaukštas miltų,
truputukas druskos.
Iš varškės, kiaušinio, miltų, krakmolo suformuoti kukulius. Į jų vidų dėti kokių nors uogų su cukrum (pvz. 1 braškę, arba keletą mėlynių arba tarkuoto obuolio su cukrum ir cinamonu). Kukulius dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti kol iškils. Valgyti su padažu (grietinę išplakti su cukrum ir trupučiu vanilės).
Iš tos normos nedaug tų kukulių gaunasi. Aš darau iš dviejų pakelių varškės, atitinkamai ir kitų produktų daugiau. Kadangi mes tik du valgytojai, tai mums užtenka. Skanaus
VARŠKINIAI KUKULIAI SU UOGOMIS (ARBA OBUOLIAIS)
1 pokelis varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas krakmolo,
1 šaukštas miltų,
truputukas druskos.
Iš varškės, kiaušinio, miltų, krakmolo suformuoti kukulius. Į jų vidų dėti kokių nors uogų su cukrum (pvz. 1 braškę, arba keletą mėlynių arba tarkuoto obuolio su cukrum ir cinamonu). Kukulius dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti kol iškils. Valgyti su padažu (grietinę išplakti su cukrum ir trupučiu vanilės).
Iš tos normos nedaug tų kukulių gaunasi. Aš darau iš dviejų pakelių varškės, atitinkamai ir kitų produktų daugiau. Kadangi mes tik du valgytojai, tai mums užtenka. Skanaus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Spalvoti varškės rutuliukai
200 g varškės, 100 g išgliaudytų graikinių riešutų,
20 g morkų sulčių, 20 g burokėlių sulčių,
skiltelė česnako, druskos,
puošti krapų ir petražolių.
Varškę pasūdykite, pridėkite grūstą česnaką, viską gerai išmaišykite ir padalykite masę į tris dalis. Tada riešutus smulkiai sukapokite ir sudėkite į vieną varškės dalį. Į antrąją varškės dalį supilkite burokėlių sultis ir gerai išmaišykite. Trečiąją varškės dalį sumaišykite su morkų sultimis. Formuokite iš masės spalvotus rutuliukus, dėkite juos į lėkštę ir puoškite žalumynais.
200 g varškės, 100 g išgliaudytų graikinių riešutų,
20 g morkų sulčių, 20 g burokėlių sulčių,
skiltelė česnako, druskos,
puošti krapų ir petražolių.
Varškę pasūdykite, pridėkite grūstą česnaką, viską gerai išmaišykite ir padalykite masę į tris dalis. Tada riešutus smulkiai sukapokite ir sudėkite į vieną varškės dalį. Į antrąją varškės dalį supilkite burokėlių sultis ir gerai išmaišykite. Trečiąją varškės dalį sumaišykite su morkų sultimis. Formuokite iš masės spalvotus rutuliukus, dėkite juos į lėkštę ir puoškite žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Varškės kiaušiniai su silkėmis
500 g varškės, 200 g silkių,
2 šaukštai grietinės, 100 g sviesto,
tarkuoto sūrio, kapotų žalumynų.
Padažui:
grietinės, truputis garstyčių arba krienų.
Silkes gerai išmirkykite, pašalinkite kaulus ir smulkiai supjaustykite. Sviestą ištrinkite ir sudėkite į jį silkes, pertrintą varškę, sukrėskite grietinę. Viską gerai išmaišykite. Kad masė būtų tirštesnė, įberkite tarkuoto sūrio. Iš gautos masės šaukštu formuokite kiaušinio formos gniužulus, apvoliokite juos tarkuotu sūriu, smulkiai kapotais žalumynais ir dėkite į lėkštę. Apliekite padažu iš grietinės ir garstyčių arba krienų. Puoškite pomidorų griežinėliais, žalumynais.
500 g varškės, 200 g silkių,
2 šaukštai grietinės, 100 g sviesto,
tarkuoto sūrio, kapotų žalumynų.
Padažui:
grietinės, truputis garstyčių arba krienų.
Silkes gerai išmirkykite, pašalinkite kaulus ir smulkiai supjaustykite. Sviestą ištrinkite ir sudėkite į jį silkes, pertrintą varškę, sukrėskite grietinę. Viską gerai išmaišykite. Kad masė būtų tirštesnė, įberkite tarkuoto sūrio. Iš gautos masės šaukštu formuokite kiaušinio formos gniužulus, apvoliokite juos tarkuotu sūriu, smulkiai kapotais žalumynais ir dėkite į lėkštę. Apliekite padažu iš grietinės ir garstyčių arba krienų. Puoškite pomidorų griežinėliais, žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvių ir varškės bandelės
500 g bulvių tarkių, 500 g varškės,
2 kiaušiniai tešlai ir 1 plakiniui,
2 šaukštai grietinės, druskos, riebalų skardai.
Tarkius nusunkite ir suminkykite su permalta varške, kiaušiniais, grietine ir druska. Suformuokite apvalias bandeles, dėkite ant riebalais pateptos skardos, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių, kol bandelės bus gražios auksinės spalvos. Tiekite karštas, užpylusios tirpintu sviestu.
500 g bulvių tarkių, 500 g varškės,
2 kiaušiniai tešlai ir 1 plakiniui,
2 šaukštai grietinės, druskos, riebalų skardai.
Tarkius nusunkite ir suminkykite su permalta varške, kiaušiniais, grietine ir druska. Suformuokite apvalias bandeles, dėkite ant riebalais pateptos skardos, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių, kol bandelės bus gražios auksinės spalvos. Tiekite karštas, užpylusios tirpintu sviestu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Varškės pyragėliai su žuvimis
Tešlai:
400 g varškės, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės, šaukštelis kepimo miltelių,
druskos, 100-150 g miltų, aliejaus virti.
Įdarui:
700 g šaldytų žuvų, 2 kiaušiniai,
didelis svogūnas, 2 piene mirkytos batono riekutės,
žuvų prieskonių, druskos, maltų džiūvėsėlių.
Žuvis sumalkite su batonu, keptu svogūnu, įmuškite kiaušinius, skaninkite prieskoniais, druska ir gerai išmaišykite. Jei įdaras per skystas, berkite džiūvėsėlių.
Iš nurodytų produktų suminkykite kietą tešlą, iškočiokite ir supjaustykite maždaug 8x5 cm gabaliukais. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro, sulenkite išilgai, kraštus suspauskite. Virkite aliejuje, kol gražiai pagels.
Tešlai:
400 g varškės, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės, šaukštelis kepimo miltelių,
druskos, 100-150 g miltų, aliejaus virti.
Įdarui:
700 g šaldytų žuvų, 2 kiaušiniai,
didelis svogūnas, 2 piene mirkytos batono riekutės,
žuvų prieskonių, druskos, maltų džiūvėsėlių.
Žuvis sumalkite su batonu, keptu svogūnu, įmuškite kiaušinius, skaninkite prieskoniais, druska ir gerai išmaišykite. Jei įdaras per skystas, berkite džiūvėsėlių.
Iš nurodytų produktų suminkykite kietą tešlą, iškočiokite ir supjaustykite maždaug 8x5 cm gabaliukais. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro, sulenkite išilgai, kraštus suspauskite. Virkite aliejuje, kol gražiai pagels.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šokoladinis „namelis"su varške
400 g forminių sausainių (2 pakeliai)
500 g varškės
200 g grietinėlės
2 šaukštai želatinos
100 g marmeladinių saldainių
10 g vanilės cukraus
150 g cukraus
150 g juodojo šokolado
3 šaukštai šokoladinio sirupo
miltinio cukraus papuošimui
Forminius sausainius sudedame eilutėmis po 3.Varškę 2-3 kartus sumalame mėsmale arba ištriname per tinklelį. Į ją suberiame cukrų, vanilės cukrų, supilame grietinėlę, ištirpintą želatiną ir gerai išmaišome.Ant sausainių dedame varškės masės, pabarstome supjaustytą marmeladinį saldainį, vėl dedame varškės masę, kraštus aplipdome sausainiais ir pastatome šaltai.
Kai pyragas sustingsta, ant jo viršaus užpilame ištirpinto šokoladinio sirupo masės, apibarstome saldainiais ir miltiniu cukrumi.Palaikome šaltai.Į varškės masę galima dėti riešutų, aguonų, įvairių džiovintų, konservuotų arba šviežių vaisių.
400 g forminių sausainių (2 pakeliai)
500 g varškės
200 g grietinėlės
2 šaukštai želatinos
100 g marmeladinių saldainių
10 g vanilės cukraus
150 g cukraus
150 g juodojo šokolado
3 šaukštai šokoladinio sirupo
miltinio cukraus papuošimui
Forminius sausainius sudedame eilutėmis po 3.Varškę 2-3 kartus sumalame mėsmale arba ištriname per tinklelį. Į ją suberiame cukrų, vanilės cukrų, supilame grietinėlę, ištirpintą želatiną ir gerai išmaišome.Ant sausainių dedame varškės masės, pabarstome supjaustytą marmeladinį saldainį, vėl dedame varškės masę, kraštus aplipdome sausainiais ir pastatome šaltai.
Kai pyragas sustingsta, ant jo viršaus užpilame ištirpinto šokoladinio sirupo masės, apibarstome saldainiais ir miltiniu cukrumi.Palaikome šaltai.Į varškės masę galima dėti riešutų, aguonų, įvairių džiovintų, konservuotų arba šviežių vaisių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiški sūrio kukulaičiai
200gh ruginės duonos,
150g varškės,
2 šaukštų susmulkintų petražolių lapelių arba krapų,
keleto salotų lapų,
ryšelio svogūno laiškų,
2 maltos paprikos, kalio.
Duoną (geriausia kiek padžiovintą) labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su varške ir petražolėmis(arba krapais). Masę pagardinkite druska ir pipirais. Salotų lapus sudėkite į didelę lėkšę. Svogūnų laiškus supjaustykite. Drėgnomis rankomis iš varškės masės suformuokite nedidelius kukulius. Apvoliokite juos paprikoje, karyje arba svogūnų laiškuose ir dėkite į lėkštę. Lėkštę įdėkite į šaldytuvą, kad kukuliai gerai atšaltų. Varškės kukulius galima apvolioti ir maltuose riešutuose.
200gh ruginės duonos,
150g varškės,
2 šaukštų susmulkintų petražolių lapelių arba krapų,
keleto salotų lapų,
ryšelio svogūno laiškų,
2 maltos paprikos, kalio.
Duoną (geriausia kiek padžiovintą) labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su varške ir petražolėmis(arba krapais). Masę pagardinkite druska ir pipirais. Salotų lapus sudėkite į didelę lėkšę. Svogūnų laiškus supjaustykite. Drėgnomis rankomis iš varškės masės suformuokite nedidelius kukulius. Apvoliokite juos paprikoje, karyje arba svogūnų laiškuose ir dėkite į lėkštę. Lėkštę įdėkite į šaldytuvą, kad kukuliai gerai atšaltų. Varškės kukulius galima apvolioti ir maltuose riešutuose.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės patiekalai
Varškės pudingas su obuoliais
Skanus, tirpstantis burnoje, bet ne itin išvaizdus pudingas. Puiki alternatyva varškės apkepui, neturintiems orkaitės. Didžiausią klaidą padariau, kad pirmiausia sutarkavau labai smulkiai obuolius, o jie parudavo, išleido sultis ir suteikė pudingai ne itin patrauklią spalvą.
200 g varškės;
100 g obuolių;
30 g džiūvėsėlių;
1 kiaušinis;
3-4 š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
sviesto, formai patepti.
Varškę sumaišyti su džiūvėsėliais, kiaušinio tryniu, cukrumi ir tarkuotais obuoliais. Baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Viską sukrėsti į sviestu pateptą formą, uždengti ir virti pudingą puode su verdančiu vandeniu 40-45 minutes. Pudingą užpilti sirupu ar uogų padažu.
Skanus, tirpstantis burnoje, bet ne itin išvaizdus pudingas. Puiki alternatyva varškės apkepui, neturintiems orkaitės. Didžiausią klaidą padariau, kad pirmiausia sutarkavau labai smulkiai obuolius, o jie parudavo, išleido sultis ir suteikė pudingai ne itin patrauklią spalvą.
200 g varškės;
100 g obuolių;
30 g džiūvėsėlių;
1 kiaušinis;
3-4 š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
sviesto, formai patepti.
Varškę sumaišyti su džiūvėsėliais, kiaušinio tryniu, cukrumi ir tarkuotais obuoliais. Baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Viską sukrėsti į sviestu pateptą formą, uždengti ir virti pudingą puode su verdančiu vandeniu 40-45 minutes. Pudingą užpilti sirupu ar uogų padažu.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės patiekalai
Varškiniai vafliai
180 g miltų
½ a.š. kepimo miltelių;
2 š. cukraus;
2 kiaušiniai;
30 g ištirpinto sviesto;
125 g varškės;
1 puodelis pieno.
Kiaušinius išplakti su pienu, sudėti pertrintą varškę, supilti ištirpintą sviestą. Suberti sumaišytus miltus su kepimo milteliais ir cukrumi, gerai išmaišyti. Palikti valandai, kad išbrinktų. Kepti įkaintinoje vaflinėje.
180 g miltų
½ a.š. kepimo miltelių;
2 š. cukraus;
2 kiaušiniai;
30 g ištirpinto sviesto;
125 g varškės;
1 puodelis pieno.
Kiaušinius išplakti su pienu, sudėti pertrintą varškę, supilti ištirpintą sviestą. Suberti sumaišytus miltus su kepimo milteliais ir cukrumi, gerai išmaišyti. Palikti valandai, kad išbrinktų. Kepti įkaintinoje vaflinėje.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Varškės patiekalai
oi, kaip skanu cia
abu reiks isbandyti, kai turesiu puoda didesni ir vafline
abu reiks isbandyti, kai turesiu puoda didesni ir vafline
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės patiekalai
Sėkmės bandymuose šiaip pudingai labai lengvai pasiruošia ir nieko tokio jeigu pamiršti, kad verda (svarbu vandens pakaktų), nors nesudega
Re: Varškės patiekalai
Varškėčiai
400g varškės
2 kiaušiniai
100g miltų
50g sviesto
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
Į varškę įmušti kiaušinius, berti miltus, cukrų, druską, įkrėsti grietinę. Gerai išminkyti ir formuoti rutulį. Padėti jį ant miltais pabarstyto stalo. Dar kiek paminkyti ir formuoti apvalius varškėčius. Įspausti peiliu ruoželius ir iškepti ant sviesto.
Receptą radau Darbštuolėje, labai skanu, kaip šilkiniai.
400g varškės
2 kiaušiniai
100g miltų
50g sviesto
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
Į varškę įmušti kiaušinius, berti miltus, cukrų, druską, įkrėsti grietinę. Gerai išminkyti ir formuoti rutulį. Padėti jį ant miltais pabarstyto stalo. Dar kiek paminkyti ir formuoti apvalius varškėčius. Įspausti peiliu ruoželius ir iškepti ant sviesto.
Receptą radau Darbštuolėje, labai skanu, kaip šilkiniai.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės patiekalai
Visi varškėčiai skanu.
Re: Varškės patiekalai
Skanūs skanūs, kur jau čia nebus skanūs. Dariau iš riebios kaimiškos varškės, tai niamu niamu. Dabar tik pagal šitą receptą ir darysiu
Re: Varškės patiekalai
as irgi viska jei darau, tai tik is namines varskes, neatsimenu kada pirkau kokia varske.
Re: Varškės patiekalai
Mes kiekvieną savaitę iš tokios bobulytės nusiperkam varškės kg ir pieno tris litrus. tai čia mums per akis, net nebėra kur dėt tiek varškės. Tai irgi negalvojam apie pirktinę
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės patiekalai
Originaliame recepte siūloma įdėti saliamio, kurį aš pakeičiau brokoliais, o vietoj krapų ir svogūnų laiškų, kurių nemėgstu, įdėjau savo mėgstamų petražolių lapelių.
Pikantiškas varškėtis
400 g varškės;
1/2 vidutinio dydžio cukinijos;
1/2 saldžios raudonosios paprikos;
1/2 nedidelės galvutės brokolio;
2 kiaušiniai;
2 v. aliejaus;
2 v. manų kruopų;
pluoštelis petražolių;
po žiupsnelį saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių, juodųjų pipirų, druskos;
sviesto, džiūvesėlių formai;
Brokolius išvirti. Papriką ir cukiniją supjaustyti nedideliais kubeliais. Petražoles susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti paprikas, cukinijas ir petražoles, maišant pakepti 3-4 minutes. Ataušinti. Varškę išsukti su kiaušiniais, pridėti manų kruopų, atšalusias daržoves, pagardinti prieskoniais, viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Pikantiškas varškėtis
400 g varškės;
1/2 vidutinio dydžio cukinijos;
1/2 saldžios raudonosios paprikos;
1/2 nedidelės galvutės brokolio;
2 kiaušiniai;
2 v. aliejaus;
2 v. manų kruopų;
pluoštelis petražolių;
po žiupsnelį saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių, juodųjų pipirų, druskos;
sviesto, džiūvesėlių formai;
Brokolius išvirti. Papriką ir cukiniją supjaustyti nedideliais kubeliais. Petražoles susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti paprikas, cukinijas ir petražoles, maišant pakepti 3-4 minutes. Ataušinti. Varškę išsukti su kiaušiniais, pridėti manų kruopų, atšalusias daržoves, pagardinti prieskoniais, viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.