Vegetariški patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Vegetariški patiekalai

Standartinė silsta » 16 Rgp 2007, 13:53

RYŽIŲ KUKULIAI SU SŪRIU IR MORKOMIS:
Reikės: 2 pakelių virtų ryžių, 200g fermentinio olandiško tarkuoto sūrio, 2 šaukštų pomidorų padažo arba ketčupo, 2 virtų ir smulkiai pjaustytų šiaudeliais morkų, baziliko, pakepinto svogūno galvutė (smulkinta), 2 mažų kiaušinių arba didelis 1, prieskonių,skirtų maltai mėsai, puse česnako skiltelės (smulkinta) džiuvėsėlių. Į dar pakankamai šiltus ryžius dedame sūrį, morkas ir svogūną, prieskonius ir česnaką. Viską išmaišome, nuo ryžiu šilumos padidėja sukibimas, nes sūris šiek tiek lydosi, tada dedame ketčupą. palaukiame kol prasvėsta masė, vėliau dedame kiaušinius ir išmaišome, formuojame kukulius, apvoliojame džiuvesiuose ir metame į įkaitintą aliejų. Kepame, kol auksine spalva paruduoja, skanaus!! tinka patiekti su trškintais kopūstais arba salotomis!! Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 16 Rgp 2007, 14:00

VEGETARIŠKAS APKEPAS:
1/2 batono, 1-2 morkų, 1/2 paprikos, 200 g cukinijos, 4 kiaušinių, 3 šaukštų sviesto, 1 stiklinės pieno, saujos saulėgrąžų ar moliūgų sėklų, kmynų, pipirų, "Vegetos", imbiero. Daržoves supjaustyti, pakepinti svieste, įdėti prieskonių ir atvėsinti. Batono kraštus nupjaustyti. Batoną supjaustyti kubeliais ir išmirkyti piene. Į indą, kur keps apkepas sudėti batono masę, sumaišytą su daržovėmis. Kiaušinius išplakti su prieskoniais ir supilti ant daržovių, pabarstyti saulėgrąžom, uždengti folija ir kepti orkaitėje apie 40 min. Baigiant kepti foliją nuimti, kad apkepas apskrustų. Galima valgyti su pomidorų padažu.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Rgp 2007, 16:25

nuo kada persimetei ant vegetarisku patiekalu :shock: :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 16 Rgp 2007, 16:46

Žinai, pabandžiau ir patiko. Ypač tas apkepas daržovių... Tik labai greitai vėl norisi valgyti, čia tau ne mėsa :idea: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Rgp 2007, 17:26

tai vat,ir as taip galvoju :roll: :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgp 2007, 09:43

Na, taip - lietuviui gweriausia daržovė - lašinys arba dešra :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 09:45

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Rgp 2007, 23:48

Čia visi žuvu patiekalai tiktų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgs 2007, 07:23

Dra pridėkim daržoves 9 be mėsos, pieno produktus - ir visas sąrašiuks[/img]http://www.susisleben.de/assets/images/katze046.gif

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 09:28

Atviras pyragas su keptais pomidorais

Tešlai:
350 g miltų,
100 g labai šalto sviesto,
1 trynys,100 g grietinės,
Žiupsnelis druskos,
Pusė šaukštelio kepimo miltelių,

Pomidorų įdarui:

Apie 500 g nedidelių pomidorų,
2 skiltelės česnako,
1 arb. šaukštelis džiovintų bazilikų,
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus,
Druskos, juodųjų pipirų.

Baklažanų įdarui:
2 vidutinio dydžio baklažanai,
2 skiltelės česnako,
1/2 arb. šaukštelio paprikos,
3 dideli kiaušiniai,
Druskos, juodųjų pipirų.

Pomidorų įdarui pomidorus supjaustyti puselėmis, sumaišyti su česnakais, bazilikais, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Dėti į iki 140 °C įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug valandą.
Baklažanų įdarui baklažanus kepti orkaitėje apie 45 minutes. Ataušinti, nulupti. Baklažanų minkštimą, česnaką, papriką, kiaušinius, druską ir pipirus suplakti plaktuvu.
Tešlai sviestą sukapoti su miltais ir kepimo milteliais, grietinę išmaišyti su tryniu ir druska. Viską greitai suminkyti, suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve.Tešlą iškočioti, iškloti ja formą (24 cm), subadyti šakute ir apkepti 180 °C temperatūroje apie 10 - 15 minučių, kol pagels. Išimti iš orkaitės, supilti baklažanų įdarą, ant viršaus išdėlioti pomidorų puseles. Kepti dar 25 – 30 minčių 180 °C temperatūroje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 09:29

Vegeratiškas čili su lęšiais ir avinžirniais

250 g lęšių,200 g konservuotų avinžirnių
2 skardinės po 400 g nuluptų pomidorų savo sultyse,
1 vidutinio dydžio svogūnas,
10 cm ilgio poro gabaliukas,
3 česnako skiltelės,1 paprika,
2 stiklinės vandens arba daržovių nuoviro,
1 nubrauktas šaukštelis aitriosios paprikos,
1 nubrauktas šaukštelis druskos,
Po šaukštelį džiovinto raudonėlio, mairūno, baziliko,
1 valg. šaukštas cukraus,šaukštas aliejaus daržovių kepimui.

Svogūną ir papriką supjaustyti kubeliais, porą supjaustyti plonais griežinėliais, susmulkinti česnaką. Daržoves šiek tiek apkepinti. Pomidorus susmulkinti. Į puodą dėti apkeptas daržoves, pilti pomidorus su sultimis, vandenį arba daržovių nuovirą, berti lęšius, avinžirnius, cukrų. Virti apie valandą. Suberti prieskonius ir dar patroškinti apie pusvalandį. Jeigu reikės, dar truputį įpilti vandens. Patiekti galima su trupučiu grietinės.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 09:38

atrodo atkutai Ramunele :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 09:43

Taip, taip, taip :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 14:00

Vegetariškas troškinys

1 pok. šaldytų pavasarinių arba rudeninių daržovių ,
1 morka, 1 svogūnas ,krapų ,
0.25 ml vandens,
1 valg. šaukštas krakmolo ,
1 valg. šaukštai aliejaus.

Morką sutarkuojame burokine trintuve ir
apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudedame susmulkintą svogūną ir apkepame. 5 minutes apverdame daržoves ir trumpai pakepame su morkomis ir svogūnais. Sumaišome trakmolą su vandeniu ir maišydami užviriname su daržovėmis. Sudedame smulkintus krapus ir vegetą.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Rgs 2007, 14:16

Labai gerai, kad tokią temą užvedė. :luks: Labai trūko jos.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Rgs 2007, 14:16

Vegetariški balandėliai. Didelis garbanotas kopūstas, arbatinis šaukštelis kmynų sėklų, 15 gramų sviesto ar alyvuogių aliejaus, 75 g virtų ryžių, 2 valgomieji šaukštai razinų, 200g virtų pupelių, druskos, pipirų, 500g pomidorų padažo. Nuo kopūsto galvos nuimkite didelius lapus (aš ėmiau šešis, nes dariau ne tik sau, bet ir vyrui bei dukrai), juos apvirkite, kad suminkštėtų. Supjaustykite ketvirtadalį kopūsto galvos. Aliejuje ar svieste kepinkite pjaustytą kopūstą su kmynų sėklomis. Tada suberkite ryžius, virtas pupeles ir razinas. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite ryžių mišinio. Suvyniokite lapus, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, apipilkite pomidorų padažu ir kepkite.

Čia nukopijavau receptą, kurį buvau prie dietų įdėjusi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 14:35

Razinų nededu, man jos čia - nė prie ko. bet čia skonio reikalas :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 15:11

o man,razinos visur tinka :oops: :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Rgs 2007, 15:39

tutsi rašė:o man,razinos visur tinka :oops: :wink:
Man tas pats. ;)

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Rgs 2007, 15:39

Ramunė rašė:Razinų nededu, man jos čia - nė prie ko. bet čia skonio reikalas :P
Gal jau išbandei? ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 15:50

O tai kaipgi? Bet dėjau slyvas, o paskui nieko nedėjau - nei slyvų, nei razinų- man labiau patiko.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Rgs 2007, 15:55

Ramunė rašė:O tai kaipgi? Bet dėjau slyvas, o paskui nieko nedėjau - nei slyvų, nei razinų- man labiau patiko.
Na tu ir greituolė. :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 15:58

Aš mėgstu daržoves, o kopūstai šiemet geri darže, tai ir darau visokius patiekaliukus. Kadangi valgau viena tokius eksperimentus be mėsos, tai ir gaminu po porytę, bet dažnai. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 18:04

Prancūziški vegetariški patiekalai

http://web.dansukker.com/Default.aspx?I ... roupID=733

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 08:59

o pas mane,kopustais nelabai zavisi seimyna :oops:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 09:06

Na jei jie balandėlių pavidale , tada viskas ok

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 09:19

o pas mane ir balandeliu jau atsisako :evil:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 09:22

as tai tavo vietoj nesugalvociau ka begamint...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 09:28

tai vat ir kankinuosi taip kas diena :cry:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 09:32

Nebloga mankštelė smegenams :D :D :D

Skelbti atsakymą