Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
-
silsta
- Gurmanas
- Pranešimai: 1706
- Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
- Pliusai: 5
- Miestas: Kaunas
Standartinė
silsta » 22 Sau 2007, 10:37
daida rašė:O čia dar internete radau silstos gaminamos želė eiga
Tikiuosi silsta nesupyks, kad čia idėjau
Daida, aš jokiu būdu negaliu pykti, ačiū tau už idėjas, taurėse labai patiko žele sulpilstyta. Aš šeštadienį dariau tortuką želinį, tai dar šokolado gabaliukų mažų pribarsčiau, o želiukus ėmiau tik vienos spalvos. Labai neblogai gavosi....
-
janrri
- Virtuozas
- Pranešimai: 2805
- Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
- Pliusai: 389
Standartinė
janrri » 22 Sau 2007, 11:51
Pilstan žele į taures, labai gražiai atrodo kai supili pirmą sluoksnį ir taurę paverti ant šono, į ką nors atremi pvz. į kiaušinių dėklą, ir leidi sustingti. Antrą sluoksnį paverti į kitą. Ir taip toliau tik reikia suderinti spalvas. O viršų papuošti vaisiais ir plakta grietinėle.
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 22 Sau 2007, 15:23
silsta rašė:daida rašė:O čia dar internete radau silstos gaminamos želė eiga
Tikiuosi silsta nesupyks, kad čia idėjau
Daida, aš jokiu būdu negaliu pykti....
Tai tada man ramu
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 22 Sau 2007, 19:41
Labai dėkui Silstai ir Daidai už receptukus
. Tortas pavyko puikiai, bet... Buvo problemų, kol išėmėm
. Prisijuokėm iki ašarų su broliene. Niekaip nenorėjo lįsti lauk iš kekso formos.
Gal galima būtų mini-instruktažą apie tai.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 22 Sau 2007, 19:43
Ir dar vienas klausimėlis : kokią želė reikia pirkti, kad būtų mėlynos spalvos? Nu jau kaip gražiai atrodo nuotraukose
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 22 Sau 2007, 21:37
Ramunė rašė:Labai dėkui Silstai ir Daidai už receptukus
. Tortas pavyko puikiai, bet... Buvo problemų, kol išėmėm
. Prisijuokėm iki ašarų su broliene. Niekaip nenorėjo lįsti lauk iš kekso formos.
Gal galima būtų mini-instruktažą apie tai.
Nesu tikras, bet lygtai padeda formos palaikymas virš garų
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 22 Sau 2007, 21:39
Ramunė rašė:Ir dar vienas klausimėlis : kokią želė reikia pirkti, kad būtų mėlynos spalvos? Nu jau kaip gražiai atrodo nuotraukose
Manau, čia panaudoti maistiniai dažai.
Arba su Curasao likeriu
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
-
silsta
- Gurmanas
- Pranešimai: 1706
- Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
- Pliusai: 5
- Miestas: Kaunas
Standartinė
silsta » 24 Sau 2007, 12:57
Andron rašė:Ramunė rašė:Labai dėkui Silstai ir Daidai už receptukus
. Tortas pavyko puikiai, bet... Buvo problemų, kol išėmėm
. Prisijuokėm iki ašarų su broliene. Niekaip nenorėjo lįsti lauk iš kekso formos.
Gal galima būtų mini-instruktažą apie tai.
Nesu tikras, bet lygtai padeda formos palaikymas virš garų
Aš tai uždedu karštą rankšluostį (šlapią) ant dugno, vis pakeičiu kai atvėsta. Su švariom rankom truputuką nuo kraštų formos atitraukiu patį želinį tortuką. Ant garų vieną kartą per ilgai matyt palaikiau, tai patižo ....
Žodžiu, truputuką kebloka išimti jį....
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 24 Sau 2007, 14:51
Tiek aš, tiek mano mama visuomet palaikom pasiukiojant želė virš karšto arbatinuo ir kuo puikiausiai išėmam
Blogai gali išsiimti tada, kai laikoma nesukiojant ir šyla tik vienoje vietoje.
Beje esu girdėjusi, kad želė geria išsiima iš indo, kai indas būna išteptas aliejumi ir pabarstytas cukrumi dar prieš pilant želė, bet šio būdo niekada nebandžiau
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 24 Sau 2007, 14:53
daida rašė:Tiek aš, tiek mano mama visuomet palaikom pasiukiojant želė virš karšto arbatinuo ir kuo puikiausiai išėmam
Blogai gali išsiimti tada, kai laikoma nesukiojant ir šyla tik vienoje vietoje.
Beje esu girdėjusi, kad želė geria išsiima iš indo, kai indas būna išteptas aliejumi ir pabarstytas cukrumi dar prieš pilant želė, bet šio būdo niekada nebandžiau
Ačiū už patarimus. Pabandysiu ir tą su cukrumi.
O mes, dvi gudrutės, pamerkėm į karštą vandenį...
Bet neilgai laikėm, tai nedaug kefyro pabėgo
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 24 Sau 2007, 17:52
O aš, kai šaltiena traukiu tai į karštą vandeni pamerkiu, trumpam, kelios sekundes ir labai gražiai išsiima. Formą išlaiko.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 24 Sau 2007, 20:26
Lilina rašė:O aš, kai šaltiena traukiu tai į karštą vandeni pamerkiu, trumpam, kelios sekundes ir labai gražiai išsiima. Formą išlaiko.
Matai, ir šaltieną, ir želė iš nedidelių indų išimti aš gerai moku
O čia buvo kekso forma, visa gofruota, nenorinti tortu dalintis
Teko galynėtis...
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 18 Vas 2007, 16:47
ar niekas nemeginot ieskoti kaip padaryti melyna zele
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 18 Vas 2007, 17:20
Iš maistinių dažų turbūt.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 18 Vas 2007, 17:38
tai o kur ju gauti,zaliu ir raudonu,tai dar turiu nuo caro bedancio laiku
Ar ju buna dar kur nors pirkti
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 19 Vas 2007, 10:42
tutsi rašė:tai o kur ju gauti,zaliu ir raudonu,tai dar turiu nuo caro bedancio laiku
Ar ju buna dar kur nors pirkti
Maistinių dažu tikrai yra pirkti Hiper rimi, prie visokių papuošimų tortams. Beje yra ir mėlyna spalva.
Gal dar galima nudažyti su Blue Curacao gėrimu
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 19 Vas 2007, 11:00
o pas mus nera hiper rimi
,bet reiks paziureti rimi gal irgi yra
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 21 Vas 2007, 03:15
KAS ZINO, KAIP NAUDOTI ZELATINOS LAPUS? PAS MUS TIK TOKIOS RADAU. iR DAR... KOKS SIRTUMAS TARP TU ZELATINU (BIRIOS IR LAPU) ?
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 10 Kov 2007, 21:52
Dar... kaip padaryti mazas formeles su zele ir darzovem Saltas uzkandis.
-
Prikabinti failai
-
- ab_a.jpg (34.68 KiB) Peržiūrėta 6749 karus(ų)
-
- ab.jpg (40.13 KiB) Peržiūrėta 6749 karus(ų)
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 10 Kov 2007, 21:58
Ir dar va koki arbuuuza radau
Paprasta padaryti ir labai originalu
-
Prikabinti failai
-
- Watermelon_Fruit_Bowl.jpg (6.56 KiB) Peržiūrėta 6744 karus(ų)
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 10 Kov 2007, 23:23
Ačiū už idėjas
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 11 Kov 2007, 10:31
250 g vanilinio sūrelio
2 pakeliai skirtingų želė
riešutai, razinos, migdolai
vaisių
Sūrelį išmaišyti su smulkiai supjaustytais vaisiais. Želė paruošti pagal instrukciją.Kai sustings, dėti į aukštus desertinius indelius, sluoksniuojant želė ir sūrelio masę.Ant viršaus užberti riešutus, razinas, migdolus. Palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 11 Kov 2007, 19:26
Ramunė rašė:Ačiū už idėjas
Ner uz ka
Visada malonu dalintis
ir kitiem padeti
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 13 Kov 2007, 10:32
zuikaite rašė:Ir dar va koki arbuuuza radau
Paprasta padaryti ir labai originalu
Labai gera ideja
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 17 Kov 2007, 17:09
labai skanu tokiu principu zele padaryta obuoliuose
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 17 Kov 2007, 20:15
tutsi rašė:labai skanu tokiu principu zele padaryta obuoliuose
O, tada galima ir indeli suvalgyti
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 18 Kov 2007, 13:03
butent