1. Miltus ismaisom su druska ir pipirais ir juose apvaliojam mesyte. Nukratom miltu pertekliu. 2. Keptuveje ikaitinam sauksta aliejaus ir sauksta sviesto ir apkepinam mesos gabaliukus. 3. Istirpinam likusi sauksta sviesto ir jame apkepinam sauksta miltu. Supilam obuoliu sultis ir sultini, gerai ismaisom ir leidziam padaziukui uzvirt. Verdam iki kol skyscio sumazeja per puse ir padaziukas sutirsteja. Supilam grietinele. 4. Sudedam mesyte atgal i keptuve ir dar pakepinam viska kartu apie pora minuciu. Skanaus!
Bulviu salotoms reikes:
1kg mazu salotiniu bulviu, pepjautu i keturias dalis druskos-pipiru 2v.s. aliejaus 2raudonu svogunu, supjaustytu pusziedziais 2v.s. balzaminio acto 1a.s. rudojo cukraus
uzpilui: 4v.s. aliejaus 2v.s. raudonojo vyno acto 2a.s. dijon garstyciu 1a.s. cukraus
Eiga:
Bulves isverdam pasudytam vandeny ir paliekam kad gerai nuvarvetu. Svogunus apkepinam gerai ikaitintoj keptuvej apie 10min, kol suminksteja. Supilam acta ir cukru ir dar pakepinam apie 10min, kol svogunai igauna karamelini atspalvi. Uzpilui skirtus produktus sumaisom, padruskinam jei reikia ir uzpilam ant praaususiu bulviu. Viska gerai permaisom ir sudedam svogunus. Lengvai dar karteli viska permaisom ir skanujam !
Kiausinius isplakam su druska ir pipirais. Sviesta istirpinam karsciui atsparioj keptuvej ir supilam kiausiniu plakini. Kepam apie 3 min, kol krastai jau atrodo iskepe bet vidurys dar zalias. Nuimam nuo ugnies, sudedam kumpi, pora ir suri ir dedam i orkaite grilio rezimu kokioms 3 min.
300g makaronu 200g brokoliu 75g sviesto 75g miltu 500ml pieno 50g surio druskos-pipiru apie 300g virtos/rukytos/bet kokios vistienos 50g sv. dziuveseliu 25g permazano surio
Eiga:
Pirmiausia isverdam makaronus, pries pat pabaiga sudedam smulkiai pjaustytus brokolius, kad lengvai apvirtu. Nupilam vandeni. Gaminam padaza- istirpinam sviesta, sudedam miltus, ismaisom ir pakepinam apie pora minuciu. Supilam piena ir vel maisom, kol padazas sutirsteja. Tada suberiam suri, pakepinam toliau maisant kol suris issilydo ir supilam ant makaronu ir brokoliu. Sudedam smulkiai pjaustyta vistiena ir viska gerai permaisom. Sudedam viska i kepimo skarda. Virsu apibarstom dziuveseliu ir permazano surio misiniu. Kepam 200 laipsniu orkaitej apie 25min. Skanaus!
Prikabinti failai:
Makaronu apkepas su brokoliais ir vistiena.jpg [ 79.16 KiB | Peržiūrėta 3971 kartus(ų) ]
250g sausainiu 100g sviesto 4zelatinos lapeliu 2citrinu sulciu ir ju zieveliu, tarkuotu 350g filadelfijos surio 200g cukraus 300ml grietineles.
Sausainius pyrago pagrindui sutrupinam iki smulkiu trupiniu, supilam istirpinta sviesta ir viska gerai ismaisom, dedam i 22cm dydzio tortine. Sauksto pagalba trupinius gerai prispaudziam prie dugno ir dedam i saldytuva kokiai valandai. Per ta laika pasiruosiam surio mase. Zelatinos lapelius ismirkom citrinos sultyse ( karsciui atspariame inde), dedam ant puodo su verdanciu vandeniu ir ant garu istirpinam zelatina. Kol zelatina vesta, kitame puode issukam suri, cukru ir citrinos zievele iki vientisos mases. Treciame puode iki standumo issukam grietinele( atsargiai su grietinele, neperplakit jos ! ) Atvesusia zelatina supilam i surio mase, viska gerai permaisom ir imaisom isplakta grietinele. Visa sita surio-grietineles mase dedam ant pagrindo, islyginam pavirsiu slapiu saukstu ir dedam i saldytuva maziausiai 4 valandoms. Skanaus!
4-6 didesniu bulviu, kiekviena perpjaunam i 8 skilteles, druskos-pipiru 1citrinos, perpjautos i 6 skilteles 12 cesnako skilteliu 3 raudonu svogunu, perpjautu i 8 skilteles 4 lauro lapu 3v.s. citrinos sulciu 1v.s. pomidoru piure 1a.s. paprikos puse saukstelio kajeno pipiru 1a.s. raudonelio 1a.s. ciobreliu puse saukstelio maltu kmynu 6v.s. aliejaus.
Ikaitinam orkaite iki 200 laipsniu. Pjaustytas bulves apverdam ( apie 3min.), nupilam vandeni ir sudedam jas i didele kepimo skarda, kartu su citrina, cesnakais, svogunais ir lauro lapais. Likusius produktus sumaisom su 6 saukstais vandens ir uzpilam ant bulviu. Viska gerai permaisom, kad pasidengtu prieskoniais. Kepam orkaitej apie 30min. Vienas pastebejimas-bulves buvo skanios, tik gal truputuka rugstokos, nes dejau TIKRAI DIDELE CITRINA. Kita kart rinkciausi per pus mazesne
ikaitinam orkaite iki 200laipsniu. I kepimo skarda ipilam alieju ir dedam i orkaite, kad ikaistu, kokiom 5 min. stambiai pjaustytas darzoves dedam i ikaitinta skarda kartu su cesnaku ir prieskoniais, padruskinam, papipirinam viska gerai permaisom ir kepam apie 30min. Keptas darzoves perdedam i didesni inda, supilam pomidoru tyre ir viska gerai ismaisom. Kitame inde grietine sumaisom su permazano suriu ir kiausiniais. Dedam puse darzoviu i 28x29x5 dydzio skarda, ant virsaus sudedam lazanijos lakstus, likusias darzoves ir vel lazanijos lakstus. Uzpilam kiausiniu-grietines plakiniu, virsu apibarstom tarkuota mozarela ir kepam apie pusvalandi, kol virsus graziai paruduoja. Be galo skanu!!!
nu labai smagu, Aruna, jeigu patiko sniceliukai as net perbegau visa temuke, kad prisiminciau, kokius tu cia gaminai tutsi, as receptuku kaip ir nezadejau kelt, tik 'gaminimo irodymus', bet jeigu poreikis yra, pasistengsiu kelt su pilnais receptais as nezinau, kas man nutiko praeita savaite, bet tiesiog rankos nekilo ka nors gamint, visa savaite mitom pusfabrikaciais siandien maniskis taip atsargiai pasiteiravo, gal ka skanaus galeciau pagamint, net geliu nupirko ta proga gal ir gerai cia ta pertrauka mums buvo, suprato, kaip skaniai gyveno
Etono betvarke labai lengvas ir skanus desertukas tik rekomenduociau palaukt, kol bus svieziu, tikru uogu, o ne sintetiniu rugsciu is parduotuves ( nors tinka ir tokios... )
6 porcijoms reikes:
500 ml grietineles 1a.s. vaniles ekstrakto 2v.s. cukraus 150g gatavu meringu ( galit ir pacios ju pasidaryt) 300g smulkiai pjaustytu braskiu 150g avieciu
Pirmiausia iki standumo isplakam grietinele, imaisom vaniles ekstrakta ir cukru. Maiselyje kocelo pagalba sutrupinam meringus, kad gaustusi nei per smulkiai, nei per stambiai. Suberiam juos i isplakta grietinele ir atsargiai viska permaisom. Dedam i indeli uogas, grietinele, vel uogas ir sauksta grietineles ant virsaus. Dedam i saldytuva valandai ir skanaujam!
Dideleje keptuveje istirpinam ikaitinam alieju ir sviesta. Dedam griezineliais pjaustytas cukinijas, geriausia butu, kad visos tilptu vienu sluoksniu ir kepam apie 3min, karts nuo karto pakratant keptuve. Sudedam spausta cesnaka, pjaustytas metas, druska, pipirus ir viska gerai pamaisom, jei turit kantrybes, galit jas visas apverst. Pakepam dar apie pora min. ir skanaujam!
Prikabinti failai:
cukinijos su cesnaku ir metom.jpg [ 88.67 KiB | Peržiūrėta 3858 kartus(ų) ]
Dubenelyje sumaisom ricotta suri, permazano suri, prieskonines zoleles ir citrinos zievele.Pagal skoni dedam druskos ir pipiru. Storiausia krutineles vieta ipjaunam, padarydami tokias kisenels ir i jas pridedam surio idaro. Dedam dvi parma kumpio juosteles truputuka viena ant kitos ir i jas suviniojam idarytas krutineles. Kepam 200 laipsniu orkaitej apie 20-25min. Skanaus!
O cia jau veiksmas nebevyksta? Semininke po kalnus dauzosi
nu dar truputuka vyksta, tik ne taip intensyviai kaip noretusi o dabar dar pavasario darbai prasideda, tai nezinau, kaip cia toliau viskas bus nu bet as dar, taip sakant, biski pasispardysiu
Blyneliu bokstas su bananais, jogurtu ir klevu sirupu
Miltusir kepimo miltelius persijojam i didesni dubeni ir suberiam cukru. Kitame dubenelyje isplakam piena su kiausiniais ir vanile ir po truputi viska supilam i miltu misini. Ismaisom ir atsargiai imaisom lydyta sviesta. Blynu tesla gatava. Toliau kepam blynelius ir sluokniuojam-blynelis,saukstelis jogurto, bananai, blynelis, jogurtas, bananai, klevu sirupas.... Sluoksniu dedam tiek, kiek norisi....Skanaus!
Prikabinti failai:
Blyneliu bokstas su bananais, jogurtu ir klevu sirupu..jpg [ 69.79 KiB | Peržiūrėta 3771 kartus(ų) ]
450g brokoliu 50g sviesto 50g miltu 450ml pieno 70g bet kokio surio druskos-pipiru 30g baltos duonos trupiniu 30g pakepintu pine( nzn kaip verciasi) riesutu 1citrinos tarkuotos zieveles 50g tarkuotos mozarelos
Brokolius supjaustom mazais ziedynais ir pagarinam kol suminksteja, apie 5min. Keptuveje istirpinam sviesta, sudedam miltus ir apkepinam apie 2-3min pastoviai maisant, galiausiai supilam piena ir vel viska permaisom, kol gaunasi padazo tirstumo. Sudedam suri, pipirus-druska ir paruosta padaza supilam ant brokoliu.Ikaitinam orkaite iki 180laipsniu. Atskiram inde sumaisom duonos trupinius, riesutus, citrinos zievele, mozarela ir viska suberiam ant brokoliu. Kepam apie 20min. Skanaus!
Kiausiniu baltymus isplakam iki standziu putu. Kitama puode sumaisom grietinele, permazana, trynius, pipirus-druska. Atsargiai baltumus imaisom i tryniu mase. Sviesta istirpinam ir supilam kiausiniu plakini. Kepam ant lengvos ugnies nemaisant apie 5 min. Ant virsaus beriam suri, lenkiam kiausiniene per puse ir dar leidziam pakept apie pora minuciu. Skanaus!
2v.s. krakmolo 3v.s. sojos padazo 2v.s. ryziu acto 2v.s. cukraus 500g vistienos kulseliu, be odds ir be kaulo, pjaustytu juostelem sparagu druskos 2v.s.aliejaus 2cesnako skilteliu svogunu laisku, pjaustytu 3cm dydzio gabaliukais.
Sumaisom 1s.krakmolo, 1s.sojos padazo,1s.ryziu acto ir 1s. cukraus. Gautu marinatu uzpilam vistiena, permaisom ir paliekam marinuotis saldytuve apie pusv. Per ta laika issiverdam sparagus. Ikaitinam alieju wok siliaus keptuvej ir apkepinam pjaustyta cesnaka,apie 1min. Sudedam vistiena ir kepinam apie 3-4min. vis pakratydami keptuve. Sudedam svogunu laiskus ir dar pakepinam apie pora min. I maza puoda supilam likusi sojos padaza, ryziu acta, cukru ir 2v.s. vandensir uzverdam. Imaisom likusi krakmola( pries tai istirpinam ji saukste salto vandens). Pilam viska ant vistienos, sudedam sparagus ir kepinam kol padazas sutirsteja, apie 2min. Skanaus!
Puode apkepinam panceta, sudedam pjaustyta saliera, morka, svoguna, galiausiai cesnaka ir ciobrelius. Kepam apie 2-3 min, kol darzoves suminksteja. Supilam sultini, sudedam pupeles ir verdama apie 30min. Sudedam pjaustyta kale kopusta ir dar paverdam apie 5min. Psdruskinam, papipirinam ir skanaujam!
Puode ikaitinam alieju ir apkepinam pjaustytus svoguna, salira ir morka apie 5 min, kol suminksteja. Sudedam cesnaka ir jautienos farsa. Viska gerai ismaisom, kag neliktu jokiu farso gumuliuku. Sudedam pomidorus ir buljona, imaisom pomidoru pasta, cukru, petrazoles ir padruskinam, papipirinam. Viska gerai ismaisom ir ant lengvos ugnies paliekam virt apie valanda, kol padazas sutirsteja ir beveik visas skystis isgaruoja. Kuomet padazas beveik gatavas, uzkaiciam virt spagecius. Pries patiekiant viska apibarstom permazano suriu. Skanaus!
receptuko nedesiu, nes visiskai nevertas demesio bent jau mums buvo per riebu aliejuje virta zuvis... vienintelis geras dalykas siame reikale, kad pirma karta gaminau majoneza tartar padazui. Va tas tai patiko !
Majonezui pagaminti reikes:
2 kiausiniu tryniu 1/4 a.s. druskos 2a.s. citrinos sulciu 225ml aliejaus 1a.s. Dijon garstyciu 1a.s. balto vyno acto.
i maisto procesoriu sudedam trynius, druska, citrinos sultis ir 2 a.s. vandens. Viska paliekam suktis apie 1min. Po truputka, is leto, labai plona srovele pilam alieju neisjunge procesoriaus. Kuomet mase pradeda tirstet, sudedam garstycias ir acta. Dedam i saldytuva pusvalandziui... arba iki kol prireikia
Prikabinti failai:
Fish and chips su naminiu tartar padazu.jpg [ 93.74 KiB | Peržiūrėta 3771 kartus(ų) ]
Orkaite ikaitinam iki 180 lipsniu. Ramekinus ( kepimo indelius) patepam sviestu, dedam gabaliuka lasisos, i leidziam kiausini ir ant virsaus uzberiam tarkuoto surio. Padruskinam, papirpirinam jei reikia. Kepam apie 15-20 min. Skanaus!
Prikabinti failai:
Keptas kiausinis su lasisa ir suriu.jpg [ 96.79 KiB | Peržiūrėta 3771 kartus(ų) ]
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume