Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
5 tryniai,
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve.
Ramunė rašė:
5 tryniai, 1 šaukštas riebios tirštos grietinės, 1 šaukštas cukraus, 1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės, miltų, aliejaus, cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve.
o as tai labai noreciau tokiu zagareliu,kaip lipdo skruzdelynus.Tokie kur buna vos ne persisvieciantys.Bet man visada,kad ir kaip plonai beiskociociau,kol isverdu,issipucia
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
tutsi rašė:
o as tai labai noreciau tokiu zagareliu,kaip lipdo skruzdelynus.Tokie kur buna vos ne persisvieciantys.Bet man visada,kad ir kaip plonai beiskociociau,kol isverdu,issipucia
O jei be kepimo miltelių
Beje, aš iš tokių lipinu skruzdėlyną. Žinok, didesnis atrodo
5 tryniai,
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve. Beja,o kiek miltu reikia deti ir aliejiau???
taip.Vienam kiausiniui imu tris saukstus miltu.Ir jie gaunasi tokie trapus trapus.Ir skruzdelyna is tokiu zagareliu darau.Tik jei tu nori tokiu storu kaimisku zagareliu,as abejoju ar be grietines pavyks juos padaryti.
Aš žagarėlius kartais kepu iš mielinės tešlos.
Tešlai:
250g pieno
1 kiaušinis
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai cukraus
1 pakelis sausų mielių arba 30g normalių
0,5kg miltų
pabarstymui cukraus pudros
Užminkom ir pakildinam tešlą, po to iškočiojame ir padarome žagarėlius. Juos paliekame kad pakiltų. Pakilusius dedame į riebalus (būtinai taip kaip buvo, pakilusia puse į viršų)ir kepam . Skanaus.
tutsi rašė:
Kažkada žadėjau Ir tik dabar ištesiu
300g miltų,
50 g cukraus pudros,
2 kiaušiniai,
ketvirtadalis stiklinės vandens,
1 šaukštelis romo arba degtinės(spirito ).
Kadangi mamai negalima valgyti trynių, tai ji pakeitė originalą ir deda 3 baltymus. O sakė, kad šitie žagarėliai kažkodėl buvo vadinami "Rusiškais"
3 kiausiniai;
250 g.margarino;
0,5 a.s.sodos;
0,5 stiklines cukraus;
3-4 stiklines miltu (kad tesla butu kietoka);
1 indelis "rududu".
Is visu produktu uzminkiti tesla kietoka.Tada per mesmale permalti,kad gautusi ilgi "makaronai"(as naudoju pati stambiausia sieteli),sudeti juos i skardele ir iskepti.Kai atsals,smulkiai sulauzyti.Sumaisyti su "rududu",sudeti i forma,suspausti ir padeti i saldytuva,kad sustingtu.Skonis
Čia turėtų būt visai nieko pyragėlis. Mano mama kažkada darydavo iš paprastos kietai užminkytos tešlos mažius kukuliukus ir virdavo aliejuje. O paskui - kaip tinginį.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume