Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Kas zinote citrininiu isbandytu pyragu receptus. mano brangusi labai jau nori citrinioniopyrago. Koki bedarau, s... gaunas. Vis per mazai citrinos skonio.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
zuikaite rašė:
Kas zinote citrininiu isbandytu pyragu receptus. mano brangusi labai jau nori citrinioniopyrago. Koki bedarau, s... gaunas. Vis per mazai citrinos skonio.
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Ramunė rašė:
zuikaite rašė:
Citrinų pyragas
200 g sviesto,
300 g cukraus pudros,
4 kiaušiniai,
tarkuotos citrinų žievelės,
100 g citrinos sulčių,
400 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
šviežių braškių ar kitų uogų papuošimui.
Sviestą išsukite su cukraus pudra iki purios masės. Maišydamos po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilkite sultis ir gerai išsukite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 175°C karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusį pyragą laikykite orkaitėje, kol atvės. Ištraukite ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite papuoštą šviežiomis uogomis.
tutsi rašė:
zuikaite,o ko cia tave prie citrinu patrauke
Tai ne man cia tos citrinos rupejo, o mano brangiausiajam, Jis del ju pamises Nors as irgi pries jas nieko neturiu. va, jau atradau gera pyraga. Jau senokai kauip idejau i skyriu kaip gaminti su darbo eiga. Patikekit manim, tikrai jauciasi tos citrinos
Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai užminkyti trapią tešlą. Citrinas nuplauti, nuplikyti ir nušluostyti, paskui nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų, po truputį pilant citrinos sultis. Baigiant plakti suberti ir nutarkuotą citrinos žievelę, keptuvėje ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Viską kruopščiai išmašyti. Torto formą iškloti tešla, ant viršaus supilti citrinų masę. Pyragą kepti 30-40 min. Kai iškeps, ataušinti, apibarstyti cukraus pudra ir papuošti citrinos griežinėliais.
Panašų ir aš nusižiūrėjau, arba citrininius keksiukus. Tik niekaip neapsisprendžiu ką kept, nes bijau, kad kai citrinų mėgėja tik aš viena, tai niekas nevalgys, o man bus perdaug Turbūt ir taip citrinas sudorosiu
Panašų ir aš nusižiūrėjau, arba citrininius keksiukus. Tik niekaip neapsisprendžiu ką kept, nes bijau, kad kai citrinų mėgėja tik aš viena, tai niekas nevalgys, o man bus perdaug Turbūt ir taip citrinas sudorosiu
Bus kelioms dienoms tas pyragėlis ar keksiukai. Aš irgi dažnai su ta problema susiduriu, kad niekas nevalgo tų pyragų (nors ir labai skanių) kur kepu...
Kepiau citrininį pyragą, tiksliau keksą, kuriam reikėjo citrinos sulčių ir žievelės, tai suėjo greit toks pyragėlis, nes labai jau švelniai ta citrina jautėsi O likusias citrinas jau baigiu su arbata sudorot Gerai, kad aš jų mėgėja
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume