DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 21 Sau 2018, 03:44    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 513 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 03 Rgp 2012, 20:30 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 04 Lie 2010, 17:57
Pranešimai: 142
Pliusai: 3
Čia tik gal gražiai atrodo.O šiaip tikrai susiraukšlėjo.Aš dar pavožiu šiltai kokiai parai.Tai čia vidutinio dydžio agurkučiai,bet kitąkart tada dukart užpilsiu.Gal dar ir rūšis turi įtakos...
Ačiū,Tutsi. 049


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 03 Rgp 2012, 23:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na jei tris kartus uzpilus dar uzdengsi, tai bus susirauksleje kaip babutes subiniauskis :D :D
Gal ir nuo rusies priklauso, bet pas mane jie nesirauksleje, nebent pakliuna i stiklaini koks maziukas tarp didesniu, bet jie vistiek nebuna minksti, ai nepergyvenu :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2012, 15:01 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Geg 2011, 00:29
Pranešimai: 238
Miestas: Utena
Pliusai: 0
As agurkus is viso tik viena karta uzpilu ir siltai uzdengus palaikau,ir nesirauksleja,ir traskus,kieti buna.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2012, 17:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pranešimai: 2478
Miestas: Utena
Pliusai: 34
antose rašė:
Dar mišrainė su šparaginėm pupelėm.
‎1kg šparaginių pupelių, 0,5kg svogūnų, 0,5kg morkų,2-3paprikos,1 l pomidorų padažo,3 šaukštai cukraus,7-8 šaukštai 9% acto,petražolių,laurų,pipirų. Šparagines virti 10-15min pasūdytame vandenyje.Supjaustyti gabaliukais.
Sutarkuotas morkas ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus patroškinti.Į juos sudėti pupeles,supilti actą,tomatą,cukrų ir kitus prieskonius.Dar patroškinti 15 min. Man patinka ši mišrainė.Saldžiarūgštė.

gera šita mišrainytė :luks: , darau ir aš tokią 038 038 038 , net su duona skanu vieną valgyt :luks: :luks:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 05 Rgp 2012, 10:07 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 04 Lie 2010, 17:57
Pranešimai: 142
Pliusai: 3
Taip,skani.Jau antra vasara jos pasiruošiu,tik pamirštu cukraus dėt nubrauktus šaukštus,nes saldoka.Bet iš nercijos vėl kaupinus suvariau:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 06 Rgp 2012, 09:25 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Margox rašė:
As agurkus is viso tik viena karta uzpilu ir siltai uzdengus palaikau,ir nesirauksleja,ir traskus,kieti buna.

cia kaip zmogus ipranti, man nepatiko uzdengineti, kazkada meginau taip :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 06 Rgp 2012, 14:37 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Geg 2011, 00:29
Pranešimai: 238
Miestas: Utena
Pliusai: 0
Tai jau taip.Man tai bjauriausia kai reikia nupylineti ir vel uzpilineti,amzinai pirstus apsisvylinu,tai toks budas,kai reikia pilti tik karta laaabai patiko,pirstai islieka sveiki :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 06 Rgp 2012, 14:55 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai, gal labai greitai nupilinedavai :roll: as tai kai jau nupilu, pravese gerokai buna :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 07 Rgp 2012, 15:03 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Geg 2011, 00:29
Pranešimai: 238
Miestas: Utena
Pliusai: 0
Tai jau nelaukdavau ilgai,as viska ant greicio darau :mrgreen:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 07 Rgp 2012, 16:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
aisku :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 08 Rgp 2012, 12:24 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 04 Lie 2010, 17:57
Pranešimai: 142
Pliusai: 3
Tai tada mano išvada tokia būtų:jeigu dukart užpilu,tai šiltai nereik padėt.O bulgariškus triskart nereik užpilt,bent jau recepte tiek kartų radau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 08 Rgp 2012, 13:12 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
jei agurkeliai nedideli, pakanka 2 kartus. Nes jie ir taip gerai perkaista. :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re:
StandartinėParašytas: 11 Rgp 2012, 09:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pranešimai: 2478
Miestas: Utena
Pliusai: 34
Tutsi rašė:
MARINUOTI SVOGŪNAI


Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens


Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.

ar tinka daugiagalviai svogūnai?...pas mane tiek jų priaugo ir mažyčiai visi :roll: ...

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 11 Rgp 2012, 11:30 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
manau tinka :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 11 Rgp 2012, 14:49 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Geg 2011, 00:29
Pranešimai: 238
Miestas: Utena
Pliusai: 0
Gal kas turit koki receptuka peraugusiem agurkam ir pernokusiem pomidoram :mrgreen: (padazas ir sultys netinka),gerai butu,kad koks nesudetingas irgi ant greicio butu :mrgreen:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 11 Rgp 2012, 15:45 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na tai ir marmalink agurkus su pomidorais misraine :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 12 Rgp 2012, 17:29 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Geg 2011, 00:29
Pranešimai: 238
Miestas: Utena
Pliusai: 0
Kad gal neatsiras tokios valgytoju :mrgreen:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 12 Rgp 2012, 18:19 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
buvo Ramunes receptukas is peraugusiu agurku misrainytes kazkokios :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 13 Rgp 2012, 08:19 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Vas 2009, 22:33
Pranešimai: 863
Miestas: Siaures Lietuva
Pliusai: 2
Merginos, gal kuri koki receptuka turit su sparaginem pupelem? Geriausia tiktu marinavimas bet ar jos marinuojamos :) ?

_________________
https://www.facebook.com/jura.kastone mano laisvalaikis
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 13 Rgp 2012, 20:00 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Vas 2009, 22:33
Pranešimai: 863
Miestas: Siaures Lietuva
Pliusai: 2
jurate-13 rašė:
Merginos, gal kuri koki receptuka turit su sparaginem pupelem? Geriausia tiktu marinavimas bet ar jos marinuojamos :) ?


jau padariau pagabos nesulaukus :D :D :D :D dariau marinata kaip agurkams - idomu kaip ten bus

_________________
https://www.facebook.com/jura.kastone mano laisvalaikis
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 13 Rgp 2012, 20:39 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
mazai prie kompo bunu, nepastebejau...
Marinuojamos pupeles, tik daugiau cukraus dedama kiek pamenu :roll: Esu ikelusi receptuka kazkur :roll:
Beje, kai pupeles apverdi, jas reikia saltu vandeniu perplauti, nes daug krakmolo jos isskiria...

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 14 Rgp 2012, 07:34 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Vas 2009, 22:33
Pranešimai: 863
Miestas: Siaures Lietuva
Pliusai: 2
dariau saldesni marinata ,, bet va jas pavirus saltu vandeniu nenupoviau - sito nezinojau ,,

_________________
https://www.facebook.com/jura.kastone mano laisvalaikis
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 14 Rgp 2012, 10:09 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
gal nieko tokio... anokia cia as zinove :D

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 14 Rgp 2012, 10:19 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 04 Lie 2010, 17:57
Pranešimai: 142
Pliusai: 3
Aš šįmet šparagines marinavau pagal Sin san receptą-jis šioj temoj-viriau penkiolika min marinate.Pernai tai vandeny nuviriau,sudėjau į stiklainius ir užpyliau marinatu:viena stikln.acto,dvi vandens,viena cukraus,du šaukštai druskos,krapų,pipirų,laurų.
O dar draugė universalų marinatą nusakė,kad ji ir mažus pomidariukus,agurkėlius ir šparagines užpila juo,ir daržovės būna švelnios,neaštrios:vienam litrui vandens-viens šaukštas druskos,viens cukraus ir du šaukštai acto.Tai pora stiklainėlių irgi išbandžiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 15 Rgp 2012, 17:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2551
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Dukriukas siandien marinavo paprastai sparagines ( mokau gi, gyvenime pravers :mrgreen: ). Darau saldziarugsti marinata, tik as acto gal kiek daugiau pilu, mums patinka jos astresnes.

O kadangi ju buvo visas maisas, likusias padariau pomidoru ir papriku padaze, idomu kaip skonis gausis. Veliau nufotkensiu ir idesiu receptuka

_________________
LAISVALAIKIO DARBAI

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 07 Rgp 2013, 09:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Agurkų džemas

1 kg agurkų,
500 g cukraus,
4 šaukštai medaus,
2 citrinos,
7 mėtos lapeliai,
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero.

Agurkus nuplaukite, aplupkite žievelę, perpjaukite per puse ir išimkite sėklas.
Agurkus supjaustykite labai plonomis juostelėmis (arba agurkus sutrinkite smulkintuvu), geriausia tai padaryti daržovių skustuku.
Sudėkite agurkų masė į puodą ir užpilkite cukrumi. Taip pat įdėkite medaus, imbiero, nutarkuotas citrinų žieveles ir išspaustas citrinų sultis. Mėtu lapelius labai smulkiai supjaustykite ir taip pat įmaišykite į agurkų masę. Palikite 2 val pastovėti.
Praėjus dviem valandom agurkus užkaiskite ant vidutinio stiprumo kaitros ir nuolat maišant užvirinkite. Kai agurkų džemą už virs sumažinkite kaitrą ir virkite 30-40 min. kol viralas taps panašus į tirštą sirupą.
Karštą džemą išpilstykite į švarius, sausus stiklainiukus.
Šį džemą patiekite prie kietųjų sūrių.


Prikabinti failai:
DSC_1024m.jpg
DSC_1024m.jpg [ 89.55 KiB | Peržiūrėta 4172 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 07 Rgp 2013, 09:20 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pranešimai: 1736
Pliusai: 185
Skaitosi tai labai skaniai ir idomiai :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 07 Rgp 2013, 10:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Tikrai labai skanus džemas, o jei dar su sūriu, tai išvis... Iš mamos atsivežėm sūrį ir vienu prisėdimu suvalgėm beveik visą sūrį ir puse puslitrio džemo :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 08 Rgp 2013, 10:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pranešimai: 1820
Miestas: Utena
Pliusai: 24
Dėkui, Daida už agurkų džemo receptėlį 049
vakar jau pasigaminau :D mmmm gėris 038 ir peraugusius agurkus sunaudojau....
po dukros paskutinio skynimo visą kibirą dičkių prisirinkau :mrgreen:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
StandartinėParašytas: 08 Rgp 2013, 10:52 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
smagu, kad patiko :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 513 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO