Priestalo.lt • Temos rodymas - Įdarytos daržovės

  DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 17 Rgp 2018, 18:33    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 193 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Įdarytos daržovės
StandartinėParašytas: 16 Sau 2007, 10:23 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 31 Rgp 2006, 11:23
Pranešimai: 103
Miestas: S.Trakai
Pliusai: 0
Žurnale "Ji" radau patarimus kaip paruošti daržoves įdarymui.

Įdaryti galima įvairias daržoves: kopūstus, pomidorus, saldžiąsias paprikas, svogūnus, agurkus, porus, cikorijas, salierus, kaliaropes it kt. Išskobtą daržovių minkštimą galima sudėti į įdarą arba su juo paruošti padažą.

•Agurkus, jaunas cukinijas, baklažanus perpjaukite išilgai, šaukštu išskobkite minkštimą ir įdarykite pasirinktu įdaru.
Senesnes cukinijas nulupkite, nupjaukite galus, šaukštu išskobkite sėklas su dalimi minkštimo, įdarykite ir iškepkite orkaitėje. Ištraukusi supjaustykite griežinėliais.

•Kaliaropių ar salietų šaknis nulupkite ir nepjaustytas pusiau minkštai išvirkite (kaliaropes pasūdytame ir pasaldintame vandenyje, salierus – pasūdytame ir parūgštintame citrinų sultimis). Paskui viršūnėles nupjaukite, o vidų išskobkite šaukšteliu.

•Bulves pusiau minkštai išvirkite arba iškepkite su lupenomis. Perpjaukite pusiau, šaukšteliu išskobkite vidų, prikimškite įdaro ir iškepkite orkaitėje.

•Cikorijas ar pankolius perpjaukite išilgai, peilio galu atsargiai pašalinkite viduriukus, įdubas dar kiek pagilinkite ir pridėkite įdaro.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Sau 2007, 10:27 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Dažniausiai įdarinėju bulves ir paprikas :roll:
Į paprikas dedu tokį patį įdarą kaip į balandėlius ir troškinu puode :valg:
O bulves įdarinėju mėsos faršu su kepintais svogūnais ir pievagrybiais, tada kepu orkaitėje, po to aptarkuoju sūriu ir dar palaikau, kol išsilydys :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Sau 2007, 12:39 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aš gaminu dar ir cukinijas, nes prisiauginu begales. Įdarus darau įvairius : ir kaip balandėliams, ir su pievagrybiais, dešra, česnaku ir sūriu ir t.t. Žodžiu, ką randu ir ko noriu. :wink:

O paprikas esu dar dariusi su sūriu ir daržovėmis. Tarkavau morką, svogūną, pievagrybių ir dauuug sūrio. Kepiau orkaitėje. Skanu. :P

Dar patinka įdaryti pomidorai. Bet čia - kai grįšiu namo, nes receptų tiksliai nepamenu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Sau 2007, 15:47 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
daida rašė:
Dažniausiai įdarinėju bulves ir paprikas :roll:
Į paprikas dedu tokį patį įdarą kaip į balandėlius ir troškinu puode :valg:
....


Skanumynas, aš irgi taip darau :hubba: O praktiškai daugiau nieko ir neįdarinėjų :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Sau 2007, 17:05 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Man irgi labai patinka įdaryta paprika, netgi skaniau už balandėlius. Turiu dar vieną receptuką paprikos su žuvimi, gal pasinaudosit :

Reikia :
paprikos, žuvies filė, svogūno, pievagrybių, sūrio, česnako, druskos, pipirų.

Padažui : majonezo, grietinės, kaopoto česnako ( nebūtinai), garstyčių. Viską sumaišome, jei reikia pridedame prieskonių.

Žuvį supjaustom gabaliukais ir kepame keptuvėje, įdedame kubeliais pjaustytus pievagrybius ir svogūną. Apkepame.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su kapotu česnaku, pipirais ir druska. Sudedame apkeptą žuvį ir gerai išmaišome. Įdarome paprikas ir kepame orkaitėje apie 20 minučių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Sau 2007, 17:54 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Nu geras...paprika su žuvimi :shock:
Dar vienas patiekalas atsistojo į eilę :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Sau 2007, 18:21 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
Nu geras...paprika su žuvimi :shock:
Dar vienas patiekalas atsistojo į eilę :lol:


Kai perskaičiau šitą receptą, ir mano akys buvo :hypno: Bet esu mėgėja viską išbandyti. Taigi man net labai patiko. :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Sau 2007, 19:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Gal ir ne visai čia tinka, bet labai jau skanu :hubba:

DONŽUANIS

Mozarella ( rutuliukai),
pievagrybiai, svogūnas,
kiaušinis,
miltai, pipirai, druska,
konservuoti be odelės pomidorai,
aliejus, sviestas.

Mozarellos sūrio rutuliuke įpjauname šoną ir išgremžiame vidurį.

Ruošiame įdarą : pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Pridedame druskos, pipiriukų. Šiuo įdaro prikemšame mozarellą ir voliojame : miltai - kiaušinių plakinys - džiūvėsiai- kiaušiniai- džiūvėsiai- kiaušiniai - džiūvėsiai. Verdame fritiūrinėje apie 7 minutes.

Per tą laiką pasiruošiame padažą : svogūną susmulkiname ir kepiname aliejuje, sudedame smulkiai pjaustytus konservuotus pomidorus, ir pabaigoje - česnako 2 skilteles, baziliko, druskos ir j. pipirų.
Padažą užpilame ant sūrio prieš valgant. Valgomas karštas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Sau 2007, 00:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Kartais dar garnyrui įdarinėju pievagrybių kepures.
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Sau 2007, 00:05 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
daida rašė:
Kartais dar garnyrui įdarinėju pievagrybių kepures.
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu :roll:


Mintis :luks: Ir skanu, ir gražu :roll: Reikės išbandyti :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Vas 2007, 17:34 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Įdaryti agurkai


2 agurkai ,
1 svogūno galvutė,
300 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos),
8 griežinėliai karštai rūkytos šoninės,
susmulkintų žalumynų,
130-150 g konservuotų pomidorų (tinka ir pertrinti švieži),
druskos, pipirų

Svogūną susmulkinkite ir kartu su faršu apkepkite aliejuje, paskaninkite prieskoniais. Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite vidų. Į agurkų vidų pridėkite faršo, puseles suvožkite ir apvyniokite šonine.
Pomidorus sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį sultinio, paskaninkite prieskoniais ir patroškinkite. Į padažą sudėkite agurkus ir troškinkite, kol agurkai suminkštės. Patiekite su padažu ir virtomis bulvėmis. ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Vas 2007, 18:23 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Daržovėmis įdarytos cukinijos


Jums prireiks:
2-4 cukinijų
raudonosios paprikos
750 g konservuotų pomidorų be odelių
40 g mozarelos sūrio
svogūno
šaukšto sviesto
4-5 šaukštų džiūvėsėlių
maltų juodųjų pipirų
druskos

Nuplautas cukinijas perpjaukite išilgai. Jei jos didelės, puseles perpjaukite dar pusiau ir pamirkykite sūriame vandenyje. Jų minkštimą išgremžkite ir supjaustykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, o kol ji kaista, papriką su svogūnu supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cukinijų minkštimu. Viską patroškinkite svieste. Tuomet į troškinį suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą sūrį bei džiūvėsėlius. Galite įpilti porą šaukštų vandens. Nepamirškite pagardinti prieskoniais. Cukinijos puseles pripildykite paruošta mase ir pakepkite riebalais išteptoje formoje apie 3-4 minutes. Padažui sutrinkite ir pašildykite pomidorus, pagardinkite juos prieskoniais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Vas 2007, 19:01 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Hazel rašė:
Daržovėmis įdarytos cukinijos


.


Darau vasarą. :luks: :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2007, 17:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Ramunė rašė:
Hazel rašė:
Daržovėmis įdarytos cukinijos


.


Darau vasarą. :luks: :hubba:

tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko? :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2007, 18:35 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Hazel rašė:
tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko? :D


Taip, iš savo. :lol: Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 00:15 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Ramunė rašė:
Hazel rašė:
tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko? :D


Taip, iš savo. :lol: Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko :wink:


Gerai, kai yra tokia galimybe :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 07:01 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
zuikaite rašė:
Ramunė rašė:
Hazel rašė:
tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko? :D


Taip, iš savo. :lol: Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartuko :wink:


Gerai, kai yra tokia galimybe :wink:


Žinok, ir aš ja labai džiaugiuosi, tik kad prisiauginu begales :? , rudenį tempiu namo :P , o dabar jau cukinijas tįsiu lauk iš rūsio. :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 09:45 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
jeigu kai buvau šešiolikos man kasnors pasakytų, kad budama suaugusi įsigysiu sodą!!!Ir dar su malonumu jame pasiknisiu!!! Aš tokiam žmogui garsiai juokčiausi į akis! Nes tada pagalvoti apie tevu sodą buvu baisu, slykstu ir kankyne ten kazka veikt buvo, o dabar - lygtai visai nieko...malonumas :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 11:01 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
su metais,proto igauname vis daugiau :D , o dabar musu vaikai taip galvoja :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 11:48 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aš irgi keikdavau visą pasaulį ir gyvenimą, kai vasarą reikėdavo braškes ravėti :evil: O dabar - visai patinka. Gal kad savo :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Kov 2007, 11:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
gal,kad ju nedaug :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Bal 2007, 23:16 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Na, cia ne darzove, bet manau tiks Paveikslėlis

Įdaryti obuoliai su vištiena

4 vnt. (geriausia – antaninių) obuolių
100 g keptos arba virtos vištienos
50 g razinų
50 g žemės riešutų
2 šaukštų majonezo
trupučio aliejaus

Obuolius nuplaukime, viršutinę dalį nupjaukime, vidų išskaptuojame kaip indelį. Vištieną supjaustome gabaliukais, suberiame išmirkytas razinas, pakepintus susmulkintus riešutus. Viską sumaišome su majonezu. Į obuolių vidų dedame įdaro, viršų uždengiame nupjauto obuolio viršūne. Kad obuoliai nesutrūkinėtų, juos aptepame aliejumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15–20 min.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bal 2007, 11:01 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
antaniniu obuoliu teks laukti naujo sezono :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bal 2007, 13:11 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
antaniniu obuoliu teks laukti naujo sezono :wink:


Žinok, nebūtinai. Yra tokie importinaiai obuoliai, dideli. Užmiršau :oops: pavadinimą, bet MAXIMOJ jų visada būna. Galima įdarinėt, tik kepti trumpiau apie 10 minučių. Ir viskas Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bal 2007, 15:01 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
turi omenyje tuos zalius :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bal 2007, 15:19 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
turi omenyje tuos zalius :roll:


Taip, žalius. :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bal 2007, 19:02 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
zuikaite rašė:
Na, cia ne darzove, bet manau tiks Paveikslėlis

Įdaryti obuoliai su vištiena

.

labai mėgstu įdarytus obuolius :luks: su vištiena dar nebandžiau, bet pabandysiu ;)
aš dažniausiai į vidų dedu uogienę :cook2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bal 2007, 19:12 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Hazel rašė:
aš dažniausiai į vidų dedu uogienę :cook2:


Oi, salduole tu, Paveikslėlis

Valgiau pas draugę, skanu, tikrai. Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bal 2007, 19:14 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Ramunė rašė:
Hazel rašė:
aš dažniausiai į vidų dedu uogienę :cook2:


Oi, salduole tu, Paveikslėlis

Valgiau pas draugę, skanu, tikrai. Paveikslėlis

gavau pravardę :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bal 2007, 19:22 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kaip mes cia pripiesem :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 193 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO