Priestalo.lt • Temos rodymas - Kalėdiniai kepiniai

  DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 20 Rgp 2018, 04:33    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 290 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 09 Gru 2008, 21:09 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Živile, ateis toks laikas, kad paskui tik ir norėsi Naujus sutikti įbedus akis į TV :D Aš šiemet tai ramybės noriu, tik nežinau kaip pavyks, nes pernai irgi ramiai sutikom tik 12 žmonių, o vaišes turėjau ruošti aš :evil: gerai, kad vaikas pilve neperkaito nuo stovėjimo prie viryklės


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 09 Gru 2008, 22:16 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pranešimai: 1256
Miestas: Anykščiai
Pliusai: 33
Forelle rašė:
Živile, ateis toks laikas, kad paskui tik ir norėsi Naujus sutikti įbedus akis į TV :D Aš šiemet tai ramybės noriu, tik nežinau kaip pavyks, nes pernai irgi ramiai sutikom tik 12 žmonių, o vaišes turėjau ruošti aš :evil: gerai, kad vaikas pilve neperkaito nuo stovėjimo prie viryklės

Gal ir ateis toks laikas, bet šiuo metu tai nieko gero. Kokie mes keisti žmonės, niekada netenkina esama situacija... :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 09 Gru 2008, 22:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
Pažiūrėkit kokie šaunūs meduoliai

http://kokonas.wordpress.com/2008/12/09 ... -ii-dalis/

o čia receptas

http://kokonas.wordpress.com/2008/10/27 ... s-i-dalis/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 09 Gru 2008, 22:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Tikrai originalūs. Panašius mačiau užsienietiškame bloge, bet ten lyg sausainiai buvo


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 11:02 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pranešimai: 1525
Miestas: Kaunas
Pliusai: 7
jezau kokia grazi ideja :shock: super as tikrai bandysiu :mrgreen:

_________________
Love is in the air :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 11:56 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Živilė rašė:
Man su Naujais išvis būna kiekvienais metais pravalas. Jau kaip aš Naujųjų nekenčiu, namie sėdim, įbedę akis į tv. Gal šiais metais pavyks kur nors išlėkt pasižmonėt, bet kol kas nieko nenusimato..

La major, sėkmės tau. :wink: tikrą šventę apturėsi, jaučiu 038


Živile, man mūsų naminiai Naujieji taip pat nebuvo prie širdies, bet begalę metų švenčiau su šeima arba su įvairiomis ne mano kompanijomis. Na, sykį pasitaikė su draugėm sugert per naujaką, bet ir ten man tie tūsai kažkaip nevykę-nepavykę pasirodė... Tai va, pagaliau sulaukiau tikrai įdomaus ir gražaus savo Naujako - tikiuosi, kad bus smagus. Kantrybės, viskas bus ;)

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 12:08 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pranešimai: 639
Miestas: Panevėžys
Pliusai: 6
Ko gero faina, kai per šventes geroj kompanijoj gali padūkt. Tada nesunku nei virtuvėj prakaituot. Jau neprisimenu, kada Naujuosius kompanijoj sutikom :cry: (nors tikrai ne seniai dar esam). Kažkaip nėra tos kompanijos, kad abiem pusėm tiktų. Todėl pavydžiu baltu pavydu visoms, kurios švenčia smagiose kompanijose.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 17:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
pas mus kai vaikai atsirado tai Naujakai kazkaip nublanko, didesne svente Kucios, Kaledos. Bet pernai visai netiketai, ekspromtu puikiai atsventem su gerais draugais. Sumigdem vaikus, mociute buvo jau grizusi namo, isgerem sampano ir pries dvylika nuejome i Rotuse. Labai patiko, nes snigo toks ramus, dideliais kasniai sniegas, ko seniai nebuvo. saltukas buvo gal pora laipsniu, vejo ne kvapo, zodziu idealus oras. Patiko ir tai, kad zmoniu buvo nedaug, kas atrode neitiketina. zodziu isgerem sampano prie egles, paziurejom fejerverku ir ilindom i Tamstos kluba Vilniaus senamiestyje. ten prisisokom tiek kadnepamenu kada taip sokau, grizom paryciais su labai sventine nuotaika, buvo smagu. Na o siemet gal ka panasaus organizuosimes, jei bus entuziazmo ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 17:14 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pranešimai: 639
Miestas: Panevėžys
Pliusai: 6
Linkiu, kad viskas gautųsi taip kaip planuojat. Nors kažkodėl linksmiausia būna kai viskas vyksta ekspromtu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 22:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
labai gražučiai


http://images.google.com/images?gbv=2&& ... =0&ndsp=20


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 22:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
man tokie patys graziausi, o jau nameli kaip noreciau iskepti... maciau yra tokios formos, trafaretai. iskepi pagal jas ir klijuoji, o jau dekoruoti tikras malonumas... tik va laiko nemazai reikia


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 22:07 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o as sendien studijuosiu viena sedevra ir jei pasirysiu kepti, parodysiu po svenciu :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 22:16 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Oi laukiam laaaukiam, mes šedevrų laaaaukiam Paveikslėlis

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 10 Gru 2008, 22:18 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
reiktu skyreli uzveisti - grandioziniai patiekalai arba "ka pagaminti uz 10 lt" ...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 14:48 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
Orkaitėje kepta lašiša Šventųjų Kalėdų stalui


Jei manote, kad Šventųjų Kalėdų stalui pagaminti tokią gražuolę lašišą yra sudėtingą, tai labai apsirinkate?

Pirmiausiai veterinarinėje vaistinėje nusipirkite veterinarinį švirkštą su storesne adata.
Paskui parduotuvėje nusipirkite šviežią lašišą.
Namuose ją gerai nuplaukite, dar geriau nusausinkite ir dėkite skardon ant skardoje saulėgrąžų aliejumi patepto kepimo popieriaus arba folijos.
Paruoškite tirpalą, kuriuo prišvirkšite žuvį: paprastą vandenį pagardinkite jūros druska, galite šaukšteliu medaus, jei turite, - krapų arba peletrūnų esencijos lašeliu.
Švirkštu šiuo tirpalu keliose vietose prišvirkškite lašišą ir kepkite orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie valandą. Žuvį išimkite, padėkite ant padėklo, leiskite kiek atvėsti, aštriu peiliu įpjaukite dalį odos ir ją atknokite. Likusią odą aptepkite saulėgrąžų aliejumi, kad gražiai blizgėtų.
Ir viskas.
Tolesnis dar skanesnis vaizdas jau priklauso nuo Jūsų fantazijos, nes už lietuvaitę pasaulyje niekas nemoka gražiau papuošti savo gaminto valgio...
Taip keptą lašišą galima patiekti ir karštą, ir šaltą.









Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena

O kodėl per šiuos Kalėdų pietus nenustebinus namiškius sveiku maistu – troškinta triušiena? Patarčiau ją pirkti IKI parduotuvėse, nes ten parduodami jauni, sveikai maitinti triušiukai. Iš vieno triušio išeina 6 prašmatnios porcijos.
Reikia:
• vieno jauno triušio,
• 100g sviesto,
• 15g druskos,
• 2g grūstų juodųjų pipirų,
• 300ml obuolių sulčių,
• 120ml daržovių sultinio,
• 100g džiovintų abrikosų,
• 100g džiovintų slyvų,
• 100g morkų,
• 100g svogūnų,
• gabalėlio citrinos žievelės,
• kelių laurų lapų,
• kelių kvapiųjų pipirų,
• šaukšto smulkintų petražolių,
Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais. Supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautis džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa. Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sudėkite į dubenį arba lėkštes. Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis: keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele.
Viena porcija keptų ankštinių pupelių. 20g lydytame svieste pakepinkite 10g smulkiai sukapotų svogūnų ir 3g česnakų, sudėkite 150g ankštinių pupelių (galima ir atlaidintų šaldytų), ir pakepinkite 5min. Patiekiant, užbarstykite 3g kapotų petražolių ir 10g tarkuotu Džiugo sūriu.

Kauno vištienos maltinis su“ jažynka“

Dar 1967 metais E. Drąsutienės, O.Rudaitienės, E.Starkienės ir A.Šližienės sudarytoje ir išleistoje knygoje „Valgių gaminimas“ maltos mėsos gaminiai buvo vadinami ne kotletais, o maltiniais, muštos mėsos kepsniai ne karbonadais, o muštiniais. Ir tik vėliau kulinarinių knygų leidėjai, cenzoriai ir redaktoriai viską suvėlė: maltinius pradėjo vadinti rusiškai - kotletais. Šiandien tie kvaili pavadinimai taip įstrigo lietuvaičių galvose, kad niekas iš jų net neįsivaizduoja, kad kotletas jokiu būdu negali būti maltas, o privalo būti net nemuštos nugarinės su šonkauliuku kepsnys.
Kada ir kokioje vietoje Kauno vištienos maltinis atsirado sunku nustatyti, bet tarpukario Kauno restoranuose ir kavinėse buvo labai populiarus patiekalas, nes iš tiesų yra labai skanus, aromatingas, sotus. Jį mėgo visi: ponios ir panelės, garbūs ponai, ypač vaikeliai ir net bedančiai senukai. Jį mėgo ir virėjai, nes buvo lengvai gaminamas.
Na, o „jažynka“ lenkuojantiems kauniečiams buvo gero ir skanaus maisto sinonimas, - ištroškinkite grietinėlėje perpus žirnelius su morkų kubeliais, pagardinkite druskyte, maltais juodaisiais pipirais, paragaukite ir suprasite, kodėl šitą daržovių troškinį anuo metu garbino visi valgytojai nuo Sankt-Peterburgo iki Vienos, nuo Maskvos iki Paryžiaus.
Vienam vištienos maltiniui reikia:
• 80g vištienos filė,
• 50g lašinių,
• 2g druskos,
• 0,5g maltų juodųjų pipirų,
• 15g kietai suplaktų kiaušinio baltymų,
• 20g česnaku aromatizuoto sviesto,
• 10g kvietinių miltų,
• 20g kiaušinio plakinio,
• 15g džiūvėsėlių.
Vienai „jažynkos“ porcijai reikia:
• 20g daržovių arba grybų sultinio,
• 20g grietinėlės,
• 10g lsviesto,
• 150g žaliųjų žirnelių ir morkų kubelių,
• 3g druskos,
• 1g džiovintų raudonėlių,
• 1g kario prieskonių,
• 2g petražolių lapelių.
Vištienos filė ir lašinius du kartus sumalti, išmaišyti su druska, maltais juodaisiais pipirais. Kietai suplaktus kiaušinių baltymus atsargiai įmaišyti į masę, suformuoti paplotėlį, ant paplotėlio dėti aromatinio sviesto gabalėlį, suformuoti „cepeliną“, jį apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir du kartus džiūvėsėliuose. Kepti orkaitėje 5-8 min 220 laipsnių temperatūroje.
Daržovių arba grybų sultinį, grietinėlę ir sviestą sudėti į prikaistuvį, suberti žaliuosius žirnelius, mažas morkytes arba morkų kubelius, užvirinus kelias minutes pavirti, pagardinti druska, džiovintais raudonėliais, kario prieskoniais, petražolėmis.

Kalėdų bandelės su vištiena, 10 vnt

Tešlai:
• 320g kvietinių miltų D550,
• 140g grietinės,
• 90g sviesto,
• 4 kiaušinių trynių,
• 7g druskos,
• 5g cukraus.
Įdarui:
• 120g svogūnų,
• 60g sviesto,
• 190g virtos vištienos,
• 190g rūkytos kiaulių pažandės,
• 5g druskos,
• 1g maltų juodųjų pipirų,
• 1g džiovintų peletrūnų.
Išsijotus miltus išmaišyti su grietine, tirpdytu sviestu, kiaušinių tryniais, druska ir cukrumi. Suformavus rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti bent valandai į šaldytuvą. Svogūnus smulkiai supjaustyti, apkepti svieste. Virtą vištieną, rūkytas pažandes ir svogūnus sumalti, pagardinti druska, pipirais ir džiovintais peletrūnais.
Iš 60g bandelių tešlos iškočioti paplotėlį, ant jo dėti 50g vištienos įdaro, paplotėlį sulenkti, rantytai aplankstyti, dėti ant skardos ranteliais į apačią, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 20 min. 180 temperatūroje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 14:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
Imbieriniai sausainiai su šokoladu

Tešlai: 125 g sviesto arba margarino; 200 g cukraus; pakelis vanilinio cukraus; 2 šaukšteliai malto imbiero; 4 kiaušiniai; 250 g miltų; šaukštelis kepimo miltelių; 250 g tarkuoto šokolado; 200 g razinų. Puošti: 150 g juodojo šokolado glazūros; vyšnių.
Sviestą plakite, kol suminkštės, vis įmaišykite cukraus, vanilinio cukraus, imbiero, kiaušinių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, nusijokite, po šaukštą berkite stambia trintuve tarkuotą šokoladą. Smulkiai sukapokite ir sumeskite razinas. Supilkite tešlą į riebalais išteptą skardą nestoru sluoksniu ir šaukite į iki 175-200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes. Ataušusį kepinį supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Virš garų pakaitinkite šokolado glazūrą. Sausainių viršų patepkite šokolado glazūra, ant viršaus uždėkite po vyšnios puselę.


Prikabinti failai:
Picture2.jpg
Picture2.jpg [ 56.43 KiB | Peržiūrėta 4892 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 14:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
Grybais įdaryti burokėliai
8 burokėliai; 300 g sūdytų grybų; 3 morkos; svogūnas; 3 šaukštai aliejaus; 2 šaukšteliai pomidorų pastos; stiklinė grietinės; druskos; pipirų.
Burokėlius išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite ir išskobkite vidų, kad liktų 5 mm storio krašteliai. Svogūną ir morkas susmulkinkite, apkepkite aliejuje, supilkite pomidorų pastą. Susmulkinkite grybus ir burokėlių minkštimą, dėkite kartu į keptuvę. Pasūdykite, įberkite pipirų ir troškinkite 15 minučių. Užpildykite burokėlius karštu įdaru, užpilkite grietine ir kepkite 25 min. 220 laipsnių orkaitėje. Tiekdami pabarstykite žalumynais


Prikabinti failai:
Picture3.jpg
Picture3.jpg [ 61.04 KiB | Peržiūrėta 4887 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 14:54 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
Kimšta krūtinėlė
1,3 kg veršių ar jaučių krūtinėlės; 1,5 kg liežuvių; 300 g lašinukų; mėsos prieskonių.
Marinatui: 1 l vandens; 200 g juodos duonos; 10 laurų lapelių; česnakų; 10 gvazdikėlių; 10 juodųjų ir kvapiųjų pipirų; šaukštas cukraus; truputis acto.
Paruoškite marinatą, juo užpilkite nuplautus liežuvius. Paslėkite ir pastatykite šaltai. Po 5 dienų liežuvius ištraukite iš marinato ir išvirkite. Supjaustykite juostelėmis, lašinukus - taip pat. Iš krūtinėlės išimkite kaulus, vidurį prapjaukite, ertmę išklokite lašinukais, prikimškite liežuvių, kraštą užsiūkite. Dėkite į riebalais suteptą skardą, įpilkite sultinio, kuriame virė liežuviai, įberkite druskos, prieskonių. Kepkite 1-2 valandas orkaitėje. Vis palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.


Prikabinti failai:
Picture4.jpg
Picture4.jpg [ 49.7 KiB | Peržiūrėta 4886 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 14:55 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
sita gira buvp prie Kuciu patiekalu ideta, stai

Spanguolių gira
Stiklinė spanguolių; 4 stiklinės vandens; 150 g cukraus; 3 g mielių.
Spanguoles užpilkite vandeniu su 100 g cukraus, kai užvirs, pavirkite maždaug 5 minutes. Praaušus perkoškite, sudėkite su likusiu cukrumi ištrintas mieles. Palikite rūgti 6 valandas. Supilstykite į butelius, atvėsinkite ir 2 valandas palaikykite šaltai. Vėliau pastatykite į vėsią vietą. Tinka gerti po 2-3 dienų. Galite šią girą gardinti razinomis ir vanile.


Prikabinti failai:
Picture6.jpg
Picture6.jpg [ 55.67 KiB | Peržiūrėta 4881 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 14:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
sita silke vyro mociute daro, tiesiog laaaabi skani, man pati skaniausia

Silkė su razinomis ir cinamonu
2 silkių filė; 2-3 svogūnai; stiklinė razinų; cinamono;, citrinų sulčių; aliejaus; druskos; cukraus.
Razinas apvirkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje. Kai gražiai pagels, suberkite razinas, įdėkite pagal skonį cinamono, cukraus, druskos, pašlakstykite citrinų sultimis ir išmaišykite. Dar porą minučių pakepinkite. Ataušinkite ir supilkite ant gabalėliais supjaustytų silkių. Patiekite su kepinta balta duona.


Prikabinti failai:
Picture7.jpg
Picture7.jpg [ 53.57 KiB | Peržiūrėta 4876 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 14:58 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
Pievagrybių kokteilis su kalmarais
300 g pievagrybių; svogūnas; šaukštelis citrinų sulčių; 70 g konservuotų kalmarų; saldžioji paprika; petražolės šaknis; šaukštas grietinės; šaukštas majonezo. Puošti: petražolių; obuolių.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Viską sumaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Kalmarus, papriką ir petražolės šaknį supjaustykite plonomis juostelėmis. Į taurę sluoksniais dėkite kalmarus, papriką, petražoles ir grybus su svogūnais. Kiekvieną sluoksnį atskirkite su grietine sumaišytu majonezu. Patiekdamos papuoškite petražolės šakele ir obuolio skiltelėmis.


Prikabinti failai:
Picture8.jpg
Picture8.jpg [ 47.57 KiB | Peržiūrėta 4875 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 16:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Iš kur tiek daug įdomios informacijos ir patiekalų :?:
Man buvo labai idomu pasiskaityti 038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 16:08 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
Man anyta siandien prisiunte visko, tai dalinuosi :) labai tikrai faini patiekalai, butinai kazka gaminsiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 11 Gru 2008, 19:32 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
saunuole, kad pasidalinai su kolektyvu :geles:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 21 Gru 2010, 17:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pranešimai: 1820
Miestas: Utena
Pliusai: 24
jau laukiu Kaledu :)

Paveikslėlis


Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 21 Gru 2010, 17:29 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pranešimai: 1820
Miestas: Utena
Pliusai: 24
ir dar trupuciukas :)

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 21 Gru 2010, 22:00 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
jau koks nuostabus namukas, sakyk ramuniuk, kaip sienas suklijavai namuko, su baltymu ir cukrum?

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 22 Gru 2010, 10:08 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pranešimai: 639
Miestas: Panevėžys
Pliusai: 6
O stebūkle, kaip gražu :hypno:
Iš kur jūs tiek kantrybės ir laiko traukiat?.. Čia gi visos dienos darbas...
O spalvinta, įtariu, tais naujais dažais :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 22 Gru 2010, 11:02 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
super duper 038 038

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 22 Gru 2010, 11:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pranešimai: 1820
Miestas: Utena
Pliusai: 24
Ačiukas už komplimentus :merg2:

Linut, taip su naujaisiais dažais spalvinau :) labai gerai maišėsi ir lygi spalva gavosi. Tikrai
nenusivyliau jais :)

Sinsan, klijavau su cukraus pudra ir baltymu. tik gerokai tirštesnę masę pasidariau.
Ir šiemet nebeprireikė nei vieno dantų krapštuko :D
keliom minutėm parėmiau stiklinėm ir viskas puikiai susiklijavo :)

Tik vieno namelio stogas truputį įlinko- nes paskubėjau suklijuot, nelaukus kol gerai meduolis sutvirtės.
Bet nusprendžiau,kadangi šią žiemą tiek daug sniego-tai stogo sijos neatlaikė svorio :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 290 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO