DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 18 Sau 2018, 11:05    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 361 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:20 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ryžiai sicilietiškai

1 stiklinė ryžių
250 g šampinjonų
2 kiaušiniai
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 šaukštai petražolių
aliejaus
maltų džiūvėsėlių
pipirų ,druskos
Užvirinti 3 stiklines vandens, suberti ryžius ir 10 min. pavirti. Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad išbrinktų.Karštuose riebaluose pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, kol pagels. Sudėti supjaustytus šampinjonus ir kepti 15 min.Tada ryžius išmaišyti su šampinjonais, kiaušinių tryniais, susmulkintais česnakais, petražolėmis, įberti druskos, pipirų.Iš šio faršo suformuoti rutuliukus, pavolioti džiūvėsėliuose, plaktuose baltymuose ir vėl džiūvėsėliuose.Rutuliukus kepti dideliame riebalų kiekyje, kol pagels.
Iškepusius rutuliukus išgriebti kiaurasamčiu, o tuose pačiuose riebaluose pakepinti likusius svogūnus.Patiekiant, ryžių rutuliukus sudėti ant keptų svogūnų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:20 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ryžių košė su bananais

1 stiklinė ryžių
2 šaukštai sviesto, aliejaus ar margarino
2-3 bananai
petražolių
maltų juodųjų pipirų
druskos
Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje.Bananus supjaustyti griežinėliais, apkepinti su riebalais, po to sumaišyti su ryžiais, pabarstyti pipirais ir kapotomis petražolėmis.Galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti su vištiena ar žuvimi.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:21 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ryžių rutuliukai

1 stiklinė ryžių
3 stiklinės vištienos sultinio arba vandens
3 kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
80 g tarkuoto fermentinio sūrio
1/2 stiklinės avižinių dribsnių arba ryžių košytės
1/2 l aliejaus
Ryžius išvirti vandenyje arba vištienos sultinyje (3 stiklinės).Į karštus ryžius sudėti trynius, sūrį, pasūdyti ir išmaišyti.Iš ataušintos masės daryti graikiško riešuto dydžio rutuliukus.Išvolioti lengvai išplaktuose baltymuose, paskui dribsnių arba ryžių košėje.Kepti karštame aliejuje kol paraus.Ištraukti kiaurasamčiu.Patiekti karštus kaip priedą prie keptos mėsos arba atskirai su aštriu padažu ir salotomis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:22 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ukrainietiški ryžiai
250 g ryžių
2 stiklinės mėsos sultinio
2 svogūnai
250 g varškės sūrio
50 g fermentinio sūrio
2 šaukštai riebalų
druskos
džiūvėsėlių
pipirų
grietinės
Sultinyje išvirti ryžių košę.Pakepintus svogūnus sumaišyti su trintu varškės sūriu, sudėti prieskonius, grietinę.Į keptuvą dėti sluoksniais ryžius ir varškės masę.Paviršių išlyginti ir apiberti tarkuotu fermentiniu sūriu.Kepti orkaitėje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:24 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Paprastas rizotas

300 g ryžių
500 g pomidorų
100 g konservuotų žirnelių
100 g konservuotų kukurūzų
50 g liesos rūkytos mėsos
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukštas sviesto
2 skiltelės česnako
druskos
Paskrudinti aliejuje supjaustytas česnako skilteles.Išimti jas, o į puodą sudėti nuluptus ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Maišant troškinti nepridengus, kol atsiras tirštas padažas.Ryžius išvirti biriai (turėtų būti kietoki).
Ištepti taukais atsparų karščiui indą.Ryžius išmaišyti su padažu, suberti nukoštus žirnelius bei kukurūzus ir pusę sutarkuoto sūrio.Perdėti į indą, pabarstyti likusiu sūriu, ant viršaus uždėti sviesto drožles ir rūkytos mėsos griežinėlius.Kepinti 25 min. orkaitėje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:26 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Grybų ir kruopų kotletai

1 stiklinė miežinių (perlinių) arba grikių kruopų
30-50 g džiovintų grybų
1 svogūnas
1-2 kiaušiniai
20 g sukapotų žalių petražolių
aliejaus kepimui
druskos,pipirų
Kruopas išvirti biriai.Grybus pamirkyti, išvirti, labai smulkiai supjaustyti arba sumalti mėsmale.Sukapotus svogūnus ištroškinti riebaluose.Visus komponentus išmaišyti ir paskaninti.Suformuoti nedidelius kotletus ir apvolioti miltuose.Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.Patiekti su žalių daržovių salotomis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:27 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Podolės kukulaičiai
200 g grikių miltų
200 g kukurūzų miltų
1,5 stiklinės pieno
3 kiaušiniai
50 g sviesto
1 šaukštas aliejaus
druskos
Miltus nusijoti ir nuplikyti verdančiu pienu, įmušti kiaušinius, supilti išlydytą sviestą, pasūdyti.Kruopščiai išminkyti.Į verdantį vandenį, įpylus šiek tiek aliejaus, dėti šaukštu nedidelius kukulius ir virti apie 5 min.Patiekti karštus, apipiltus išlydytu sviestu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:30 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kitokia avižų košė
4-6 šaukštai avižinių dribsnių
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
1 šaukštelis razinų
1 bananas
1 obuolys
džiovintų datulių ir abrikosų
1 šaukštas medaus
1 šaukštas sviesto
druskos
Užvirti vandenį, supilti pieną, suberti razinas, sukapotas datules ir abrikosus, pjaustyta griežinėliais bananą, kubeliais - obuolį.Sudėti sviestą, medų, druską, suberti avižinius dribsnius.Virti ant mažos ugnies pastoviai maišant 5 minutes.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:45 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pranešimai: 1925
Miestas: Vilnius
Pliusai: 52
Ramunė rašė:
Kitokia avižų košė
4-6 šaukštai avižinių dribsnių
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
1 šaukštelis razinų
1 bananas
1 obuolys
džiovintų datulių ir abrikosų
1 šaukštas medaus
1 šaukštas sviesto
druskos
Užvirti vandenį, supilti pieną, suberti razinas, sukapotas datules ir abrikosus, pjaustyta griežinėliais bananą, kubeliais - obuolį.Sudėti sviestą, medų, druską, suberti avižinius dribsnius.Virti ant mažos ugnies pastoviai maišant 5 minutes.

Labai skani košė gautųsi :luks: Bananų ir razinų dedu, bet čia dar geresnė turėtų būt :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:47 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
TIkrai skani :!: Aš tik datulių niekad nesu dėjus, o šiaip ką turiu tą sudedu. Tik bananą visada dedu į jau išvirusią, paskui uždengiu indą, kad išbrinktų ir valgau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Kov 2008, 19:48 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pranešimai: 1925
Miestas: Vilnius
Pliusai: 52
Forelle rašė:
TIkrai skani :!: Aš tik datulių niekad nesu dėjus, o šiaip ką turiu tą sudedu. Tik bananą visada dedu į jau išvirusią, paskui uždengiu indą, kad išbrinktų ir valgau.

Ir aš į jau išvirusią.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Bal 2008, 06:53 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Paprasčiausias troškinys

200 g lęšių, 0,5 l vandens,
700 g neriebios šoninės,
1 l vandens, 1 lauro lapelio,
10 pipirų grūdelių, 1 svogūno,
40 g saliero, 150 g morkų, petražolių šaknų,
250 g bulvių, 1 šaukšto vyno acto.
Lęšius iš vakaro užpilti 0,5 l vandens. Kitą dieną šoninę užpilti 1 l vandens, pasūdyti, sudėti lauro lapelį, pipirų grūdelius, svogūną, saliero šaknies gabaliuką, užvirinti, nugraibyti putas ir ant vidutinės ugnies virti 30 min. Tada išgriebti prieskonius, sudėti nuvalytas supjaustytas morkas, bulves, petražolių šaknis ir virti dar 30 min. Išgriebti šoninę, nulupti odą, supjaustyti ir dėti atgal į sultinį. Vandenį nuo lęšių nupilti į puodelį ir lęšius sudėti į sultinį, maišant užvirinti ir dar 15 min. virti. Nesūdyti, kad lęšiai per daug nesuminkštėtų. Jei troškinys per tirštas, galima įpilti skysčio, kuriame mirko lęšiai, bet ne per daug, nes čia juk ne sriuba. Pabaigoje pagal skonį pasūdyti, įmaišyti šaukštą acto.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Bal 2008, 06:54 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Troškinys su dešrelėmis

250 g lęšių, 150 g morkų,
petražolių šaknų, 100 g bulvių,
1 svogūno, 50 g šviežių lašinukų,
1 šaukšto kukurūzų aliejaus,
¾ l daržovių sultinio,
pipirų, druskos, mairūnų,
3 dešrelių („sardelių“ geresnės kokybės).
Lęšius iš vakaro užpilti ¾ l vandens. Lašinukus smulkiai supjaustyti. Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, jame paspirginti lašinukus, įdėti smulkiai pjaustytą svogūną, pakepinti. Tada sudėti smulkiai pjaustytas morkas, petražolių šaknis, bulves ir viską kartu patroškinti. Lęšius nukošti, sudėti į daržoves, užpilti daržovių sultinį, užvirinti, uždengti ir ant silpnos ugnies patroškinti apie 50 min. Tik pabaigoje pasūdyti, paskaninti pipirais, mairūnais. Dešreles supjaustyti storesniais griežinėliais, įmaišyti į troškinį, užvirinti ir atidengus puodą palaikyti ant išjungtos viryklės dar 10 min. Jei troškinys labai tirštas, galima dar įpilti truputį sultinio ar vandens.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Bal 2008, 06:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736

Troškinys su žąsų šlaunelėmis


4 šaukštų aliejaus, 2 žąsies šlaunelių (arba 4 vištų šlaunelių),
druskos, 4 svogūnų,
ryšelio petražolių, 2 česnako skiltelių,
400 g lęšių, pipirų, rozmarinų,
400 g raudonojo vyno,
cukraus, acto, 30 g margarino.
Šlauneles įtrinti druska ir įkaitintame aliejuje iš visų pusių gerai apkepti. Įdėti stambiai pjaustytą svogūną, petražoles, susmulkintą česnaką ir dar pakepinti. Tada įpilti apie 1 l vandens, sudėti nuplautus lęšius (jei jie tamsūs, reikia pamirkyti), paskaninti pipirais, rozmarinais ir ant silpnos ugnies troškinti apie 1 val. Supilti vyną, dar 30 min. troškinti. Tik tada pasūdyti, paskaninti pipirais, rozmarinais, actu. Likusius svogūnus supjaustyti griežinėliais, pakepinti margarine ir pabaigoje įmaišyti į troškinį.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Bal 2008, 06:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736

Troškinys su rūkyta mėsa


400 g lęšių, 375 g šaltai rūkytos mėsos,
2 lauro lapelių, 120 g šviežių lašinukų,
375 g bulvių, 200 g svogūnų,
4 dešrelių, acto, druskos.
Lęšius užpilti 2 l šalto vandens ir virti 30 min. Įdėti nepjaustytą mėsą, lauro lapelį ir dar apie 1 val. virti. Keptuvėje paspirginti lašinukus, griežinėliais pjaustytas bulves, smulkiai pjaustytus svogūnus, viską sudėti į troškinį, taip pat ir nepjaustytas dešreles ir dar 15–20 min. patroškinti. Išimti mėsą, troškinį pagal skonį pasūdyti, paskaninti actu. Mėsą supjaustyti ir dėlioti ant patiekiamo troškinio.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Geg 2008, 13:13 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Košė moliūge

1 moliūgas
norimos kruopos (ryžiai, perlinės kruopos, pan.)
1-2 morkos
Vidiutinio dydžio moliūgui nupjauname viršūnę, šaukštu išvalome vidų nuo sėklų, gerai nuvalome sieneles.Į gautą moliūgo "indą" suberiame gerai perplautus ryžius (miežius, perlines ar kurias kitas kruopas), kubeliais supjaustytas morkas arba razinas, užpildant gautąjį indą iki pusės.
Uždengiam nupjautuoju dangčiu, dedam į orkaitę, įkaitintą iki 200C.
Kepant galima įpilti truputį pieno arba grietinėlės.Jei moliūgas vandeningas, nieko pilti nereikia.Perpjaunam moliūgą kartu su koše.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Geg 2008, 16:18 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Pyragėliai su kruopomis ir bulvėmis
Mielinės tešlos pyragaičiai

300 g kvietinių miltų
50 g margarino
25 g mielių,50 g cukraus
1/2 stiklinės pieno
1 kiaušinis,druskos
Įdaras:
600 g bulvių
50 g aliejaus
1 didelis svogūnas
4 šaukštai grikių košės
1 kiaušinis,pipirų
Iš pusės miltų, šilto pieno ir ištrintų su cukrumi mielių paruošti raugą.
Kai pakils, suberti likusius miltus ir druską bei supilti išlydytą margariną, gerai išminkyti ir palikti, kad pakiltų.Bulves išvirti ir sumalti mėsmale.Grikių košę išmaišyti su bulvėmis, suberti pakepintus aliejuje svogūnus, įmušti kiaušinį, paskaninti druska ir pipirais.Išmaišyti.Šiek tiek pakilusią tešlą iškočioti, stikline išspausti ritinėlius ir dėti ant kiekvieno po šaukštą įdaro.Sulipdyti pyragaičius.Palaikyti šiltoje vietoje, kol vėl pakils, aptepti išplaktu kiaušiniu ir įkišti 25 min. į karštą orkaitę.Patiekti karštus, pvz. su grybų padažu ir šviežių daržovių salotomis.Skanūs ir šalti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Geg 2008, 18:28 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kepti ryžiai su daržovėmis

350 g basmati ar kitų pailgų ryžių
950 ml vandens
3 šaukšteliai druskos
0,25 šaukštelio malto šafrano
3 šaukštai ghi arba aliejaus
2 šaukšteliai garam masalos
2 šaukšteliai maltos kalendros
1 šaukštelis kurkumos
3 nuluptos ir kubeliais supjaustytos bulvės
200 g virtų šviežių žirnelių
4 nulupti sutrinti pomidorai
3 šaukštai smulkintos šviežios kalendros arba petražolių
175 ml jogurto
2 šaukšteliai rožių vandens
35 g kapotų lazdyno arba graikiškų riešutų
Ryžius nuplaukite ir palikite koštuve nuvarvėti.Vidutinio didumo prikaistuvyje užvirkite vandenį su 2 arb. š. druskos. Po to suberkite į vandenį ryžius ir antrą kartą užvirkite. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
Kol ryžiai verda, nedideliame kiekyje šilto pieno ištirpinkite šafraną. Kitame prikaistuvyje įkaitinkite ghi arba aliejų ir maišydami pakepinkite jame maltus prieskonius. Po kelių sekundžių suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir atsargiai maišydami kepkite 5 minutes, kol švelniai parus. Tuomet sudėkite žirnelius, pomidorus, pusę kiekio supjaustytos šviežios kalendros ir likusią druską. Troškinkite uždengtame puode, kol daržovės suminkštės. Retkarčiais pamaišykite. Kad neprisviltų, galima įpilti truputį vandens.Per tą laiką ryžiai turėtų būti išvirę. Supilkite į ryžius jogurtą, rožių vandenį ir pieną su šafranu, šakute švelniai išmaišykite ir 5 minutėms palikite pastovėti. utepkite kepimo skardą arba indą troškinimui ir ant dugno sudėkite pusę ryžiu. Suplokite. Lygiu sluoksniu sudėkite ant ryžių daržoves ir apdėkite jas likusiais ryžiais. Išlyginkite paviršių ir indą sandariai uždenkite aliuminio folija.
Įkaitinkite orkaitę iki 140°C ir kepkite ryžius 15-20 minučių.Prieš patiekdami supjaustykite ir mentele išimkite iš indo. Kiekvieną porciją papuoškite kapotais riešutais ir kalendros lapeliais. Patiekite karštą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2008, 13:57 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Virė virė košę...

Košės – sveikas ir labai vertingas maistas. Jos turėtų būti ne tik mažųjų ar senų žmonių maistu, bet ir kiekvieno mūsų kasdieniniame valgiaraštyje.
Grūdų produktai yra vienas iš seniausių žmonių maistas. Šiandien nesmulkintų grūdų, iš kurių dažniausiai gaminamos įvairios kruopos, valgoma nedaug. Rekomenduojama bent vieną ar du kartus per savaitę valgyti grikių, sorų ar kitas košes. Sveikiausia valgyti kuo mažiau apdirbtų ir smulkintų kruopų košes. Kuo mažiau grūdai smulkinami, tuo daugiau kruopose lieka vitaminų. Kad košės neprarastų naudingų maisto medžiagų, kruopas iš anksto reikia pamerkti užpylus šaltu vandeniu. Tuomet jos greičiau išverda ir nepraranda vertingų savybių.
Avižos suteikia energijos ir grožio. Jose gausu baltymų, B grupės vitaminų, cholino. Avižų grūdai vartojami nuo viduriavimo, o nuoviras nuo kosulio.
Žirniai didina organizmo atsparumą bei gerina virškinimą. Juose yra daug baltymų, krakmolo, riebalų, karotino, vitaminų ir mineralinių medžiagų ( kalcio, kalio, fosforo, magnio ir kt.). Žirnių nuoviras vartojamas kaip šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė. Tačiau nepamirškite, kad žirniai, kaip ir kiti ankštiniai produktai, pučia vidurius.
Grikiuose yra daug baltymų, mineralinių druskų, vitaminų, organinių rūgščių, geležies, kalcio, fosforo, obuolių ir citrinų rūgšties. Grikių košę patariama valgyti sergant hipertonine liga ar diabetu, taip pat esant nutukimui.
Miežiuose yra angliavandenių, baltymų, riebalų, ląstelienos, mineralinių medžiagų, vitaminų. Miežių produktus rekomenduojama valgyti sergant skrandžio ir žarnyno uždegimu, esant kosuliui. Miežių kruopų košes organizmas gana greitai pasisavina.
Kviečių grūdų nuoviras stiprina organizmą. Grūduose yra baltymų, angliavandenių, riebalų, ląstelienos, mineralinių druskų, fermentų, vitaminų.
Rugiuose irgi yra nemažai baltymų, angliavandenių, ląstelienos, riebalų, mineralinių medžiagų, fermentų, vitaminų. Rugių produktai naudingi širdies ligų profilaktikai, naudojami laisvinti viduriams.
Sorose yra krakmolo, baltymų, ląstelienos, riebalų, mineralinių medžiagų, vitaminų, kalio druskų. Sorų kruopos rekomenduojamos sergant kraujagyslių ir širdies ligomis, ateroskleroze, vidurių užkietėjimu.
Kukurūzuose yra daug krakmolo, provitamino A, nikotino. Iš kukurūzų gaunama glutamino rūgštis, kuri gydo nervų ir psichines ligas. Kukurūzų košė labai tinka sudirgus nervų sistemai.
Ryžiuose gausu angliavandenių, baltymų, ląstelienos, riebalų. Ryžių nuoviras gydo viduriavimą, ūminius skrandžio bei žarnyno sutrikimus, dizenteriją. Tačiau nepatariama jų daug vartoti esant nutukimui ar vidurių užkietėjimu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2008, 18:38 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Grilyje kepti kukurūzai su ančo-avokado sviestu
Grilyje keptos kukurūzų burbuolės

1 mažas ančo (čili) pipiras
2 šaukštai laimo sulčių
3 šaukštai sviesto arba margarino, minkšto
0,5 nedidelio avokado, be sėklų, nulupto ir supjaustyto
0,125 šaukštelio druskos
6 burbuolės kukurūzų
Nedideliame dubenyje sumaišykite ančo (ancho) pipirą, laimo sultis ir 2 šaukštus vandens; troškinkite ant mažos ugnies, uždengę, 10 minučių arba kol pipiras suminkštės. Nusausinkite ir atvėsinkite. Pašalinkite pipiro stiebą ir sėklas. Po to susmulkinkite pipirą ir sumaišykite su minkštu sviestu ar margarinu. Švelniai sutrinkite avokadą su druska. Įmaišykite į ancho sviestą. Įdėkite į uždengiamą indą ir padėkite į šaldytuvą.Nuimkite kukurūzų lapus ir siūlus. Jei norite, galite palikti kelis lapus (dėl grožio). Dideliame uždengtame puode virkite kukurūzus nedideliame kiekyje vandens 5-7 minutes. Nusausinkite.Kepkite neuždengtame grilyje tiesiai virš vidutinio karščio anglių 10 minučių, kelis kartus apversdami.Patiekite kukurūzus su ančo-avokado sviestu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Geg 2008, 18:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Saldus ryžių pudingas

150 g ryžių
1,5 stiklinės pieno
500 g obuolių
150 g cukraus pudros
3 šaukštai sviesto
2-3 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
druskos
cinamono
džiūvėsėlių
Šaltu vandeniu nuplautus ryžius užpilti verdančiu pienu, įberti cinamoną, druską ir uždengus virinti 15 min.Obuolius stambiai sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi ir tryniais, sumaišyti su ryžiais ir išplaktais baltymais.Sudėti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą keptuvą ir kepti orkaitėje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Geg 2008, 19:02 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ryžių ir viščiuko apkepas

1 stiklinė ryžių
1 kg viščiuko
1,5 stiklinės žalių žirnelių (gali būti konservuoti)
300 g prieskoninių daržovių (be kopūstų)
3-4 šaukštai sutarkuoto aštraus fermentinio sūrio
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas margarino
taukų formai ištepti
muskato riešutas
pipirų,druskos
Išdorotą viščiuką kartu su nuvalytomis, nuplautomis prieskoninėmis daržovėmis užpilti verdančiu vandeniu, įberti prieskonių ir 30 min. virti pridengus. Po to išimti kaulus, o mėsą supjaustyti mažais gabalėliais.
Šviežius žirnelius išvirti, o konservuotus - nusunkti.Didelėje keptuvėje pašildyti aliejų, suberti sausus ryžius ir kepinti, kol įgaus aukso spalvą, įberti prieskonių ir išmaišyti.Ryžius, išmaišytus su mėsa ir žaliais žirneliais, sudėti į išteptą taukais atsparų karščiui indą.Viską apipilti viščiuko sultiniu (2 stiklinės), pabarstyti sutarkuotu sūriu, margarino drožlėmis ir įkišti į labai karštą orkaitę.Kepinti 30 min.Patiekti su žalių daržovių salotomis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Geg 2008, 19:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Pertrinta kruopų sriuba su spirgučiais

1,5 l kiaulienos sultinio
100 g ryžių
100 g perlinių kruopų
1 svogūnas
druska,pipirai ,auro lapai
100 g rūkytų lašinukų
aliejus kepimui
Ryžius ir perlines kruopas išbrinkiname.Perlines kruopas išverdame atskirai, o ryžius verdame sultinyje kartu su pakeptu svogūnu bei prieskoniais.
Lašinukus pakepame keptuvėje.Išvirusius ryžius, svogūną bei perlines kruopas pertriname per sietelį, sudedame į sultinį ir gerai išmaišome.Užberiame pakeptus lašinukus be riebalų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2008, 19:26 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Taboulė – salotos su kuskusu

125 g kuskuso, ½ stiklinės daržovių sultinio,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų citrinos sulčių,
2 pomidorų, 1 svogūno,
200 g ilgavaisių agurkų, 9 žaliųjų alyvuogių,
1 šaukšto kapotų petražolių lapų,
5 pipirmėtės lapelių, pipirų, druskos.
Kuskusą sudėti į dubenį, užpilti verdančiu sultiniu ir penkioms minutėms uždengti, kad subrinktų. Atidengus šakute pamaišyti – „supurenti“. Supilti alyvuogių aliejų, sumaišytą su citrinos sultimis, sudėti pjaustytus pomidorus, nuluptus pjaustytus agurkus, smulkiai pjaustytą svogūną, petražoles. Iš alyvuogių išimti kauliukus, jas supjaustyti ir taip pat įmaišyti į kuskusą. Paskaninti pipirais, druska, juostelėmis pjaustytais pipirmėčių lapais, dar kartą atsargiai pamaišyti ir iš karto patiekti ant stalo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2008, 19:27 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Salotos su vištiena

150 g kuskuso, 1 stiklinės karšto vandens,
120 g morkų, 100 g pievagrybių,
80 g porų, 450 g vištos krūtinėlės filė,
3 šaukštų rapsų aliejaus, 2 skiltelių česnako,
1 čili pipiro, pipirų, druskos, 1 papajos,
200 g 30 proc. grietinės,
2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių.
Kuskusą sudėti į didesnę salotinę, užplikyti verdančiu vandeniu ir uždengtą palaikyti 5 min. Nuvalytas morkas, pievagrybius supjaustyti 1 cm dydžio kubeliais, porus – griežinėliais. Vištieną supjaustyti 2 cm dydžio gabalėliais ir keptuvėje įkaitinus 1 šaukštą aliejaus ją iš visų pusių gerai apkepti. Sudėti morkas, grybus, porus, smulkia kapotą česnaką, viską patroškinti. Papają nulupti, perpjauti, išgramdyti sėklas, supjaustyti, Čili pipirą perpjauti išilgai, išvalyti sėklas, smulkiai supjaustyti ir viską sudėti į troškinį, dar truputį patroškinti, paskaninti druska, pipirais. Atvėsinti. Šį troškinį dėti ant kuskuso, išmaišyti.Likusį aliejų sumaišyti su grietine, citrinos sultimis ir šiuo mišiniu palaistyti salotas. Šį patiekalą galima valgyti šiltą ir šaltą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2008, 19:28 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kuskuso – daržovių salotos

200 g kuskuso, 1 stiklinės daržovių sultinio,
1 mango, 40 g cukranendrių rudo cukraus,
3 šaukštų baltojo vyno acto, ½ stiklinės daržovių sultinio,
3 mažų švelnaus skonio svogūnų,
česnako, 3 šaukštų aliejaus, 10 g imbiero,
½ geltonosios, ½ raudonosios, ½ žaliosios paprikos,
30 g kedro arba migdolo riešutų, čili miltelių.
Kuskusą užplikyti sultiniu, uždengtą palaikyti 5 min., atidengus šakute lengvai pamaišyti.
Mangą nulupti, supjaustyti kubeliais, įmaišyti į kuskusą. Keptuvėje paskrudinti cukrų, maišant medine mentele supilti vyno actą, daržovių sultinį (1/2 stiklinės) ir maišyti, kol cukrus ištirps. Į šį tirpalą sudėti pjaustytus svogūnus, česnaką, aliejų, labai smulkiai supjaustytą imbierą, papriką ir truputį patroškinti. Šį troškinį dėti į kuskusą, išmaišyti.
Kedro riešutus ar kapotus migdolus paskrudinti sausoje keptuvėje, jais pabarstyti salotas (taip pat ir čili milteliais).


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2008, 19:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ryžių mišrainė su braškėmis

10-15 braškių, stiklinė virtų ryžių,
50 g fermentinio sūrio, 1-2 skiltelės česnako,
2-3 šaukštai majonezo, kurį galite maišyti pusiau su grietine,
druskos.
Braškes nuplaukite, nuvarvinkite ir supjaustykite į keturias ar aštuonias dalis. Sūrį suraikykite šiaudeliais ar stambiai sutarkuokite, susmulkinkite česnaką. Į dubenį berkite ryžius, sūrio šiaudelius, česnako gabalėlius, braškių ketvirčius, užpilkite majonezu, sūdykite ir atsargiai išmaišykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Rgp 2008, 10:23 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Dažnai verdu šią košę arba su šilauogėm arba su mėlynėm. Skanu, greita ir saldu, kaip tik mano pusryčiams

Dribsnių ir šilauogių košė

500 ml vandens;
300 ml šilauogių (ar kitų uogų, tinka ir šaldytos);
230 ml dribsnių;
cukraus pagal skonį;
žiupsnelis druskos.

Užvirti vandenį, sudėti uogas. Porą minučių pavirti. Įmaišyti dribsnius ir virti dar keletą minučių. Pagardinti cukrumi ir druska.

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Rgp 2008, 14:13 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
ješkojau internete kaip grikių košė idomiau išvirti.
O pasirodo radau ant grikių pakelio receptus :)

Grikių košė iš pakepintų kruopų

1 stiklinė grikių kruopų
1 šaukštas sviesto
1,5 stiklinės vandens
druskos

Keptuvėje ištirpdyti šaukštą sviesto, supilti grikius ir nupolat maišant, pakepinti.
Paskui krupas suberti į verdantį pasūdytą vandenį, įdėti riebalų, keliolika minučių maišant pavirinti, kol sutiršties. Paskui puodą uždengti, įstatyti į orkaitę ir 1,5-2 val šūtinti
Pakepintų grikių košė greičiau įgauna spalvą, skonį ir greičiau sušunta.
Košė pateikti ant stalo su sviestu, cukrumi arba pienu

_________________
Paveikslėlis


Paskutinį kartą redagavo Lilina 07 Rgp 2008, 14:18. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Rgp 2008, 14:18 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Grikių kruopų apkepas

2 stiklinės grikių kruopų,
2 stiklinės vandens ar pieno,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai grietinės,
druskos,
2 stiklinės varškės arba grybų, kepenų ar kiaušinių įdaro.

Išvirti grikių košę. Apkepo indą ištepti riebalais, išbarstyti džiuvėsėliais ir įdėti vieną sluoksnį grikių košės, kitą sluoksnį bet kurio recepte minėto įdaro. Viršutinis sluoksnis turi būti grikių košės. Viršu užpilti grietinė ir kepti orkaitėje
Ant stalo pateikiam su indu , kuriame kepė ir užpilti ištirpintu sviestu bei grietinė.

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 361 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO