Kiaušinio trynius suplakti su garstyčiom ir druska, kai susiplakė, tada galima lėtai lašas po lašo įvedinėti alyvuogių aliejų, turi susidaryti tiršta kreminė masę, vėliau galima pilti aliejų šiek tiek greičiau, bet jokiu būdu ne skubėti. Aš šiandien dariau šį majonezą ir labai gražiai pradėjo gautis, tada nutariau žliogtelti aliejaus daugiau ir iš karto viskas susystėjo , Taip kad alieju reikia pilti labai lėtai. Įgalą jau galima lygiai taip pat lėtai dapilti citrinos sulčių. [/b]
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Esu girdėjusi, kad naminis majonezas yra žymiai skanesnis už pirktinius. Be to, žinai, kaip ir iš ko padarytas. O kaip su laiku? Kiek trunka? Juk plakti rankomis reikia
Aš su mikseriu, labai greit susiplakė,per kokius 5-10 min, tik kad sugadinau į galą, kaip žliugtelėjau aliejaus Jau žiūrėjau, džiaugiausi kokia tiršta ir skani masė bus, ir tik pump viskas ir nukrito
Majonezas gavosi - superinis! Žiauriai skanus ir tikro majonezo skonio! tik lieka atviras klausimas dėl salmoneliozės. Visgi žali kiaušinio tryniai naudojami. Ir biški vos mikserio nesudeginau pylant tą aliejų po-truputi, tai ilgokai aš jį naudojau.
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Salmoneles paciuose kiausiniuose nebuna. Tos bacijos buna ant kiausiniu lukstu. Ir dazniausiai kiausinius visos naudojame pries tai ju nenuplovus, tai dauziant kiausini, parazitai patenk vidun. ir tada ... baban
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Skaičiau, kad salmonelioze galima užsikrėsti ir valgant paukštieną, kitą mėsą, jei gyvuliai sirgo ar buvo salmonelių nešiotojai. O tų nelabųjų būna ir pačiame kiaušinyje ( man rodos), nes visur rekomenduoja gerai išvirti, iškepti, kad net trynys būtų kietas. B e to neseniai buvo kažkur užsikrėtę nuo orinių pyragaičių, o jie daromi iš baltymų.
kad ta prekė kartais būna toks šlamžtas kad nėra ką ir valgyt musų gera produkcija išvažiuoja į užsienį o viskas kas nuo to lieka pas mus ant prekystalio
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume