DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Bir 2018, 08:56    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 288 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: patiekalai iš faršo
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 14:45 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
bukit tokios malonios,pasidalinkit receptukais,ka gaminate is farso :aciu1: Reikia nauju minciu :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 18:24 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pranešimai: 1767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 99
Aš šito negaminau, bet skaitosi skaniai :roll:

"ZUIKIS" SU KRIAUŠĖMIS IR BRUKNĖMIS

700g kiaulienos faršo
1 kiaušinis
1 trynys
2 piene išmirkytos batono riekelės
2 svogūnai
20g sviesto
3 šaukštai krakmolo
kiaulienos prieskonių
aliejaus
ĮDARUI: 1 stiklinė bruknių
2-3 kriaušės
1 baltymas

Į faršą įmaišome kiaušinį, trynį, batono riekeles, krakmolą, svieste pakeptus svogūno kubelius ir prieskonius. Faršą minkome kol susidaro vienalytė masė. Į aliejumi pateptą skardą dedame 2/3 faršo ir formuojame 'laivelį' aukštais kraštais.
įdarui iki standžių putų suplakame baltymą ir įmaišome kubeliais supjaustytas kriaušes bei bruknes.
Į laivelio formą sudedame įdarą. Iš likusio faršo formuojame stačiakampį lakštą. Juo uždengiame įdarą. Rankomis išlyginame "zuikio" viršų, patepame aliejumi ir kiapame 220 C temper. apie 1val. Iškepusį 'zuikį' šiek tiek atvėsiname ir patepame aliejumi.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 18:35 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
skaniai skaitosi,beda tik,kad as nemegstu brukniu :oops: bet vistiek,aciu uz receptuka,kokiam baliukui reikes iskepti :geles:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 18:37 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pranešimai: 1767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 99
KEPTI SVOGŪNAI SU KIAULIENOS ĮDARU

3-4 dideli svogūnai
300g neriebaus kiaulienos faršo
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinis
kiaulienos prieskonių
salierų lapelių papuošimui

Svogūnus nulupame, nupjauname viršų bei apačią. Kelioms minutėms panardiname į verdantį vandenį. Tuomet išimame vidurius, palikdami žiedus.
Vidurius panaudojame 'puodelių' vidui iškloti bei supjaustome ir sudedame į faršą.
Kiaulienos faršą sumaišome su išplaktu kiušiniu, džiūvėsėliais ir paskaniname kiaulienos prieskoniais.
Paruoštu faršu įdarome svogūnus, sudedame ant aliejumi pateptos skardos ir kepame 200 C temp.
Patiekiame karštus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 18:42 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tutsi, aš savo visus įdomesnius jau sudėjau arba prie mėsos arba su nuotraukomPaveikslėlis Bet jei tik ką rasiu, rašysiu :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 18:46 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pranešimai: 1767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 99
VIŠTIENOS MALTINIAI SU OBUOLIAIS

3 sumaltos vištų krūtinėlės
2 piene išmirkytos batono riekelės
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 didelis obuolys arba 2 maži
druskos
maltų juodiųjų pipirų
kario
miltų maltiniams apvolioti
aliejaus

Į faršą dedame išmirkytas batono riekeles, krakmolą, įmušame kiaušinį, paskaniname druska, prieskoniais ir gerai išmaišome.
Obuolį nulupame ir supjaustome apvaliais griežinėliais iš vidurio pašalindami sėklas.
Iš vištienos faršo formuojame maltinius, į vidų įdėdami po obuolio griežinėlį ir apvoliodami miltuose.
Kepame gausiai aliejaus pripiltoje keptuvėje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 18:48 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pranešimai: 1767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 99
tutsi rašė:
skaniai skaitosi,beda tik,kad as nemegstu brukniu :oops: bet vistiek,aciu uz receptuka,kokiam baliukui reikes iskepti :geles:


Į sveikatą :wink: Jei ne pati, gal kas kitas pasinaudos :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 18:49 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
merope87 rašė:
Aš šito negaminau, bet skaitosi skaniai :roll:

"ZUIKIS" SU KRIAUŠĖMIS IR BRUKNĖMIS

.


O čia tai naujovėPaveikslėlis Dėkui, net negalvojau, kad taip įmanoma iškept. Kur tos kriaušės, galėtų jau nokt :?
Dėkui, MeropePaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 19:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pranešimai: 1767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 99
Šaunu, kad tiko :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 20:42 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Maltos mėsos kotletukai su siurprizu

500g g maltos kiaulienos,
3 šaukštai pieno,
1 nedidelis svogūnas, sutarkuotas,
1 citrinos tarkuota žievelė,
0,5 obuolio, nulupto ir be sėklų,
1 šaukštelis susmulkintų petražolių
0,5 šaukštelio susmulkintų krapų,
0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
Įdarui džiovintų juodųjų slyvų,
mažų marinuotų agurkėlių,
mažų pomidoriukų.

Į skardą įklokite foliją, išteptą aliejumi.

Į maltą mėsą sudėkite sutarkuotą svogūną ir citrinos žievelę, po to įtarkuokite obuolį ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite petražolės, krapus ir pipirus. Pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų,sudėkite mirkytus džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Arbatiniu šaukšteliu paimkite faršo ir iš jo suformuokite rutuliuką. Į jo vidų įkiškite slyvą ir užlipinkite. Išvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ir padėkite į paruoštą skardą. Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius ir, jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro.

Kepkite orkaitėje 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 190С ir kepkite dar 10 min.
Patiekite karštus arba šaltus.


Paskutinį kartą redagavo Ramunė 02 Lie 2007, 20:46. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 20:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kepsnys „Vištelės"

600 g maltos kiaulienos,
2 kiaušiniai,2 šaukštai krakmolo,
druskos,pipirų,aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
konservuotų daržovių,salotų lapų,10 gvazdikėlių .

Į mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, prieskonius ir išmirkome.
Iš mėsos suformuojame 2 didesnes „vištas" ir 3 „viščiukus".
Mėsą kepame orkaitėje 40-50 min.
Tada „višteles" sudedame į lėkštę, iš morkos išpjauname ir uždedame „skiauteres", iš gvazdikėlių padarome akis.
Aplink išdėliojame salotų lapus ir konservuotas daržoves, sumaišytas su trupučiu aliejaus ir šaukštu citrinų sulčių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 20:47 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Mėsos apkepas

1 kg maltos mėsos,
3-4 svogūnai, 3 morkos,2 obuoliai,
100 g fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai majonezo .

Mėsą sudėti į nedidelę skardelę, ant jos sluoksniuoti supjaustytus svogūnus, stambiai sutarkuotas morkas ir obuolius.
Grietinę sumaišyti su majonezu ir užpilti ant apkepo.
Kepti orkaitėje, baigiant pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 20:50 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aromatingi mėsos kukuliai

450 g maltos jautienos,,
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako, susmulkintos,
0,5 svogūno, susmulkinto,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1,5 šaukštelio maltų kmynų,
1,5 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelis malto imbiero,
2 šaukšteliai garam masala prieskonių,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1-1,5 puodelio baltos duonos trupinių,
1 nedidelis čili pipiras, be sėklų ir susmulkintas,druskos ,
aliejaus kepimui .

Sudėkite maltą jautieną į didelį dubenį ir sudėkite kiaušinį, česnaką, svogūną, prieskonius, citrinų sultis, apie 1 puodelį duonos trupinių ir čili pipirą.
Rankomis arba mediniu šaukštu gerai sumaišykite visus produktus. Jei mišinys limpa prie rankų, įdėkite dar duonos trupinių.
Gilioje keptuvėje arba fritiūrinėje įkaitinkite aliejų. Iš paruošto mišinio suformuokite kukuliukus ir kepkite po kelis 5 minutes arba kol gražiai paruduos.
Išimkite kukulius ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus.
Patiekite su mėgstamu aštriu padažu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 20:52 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Faršas ant iešmo

500 g maltos mėsos,
1 skiltelė česnako,
0,5 šaukštelio prieskonių.

Viską gerai išminkykite, iš šios masės ant iešmų lipdykite ilgas dešreles.
Kepkite kepsninėje ar orkaitėje apie 10 minučių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 20:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aprengti kotlečiukai

900 g maltos mėsos.
12-18 plonų riekelių rūkytos šoninės,
aliejaus,žolinių prieskonių,
druskos,pipirų.

Mėsą pasūdyti, sudėti pipirus, žolinius prieskonius, padalyti į 6-9 dalis ir daryti apskritus kotletus.
Kiekvieną kotletą įvynioti į 2 riekeles rūkytos šoninės.
Kepti įkaitintame aliejuje, kol šoninė parus (apie 20 min.).
Kotlečiukus galima įvynioti į aliejumi pateptą aliuminio foliją ir kepti orkaitėje arba grilyje / kepsninėje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 20:59 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Grilio mėsainiai

1 kg maltos mėsos,
sviesto tepimui.
Prieskoniai:
1,5 šaukšto kajeno pipirų,
1 šaukštas maltų karčiųjų pipirų,
1,5 šaukštelio čiobrelių,
1,5 šaukštelio česnako miltelių,
1,5 šaukštelio maltų kmynų,
1 šaukštelis baltųjų pipirų ,
1 šaukštelis svogūno miltelių,
1 šaukštas druskos .

Prieskonių komponentus gerai išmaišyti.
Mėsą išmaišyti su 3 šaukšteliais prieskonių.
Suformuoti 6 kotletus (1,5 cm storio).
Sudėti į didelį plokščią indą ir įkišti į šaldytuvą.
Po valandos išimti, aptepti išlydytu sviestu, pabarstyti prieskoniais (po 1/4 šaukštelio iš kiekvienos pusės).
Kepti trumpai ant padėklėlio labai karštame grilyje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 21:29 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ramunė rašė:
Faršas ant iešmo



tai reikia kepti tik orkaitėje. ant jesmu pradeda lydytis taukai ir farsas griuna i ugni...is patirties sakau


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lie 2007, 22:56 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
http://priestalo.lt/v2/index.php?act=re ... ti&id=1958

http://priestalo.lt/v2/index.php?act=re ... eti&id=954


http://priestalo.lt/v2/index.php?act=re ... ti&id=2412


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 10:01 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
''CEPELINAI''
Reikia paruošto faršo ir bulvių košės.
Darome kaip cepelinus tik atvirkščiai, į vidų dedam bulvių košę ir kepame orkaitėj.Košės reikia nepagailėti, tuomet jie kepdami labai gražiai prasižioja.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 10:38 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
oi,kaip faina,kiek receptuku 041 041 041 :aciu1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 10:40 
Tie "cepelinai" skamba idomiai, reikes kada ismegint :wink:


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 11:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
avinuke rašė:
Tie "cepelinai" skamba idomiai, reikes kada ismegint :wink:
as tai juos pavadinciau isvirksciais cepelinais :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 11:36 
va cia tai pataikei su pavadinimu Paveikslėlis


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 11:39 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
avinuke rašė:
va cia tai pataikei su pavadinimu Paveikslėlis
geras pavadinimas ane :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 11:40 
super tinka Paveikslėlis


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 12:02 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
avinuke rašė:
super tinka Paveikslėlis
tada nuspresta,pavadinimas tinka,taip ir vadinsiu :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Lie 2007, 19:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
(Delikatesiniai bifšteksai iš maltos mėsos

Po 150 g jautienos, kiaulienos, avienos,
50 g rūkytų lašinių,
1 svogūnas, 2 skiltelės česnako,
0,5 bandelės, 1 šaukštas pieno,
1 šaukštelis čili miltelių, druskos,
4 kiaušiniai,
riebalai skardai patepti,
mėsos sultinys,
šviežių petražolių .

Visas tris mėsos rūšis sumalti mėsmale.
Rūkytus lašinukus smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Tada su jais pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną.Atvėsintus keptus svogūnus su lašinukais įdėti į maltą mėsą kartu su ištrintu česnaku, piene išmirkyta bandele, čili milteliais ir druska.Viską gerai išmaišyti, suformuoti keturis didelius bifšteksus ir kiekviename jų šaukštu padaryti po įdubimą kiaušiniui.Bifšteksus sudėti į riebalais išteptą skardą, įpili į ją truputį mėsus sultinio ir užkepti įkaitintoje orkaitėje.Prieš baigiant kepti, į kiekvieno bifštekso duobutę įmušti po kiaušinį ir baigti kepti.
Patiekti papuošus petražolės šakele.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Lie 2007, 11:17 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ramunė rašė:
Faršas ant iešmo

500 g maltos mėsos,
1 skiltelė česnako,
0,5 šaukštelio prieskonių.

Viską gerai išminkykite, iš šios masės ant iešmų lipdykite ilgas dešreles.
Kepkite kepsninėje ar orkaitėje apie 10 minučių.


Bandysiu šiandien pietums paruošti. :roll: O tai oras - "fantastika" Paveikslėlis tik virtuvėj ir suktis :evil: O dar ilgasis savaitgalis vadinasiPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Lie 2007, 16:17 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
[quote="Ramunė"]Faršas ant iešmo


Prikabinti failai:
HPIM0627.jpg
HPIM0627.jpg [ 42.19 KiB | Peržiūrėta 9349 kartus(ų) ]
HPIM0628.jpg
HPIM0628.jpg [ 49.01 KiB | Peržiūrėta 9353 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Lie 2007, 18:25 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pranešimai: 885
Pliusai: 123
Kaip skaniai atrodo Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 288 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO