Va iš ko kyla ginčai... Atrodo, kažką ne taip parašiau. Žodžiu, receptui reikia 100g sūrio, geriausia kietojo (parmezano, Džiugo, Gojaus, Žementalio ir t.t.) Jeigu neturit, galit dėt minkštesnį arba fermentinį. Aš nieko neturėjau, tai nedėjau ir sakau, kad su sūriu būtų buvę laaaabai skanu, dabar buvo tik labai skanu
Kepti kalpokai 1 kg. kalpokų; 70 g. sviesto; druskos; 5 pipirų žirnelių; 1 lauro lapelio; džiovintų daržovių arba vegetos. Kalpokus nuvalome ir išplaunam po tekančiu vandeniu. Jei reikia susmulkinam ir dar kartą perplaunam. Dedam į puodą, užpilam vandeniu, beriam druską, pipirus ir lauro lapelį. Verdam 45 min. Nupilam vandenį, grybus perplaunam švariu vandeniu, nusausinam ir dedam į keptuvę. Dedam sviestą ir kepam apie 15 min. Iškeptus dedame į dubenėlius, barstom džiovintom daržovėm ir uždedam po šaukštelį grietinės.
ne, pas mus kalpokais vadina, ir buna velai rudeni, cia siti tai lapkricio menesi rinkti, kaimynai kai buvau lietuvij tave, jie tokios gelsvai zalsvos spalvos
sinsan rašė:
ne, pas mus kalpokais vadina, ir buna velai rudeni, cia siti tai lapkricio menesi rinkti, kaimynai kai buvau lietuvij tave, jie tokios gelsvai zalsvos spalvos
Tai gal žaliuokės, nes kalpokai tikrai nežalsvos spalvos, o pikšvai gelsvos spalvos.
na jie labiau pilksvai gelsvi, nera kad jei kaip zelionkes zali butu. juos labai sunku isplaut buvo. tik zinau, kad juos dar kazkaip kiti kitaip vadina
sinsan rašė:
na jie labiau pilksvai gelsvi, nera kad jei kaip zelionkes zali butu. juos labai sunku isplaut buvo. tik zinau, kad juos dar kazkaip kiti kitaip vadina
ka zinau, gal todel kad jie baisiai slapi buvo kai atnese kaimyne, dar po to apkepti jie .o ten ta fotke kur tu idejei is neto tai marinuotu jaunu grybuku, rinktu tikrai ne lapkricio menesi.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume