DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 18 Sau 2018, 11:07    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 328 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 12:01 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pranešimai: 1931
Miestas: Boston
Pliusai: 1
Skanumelis

_________________
http://rankdarbiupasaulis.wordpress.com/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 12:02 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Krevetės Ponte Vedra

750 g paruoštų krevečių;
2 š. sviesto;
2 š. sauso šerio;
1 š. kukurūzų krakmolo;
2 p. slyvinių pomidorų (pjaustytų);
2 p. saliero pjaustytų stiebelių;
2 š. razinų;
1 š. kedro riešutų;
½ p. tarkuoto sūrio.

Keptuvėje įkaitinti sviestą su šeriu; išmaišyti krakmolą. Nuimti nuo ugnies, sudėti krevetes, pomidorus, salierus, razinas ir riešutus, gerai išmaišyti ir dėti į 180 C įkaitintą orkaitę 15-18 minučių. Išėmus iš orkaitės apibarstyti tarkuotu sūriu (galima įdėti atgal, kol sūris apsilydys).

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 12:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
kas tas seris? :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 12:08 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Apelsinų ir krevečių salotos

¾ p. alyvuogių aliejaus;
¼ p. acto;
½ a.š. druskos;
¼ a.š. pipirų;
250 g šviežių špinatų;
3 dideli apelsinai, suskirstyti gabalėliais;
1 vidutinis griežinėliais supjaustytas raudonas svogūnas;
500 g virtų krevečių;

Išmaišyti aliejų, actą, druską ir pipirus. Didelėje lėkštėje sudėti špinatus, sluoksnį apelsinų, svogūnų žiedus ir krevetes. Užpilti padažu.

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 12:10 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Jacinta rašė:
kas tas seris? :oops:


Cheresas arba šeris.

Chereso pavadinimas susijęs su Andalūzijos (Pietų Ispanijos) miestu Cheres de le Frontera. Šis savotiškas stiprus arba stalo vynas išsiskiria aštroku ir kiek karčiu, tačiau maloniai gaivinančiu skoniu. Cheresui, kaip jokiam kitam vynui, būdingas lengvas grybų prieskonis, jis puikiai sužadina apetitą. Į šio vyno receptūrą įeina mielės. Pats cheresas brandinamas artipilnėse statinėse arba rezervuaruose, tad jo paviršiuje susidaro plona mielių plėvelė. Jos dėka gėrimas įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą. Skiriamos kelios chereso rūšys: sausas, sausas stiprus, stiprus ir desertinis. Juose būna nuo 14-16 % iki 20 % spirito ir nuo 0,2 iki 9 % cukraus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 12:14 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
aaa... aisku! :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 21:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
ir as dabar zinosiu :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:29 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir tu nezinojei :shock:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:31 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
Paveikslėlis suprantu as nzn nieko :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:32 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
nebejuokaukit :shock: :shock: :shock: :shock:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:34 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
nejuokauju! :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:40 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o tai kur jusu bendras issilavinimas :laugh:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:42 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
tai tokia alkoholike is manes reiskia! :roll: :roll: :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:43 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pranešimai: 1925
Miestas: Vilnius
Pliusai: 52
Jo neragavau, bet kad tai vynas - žinojau :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:44 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
as vyno isvis nemegeja! 078


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:45 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pranešimai: 1925
Miestas: Vilnius
Pliusai: 52
Jacinta rašė:
as vyno isvis nemegeja! 078

Ir aš ne. Bet pamažu vis paragauju :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:46 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
as tai sampaniuka koki ar mix'ika koki kartais :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:48 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pranešimai: 1925
Miestas: Vilnius
Pliusai: 52
Jacinta rašė:
as tai sampaniuka koki ar mix'ika koki kartais :roll:

Šitus ir aš mėgstu. Ir dar alų. Ir įvairius kokteilius :roll: Ir viskį :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
va, teisingai alu pamirsau! :P
o vat viskio neee... :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Vas 2008, 23:55 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
susikuklinkit mergyyyyynos :P

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 00:00 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pranešimai: 1925
Miestas: Vilnius
Pliusai: 52
Tutsi rašė:
susikuklinkit mergyyyyynos :P

Nu ką man dabar daryt, jei skanu. Dar nepaminėjau martinio, keglevichiaus, žalių devynerių ir t.t. :P
Aišku, čia visai ne į temą kalba išėjo. Vsio, nebeteršiam eterio :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 00:02 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as sutinku,kad prie juros gerybiu viskas tinka :laugh:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 00:03 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pranešimai: 1925
Miestas: Vilnius
Pliusai: 52
Tutsi rašė:
as sutinku,kad prie juros gerybiu viskas tinka :laugh:

O mano atveju - VIETOJ jūrų gėrybių :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 00:04 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
mano irgi :laugh:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 00:13 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
:laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Kov 2008, 21:53 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Avokadai su krevetėmis ir ananasais

200 g valytų krevečių,1 avokado,
100 g konservuotų ananasų,
4 valg. šaukštų natūralaus jogurto,
žalumynų papuošimui.
Virtas nuvalytas krevetes supjaustome gabaliukais. Avokadą perpjauname per pusę, pašaliname kauliuką, supjaustome minkštimą aštriu peiliu ir pašaliname jį. Gauname porą avokadų dubenėlių.
Minkštimą labai smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus ananasus ir krevetes. Pasūdome, užpilame jogurtu ir sumaišome. Sudedame į avokadų puseles, papuošiame žalumynais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Kov 2008, 12:45 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Įdaryti kalmarai

* 8 kalmarų (čiuptuvėlius nupjaukite ir supjaustykite)
* 75 g maltų džiūvėsėlių
* 3 pjaustytų ančiuvių
* ryšulėlio koriandrų
* 3 smulkintų česnako skiltelių
* 90 ml alyvuogių aliejaus
* 6 luptų pjaustytų pomidorų
* 300 ml sauso balto vyno
* 10 ml cukraus

Kalmarų čiuptuvėlius sumaišykite su džiūvėsėliais, ančiuviais, koriandrais, česnaku, čili pipirais, druska ir 30 ml alyvuogių aliejaus. Atskieskite trupučiu vandens, kad masė būtų įdarui tinkamos konsistencijos.
Mase įdarykite kalmarų vamzdelius (įdaru pripildykite tik tris ketvirtadalius vamzdelių, nes kepant jie susitrauks, o įdaro masė padidės). Vamzdelių angas užsiūkite. Kalmarus iš visų pusių pakepinkite alyvuogių aliejuje.
Į keptuvę, kurioje kepė kalmarai, supilkite vyną. Sudėkite pomidorus, įberkite truputį druskos, cukraus ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite kalmarus ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės: mažus vamzdelius kepkite maždaug 5 min., vidutinio dydžio - 10 min. Išimkite siūlus. Kalmarus patiekite karštus arba šaltus su šviežiais koriandrais ir griežinėliais pjaustytomis bulvėmis.


Prikabinti failai:
5.jpg
5.jpg [ 30.38 KiB | Peržiūrėta 3573 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Kov 2008, 13:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
Mille rašė:
Tutsi rašė:
as sutinku,kad prie juros gerybiu viskas tinka :laugh:

O mano atveju - VIETOJ jūrų gėrybių :laugh:

as igi geriau vietoj kokio astunkojo vynio viena kita taurele ismurkciau :lol: :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Kov 2008, 09:48 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kokosinės krevetės su mangų padažu

500 g karališkųjų krevečių,
100 g kukurūzų miltų,
3 išplakti kiaušinių baltymai,
100 g tarkuotų kokosų,
500 ml aliejaus kepti,
druskos, pipirų.

Mangų padažui:
1 nuluptas ir supjaustytas mangas,
2 žaliųjų citrinų sultys,
1 aitrioji paprika,
2 šaukštai smulkintų mėtų lapelių,
1 šaukštas petražolių lapelių,
1 šaukštas žuvų padažo,
2 šaukštas natūralaus jogurto.

Išlukštenkite krevetes, palikite tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę. Nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Supilkite kukurūzų miltus, išplaktus kiaušinių baltymus ir kokosų drožles į atskirus dubenėlius. Pasūdykite ir apibarstykite krevetes pipirais. Tuomet apvoliokite jas miltuose, baltymuose ir kokosuose.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Virkite krevetes tol, kol jos apskrus. Tuomet dėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad nusigertų riebalai.
Padažui: visus ingredientus sutrinkite trintuve iki vientisos masės.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Kov 2008, 09:49 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Moliuskai su karamelizuotais svogūnais

700g. moliuskų,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 svogūnai, supjaustyti plonais žiedais,
100 ml chereso,
3 susmulkintos česnako skiltelės,
smulkinti petražolių lapeliai.

Švariai nuplaukite geldeles ir pamerkite pusvalandžiui į pasūdytą šaltą vandenį. Išgriebkite ir išmeskite atsidariusias.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir pagruzdinkite 10 min. Tuomet suberkite česnakus, pagruzdinkite minutę, tuomet supilkite cheresą. Suberkite moliuskus ir pagruzdinkite 3-5 min. Išimkite ir išmeskite neatsidariusias geldeles.
Pagardinkite petražolių lapeliais ir pateikite į stalą. Prie moliuskų tiks balta skrudinta duona, apibarstyta trintais česnakais ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 328 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO