Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Tinginį. Receptas yra duotas Silstos iš krekeriukų ( pigūs patiekalai). Galima pakeisti grietinę į kondensuotą pieną ir nedėti cukraus. Yra PRIE STALO receptuose.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 04 Sau 2007, 11:45. Iš viso redaguota 1 kartą.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
TRUPININIS PYRAGAS
1 indelis kondensuoto pieno,
1 stiklinė razinų,
20 džiovintų supjaustytų abrikosų ( galima ir kitokių džiovintų vaisių ).
Tešlai :
200g margarino arba sviesto,
200g grietinės,
500g miltų,
3 kiaušiniai.
Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą, ją susukti į maistinę plėvelę ir 5 - 6 valandas laikyti šaldytuve. Po to stambiai sutarkuoti ir gautus trupinius kepti sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje orkaitėje apie 15 minučių.
Iškeptus trupinius, razinas ir abrikosus sudėti į dubenį. Į jį supilti ir paruoštą kondensuotą pieną, kruoščiai išmaišyti ir sukrėsti į aliejumi pateptą kepimo formą, paslėgti ir laikyti per naktį.
Kondensuoto pieno paruošimas :
I būdas:skardinę kondensuoto pieno viriname vandenyje apie 2 valandas, po atvėsiname ir naudojame.
II būdas : Pieną išpilame į kitą indą ir pakaitiname, bet neužviriname, ant mažos ugnies nuolat maišant. Prieš naudojant reikia atvėsinti.
Man tai lietiniai blynai patnka su kondensuotu pienu.
Is pieno(paprasto),kiausinio ir miltu ismaisau skysta tesla.Iskepu lietinius.I vidu susuku banano isilgai perpjauto puse ar maziau.Ir kondensuoto pieno-truputis i vidu,susuki i vamzdeli,truputis ant virsaus.Tik nepadauginti,nes saldu.Galima ir su kiviais ,mangais ir,zodziu,ivairiais vaisiais ,daryti ta pati.
Išlydyti margariną ir atvėsinti.
Kiaušinius išplakti, supilti indelį kondensuoto pieno, išmaišyti. Tada supilti atvėsintą margariną, miltus, sodą užgesinta actu ir viską gerai išmaišyti.
Galiausiai sudįti riešutus, apluptus ir skiltelėmis supjaustytus kriaušę ir obuolį.
Kepti 30 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Nemėgstam Nu aš po gimdymo pradėjau viena-kitą šokoladinį saldainį prie arbatos imt...bet jeigu nėra ir nereikia. Jeigu kažką padarau tai tik svečiams ateinant ...
O vyras irgi nemėgėjas saldumynų Aš irgi be jų galiu gyventi ir vargo nematyti, bet vyras tuoj rausia spinteles Tai tenka pirkti. Bet jau po truputį pradedu pati kepioti. Dar ir pamėgti teks
O musu seimynai tai jau butina gauti kazka saldaus.Nors siaip ne bet kas patinka.Kaip patys sutarem-geriau mazas gabalelis ar 1 saldainis,bet skanus.Pati islepinau,ner ka ir pridurt...
O mes saldūmynus labai mėgstam Štai ir dabar skaitinėju-rašinėju ir trupininį pyragą valgau Viskas tas pats kas nurodyta Ramunės recepte, tik dar visada pridedu kepintų žemės riešutų ir kokoso drožlių
Aš pasikartosiu, bet liaudies išmintis sako, kad kepamo pyrago kvapas sustiprina šeimos ryšį. Bent vieną kartą per savaitę paskleiskite pyrago kvapą po namus. Juk kvapai ilgiausiai išlieka atmintyje (anksčiau sako vietoje nuotraukų (jų nebuvo) prisiminimus atgaivindavo kvapais) labiausiai prisimenami . Kaip rašiau kitoje temoje, mano šeima sako , kad mūsų buto duris pagal kvapą galima surasti. O kai atidarau duris ir kvapai pasklinda po laiptinę.....
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18 Pranešimai: 1174 Miestas: Vilnius
Eli rašė:
Aš pasikartosiu, bet liaudies išmintis sako, kad kepamo pyrago kvapas s stiprina šeimos ryšį. Bent vieną kartą per savaitę paskleiskite pyrago kvapą po namus. Juk kvapai ilgiausiai išlieka atmintyje (anksčiau sako vietoje nuotraukų (jų nebuvo) prisiminimus atgaivindavo kvapais) labiausiai prisimenami . Kaip rašiau kitoje temoje, mano šeima sako , kad mūsų buto duris pagal kvapą galima surasti. O kai atidarau duris ir kvapai pasklinda po laiptinę.....
Ateities kompiuterinės technologijos žada užtikrinti kvapų perdavimą Internetu Įsivaizduoju tada, kaip kvepės mūsų forumas
Na, jūs tik visokius pyragus kepat, o aš jums pasiūlysiu tokio gėrimėlio iš kondensuoto pieno pasigaminti. Parašysiu apie ŠIRŠIŲ MEDŲ, kuris tinkamas laikyti šaldytuve ir retsykiais pakopinėti:
kondensuoto pienos su cukrumi indelis,
keturių kiaušinių tryniai,
trys šaukštai cukraus,
100gr spirito.
Trynius išsukti su cukrumi (labai gerai išsukti ), įdėti kondensuotą pieną, vėl sukti, tada įpilti spiritą, gautą masę pastatyti į šaldytuvą ir kopinėkite į sveikatą.
Gaminant širšių medų reikia labai gerai nuplauti kiaušinius, nes pas mus buvo atvejis , kai visos laižiusios taip suviduriavo ,kad kitom prireikė ligoninės. Atsargiai su salmanelioze .
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume