DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 21 Bir 2018, 15:03    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 211 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Vas 2008, 12:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
Nu Vitele pavarai! :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Kov 2008, 12:55 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pranešimai: 3967
Miestas: SIAULIAI
Vitele su idejom pralenke visas,ar taip ta nobelio premija rupi? :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Kov 2008, 15:32 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pranešimai: 166
Miestas: Klaipeda
Daba zinau kaip zirnius gaaminti panasius kaip bare.Pabandziau para laiko pamirkyti zirnius.Tada paviriau apie 10 min.Gavosi birus ir labai skanus su spirguciais. :luks: O jus cia su savo verslu aiskinates,kas gaus nobelio premija kuria as jau buvau nusiziurejas.Mintis gera tik reikes prie zirniu susiburti ir apsvarstyti sia ideja :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Kov 2008, 23:58 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kad tik nepamazinus tu zirniu :D

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Kov 2008, 20:30 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
AIRENE rašė:
Vitele su idejom pralenke visas,ar taip ta nobelio premija rupi? :roll:


Ai , velniai nematė tos premijos , kad nors ant kuro sutaupyčiau , o jei dar kokį pyragiuką su savo nuosavu "gazpromu " išeitų įsikept , tai iš vis šaunu :laugh:

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Geg 2008, 20:50 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šparaginių pupelių užkandis

1 kg šparaginių pupelių
200 g sviesto
200 g grietinės
100 g pomidorų padažo
5 riekelės džiūvėsėlių
druska ,pipirai
Šparagines pupeles nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Kai jos šiek tiek atvėsta, ankštis supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepame su sviestu. Sudedame pomidorų padažą, grietinę ir sutarkuotus džiūvėsėlius.
Šparagines pupeles patiekiame karštas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2008, 11:46 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Baltųjų pupelių salotos

300 g smulkių baltųjų pupelių
5 bulvės
2 svogūnai
1 citrinos sultys
6 šaukštai aliejaus
cukraus
žalumynų
druskos
pipirų
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, ataušinti, supjaustyti smulkiais kubeliais.
Pupeles užvirinti ir atidėti kelioms valandoms. Kai išbrinks, pakeisti vandenį ir virti, kol suminkštės.Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti.Visus komponentus išmaišyti, įberti druskos, pipirų, cukraus ir citrinos sulčių.
Išmaišyti su aliejumi, pabarstyti sukapotais žalumynais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Geg 2008, 18:57 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Žirnių ankščių sriuba

1 kg žirnių ankščių
150 g sviesto
2 stiklinės grietinės
1 šaukštas krapų
1 šaukštas petražolių
Dalį ankščių išaižyti, žirnius sudėti į verdantį vandenį, pasūdyti, įdėti 100 g sviesto ir ištroškinti.Likusias ankštis supjaustyti, išvirti pasūdytame vandenyje ir pertrinti per sietelį.Supilti žirnius su nuoviru, įdėti likusį sviestą, grietinę, druskos ir pakaitinti neužvirinant.Įberti smulkiai supjaustytų krapų ir petražolių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Geg 2008, 20:46 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Pupelių salotos su keptais lašinukais

1 stiklinė įvairių spalvų pupelių
1 svogūnas
100 g parūkytos kiaulienos šoninės
3 šaukštai obuolių acto
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
pipirai
aliejus kepimui
Pupeles išmirkome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Svogūną susmulkiname ir pakepame keptuvėje su aliejumi. Šoninę supjaustome šiaudeliais ir pakepame keptuvėje.Sumaišome pupeles, svogūną, actą, garstyčias, pabarstome pipirais ir palaikome apie 1 val. Tada sudedame į salotines ir uždedame pakeptų lašinukų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Geg 2008, 16:29 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Pupos – baltymų šaltinis

Ar dažnai ruošiate patiekalus iš pupų ar pupelių? Dietologai rekomenduoja suvartoti tris puodelius pupų per savaitę. Galbūt jūs vengiate pupų, nes jos gali sukelti vidurių pūtimą ar tiesiog nemokate jų tinkamai paruošti. Tačiau pusėje stiklinės pupų yra tik 100 kalorijų, daug baltymų, kurie labai gerai pasisavinami, maistinių skaidulų, kalcio, kalio, geležies, vitaminų A, B, C. Jose yra daugybė maistinių medžiagų, kurios yra naudingos kiekvienai moteriai. Teisingai ir tinkamai paruoštos pupos gali būti labai skanus ir visavertis patiekalas. Taigi įtraukite šiuos vertingus ankštinius augalus į savo valgiaraštį, jos ypač tiks dietinei mitybai ar pasninkaujant.
• Konservuotos pupos taip pat vertingos.
Jos nemažiau maistingos nei šviežios ar džiovintos pupos. Be to, konservavimo procesas neutralizuoja didžiąją dalį sunkiai virškinamo krakmolo, esančio pupose. Todėl konservuotos pupos nesukels vidurių pūtimo. Jose yra nemažai natrio, tačiau jo kiekį galite žymiai sumažinti prieš naudojimą praskalavę ir nusausinę.
• Nepamirškite, jog pupos yra daržovės.
Žinoma, galite vartoti pupas kaip mėsos pakaitalą, vertingą baltymų šaltinį. Tačiau galite iš jų ruošti ir įvairias salotas, kartu su kitomis daržovėmis. Pvz., sumaišykite vieną stiklinę pupų su bet kokiomis turimomis namie daržovėmis, pagardinkite svogūnų laiškais, krapais, pipirais ar kt. mėgiamais prieskoniais ir turėsite puikias vegetariškas salotas.
• Tinkamai paruoškite.
Prieš virdami pupas kelioms valandoms užmerkite šaltame vandenyje, kurį laikas nuo laiko pakeiskite. Virkite jas naujai įpiltame vandenyje, pasūdykite prieš baigiant virti.
• Iš pupų ar pupelių greitai ir gardžiai paruošite valgį!
Įdėkite virtų ar konservuotų baltųjų pupelių į spagečius, pagardinkite alyvuogių aliejumi, česnaku, užtarkuokite fermentinio sūrio. Arba supjaustykite raudonąjį svogūną, raudonąją papriką, įberkite virtų ar konservuotų pupelių ir keletą kubelių mango. Atminkite, tiek konservuotos, tiek džiovintos pupos bei pupelės yra švelnaus skonio, gerai dera su dauguma produktų, dėl to suteikia daug galimybių eksperimentuoti virtuvėje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Geg 2008, 10:42 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Olandiškas pyragas su pupelėmis

250 g miltų
5 kiaušiniai
druskos,pipirų
125 g sviesto
500 g ankštinių pupelių
šv. čiobrelių
0,125 l mėsos sultinio
150 g rūkytos nugarinės (supjaustytos kubeliais)
200 g mažų pomidorų
125 g grietinėlės
100 g grietinės
150 g tarkuoto Gaudos sūrio
1. Suminkykykite tešlą iš miltų, 1 kiaušinio, druskos, sviesto ir 1-2 šaukštų vandens. Šaldykite tešlą 30 min.
2. Virkite pupeles su čiobrelio šakele mėsos sultinyje 30 min. Po to nupilkite vandenį ir išimkite čiobrelį. Supjaustykite per pusę pomidorus. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
3. Sudėkite tešlą į riebalais išteptą formą. Apatinę tešlos dalį subadykite šakute. Sudėkite į formą 2/3 pupelių, pomidorus ir nugarinę. Paimkite 4 kiaušinius, atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite.
4. Sumaišykite trynius, grietinėlę, grietinę, sūrį, viską pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Ant viršaus sudėkite plaktus baltymus. Sudėkite masę į formą ant pomidorų ir nugarinės. Ant viršaus sudėkite likusias pupeles. Kepkite 45 min.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Geg 2008, 10:51 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Baltųjų pupelių salotos

300 g smulkių baltųjų pupelių
5 bulvės
2 svogūnai
1 citrinos sultys
6 šaukštai aliejaus
cukraus,žalumynų
druskos,pipirų
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, ataušinti, supjaustyti smulkiais kubeliais.
Pupeles užvirinti ir atidėti kelioms valandoms. Kai išbrinks, pakeisti vandenį ir virti, kol suminkštės.Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti.Visus komponentus išmaišyti, įberti druskos, pipirų, cukraus ir citrinos sulčių.
Išmaišyti su aliejumi, pabarstyti sukapotais žalumynais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Bir 2008, 18:26 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kažkas kažkur klausė, kokias pupeles naudojam, nes niekaip neranda skanių. galiyu parekomenduot tikrai skanias pupeles, kurias naudoju troškinukams.

Paveikslėlis
Yra, man rodos, ir be pomidorų padažo. Pabandykit, nesigailėsit :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Bir 2008, 20:19 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šparaginių pupelių apkepas

0,5 kg šparaginių pupelių
2 svogūnai
aliejaus
4 skiltelės česnako
4-5 kiaušiniai
baziliko lapelių
prieskonių
druskos
Pupeles išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti.Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su aliejumi.Pupeles ir svogūnus sudėti į puodą, įpilti 5 šaukštus aliejaus ir troškinti.Susmulkinti česnaką, išplakti kiaušinius. Plakinį supilti į pupeles, suberti česnaką ir smulkintus bazilikų lapelius. Gerai išmaišyti ir kepti orkaitėje, kol iškeps kiaušiniai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bir 2008, 09:33 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Gaminau tokią mišrainę, labai patiko. Pirkau pupeles su pomidorų padažu, tik ne tokias kaip Ramunė rekomendavo. Dar nežinojau, kad būtent iš tokio stiklainiuko tikrai skanios.

PUPELIŲ MIŠRAINĖ SU GRYBAIS
Indelis pomidorų padaže konservuotų pupelių, 100 g pievagrybių, skiltelė česnako, svogūnas, keli šaukštai aliejaus. Svogūną supjaustykite žiedeliais, pievagrybius pjaukite pusiau, o stambesnius - ketvirčiais. Pakepkite svogūnus ir pievagrybius aliejuje, kol išgaruos skystis. Pupeles maišykite su praaušusiais grybais, smulkintu česnaku. Skanaus


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bir 2008, 09:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
turetu buti skanu,kas megsta pievagrybius :D

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bir 2008, 18:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Žirnių arba pupelių kotletai


3 stiklinės sausų žirnių arba pupelių
3 vidutinio dydžio bulvės
1 svogūnas
1 šaukštas margarino
2 kiaušiniai
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
mairūno
aliejaus kepimui
druskos
pipirų
Išvirti žirnius arba pupeles (2 valandas pamirkytas užvirintame vandenyje), perkošti, pertrinti per sietelį, sudėti išvirtas ir sutrintas bulves, pakepintą margarine smulkiai sukapotą svogūną, trynį ir vieną kiaušinį. Paskaninti druska, pipirais, mairūnu, išmaišyti.Jeigu pertrinti žirneliai ar pupelės pernelyg skysti, galima įberti šaukštą maltų džiūvėsėlių.Iš masės formuoti kotletus.Kiekvieną ištepti lengvai suplaktų baltymų putomis ir apvolioti maltuose džiūvėsėliuose.Labai atsargiai mentele dėti į keptuvę su karštais riebalais, nes neiškepti kotletai gana lengvai lūžinėja.Patiekti su žalių daržovių salotomis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lie 2008, 19:42 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Ramunė rašė:
Šparaginių pupelių užkandis

1 kg šparaginių pupelių
200 g sviesto
200 g grietinės
100 g pomidorų padažo
5 riekelės džiūvėsėlių
druska ,pipirai
Šparagines pupeles nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Kai jos šiek tiek atvėsta, ankštis supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepame su sviestu. Sudedame pomidorų padažą, grietinę ir sutarkuotus džiūvėsėlius.
Šparagines pupeles patiekiame karštas.


Nesitikėjau, bet skonis pranoko lūkesčius... Dariau nedidukę porciją, likusias pupeles patvarkyt reikėjo... Į keptuvę dar verdant pupelėms įmečiau pusę cibuliuko - užsiliko šaldytuve, bėriau salotų prieskonių. Dar manau, kad čia puikiai tiktų česnakas... Bet šiaip tai tobula užkanda. Galėtų būti garnyro dalimi, galėtų- padažu makaronams, bet aš dabar valgau vieną atskirai ir man labai skanu.

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2009, 14:04 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pranešimai: 885
Pliusai: 123
Atvežė man vakar kukurūzų burbuolių. Išlupau tuos kukurūzus, bet jie kieti, sausi. Ką galima būtų su jais padaryti?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2009, 14:11 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ar savi atveze kukuruzu :?:
Nes matem savaitgali, kaip zmones skina kukuruzus, aisku ne savo laukuose ir kraunasi i maisus... o kad jie zinotu, kuo tas laukas buvo purkstas.... Net siurpas nupurto, kaip zmones nepagalvoja....Svarbu is didelio svetimo lauko ir nemokamai :evil:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2009, 14:48 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Turiu ir aš iškrapštytus kukuruzus. Kieti žiauriai. Bandžiau kažkada košė iš jų virti, bet viriau-viriau, vistiek nedaviriau. Jas mirkyt reikia, paskui virti. Jeigu kas pames idejų ką iš jų daryt-irgi bučiau dėkinga.

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2009, 15:23 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pranešimai: 1266
Miestas: Kupiskis - Kaunas
Pliusai: 10
ieskojau sios temos bet niekaip neradau,gerai,kad Tina atkase reiks ko gero paieskot,bo siandien dariau savos kurybos troskini su konservuotom pupelem ir kumpiu,nes galvojau kiek man jos dar saldytuve stoves reik dorot :roll:

_________________
http://jurgita-drugelioistorijos.blogspot.com/

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2009, 20:28 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pranešimai: 885
Pliusai: 123
Tutsi rašė:
ar savi atveze kukuruzu :?:
Nes matem savaitgali, kaip zmones skina kukuruzus, aisku ne savo laukuose ir kraunasi i maisus... o kad jie zinotu, kuo tas laukas buvo purkstas.... Net siurpas nupurto, kaip zmones nepagalvoja....Svarbu is didelio svetimo lauko ir nemokamai :evil:


Maišų tikrai neturiu :D Penkios burbuolės :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2009, 21:03 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ne, as tik apie tai, kad negalima skinti pakelese, nes galima rimtai apsinuodyti :!:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 22 Spa 2009, 18:44 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pranešimai: 885
Pliusai: 123
Bulgariškos šparaginės pupelės

500 g šparaginių pupelių supjaustyti, apvirti. 100 g lašinukų paspirginti. Kepimo riebalus sumaišyti su 2 šaukštais acto, 1 arb. š. garstyčių, 0,5 arb. š. cukraus, žiupsneliu druskos, pipirų, 2 valg. š. raudono vyno. Sudėti 2 pjaustytas paprikas, patroškinti. Viską sumaišyti su pupelėmis ir lašinukais.

Man labai patiko :)


Prikabinti failai:
Sparagines su sonine.JPG
Sparagines su sonine.JPG [ 44.96 KiB | Peržiūrėta 3364 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 23 Spa 2009, 06:45 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Nežinau ar patiktų dėl tų lašinukų, nors skaitosi labai skaniai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 23 Spa 2009, 09:08 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pranešimai: 885
Pliusai: 123
Vietoj lašinkų galima kokią mėsytę pasikepti, ir su karšto rūkymo manau būtų skanu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 01 Lie 2013, 15:50 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Žirnių pyragas

600 g žirnių,
200 ml grietinėlės,
3 kiaušiniai,
100 g mocarelos sūrio su prieskoniais,
Pusės citrinos sulčių,
20 g sėklų mišinio salotoms,
2 skiltelės česnako.
Aliejaus,
Druskos.

Žirnius ir nesmulkintas česnako skilteles virkite apie 15 min. Sutarkuokite sūrį. Nukoškite žirnius, išimkite česnako skilteles ir palikite šaukštą žirnių pyrago papuošimui. Likusius žirnius sutrinkite su kiaušinių tryniais ir grietinėle. Paskaninkite žirnių masę druska. Į žirnių masę sudėkite tarkuotą sūrį ir pusę kiekio sėklų mišinio, išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į žirnių masę. Gautą masę sudėkite į karščiui atsparų indą ir kepkite orkaitēje įkaitintoje iki 180°C apie 50 min.
Likusias sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai pyragas bus iškepęs apšlakstykite jį citrinų sultimis ir dar kelas minutes palikite karštoje orkaitėje pastovėti. Prieš patiekiant pabarstykite pyragą sėklomis. Galite papuošti pomidorais.


Prikabinti failai:
DSC_6814m.jpg
DSC_6814m.jpg [ 106.4 KiB | Peržiūrėta 2424 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 01 Lie 2013, 17:31 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pranešimai: 2478
Miestas: Utena
Pliusai: 34
koks sveikuoliškas pyragas 038 038 038 , norėčiau paragaut :lol: :lol: :lol:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių
StandartinėParašytas: 02 Lie 2013, 13:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2551
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Aha, paragaut būtų įdomu :D

_________________
LAISVALAIKIO DARBAI

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 211 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO