DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 23 Bal 2018, 16:26    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 152 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Receptai su mascarpone
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 13:11 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Sūrio pyragas su obuoliais ir migdolais

12 porcijų reikės:
Tešlai:
1 stiklinės trupintų nesijotų kvietinių miltų krekerių,
1 stiklinės paskrudintų migdolų drožlių,
6 valgomųjų šaukštų ištirpinto sviesto,
2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
300 g marcipaninės masės,
675 g „Mascarpone“ sūrio,
6 valgomųjų šaukštų cukraus,
4 didelių kiaušinių,
4 didelių obuolių,
2 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių,
4 valgomųjų šaukštų sviesto,
3/4 stiklinės rudojo cukraus,
3/4 arbatinio šaukštelio cinamono.

Paimkite 25 cm skersmens formą, ištepkite ją sviestu ir išklokite dviem storos folijos sluoksniais. Kol orkaitė įkais iki 180° C, sumaišykite visus tešlos ingredientus ir šią masę paskirstykite taip, kad ties formos sienelėmis būtų maždaug 2,5 cm aukščiau. Pyrago pagrindą 7 minutėms pašaukite į orkaitę, po to išimkite ir leiskite atvėsti.

Orkaitės neišjunkite. Virtuviniu kombainu sumaišykite marcipaninę masę, sūrį ir cukrų. Kai masė bus vientisa, supilkite atskirai išplaktus kiaušinius ir dar kartą išmaišykite. Šią masę tolygiai paskirstykite ant pyrago pagrindo ir vėl pašaukite į orkaitę. Po 15 minučių temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 45 minutes, kol įdaras sutvirtės ir apdžius.

Tai ir viskas, ką galite nuveikti pirmąją dieną. Kai pyragas atauš, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.

Ryte pradėkite darbą nuo obuolių – juos nulupkite, supjaustykite 8 mm storio griežinėliais ir užpilkite citrinų sultimis. Keptuvėje storu dugnu ištirpinkite 3 valgomuosius šaukštus sviesto ir 9 minutes jame patroškinkite obuolių griežinėlius, kol jie gražiai pagels ir suminkštės. Tada apibarstykite juos ruduoju cukrumi ir cinamonu, sudėkite likusį sviestą, gerai išmaišykite, atvėsinkite ir gražiai sudėkite ant iš formos išimto pyrago viršaus. Užpilkite keptuvėje likusias sultis.

Štai dabar jau galima pjaustyti gabalėliais ir valgyti. O jei norite dar labiau pagardinti – uždėkite ant pyrago vanilinių ledų.


Prikabinti failai:
file12068043suriopyragalf7.jpg
file12068043suriopyragalf7.jpg [ 43 KiB | Peržiūrėta 7572 kartus(ų) ]

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 13:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Talijos receptas


Tiramisu sūrio tortas

1/4 puodelio maltos netirpios kavos
1 puodelis verdančio vandens
1/3 puodelio marsalos (itališko spirituoto vyno)
2 v. š. smulkaus cukraus

250 g biskvitinių pirštelių

2 a. š. želatinos
150 g kreminio sūrio
1/3 puodelio cukraus pudros
250 g maskarponės
2 v. š. marsalos
300 ml riebios grietinėlės

100 g kavos pupelių, dengtų šokoladu

Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti. Sumaišyti paruoštą kavą su cukrumi ir marsala. Aušinti apie 10 minučių. 80 ml gauto skysčio supilti į nedidelį puodą ir pavirti, kol skysčio liks apie 1 v. š. Ataušinti.
Želatiną užbarstyti ant 2 v. š. šalto vandens, išbrinkinti ir pakaitinus ant vandens garų ištirpinti. Aušinti 5 min.
Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Sudėti maskarponę, supilti marsalą, želatiną ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į sūrio masę.
22 cm skersmens torto formą šiek tiek patepti riebalais. Biskvitinių pirštelių galus nupjauti taip, kad sausainiai liktų 7 cm ilgio. Sausainių plokščiąsias puses pamirkyti likusioje kavoje ir sustatyti paruoštoje formoje nupjautais galais žemys pagal formos sieneles. Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkyti kavoje ir sudėti ant formos dugno. Sukrėsti sūrio masę. Šaukštą tirštojo kavos sirupo pašlakstyti ant sūrio masės ir mediniu pagaliuku lengvai pamaišyti.
Tortą per naktį pašaldyti. Prieš patiekiant pabarstyti šokoladu dengtomis kavos pupelėmis.

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 13:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Talijos receptas

Šokoladinis vyšnių pyragas su maskarponės sūriu

Tešlai:
100 g sviesto,
4 valg. šaukštų cukraus,
1 žiupsnelio vanilino,
1 kiaušinio,
300 g miltų,
1 pakelio kepimo miltelių,
2 valg.šaukštų migdolų likerio.
Įdarui:
150 g šokolado,
2 valg. šaukštų trupintų sausainių,
200 g vyšnių be kauliukų ( galima ir konservuotų arba šaldytų).
Užpilui –
4 kiaušinių,
4 arbat. šaukštelių sausojo vanilinio pudingo miltelių,
250 g maskarponės sūrio,
4 valg. šaukštų cukraus,
150 ml grietinėlės.
Papuošimui
Vyšnių.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo , įmaišykite vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.

Į šią masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir vėl plakite, kol gausite vientisą masę.

Paruoštą tešlą iškrėskite į išardomą riebalais suteptą kepimo formą ir išlyginkite. Šokoladą sutrupinkite, sumaišykite su trupintais sausainiais ir tolygiai apibarstykite tešlą. Ant viršaus gražiai išdėliokite vyšnias.

Pagaminkite užpilą. Kiaušinius, sausojo vanilinio pudingo miltelius, maskarponės sūrį, cukrų ir grietinėlę išplakite iki vientisos masės ir ja užpilkite vyšnias. Pašaukite pyragą į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Pyragas turi tapti gražios aukso spalvos.

Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių ir perkelkite ant padėklo. Pyragą galite papuošti vyšniomis.

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 13:14 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Talijos receptas

Pyragas su persikais ir maskarpone

3 kiaušiniai
130 g cukraus
žiupsnelis druskos
250 g maskarponės
180 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
600 g persikų

Kiaušinius išplakti su 120 g cukraus ir druska. Sudėti kambario temperatūros maskarponę (kad lengviau išsimaišytų) ir gerai išplakti. Suberti persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir citrinos žievelę. Išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą (18 x 30 arba 24 x 24 cm). persikus supjaustyti riekėmis ir išdėlioti ant tešlos. Pabarstyti likusiu cukrumi.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min.

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 20:17 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
TIRAMISU

2 šaukštai kakavos,
4 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių),
3 šaukštai cukraus,
250 g sūrio Mascarpone arba varškės,
pakelis (apie 30 vnt.) biskvitinių sausainių,
200 g kavos likerio.
Papuošimui: kavos pupelių.

Išplakti trynius su cukrumi iki baltumo. Atsargiai po vieną šaukštą įmaišyti sūrį (varškės masę). Atskirame inde išplakti baltymus iki putų. Viską atsargiai išmaišyti. Pusę sausainių išmirkyti kavos likeryje. Sausainius išdėliotiformoje. Sausainius padengti puse sūrio masės, pabarstyti kakava. Tada vėl sudėti sluoksnį sausainių ir sluoksnį sūrio.
Įdėti į šaldytuvą 3 val. Prieš patiekiant, pabarstyti tarkuotu juodu arba juodu ir baltu šokoladu (šokoladą 20 min. palaikyti šaldytuve - geriau tarkuosis) ir pabaigai papuošti kavos pupelėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2008, 20:23 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Braškių-mangų pyragaičiai

4 kiaušiniai
200 g cukraus
60 g sviesto
75 g miltų
25 g krakmolo
25 g kakavos miltelių
2 mango vaisiai
100 g citrinų sulčių
1,5 pakelio želatinos
750 g braškių
150 g multivitaminų sulčių
550 g riebios grietinės
75 g cukraus pudros
250 g „Maskarponės" sūrio
200 ml grietinėlės


Biskvitas: 4 kiaušiniai, 100 g cukraus, 60 g sviesto, 75 g miltų, 25 g krakmolo, 25 g kakavos miltelių.
Mangų kremas: 2 mangai, 90 g citrinų sulčių, 1,5 pakelio želatinos, 100 g cukraus, 150 g multivitaminų sulčių, 550 g riebios
grietinės.
Braškių kremas: 750 g braškių, 75 g cukraus pudros, 1 šaukštas citrinų sulčių, 250 g „Maskarponės" sūrio, 200 ml grietinėlės, 1 pakelis grietinėlės tirštiklio, 1 pakelis vanilinio cukraus.
Papuošimas: 30 g smulkintų pistacijų


1. Įkaitink orkaitę iki 200°C. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Išsukite trynius su cukrumi ir 4 šaukštais vandens iki tirštos masės. Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite ir supilkite į trynių masę. Išplakite baltymus, sudėkite juos ant trynių masės. Plaktus baltymus apibarstykite miltais, krakmolu ir kakavos milteliais, viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite tešlą, kepkite ją 25 min., po to atvėsinkite.
2. Mangų minkštimą supjaustykite kubeliais. „Pamarinuokite" juos citrinų sultyse su 2 šaukštais cukraus. Želatiną ištirpinkite sultyse. Mangų gabalėlius su marinatu virkite 2 min., sudėkite želatiną, gerai atšaldykite. Grietinę išplakite su likusiu cukrumi, sudėkite į vaisių masę ir gerai viską išmaišykite.
3. Torto pagrindą apjuoskite folijos juostele. Ant viršaus sudėkite kremą. Laikykite šaldytuve 3 val.
4. Nuplaukite braškes, 450 g uogų supjaustykite puselėmis ir atidėkite. Kitas sutrinkite į tyrę, sumaišykite su cukraus
pudra, citrinų sultimis ir „Maskarponės" sūriu. Išplakite grietinėlę su tirštikliu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite į kremą.
5. Braškių kremą sudėkite ant mangų kremo, ant viršaus sudėliokite uogas ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 16:38 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kadangi Talija nebetęsia šios temos, gal labai neįsižeis, jei įmesiu keletą receptukų :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 16:38 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tiramisu

6 kiaušiniai
200 g cukraus
500 g maskarponės
300 ml stiprios espresso kavos
40-50 vnt. biskvitinių pirštelių (savoiardi)
100 ml Amaretto likerio
2 valgomieji šaukštai kakavos
Trynius plakti su cukrumi, kol masė taps balta ir tiršta. Sudėti maskarponę ir lengvai permaišyti. Į lėkštę supilti kavą ir likerį. Sausainius mirkyti kavos sirupe ir dėti į formą. Sudėti pusę kremo, ant viršaus likusius sausainius (taip pat mirkytus) ir likusį kremą. Pabarstyti kakava, palikti šaldytuve bent 4 valandoms. Prieš patiekimą dar pabarstyti kakava.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 16:39 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tiramisu „Williams-Sonoma“

3 tryniai
2 baltymai
½ stiklinės cukraus
200 g maskarponės sūrio
1 stiklinė plakamosios grietinėlės
250 ml stiprios kavos
1 valgomasis šaukštas romo
vanilinio cukraus
20 – 25 vnt. sausainukų-pirštelių
kakavos miltelių pabarstymui
Virš garų vonelės išplakti trynius su cukrumi, kol pasidarys šviesus tirštas kremas. Sumaišyti su maskarpone ir išplakti. Atskirai išplakti grietinėlę su vaniliniu cukrumi, pabaigoje įpilti 1 valgomąjį šaukštą kavos ir romo. Atsargiai sumaišyti su sūrio mase. Išplakti baltymus iki standžių putų (taip, kad galima būtų pjauti peiliu) ir palaipsniui atsargiai sumaišyti su sūrio-grietinėlės mase.
Likusią kavą supilti į lėkštę. Greitai mirkyti sausainius į kavą ir dėlioti į formą vieną prie kito. Sudėjus pusę visų sausainių, uždengti juos puse kremo, sudėti likusius sausainius ir likusį kremą. Viršų pabarstyti kakavos milteliais (per sietelį). Prieš patiekiant laikyti šaldytuve ne trumpiau kaip 4 val.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 16:40 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tiramisu „Waldorf-Astoria“

250 g maskarponės sūrio
2 tryniai
½ st. cukraus
6 valgomieji šaukštai airiško kremo likerio
1 stiklinė stiprios kavos
1 keksas („Irish Soda Bread“)
cinamono ir šviežių vaisių patiekimui
Sumaišyti maskarponę, trynius, ¼ stiklinės cukraus ir likerį. Išplakti kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi. Atsargiai sumaišyti su sūrio mase. Kavą sumaišyti su likusiu likeriu. Keksą perpjauti pusiau išilgai, vieną dalį dosniai pašlakstyti kava, sudėti kremą, kitą kekso sluoksnį pašlakstyti kava ir sudėti likusį kremą. Palikti šaldytuve mažiausiai 6 valandas. Prieš patiekiant pabarstyti cinamonu. Patiekti su vaisiais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 16:40 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tiramisu „Limoncello“

5 dideli kiaušiniai
4 – 5 citrinos
1 stiklinė cukraus
1½ stiklinės citrinų likerio Limoncello
1 stiklinė vandens
450 g maskarponės sūrio
40 sausainių pirštelių (savoiardi)
Išspausti ¾ stiklinės citrinos sulčių. Nutarkuoti 3 valgomuosius šaukštus citrinos žievelės. Virš vandens vonelės išplakti trynius su ¼ stiklinės cukraus ir ½ stiklinės citrinų likerio, kol pasidarys tąsi masė, nukelti nuo ugnies ir plakant ataušinti.
Likusį likerį, citrinos sultis, ½ stiklinės cukraus užvirinti ir virti apie 5 minutes. Ataušinti.
Maskarponės sūrį sumaišyti su citrinos žievelėmis ir lengvai paplakti. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Maskarponės masę palaipsniui sumaišyti su trynių mase ir baltymais.
Greitai mirkyti sausainius citrinų sirupe ir dėlioti į formą. Taip sudėti pusę visų sausainių, ant viršaus – pusę kremo, po to – likusius sausainius ir kremą. Prieš patiekiant laikyti šaldytuve ne mažiau kaip 6 valandas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 16:41 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tiramisu su braškėmis

400 g maskarponės sūrio
4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
400 ml plakamosios grietinėlės
500 g braškių
2 valgomieji šaukštai apelsinų likerio
100 ml apelsinų sulčių
½ stiklinės cukraus
32 vnt. biskvitinių sausainių-pirštelių (savoiardi)
Braškes sutrinti trintuvu su likeriu ir apelsinų sultimis. Grietinėlę išplakti su cukrumi, maskarponę išmaišyti su grietinėle. Sausainius pamirkyti braškių masėje ir išdėlioti į formą. Sudėti pusę kremo, likusius sausainius, pamirkytus braškėse, ant viršaus uždėti likusį kremą. Pabarstyti tarkuotu šokoladu. Palaikyti šaldytuve bent 4 valandas. Prieš patiekimą papuošti braškėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 16:41 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tiramisu su džiovintomis slyvomis ir šokoladu

6 dideli kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
žiupsnelis druskos
280 g džiovintų slyvų
1 stiklinė vandens
¼ stiklinės cukraus
450 g maskarponės sūrio
1½ stiklinės plakamosios grietinėlės
½ stiklinės cukraus
¾ stiklinės stiprios kavos
1 stiklinė Amaretto likerio
~150 g tarkuoto juodojo šokolado
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, sijojant palaipsniui supilti miltus. Tešlą išpilti ant popieriumi išklotos 43x28 cm skardos. Kepti maždaug 12 – 15 minučių, kol pagels.
Džiovintų slyvų įdarui išvirti slyvas vandenyje su cukrumi ir sutrinti į tyrę. Kremui išplakti grietinėlę su cukrumi ir sumaišyti su maskarponės sūriu. Sirupui sumaišyti kavą su likeriu.
Perpjauti biskvitą į dvi dalis. Pašlakstyti sirupu, sudėti pusę slyvų įdaro, pusę kremo, pusę šokolado, vėl biskvitą, jį sulaistyti sirupu ir pakartoti visą eigą. Viršų pabarstyti šokoladu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 20:59 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Ramunė rašė:
Kadangi Talija nebetęsia šios temos, gal labai neįsižeis, jei įmesiu keletą receptukų :roll:


Kodėl turėčiau įsižeisti? :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:09 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
Makaronai su špinatais ir maskarpone

4 porcijoms reikės
455 g ilgų plokščiųjų makaronų (tagliatelle) arba spagečių
alyvuogių aliejaus
2 arbatinių šaukštelių sviesto
2 nuluptų ir griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių
1/2 šviežiai tarkuoto muskato
400g. kruopščiai nuplautų ir plonai supjaustytų šviežių špinatų
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
120 ml tirštos riebios grietinės
150 g maskarponės sūrio
2 saujų šviežiai tarkuoto parmezano sūrio

Užvirkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens, įdėkite makaronus ir išvirkite laikydamiesi pakuotės instrukcijų. Tuo metu įkaitinkite keptuvę arba katiliuką, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite sviestą, česnakus ir muskatą. Kai sviestas ištirps, įdėkite špinatus. Po 5 minučių jie suglebs ir patamsės. Dalis skysčio išgaruos, todėl špinatai ims stipriai kvepėti. Tada pabarstykite juos druska ir pipirais pagal skonį, įdėkite grietinės, maskarponės ir įpilkite samtelį vandens, kuriame verda makaronai. Lėtai užvirkite ir vėl pabarstykite prieskoniais.
Nukoškite makaronus (truputėlį vandens palikite), tada sumaišykite juos su špinatų padažu. Suberkite parmezaną, krestelėkite. Įpilkite šiek tiek virimo vandens, kad masė nebūtų pernelyg tiršta ir lipni. Dar kartą patikrinkite, ar užtenka prieskonių, ir nedelsdami patiekite.

Paveikslėlis


Paskutinį kartą redagavo justuke 30 Geg 2008, 21:42. Iš viso redaguota 2 kartus.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:14 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
Maskarpone tortas

Biskvitas (kepame patys arba perkame :) )
Kremas:
16 g zelatinos,(želatinos galima dėti daugiau, kad tortas būtu standesnis, nes ji iš šaldytuvo išimame tik prieš valgant)
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles

Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Išplakti suri, jogurta, išspausti citriną. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele su cukrumi. Mase supilti ant biskvito, ją šaukštu paspausti, kad nebūtu oro tarpu ir idet i saldytuva. kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:18 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
Maskarponės sūrio tortas

Padui reikės:
250g sviestiniu sausainiu
80g sviesto
sausainius sutriname, sumaisome su islydytu sviestu, sumaisome ir isklojame skardos dugna sausainiu ir sviesto mases vientisu sluoksniu.
Kremas:
500g maskarpones surio
800-1000g vaisinio jogurto
dvieju citrinu sulciu
1st. cukraus (mažiau ar daugiau pagal skonį)
50g zelatinos

Sūrį ir jogurtą išmaišome iki vientisos masės, supilame citrinų sultis, cukrų, išmaišome. Ištirpiname ant mažos ugnies želatina ir supilame į visa masę, išmaišome. Kremą pilame ant paruošto pado skardoje, dedame į šaldytuvą. Kai jau matome kad sustingo, išimame ir puošiame pagal fantaziją.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:34 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pranešimai: 767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 79
Makaronai su špinatais ir maskarpone visai skaniai skaitosiPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:40 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
dar ir nuotruka yra... ikelsiu :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:46 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
Ananasinis Tiramisu

8-10 porciju
Gaminimas. 1 val.

4 kiaushiniai
2 stiklines Mascarpone surio (turbut apie 450 g)
36 lady fingers
1 skardine ananasu griezineliu
3/4 stiklines cukraus
3 stiklines ananasu sulciu


1. Isplakite kiaushiniu baltymus iki standziu putu.
2. Ishsukite trynius su cukrumi iki tirshtos mases (gogelmogel). Geriausia mixeriu
3. I trynius sudekite mascarpone ir gerai ishmaishykite.
4. Tada atsargiai imaishykite baltymus.
5. Pamirkykite puse sausainiuku ananasu sultyse ir dekite viena sluoksni i serviravimo inda.
6. Sudekite puse mascarpone kremo ant sausainiuku, tada sudekite likusius sausainius pamirke juos.
7. Ant virsaus dekite mascarpone krema.
8. Papuoskite ananasu gabaleliais ir shaldykite min 4 val.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:48 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
Citrininis tiramisu

4 porcijos

400 g mascarpone surio
100ml grietineles, isplakti
4 saukstai cukraus pudros (100 g)
3 citrinos, sultys ir zieveles
8 biskvitukai ar 16 sausainiuku
Citrininiam sirupui:
2 citrinos, tik sultys
2 saukshtai cukraus (50 g)
skrudinti migdolu griezineliai papuosimui


1. Paruoskite sirupa: visus ingridientus sudekit i puoda + 200 ml vandens ir uzvirkite, kol cukrus istirps. Atausinkite.
2. Sudekite biskvito griezinelius ar sausainiukus ant serviravimo indo dugno, arba i keturias ledaines. ant ju pilkite citrinu sirupa.
3. Sumaisykite mascarpone su plakta grietinele, cukraus pudra, citrinu sultim ir tarkuota citrinu zievele.
4. Ant sausainiuku sudekite padaryti maskarpone krema.
5. Saldykite shaldytuve.
6. Pries patiekiant pabarstykite paskrudintais migdolu griezineliais


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:51 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
MĖLYNINIS TIRAMISU

150-200g sausainių,
2 kiaušiniai,
300g Maskarpone,
300g mėlyniu (gali būti ir šaldytos),
40ml apelsinų likerio, romo ar konjako,
50g cukraus,
1 tarkuota citrinos žievė.

Trynius išsukame su cukrumi iki baltumo, tada po truputį sudedame Maskarpone ir citrinos žievelę. Sumaišome su jau išplaktais baltymais.
Sausainius sulaistome likeriu. Dedame į formą sluoksnį sausainių, sluoksnį kremo... Virsu puošiame mėlynėmis. Per naktį laikome šaldytuve.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:57 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
Braškių pyragaičiai su aromatiniu kremu

3 kiaušiniai
100 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
70 g miltų
70 g krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Viršutiniam sluoksniui:
1 kg braškių
2 šaukštai citrinų sulčių
6 šaukštai cukraus pudros
10 g želatinos
250 g liesos varškės
500 g „Maskarponės" sūrio
1 pakelio glazūros
100 g migdolų

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Plakdami kiaušinius įpilkite 3 šaukštus vandens, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir suberkite į kiaušinių masę. Kepimo skardą išklokite popieriumi. Plačiu folijos sluoksniu perskirkite skardą pusiau. Į vieną skardos pusę sudėkite tešlą ir kepkite 12 min. Išimkite biskvitą iš orkaitės, nuimkite popierių ir atvėsinkite.
2. 500 g braškių nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Citrinų sultis sumaišykite su 3 šaukštais cukraus pudros, į sirupą suberkite braškes ir palaikykite 20 min. Išbrinkinkite želatiną. Braškių gabalėlius pertrinkite per sietelį. Sumaišykite varškę, „Maskarponės" sūrį ir likusią cukraus pudrą, supilkite braškių tyrę. Ištirpinkite želatiną ir supilkite į kremą.
3. Biskvitą apjuoskite sienele iš folijos, tolygiai ištepkite braškių kremu ir palaikykite šaldytuve 2 val.
4. Likusias braškes nuplaukite, perpjaukite per pusę. Nuimkite nuo biskvito kraštų foliją ir ant kremo sudėkite uogų puseles. Paruoškite torto glazūrą, ištepkite ja braškes. Dar drėgną glazūrą apibarstykite smulkintais kepintais migdolais.
Prieš patiekdami į stalą supjaustykite biskvitą į atskirus pyragaičius.


Paskutinį kartą redagavo justuke 30 Geg 2008, 21:59. Iš viso redaguota 2 kartus.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 21:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
noriu melyniuPaveikslėlis

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 22:01 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ko triuksmauji :laugh:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Geg 2008, 22:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
tai kad justuke idejo recepta su melynemis, perskaiciau ir melyniu dabar noriu

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Geg 2008, 10:16 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pranešimai: 767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 79
justuke rašė:
dar ir nuotruka yra... ikelsiu :wink:

Lauksiu, norisi seilę pavarvintPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Geg 2008, 10:47 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o ko tu lauksi,kad jau vakar ikele :laugh: jau gali varvinti :hubba:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Geg 2008, 11:04 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pranešimai: 767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 79
Praslydo pro akis netyčiaPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Geg 2008, 11:12 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
savaitgalis,reikia atsipalaiduoti :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 152 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO