Tai dietinis patiekalas, be mėsos. Man tai jau geriau su mėsa...
BALANDĖLIAI SU JŪROS KOPŪSTAIS: 300 g baltagūžių kopūstų, 100 g virtų jūros kopūstų, 75 g morkų, 40 g svogūnų galvučių, 1 kiaušinis, 40 g ryžių, 30 g aliejaus, 15 g sviesto, 200 g padažo. Susmulkintus svogūnus, morkas ir petražoles pakepinkite ant įkaitinto sviesto, išvirkite ryžius. Balandėlių įdarui ant pakepintų daržovių suberkite ryžius, susmulkintą virtą kiaušinį, virtus jūros kopūstus ir viską gerai permaišykite. Išvirtus baltagūžius kopūstus išardykite lapais, ant jų dėkite faršą, suformuokite balandėlius, pakepinkite ant aliejaus, taip paruoštus balandėlius išvirkite arba orkaitėje ištroškinkite 20-30 minučių. Balandėliai su jūros kopūstais patiekiami su grietine ir pomidorų padažu.
Patarimas: Jūros kopūstai kuo puikiausiai gali pakeisti druską. Geriau vartoti ne konservuotus, o džiovintus jūros kopūstus. Susmulkinkite juos kavamale ir laikykite virtuvėje lengvai pasiekiamoje vietoje. Šių miltelių galima berti į salotas, įvairius šaltus patiekalus. Į karštus patiekalus įberti jūros kopūstų milteliai išbrinksta, pasidaro glitūs. Jei į jūros kopūstų ir vandens košelę įpilsite aliejaus ir valgysite su sėlenų ar daigintų kviečių paplotėliais, šio patiekalo skonis primins juoduosius ikrus.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
tutsi rašė:
o is kur zinoti,kad jo truksta
Skydliaukė truputį padidėja. Beje, su metais organizmas vis sunkiau pasisavina jodą, todėl pravartu valgyti tokius produktus. Man jie patinka. Bet daugiausiai perku jau paruoštus kulinarijos skyriuose
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
tutsi rašė:
nors vyras pagalvos,kad kuoktelejau,paprasysiu,kad nupirktu jau paruostu
Jų būna su silke, lašiša, su daržovėmis. Man visi labai patinka. O su majonezu ar aliejumi - kaip tau skaniau. Paaiškinkvyrui, nes nežinos, kokius rinktis.
Menkė su jūros kopūstais
Menkė,
majonezas su krapais,
pomidorų padažas,
jūros kopūstai,
bulvės, cukinija,
aliejus, prieskoniai.
Bulves ir cukiniją - griežinėliais.
Į skardą dedame sluoksniais:
bulvės- cukinija - jūros kopūstai- žuvies gabalai, prieskoniai,aptepame majonezu, sumaišytu su pomidorų padažu ir vėl sluoksniuojame.
Kepame orkaitėje apie 30 min.
Galima vietoj (arba ir kartu ) cukinijos dėti morkas. Tada jas reikia arba tarkuoti arba apvirti ir pjaustyti riekelėmis. Dar cukiniją galima keisti moliųgu ar baklažanu.
O aš kartais kepu aliejuje "ausytes" iš mielinės tešlos su jūrų kopūstų įdaru. Įdarui visada perku kopūstus su daržovėmis Tiesa man šiltos skaniau nei šaltos, o kai kuriems svečiams šaltos skaniau nei šiltos
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34 Pranešimai: 1767 Miestas: Vilnius Pliusai: 99
ŽUVIES MALTINIAI SU JŪROS KOPŪSTAIS
500g žuvies filė
150g jūros kopūstų
50g džiovintos baltos duonos
truputis pieno
pipirų, druskos
1 kiaušinis
džiūvėsėlių
aliejaus kepimui
Žuvies filė, jūros kopūstus ir piene išmirkytą duoną sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, gerai išmaišyti. Iš gautos masės formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti. Tiekiama su pomidorų padažu bei ryžių koše.
Teko ir man paragauti šito "skanumyno"... br... teko išmest, nors seniau pirkdavau jūros kopūstų su lašiša, tai man patikdavo. reikėtų pačiai kada pasiruošti, bet tik kai viena valgau, tai gal ir neapsimoka
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume