Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Aptikau saltienos receptuka. Reikia ir su jumis pasidalinti
Šaltiena
1,5 kg kiaulės kojelių, 500 g jautienos be kaulų, 300 g prieskoninių daržovių (morka, salieras, petražolė, svogūnas), 4 lauro lapai, keli žirneliai kvapniųjų pipirų, 4 skiltelės česnako, pipirų, druskos
Nuvalytas kojeles ir jautieną virti 2 litruose vandens, kol suminkštės (apie 4 val.) ant mažos ugnies. Baigiant virti sudėti prieskonines daržoves bei kitus prieskonius, pasūdyti. Nuovirą perkošti. Mėsą atskirti nuo kaulų, smulkiai supjaustyti. Formos, salotinės arba mažų dubenėlių dugną iškloti morkos griežinėliais, paskui sudėti mėsą ir užpilti nuoviru. Palikti, kad sustingtų. Prie kiekvienos porcijos pridėti citrinos griežinėlių ir žalių salotų lapelių.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Dar kartais darau paukštienos šaltieną:
Sparniukai, nugarytės, slaunelės. Pipirai, lauro lapas ( pabvaigoj), česnakėlis, morka, dabar jau bandysiu ir saliero dėt. Nes anksčiau jo "nepažinojau"
Aš šaltieną verdu panašiai, tik nesuprantu - pagal receptą priklauso tiek daug mėsos, kojų, daržovių (bendroj sumoj apie 2,3 kg.), o virti 2-juose ltr. vandens...
Pirmiausia mėsą jau nuvalytą, nuplautą užverdu, paverdu kokį pusvalandį, nupilu vandenį, tada iš naujo užpilu vandenuku, ir gana nemažai, kad apsemtų ir dar viršaus būtų nemažai, įdedu nuskustą morkytę ir verdu verdu verdu. Prieš baigiant virti sudedu prieskonius. Kai jau išvirta, "sugnaibyta", išpilstau mažesniuose indeliuose, į dugną indelio įmesdama gražiai išpjaustytos morkytės, na ir labai mėgstu česnako truputuką pabarstyti. Skanaus Man asmeniškai skaniausia šaltiena su paukštiena.
Aš daržovių nededu į šaltieną, Kažkaip jie man ten nesiderina. Tarp kitko idealiai tinka prieskoniai, kur buna parduodami konservavimui. Universalus prieskonių mišinys be druskos ir citrinos rugšties. Suteikia tokį stiprų aromatą. O toliau kaip ir jus, verdu, atskirių mėsą nuo kaulų, česnakėlis, dar biški pavirt, ir sudėti į mažesnius indelius. Dar galiu parekomenduoti garstyčias. Angliškas, su garstyčių žirneliais
O mano mama valgo šaltieną su actu. Biški pašlaiksto ir kramsnoja.
Aš daržovių nededu į šaltieną, Kažkaip jie man ten nesiderina. Tarp kitko idealiai tinka prieskoniai, kur buna parduodami konservavimui. Universalus prieskonių mišinys be druskos ir citrinos rugšties. Suteikia tokį stiprų aromatą. O toliau kaip ir jus, verdu, atskirių mėsą nuo kaulų, česnakėlis, dar biški pavirt, ir sudėti į mažesnius indelius. Dar galiu parekomenduoti garstyčias. Angliškas, su garstyčių žirneliais
O mano mama valgo šaltieną su actu. Biški pašlaiksto ir kramsnoja.
su konservavimo prieskoniais....GERAS O su actu ir man kartais patinka
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Taip, su actu skanu šaltiena.
Galvojau, galvojau, nutariau parašyti apie savo šaltienos virimo ypatumus. Tik nesijuokit Gerą, tikrą šaltieną darau tik šventėm, nes pagrinde valgau tik aš. O šaltieną mėgstu. Taigi nusiperku centruose pora slėgtainiukų ( dažniausia Krekenavos), supjaustau, suverčiu į puodą, labai mažai vandenuko įpilu, įdedu česnako, prieskonių ir užvirinu ant silpnos ugnies. Mėsa išsilydo visisškai. Tada supilstau į indelius, pora valandų - ir aš jau valgau "šaltieną"
zuikaite rašė:
O kaip jus darote saltiena?
šiuo klausimu nelabai galiu patarti... Nemėgstu šaltienos (kaip, beje, ir kepeninės ) bet galiu pasidomėti, turiu knygą, kurioje tikrai yra receptas, ryt paieškosiu
tutsi rašė:
o man tai patinka kepeninė,ypatingai kai namie pasidarau O jau lietiniai su kepenine
Nesu dariusi, bet draugės vis atneša jau padarytos po skerstuvių. Žino mano silpnybę Jei gaučiau receptą, pradėčiau pari daryti. Kepenų visada yra pirkti
Hazel rašė:
tutsi rašė:
o man tai patinka kepeninė,ypatingai kai namie pasidarau O jau lietiniai su kepenine
žinau, kad labai daug žmonių kepeninę tiesiog dievina. Tačiau man nesinori net paragauti
Nesistebiu, mano mama irgi iš viso jų nevalgo. Gal todėl ir nemoku pašteto gamint, o kepenis kepti, troškinti savarankiškai, pasiklausinėdama, pasiskaitinėdama išmokau
Tai kepenine-tai paštetas? Mano mama jį daro...žiauriai skanus jos darytas paštetas buna. Bet kadangi esu jau nebestudente, o pati sau gaminu viską, tai ji man jo ir nedaro, o paklasti kaip daro...užmiršau. Kaip tik ir paklausiu
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Oi, mergaites, paklauskit jus ir pasiziurekit. labai jau mane sudomino tos saltienos ir kepenines. Kadangi dabar savo virtuve turesiu, tai bandysiu tokius daltkus pati daryti. Vis sveikiau ir skaniau turetu buti. Nes tir ptiktiniai... neznau, skanu, bet ko ten prideta, velniai zino, kad skonis toks nuostabus butu.
Ramune, aš net negalvoju juoktis iš tavo patobulintos šaltienos iš slėgtainiukų. Šaunuolė Bet vistiek kai pati verdi, kaip ten bebūtų, žinai ką sudedi, kaip nuplauni, nuvalai... Žinoma, laiko sąnaudų visa tai reikalauja
Kepeninę mano uošvytė virdavo labai skanią, iš jos išmokau ir aš.
Kai tik pjaudavo kiauliuką, kepenis deda į vieną puodą ir verda su prieskoniais ir druska. Kai išverda, virimo skystį išpila.
Kitame puode verda lašinukų (būtinai turi būti truputis mėsytės). Skystimą, kuriame virė lašinukai, būtinai palieka.
Kai viskas išverda, per mėsmalę sumala kepenis ir lašinukus ir deda į tą puodą su skysčiu, kur virė lašinukai. Skysčio turi būti nelabai daug, kai sudeda sumaltus kepenis ir lašinukus, samčiu pamaišius turi būti tiršta. Va taip dar pašutinti, "susmokavoti", įdėti mėgstamų prieskonių. Ataušusią supilstom į dubenėlius. Pusryčiams su kava ............mmmmmmmmmmm..... pabandykit,gal patiks. Tiesa, kepeninė turi gautis rieboka, nes liesa bus kieta ir neskani.
Nesu dariusi, bet draugės vis atneša jau padarytos po skerstuvių. Žino mano silpnybę Jei gaučiau receptą, pradėčiau pari daryti. Kepenų visada yra pirkti
kad zinok kazkokiu ipatumu tai as nezinau,verdu visada kaimiskai is akies Isverdu visokius subproduktus-inksta,sirdi,liezuvi,kepenis,plaucius.Kitame puode isverdu ausis,kojas,galvos gabala,na vienu zodziu,kaip saltienai,kas klijuoja.Dar isverdu mesytes,truputi riebesnes,truputi kudesnes.Tada sumalu viska,pridedu svoguniuku pakepintu svieste,prieskoniu,druskytes,uzpilu butinai skistimeliu kur vyre kojos ir ausys,skistimo pilu tiek,kad butu skistoka mase.Tada suverciu viska i forma ir i saldytuva.Va ir tiek ziniu.Gaunasi tikra kaimiska kepenine. O pasteto tai as nemoku gaminti
Taigi, savo receptų knygoje radau:
ŠALTIENA 750g kiaulės kojų,250g neriebios kiaulienos,200g prieskoninių daržovių(morkų,salierų,petražolių),truputis svogūnų,česnako,lauro lapelių,pipirų,druskos.
Kojos nuvalomos, sukapojamos, mėsa nuplaunama,prieskoninės daržovės supjaustomos. Viskas sudedama į puodą, užpilama vandeniu, suberiami prieskoniai ir verdama ant silpnos ugnies apie 4 val.paskui pasūdoma. išviręs sultinys iškošiamas, nuo kaulų nuimama mėsa ir smulkiai supjaustoma. Ant dubenėlio dugno išdėstomos virtos morkos, sededama mėsa ir užpilama sultiniu. sustingusi šaltiena, nugremžus riebalus, išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama petražolių lapeliais.
Va toks knyginis receptas
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume