Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Dėl miltų - tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo.
O dėl riebumo, aš įpilu porą lašiukų aliejaus į tešlą, nes degtinytės ne visada būna pradarytos. Ir nepasakyčiau, kad aliejų traukia. Nelabai tikiu, kad dėjai į šaltą aliejų
Tai vat ir keistai man kažkodėl, mielinės spurgas darau-skanios, gražios, aliejaus prigeria saikingai....o šitie gal dėl to kad pirmas kartas Kitą kartą skaniau bus
Šaldytų vyšnių ar kitų vaisių ar uogų - 300-500gr
pieno - 125ml
miltų - 250g
sviesto - 15g
kiaušinis -1
cukrus - 150g
druskos
sausos mielės - 1arb šaukštelis
aliejaus kepimui
Piena pašildyti ir ištirpinti jame sviestą. Suplakti kiaušinį su 50 g cukraus, įpilti pieno ir mielių. Įberti miltus ir suminkyti tešlą rankomis. Tešlą valnadą pakildinti. Paskui paimat nedidelį tešlos gabaliuką, rankoje padarot rutuliuką įdėti įdaro ir užklijuoti. Aliejų kepimui įkaitinti ir įleisti ten spurgą. Pakepinti 1-2 min ir apversti. Ištraukus padėti ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus. Kai spurgos iškeptos-apibarstyti cukraus pudrą .
Tikrai skanu turėtų būti. Labai gražiai paveiksliuke žiūrisi Aš jau irgi žinau : darysiu skruzdėlyną. Jau kokius 5 metus nedariau, bus kaip ir naujiena.
Lilina rašė:
o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS 2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas
o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi: VARŠKĖS SPURGOS 2 pak varškės, 5 šaukštai cukraus, 8 šaukštai miltų, 1 kiaušinis, 1 šaukštas sodos užgesintos actu Patikimiausias (man) receptas
Mes irgi mokykloje labai panašias spurgas kepėm, tai paskui tokios skanios buvo, kad net persivalgiau... Bet vėliau namie kepiau, tai taip pat nuostabios išėjo. Toks paprastas, bet skanus receptėlis.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume