Anonymous rašė:
Hazel rašė:
Lilina rašė:
o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi: VARŠKĖS SPURGOS 2 pak varškės, 5 šaukštai cukraus, 8 šaukštai miltų, 1 kiaušinis, 1 šaukštas sodos užgesintos actu Patikimiausias (man) receptas
Mes irgi mokykloje labai panašias spurgas kepėm, tai paskui tokios skanios buvo, kad net persivalgiau... Bet vėliau namie kepiau, tai taip pat nuostabios išėjo. Toks paprastas, bet skanus receptėlis.
o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi: VARŠKĖS SPURGOS 2 pak varškės, 5 šaukštai cukraus, 8 šaukštai miltų, 1 kiaušinis, 1 šaukštas sodos užgesintos actu Patikimiausias (man) receptas
Sausainiukai su sezamu
200gr sviesto,1 ar 2 kiausiniai(pagal dydi),cukraus puse stiklines(arba maziau,pagal skoni),miltu,sezamo seklu.
Sviesta ir cukru sukapoti,(sutrinti) su sviestu,kol gausis toks vel i miltus panasus ,,biralas".Tada padaryti viduryje duobute,imusti kiausini ir gerai isminkyti.Galima rankytes aliejum pasitept,nekibs prie ranku.Po to padaryti 5litu skersmens arba storesni voleli.Ji gerai apvolioti sezamo seklomis.Pjaustyti ripkutemis panasiai 1cm.Vel visa apvolioti sezamo seklomis.Deti ant kepimo popieriumi isklotos skardos ir kepti aukstoje temperaturoje(180-200).kol apgels.Iskepa greitai,taigi nesudeginkit.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Pasikartosiu n-tąjį kartą, kad nesu saldumynų asė, bet spurgas dažnokai verdu. O grietinės niekados nededu, nebent lašeliuką aliejaus, kad mažiau gertų aliejų.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16676 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Atrodo, reikės dar vieną failiuką sausainiams užsivest Ir taip jau nebespėju, o jūs čia su savo salduoliais ... Geriausia, bus pasielgti taip Tai nei valgyt, nei gamint
patariu daryti kaip aš dariau: apgalvojau, ką gaminsiu ateinančiom trim dienom ir laikiausi savo minčių pirmadienį dariau vyniotinį su slyvomis, šiandien makaronų salotos, o ryt išsvajotasis pyragas
Neišeis...
Mano vyrui pagrindinės salotos - mėsa, žuvis - mėsa, žodžiu viskas - mėsa. Plius saldumynai. Niekaip nesuprantu, bet taip yra. Sausainių priperku, tai graužia, kaip mažas lelius. Bandau aš irgi susistatyt meniu, bent jau darbo dienom, nes kai pareini - galvot nėr laiko. Valgyt norisi
Ramunė rašė:
Neišeis... Mano vyrui pagrindinės salotos - mėsa, žuvis - mėsa, žodžiu viskas - mėsa. Plius saldumynai. Niekaip nesuprantu, bet taip yra. Sausainių priperku, tai graužia, kaip mažas lelius.
Ramunė rašė:
Pirma.
Kaip pats sako " Nieko geresnio ir skanesnio už dešrytę ir mėsytę dar neatrasta"
neveltui pirma kraujo grupė o aš sakau "Nieko geresnio ir skanesnio už pyragus, saldainius ir sausainius dar neatrasta"
tik dabar stengsiuosi šio moto nebesilaikyti, o valgyti SVEIKAI
O mano spurgu receptas toks-
1pak. varskes imame 2-3 saukstus cukraus,2kiausinius,miltu tiek,kad galima butu rutuliuka maza su slapiom rankom suvolioti.Ir kepimo milteliu.(ant 2pak varskes-nubraukta arbat.sauksteli,o soda gesinta dar geriau).Po to verdame aliejuj ir pabarstome miltiniu cukrumi.As ji malu su kavamale (paprasta pusiau su vaniliniu).
O as taip pasakysiu -Zmogus kazko privalo suvalgyti saldaus.Kitaip jis bus liudnas ir piktokas.Nekalbu apie cukru.Reikia pagalvoti ,ko pats organizmas praso-kas butu skanu.Negalima atsisakyti saldumynu!Mano mociute sakydavo-,,butina kasdien suvalgyt saldumico,bet po to butina apie nama 3kart apibegt" Ir nuotaikai gerai,ir sveikatai. O ka gali zinoti,gal ji teisi buvo?
Saldumynai, sako, naudinga iš dalies. Bet aš juos dabar ribosiu. Šiandien aišku išsikepiau pyragiuką, bet nuo šiol bandysiu susilaikyti. Seksiu Ramunės keliu - graušiu vaisius ir daržoves...
Nu bet jus ir prirašėt tik spėk skaityti, ir čia tik ryte neužsukau , kas bus kai su vyru kokiai savaitei atostgaut išvažiuosiu??? Taigi nebesuseksiu apie ką kalbat
Saldumynai, sako, naudinga iš dalies. Bet aš juos dabar ribosiu. Šiandien aišku išsikepiau pyragiuką, bet nuo šiol bandysiu susilaikyti. Seksiu Ramunės keliu - graušiu vaisius ir daržoves...
tutsi rašė:
Hazel rašė:
Taip,kaip Ramunė.......
kaip čia suprasti
ko nesupratai as sakau,kad sake nemegsta nemegsta saldumynu,o dabar jau skardeles pradeda pirkti Pagavai minti Ta prasme,ji jau zada nuo darzoviu prie pyragu pereiti
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 04 Bal 2007, 16:36. Iš viso redaguota 1 kartą.
tutsi rašė:
Hazel rašė:
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume