Priestalo.lt • Temos rodymas - Troškiniai

  DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 18 Rgp 2018, 19:37    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 73 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Troškiniai
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 13:08 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
gal kas zinote kaip pasigaminti koki troskinuka skanu moliniuose puodeliuose?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 13:34 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Sluoksniai :

bulvių griežinėliai,
morkų griežinėliai,
paprika,
mėsa,
kopūstas( nebūtina),
poras ar svogūnas,
morkos,
mėsa ( jei didelis indas ),
paprika,
saliero kotas,
bulvės.
Prieskoniai, vandens

Jei mėgstat riebiau - sviesto, grietinės.
galima įdėti pomidorų arba padažo ( bet man nepatinka )


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 16:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
:aciu1: :valg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 16:59 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
O mes darome truputi kitaip. Sluoksniai:
mėsa,
bulvės,
morkos,
poras ir tarkuotas salieras,
pievagrybiai,
prieskoniai,
grietinė,
vanduo arba sultinys.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 17:23 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Turiu aš nemažai tų receptų, rastų kituose forumuose, ir pačios patobulintų:

AROMATINGI ČENAKAI SU VERŠIENA IR DARŽOVĖM: į čenakines dėjau šlakelį aliejaus, morkyčių, truputį apkeptų veršienos gabaliukų, įspaudžiau po česnako skiltelę ir įvairių daržovių (bulvių nedėjau): truputį pakeptų svogūnų, dar porų, paprikos ir apvirtų pupelių. į kiekvieną čenakinę įpyliau šiek tiek sojos padažo ir verdančio prieskoninių žolelių sultinio (lauro lapeliai, bazilikas, rozmarinas, malta kalendra, petražolės, druska, pipirai). apie valandą troškinosi ir labai kvapnūs, ir skanūs išėjo...
****
ČENAKAI: Darom čenakus su vištiena - laaabai skanu. Vištą palaikiau su prieskoniais, o paskui - bulves, morkas, vištos gabaliukus, svogūną, česnaką susluoksniavau, dėjau lauro lapą, pipirų, druskos, ketčupo, užpyliau vandeniu - ir į orkaitę.
Tikėjausi, kad greit iškeps, bet po valandos dar buvo morkos kietokos :hm Teko dar gerą pusvalandį troškint... Nusprendžiau, kad gal per stambiai supjausčiau, kitą kartą gal dar apkepinsiu keptuvėj morkas prieš dedant į čenakinę. Paprastai viską dedu žalią - ir mėsą, ir daržoves. Bet skanu buvo nerealiai...
****
ČENAKAI:Supjausčiau bulves kubeliais, sudėjau ant dugno. Tada supjausčiau kiaulienos mentę kubeliais ir apkepinau pabarsčius druskos. Sudėjau ant bulvių. Tada pakepinau svogūnus smulkiai pjaustytus su česnaku ir sudėjau ant mėsos. Ir galiausiai sukroviau ant viršaus pakepintas morkas. Ant viršaus užpyliau kiaulienos sultinio, kad viską apsmetų. Sudėjau į orkaitę, kepiau 210 laipsnių karštyje 1 val. laiko. Per išsiblaškymą pamiršau uždėti grietinės, bet užsidėjau, kai jau viskas iškepė.Galiu pasakyti, kad kiek įpyliau sultinio, jo tiek ir radau, nei kiek nenugaravo.

ČENAKAI:jautienos ar avienos, svogūnai, bulvės, morkos, poras, česnako, garstyčių, grietinės, sviesto, druskos, pipirų, taukų kepimui. Mėsą supjaustyti gabalėliais, truputi pamušti ir apkepinti taukuose. Sudėti į tam skirtus molinius indus. Ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytas daržoves ir susmulkintą česnaką. Į kiekvieną indelį po truputi garstyčių, po puse šaukšto grietinės ir po 10g sviesto, pasūdyti. Įpilti vandens tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Kepti karštoje orkaitėje 30-40 min. Patiekti tuose pačiuose induose, po apačia padėjus lėkštelę.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 19:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
:aciu1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 19:32 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
daida rašė:
O mes darome truputi kitaip. Sluoksniai:
mėsa,
bulvės,
morkos,
poras ir tarkuotas salieras,
pievagrybiai,
prieskoniai,
grietinė,
vanduo arba sultinys.


Aš mėgstu pievagrybius, bet kažkodėl vis maniau, kad jie turėtų suskysti ir būti neskanūs. :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2007, 20:03 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
pievagrybiai negali suskysti,nes jie popieriniai :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 00:24 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Oi kaip uzsimaniau cenaku!!!!! Butinai reike i nauja buta nusipirkti indeliu, gal rasiu cia ka nors panasaus. Tada teks jau gaminti. Atsimenu, mama darydavo. Tai, as is tu, kurios nvagydavo, visa puoda sutavrkydavau ir dar kito paprasydavau :oops: :roll: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 11:07 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
saunuole 041 man tai patinka tokie valgytojai.Ne taip kaip maniskiai,vakar padariau,tai pasitampe,pasitampe...sako gal kokiu blynu gali iskepti? Patys nebezino ko nori :evil: :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 11:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Pievagrybiai juos kepant labai išleidžia skystimą, ir reikia sukept grybus, kol tas skystimas išgaruoja... :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 11:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
bet ilgiau pakepus,jie pasidaro popieriniai :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 17:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Juk čanakinėse jie troškinami, o ne kepami :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 17:18 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Aš turėjau omeny grybus ne čenakams.... :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 17:26 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
silsta rašė:
Aš turėjau omeny grybus ne čenakams.... :wink:

Aišku, bet šiaip pievagrybius aš dažniausiai dedu tik į troškinius arba į padažus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 17:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o as kazkaip negaliu priprasti prie pievagrybiu,man jie visai kazkokie ne grybiski 043


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2007, 19:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
O pas mus tik pievagrybiu svieziu galima nusipirkti, nes kitu grybu kainos kosmines :evil: Tiesa, galim konservuotu grybu nusipirkti, bet jie labai actu atsiduoda :evil: :evil: :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 10:03 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir skonis konservuotu su actu visai ne toks...nors jau sudyti butu :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 12:30 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Tiesa, viena teta į čanakus deda aguročių :?
Bet man tai nelabai :|


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 12:32 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as kartais dedu cukinija,tai visai nieko :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 16:26 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Man su cukinija ir balkalzanu turetu patikti. Is vis, kuo daugiau darzoviu ir maziau mesos - geriau. :roll: As darzovine! :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 16:28 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai gali ir visai be mesos daryti :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 16:30 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Man tai pats tas butu, bet va vyriskiams mesos reikia, tai ir aukojie del ju. O siaip tai, man patinka sultinukas, kuris gaunasi nuo mesytes. Tai nevalgau tik mesos beveik.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 18:16 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
zuikaite rašė:
Man tai pats tas butu, bet va vyriskiams mesos reikia, tai ir aukojie del ju. O siaip tai, man patinka sultinukas, kuris gaunasi nuo mesytes. Tai nevalgau tik mesos beveik.


Aš taip pat be mesos galiu gyventi ilgai ir lengvai :P Taigi darau paprastai : vieną be mesos, o kitus - su. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 18:31 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tada siuskit vyrus pas vilka tarnauti :laugh: As tai savo jau senai buciau isgrudusi :merg2: ,bet kad vis spyriojasi :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 20:24 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
tada siuskit vyrus pas vilka tarnauti :laugh: As tai savo jau senai buciau isgrudusi :merg2: ,bet kad vis spyriojasi :evil:


Geriau vilką jaukintis. Tarnaudamas gali mėsos ir nesulaukt :? :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 23:34 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Aš irgi darau čenakus dubenėliuose 041 Recepto nerašysiu, nes darau taip pat kaip ir jus :) Tik nežinojau kad tikriems čenakams mėsą apkepinti reikia, aš žalią dėdavau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 23:37 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Jei apkepini, ji skanesne pasidaro (na, bent jau man) ir geriau issitroskina :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 23:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
O gal greičiau išsitroškina? Nes iš visų ingridientų mėsa ilgiausiai gaminasi :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2007, 23:44 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Va va, ir greiciau issitroskina mesa, ir maziau vitaminu is darzoviu zusta :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 73 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO