Priestalo.lt • Temos rodymas - Uogienės, kompotai, sultys...

  DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 20 Rgp 2018, 04:31    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 137 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Lie 2008, 08:11 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Tutsi rašė:
man labai patinka naminiu vynuogiu kompotas,gerai,kad priminei,reiks draugu paklausti,gal ir siemet yra,tai reiketu pasidaryti ziemai :roll: :wink:




Žinai, Tutsi, skaitinėju apie vynuoges namines, prisiminiau, kaip aš pasidarydavau kažkada namines vynuoges. Pas vyro sesę jų tiek, kad baigia ūkinį pastatą nugriaut.
Tai va. Kai jos prinoksta, nusiskinu labai gražias vynuogių kekes. Tada jas nuplaunu, sudedu į litrinius arba trijų ketvirčių stiklainiukus (tik nesugrūsti, nes turi išlikti gražios kekės), išverdu saldžiarūgštį sirupą, ir supilu ant jų. Palaikau kiek, vėl nupilu, užvirinu ir užpylusi užsuku stiklainiukus. Kam naudoju? Ogi papuošti lėkštes ant šventinio (arba ne) stalo. Supjaustai gražiai mėsytę, šalia išrieti gražią vynuogių kekę, dar kokio žalumyno ir liuks atrodo :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Lie 2008, 10:21 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
pas mane jos irgi buna labai grazios,bet kazkaip nepagalvodavau jas panaudoti puosimui :oops: ,visada ismesdavau...dabar bus ismeginta :wink: Aciu uz minti :geles:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Lie 2008, 11:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pranešimai: 2235
Miestas: svetimas kraštas
Pliusai: 41
Verdu stai toki kompota :)
o kai geriu (jau atsaldyta), i stikline isimetu dar kelis gabaliukus leduku :) na,tikra, skani atvgaiva kai taip karsta :)

Vysnes, braskes, raudonieji serbentai, uogiene, arba koks nors sirupas (naudoju juodu serbentu dzema), ir cukrus :)
kaip virti kompota,visos mokam.

Labai man patiko sis derinukas ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2008, 11:22 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Marinuotos vyšnios

2 l vyšnių su koteliais, 6 kvapieji pipirai,
6 gvazdikėliai, 4 gabalėliai cinamono žievės.

Marinatui:
300 ml vandens, 50 ml 9 proc. acto,
150 g cukraus.
Į 0,5 l talpos stiklainius dėkite po 2 pipirus, gvazdikėlius ir gabalėlį cinamono žievės. Apgremžkite ir truputį patrumpinkite vyšnių kotelius, uogas sudėkite į stiklainius ir užpilkite išvirtu ir pravėsusiu marinatu. Kaitinkite 85°C temperatūroje 15 min. Sandariai uždarykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2008, 11:23 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vyšnios savo sultyse be cukraus

Vyšnias be kaukiukų talpiai, šiek tiek paslėgdami sudėkite į stiklainius. Kaitinkite 85°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 25 min., o 1 l - 30 min. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2008, 11:23 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Trintos vyšnios su cukrumi

3 kg vyšnių be kauliukų.

Sirupui:
2 l vandens, 1,5 kg cukraus.
Išėmę kauliukus vyšnias pertrinkite per tinklelį. Išvirkite sirupą ir jį supilkite į sutrintas vyšnias. Šią masę pilkite į 1 l stiklainius ir pridengę dangteliais kaitinkite apie 40 min. Iš karto sandariai uždarykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2008, 11:23 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vyšnių uogienė

2 kg vyšnių, 2,5 kg cukraus.

Išėmę kauliukus vyšnias apibarstykite cukrumi ir palaikykite 4-6 val. Tada uogas užvirinkite ir nukėlę nuo ugnies palikite 4 val. Taip kartokite 4 kartus. Virdami paskutinį kartą nugraibykite putas. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2008, 11:24 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vyšnių uogienė su aviečių sultimis

4 l vyšnių be kauliukų,
2 l aviečių sulčių, 1,5 stiklinės vandens,
2 kg cukraus.
Iš sulčių, vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Suberkite vyšnias ir virkite, kol vyšnios taps skaidrios ir blizgančios. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2008, 11:24 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vyšnios meduje

1 kg vyšnių be kauliukų, 200 g medaus.

Išėmę kauliukus vyšnias sudėkite į paruoštus stiklainius ir užpilkite truputį pašildytu suskystėjusiu medumi. Kaitinkite 90°C temperatūroje apie 20 min. Tuoj pat sandariai uždarykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2008, 11:24 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vyšnių uogienė su graikiniais riešutais ir medumi

1 kg vyšnių be kauliukų,
1 kg medaus,
1 stiklinė graikinių riešutų branduolių,
1 stiklinė vandens.
Pakaitinkite vandenį ir medų. Suberkite vyšnias ir virkite ant nedidelės ugnies, kol uogos nugrims į dugną. Baigdami virti suberkite riešutus. Uogienę išpilstykite į stiklainius ir uždarykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Lie 2008, 11:25 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vyšnių kompotas

3 kg vyšnių,
700 g cukraus,
2 l vandens.
Nuplautas vyšnias suberkite į stiklainius. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą ir užpilkite jį ant vyšnių. Kaitinkite 1 l talpos stiklainius 85°C temperatūroje 25 min. Sandariai uždarykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Lie 2008, 13:42 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Agrastų uogienė su madera

1000 g agrastų, 500 g želinio cukraus (arba paprasto cukraus + Gelfix 2:1), cinamono, ½ stiklinės maderos vyno, 1 šaukšto romo ar kito spirituoto skysčio dezinfekavimui.

Agrastus nuskabyti, nuplauti, nuvarvinti, sutrinti mikseriu. Užpilti cukrų (jei paprastas, jį sumaišyti su Gelfix), pamaišyti ir palikti porai valandų, kad cukrus ištirptų, atsirastų sulčių. Maišant virti 5 min., nugraibyti putas. Pabaigoje įmaišyti maderą, pabarstyti trupučiu cinamono. Sudėti į iškaitintus stiklainius, uždengti romu pavilgyta maistine plėvele ir sandariai uždaryti iškaitintais dangteliais. Apversti dugnu į viršų, palaikyti 5 min., tada vėl atversti, atvėsinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Lie 2008, 13:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Abrikosų uogienė

750 g abrikosų (perkame 1 kg, kad išėmus kauliukus liktų reikiamas kiekis), 375 g želinio cukraus, 1 šaukštelio vanilino, 1 šaukšto citrinos sulčių, 1 šaukšto abrikosų likerio, romo.

Abrikosus nuplikyti verdančiu vandeniu, truputį palaikyti, perpilti šaltu vandeniu, pašalinti žievelę, perpjovus išimti kauliukus, supjaustyti kubeliais. Užpilti cukrų, palaikyti 15 min. Maišant pavirti 5-7 min., nugraibyti putas, pabaigoje įmaišyti citrinos sultis, abrikosų likerį. Kaip įprasta, pilti į iškaitintus stiklainius, uždengti dezinfekuota maistine plėvele, sandariai uždaryti ir 5 minutėms apversti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Lie 2008, 13:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Močiutės uogienė

500 g slyvų (jau be kauliukų), 400 g cukinijos (gryno svorio – jau nuluptos, be sėklų, sutarkuotos burokine tarka), 100 g aronijos uogų, 1 gvazdikėlio, cinamono, 350 g cukraus + Gelfix 3:1).

Viską sudėti į platų puodą, užpilti cukrų, sumaišytą su Gelfix, palaikyti 15 min., maišant virti apie 15 min., nugraibyti putas. Supilstyti į stiklainiukus ir uždaryti taip, kaip aukščiau rašyta.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Lie 2008, 13:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Persikų – cukinijų uogienė

750 g paruoštų persikų (pašalinus odelę, išėmus kaulus), 800 g paruoštos cukinijos (nuluptos, be sėklų, sutarkuotos stambia tarka), 1 kg želinio cukraus (3:1 Oetkerio) arba paprasto + Gelfix 3:1, trupučio cinamono.

Viską sudėti į puodą, supilti cukrų, palaikyti 15 min., maišant virti 15 min., nugraibyti putas. Išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir uždaryti taip, kaip rašyta anksčiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 00:35 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pranešimai: 105
Miestas: Alytus
Pliusai: 5
iskilo vienas klausimelis :?: kaitinant stiklainius butina tureti termometra ar kazkaip is akies galima? :oops: :merg2:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 09:24 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as ju niekada nekaitinu,bet seip,kaitina is akies :wink: O dar maciau labai gera kaitinimo buda-isplautus stiklainius,palaiko prie verdancio arbatinio snapelio keleta sekundziu ir sake :luks:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 10:09 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
O as stiklainius iskaitinu "senoviskai" - isvalau gerai juos su soda, isplaunu gerai, tada uzvirinu puoda vandens, ir i kiekviena stiklainiuka pripilu didesne puse vandens verdancio. Palaikau kol pravesta, ir pilu tai, ka turiu pagaminusi: uogiene, sultis (tas pilu i litrinius uzsukamus butelius). Agurkams, pomidorams irgi taip pat verdanti vandeni naudoju.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 10:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o man,mano laikas brangus ir as nesiboviju :D Kam gaisti,jei ir taip laikosi :!:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 10:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
To laiko pas visus neperdaugiausia, bet as taip jau pripratus....ir patikima. As jokiu budu primygtinai nesiulau savo minties, cia kaip kas nori :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 10:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
sutinku,cia jau kaip kas pripranta ir kaip kam patogiau :wink: :luks:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 10:29 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Aš gerai išplaunu ir trumpai orkaitėje pakaitinu. Nors, kaip Tutsi sako, laikosi ir taip, nes vieną kartą nekaitinau, viskas puikiai stovėjo


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 10:39 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Dar viena mintis man atplauke i galvele - gal ir gerai ant arbatinio snapelio iskaitint, bet is kur ji gauti? :laugh: Jau senai as jo neturiu, o kaip ant elektrinio virdulio?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 11:12 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Merginos, kam vargti :shock: darykit, kaip Tutsi pataria. Aš jau daugg metų taip darau, ir viskas visada OK :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 11:14 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
silsta rašė:
Dar viena mintis man atplauke i galvele - gal ir gerai ant arbatinio snapelio iskaitint, bet is kur ji gauti? :laugh: Jau senai as jo neturiu, o kaip ant elektrinio virdulio?
su elektriniu sunkiau :roll: :D

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 12:42 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Tai vat, kad man be prosvaisciu iskaitint ant virdulio...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 22:03 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pranešimai: 105
Miestas: Alytus
Pliusai: 5
ateinu siandien i rusi ir vos soko negavau :evil: kvapelis kazkoks keistas, nueinu prie lentynu kur mano ziamos atsargos o ten 4 trilitrei vysniu kompoto nusaude :twisted: :twisted: kodel saudo kompotai? gal cukraus per mazai idejau? o gal vysnes kazkaip ipatingai ruost reikia? maciau ant braskiu vieno kompoto pelesis uzsidejes, laikyt man ji iki ziemos ar jau galima nusiteikt ismetimui?

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 22:30 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
pelesiukas nieko blogo ant uogienes :!: O vysnios gal neperkaito,as tai vysnias uzpilineju pora kartu :D O sirupa kiek ant kiek darei :?:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 23:17 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pranešimai: 105
Miestas: Alytus
Pliusai: 5
3l vandens - 1 kg cukraus. o pelesis ne ant uogienes o ant kompoto :roll:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 23:23 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
sirupas tai geras,visada tokiu uzpilu :roll: Gal uogos neperkaito,as vysnias visada uzpilu verdanciu vandeniu,palaikau,nupilu, tada uzverdu sirupa ir tik tada uzpilu :!:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 137 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO