Sv. Velykos!!!
Moderatorius: duziki
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Velykiniai kiškučiai
5,5-6 puodeliai miltų
1 pakelis sausų mielių
2,25 puodeliai pieno
0,25 puodelio šviežių žalumynų, tokių kaip šalavijai, rozmarinas, petražolės ir kmynai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas sviesto arba margarino
1,5 šaukštelio druskos
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštas vandens
1. Dideliame dubenyje sumaišykite 2,5 puodelių miltų ir mieles; atidėkite. Vidutiniame puode pašildykite maišydami pieną, žalius prieskonius, cukrų, sviestą ir druską (iki 45-500C temperatūros), kol sviestas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltus. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. tada plakite dideliu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite kiek įmanoma daugiau miltų.
2. Perdėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Minkykite, kol tešla bus elastinga ir vientisa (apie 6-8 minutes). Suformuokite rutulį. Padėkite jį į riebalais išteptą dubenį. Uždenkite; padėkite šiltai, kad tešla pakiltų dvigubai (45-60 minučių).
3. Suspauskite tešlą. Perdėkite ją ant miltuoto paviršiaus.
4. 8 mažiems triušiukams: Padalinkite tešlą pusiau. Uždenkite ir palikite 10 minučių. Iš vienos tešlos dalies suformuokite 20 cm apskritimą. Aštriu peiliu padalinkite jį į šešias dalis. Nuo keturių dalių nupjaukite po nedidelį gabaliuką tešlos triušiukų uodegytėms. Atsargiai iš 4 dalių suformuokite ovalus, užlenkdami jų kraštus žemyn ir sujungdami juos. Sudėkite ovalus sujungimu žemyn į riebalais išteptą skardą. truputį suplokite iki 10 cm ilgio. Iš nupjautų gabaliukų suformuokite uodegytes ir pritvirtinkite jas vienoje ovalų pusėje.
Triušių ausims, padalinkite likusias dalis pusiau, taip suformuodami 4 mažas dalis. Kiekvienai daliai suteikite lašo formą, apie 10 cm ilgio. Virtuvinėmis žirklėmis įkirpkite nuo siaurojo galo apie 6 cm. Uždėkite ausis ant kitos ovalo pusės nei uodega. (Jei reikia, patepkite paviršius vandeniu, kad jie geriau sukibtų.) Pirštais švelniai pasukite ausis norimu būdu. Pakartokite tą patį su likusia tešla. Uždenkite ir palikite pakilti dvigubai (apie 30 minučių).
5. 2 dideliems triušiams, padalinkite tešlą į tris dalis. Uždenkite ir palikite 10 minučių. Iš dviejų tešlos dalių nugnybkite po nedidelį gabaliuką triušių uodegoms. Iš dviejų dalių suformuokite ilgus ovalus (apie 15 cm ilgio). Sudėkite ovalus į riebalais išteptą skardą. truputį suplokite. Iš nupjautų gabaliukų suformuokite uodegytes ir pritvirtinkite jas vienoje ovalų pusėje. Likusią tešlos dalį padalinkite pusiau. Iš kievieno gabaliuko suformuokite apie 12cm ilgio lašo formą. Virtuvinėmis žirklėmis įkirpkite nuo siaurojo galo apie 7,6 cm. Tai bus triušiuko galva ir ausys. Uždėkite ausis ant kitos ovalo pusės nei uodega. (Jei reikia, patepkite paviršius vandeniu, kad jie geriau sukibtų.) Pirštais švelniai pasukite ausis norimu būdu. Pakartokite tą patį su likusia tešla. Uždenkite ir palikite pakilti dvigubai (apie 30-45 minutes).
6. Įkaitinkite orkaitę iki 1800C temperatūros. nedideliame dubenyje suplakite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite gautu mišiniu triušiukus. Pabarstykite vienu iš pabarstų. Kepkite 15-20 minučių (didelius - 30-40 minučių).
Išeiga: 8 maži arba 2 dideli triušiukai.
Saldus šalavijo pabarstas: Mažame dubenyje sumaišykite 2 šaukštus cukraus ir 1 šaukštelį šviežio susmulkinto šalavijo.
Rozmarino sūrio pabarstas: Mažame dubenyje sumaišykite 3 šaukštus tarkuoto Parmesan sūrio ir 1,5 šaukštelio šviežio susmulkinto rozmarino.
Paruošimas: 45 minutės
Kildinimas: 1,25 valandos
Kepimas: 15 minučių
(Šaltinis: www.bhg.com)
5,5-6 puodeliai miltų
1 pakelis sausų mielių
2,25 puodeliai pieno
0,25 puodelio šviežių žalumynų, tokių kaip šalavijai, rozmarinas, petražolės ir kmynai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas sviesto arba margarino
1,5 šaukštelio druskos
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštas vandens
1. Dideliame dubenyje sumaišykite 2,5 puodelių miltų ir mieles; atidėkite. Vidutiniame puode pašildykite maišydami pieną, žalius prieskonius, cukrų, sviestą ir druską (iki 45-500C temperatūros), kol sviestas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltus. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. tada plakite dideliu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite kiek įmanoma daugiau miltų.
2. Perdėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Minkykite, kol tešla bus elastinga ir vientisa (apie 6-8 minutes). Suformuokite rutulį. Padėkite jį į riebalais išteptą dubenį. Uždenkite; padėkite šiltai, kad tešla pakiltų dvigubai (45-60 minučių).
3. Suspauskite tešlą. Perdėkite ją ant miltuoto paviršiaus.
4. 8 mažiems triušiukams: Padalinkite tešlą pusiau. Uždenkite ir palikite 10 minučių. Iš vienos tešlos dalies suformuokite 20 cm apskritimą. Aštriu peiliu padalinkite jį į šešias dalis. Nuo keturių dalių nupjaukite po nedidelį gabaliuką tešlos triušiukų uodegytėms. Atsargiai iš 4 dalių suformuokite ovalus, užlenkdami jų kraštus žemyn ir sujungdami juos. Sudėkite ovalus sujungimu žemyn į riebalais išteptą skardą. truputį suplokite iki 10 cm ilgio. Iš nupjautų gabaliukų suformuokite uodegytes ir pritvirtinkite jas vienoje ovalų pusėje.
Triušių ausims, padalinkite likusias dalis pusiau, taip suformuodami 4 mažas dalis. Kiekvienai daliai suteikite lašo formą, apie 10 cm ilgio. Virtuvinėmis žirklėmis įkirpkite nuo siaurojo galo apie 6 cm. Uždėkite ausis ant kitos ovalo pusės nei uodega. (Jei reikia, patepkite paviršius vandeniu, kad jie geriau sukibtų.) Pirštais švelniai pasukite ausis norimu būdu. Pakartokite tą patį su likusia tešla. Uždenkite ir palikite pakilti dvigubai (apie 30 minučių).
5. 2 dideliems triušiams, padalinkite tešlą į tris dalis. Uždenkite ir palikite 10 minučių. Iš dviejų tešlos dalių nugnybkite po nedidelį gabaliuką triušių uodegoms. Iš dviejų dalių suformuokite ilgus ovalus (apie 15 cm ilgio). Sudėkite ovalus į riebalais išteptą skardą. truputį suplokite. Iš nupjautų gabaliukų suformuokite uodegytes ir pritvirtinkite jas vienoje ovalų pusėje. Likusią tešlos dalį padalinkite pusiau. Iš kievieno gabaliuko suformuokite apie 12cm ilgio lašo formą. Virtuvinėmis žirklėmis įkirpkite nuo siaurojo galo apie 7,6 cm. Tai bus triušiuko galva ir ausys. Uždėkite ausis ant kitos ovalo pusės nei uodega. (Jei reikia, patepkite paviršius vandeniu, kad jie geriau sukibtų.) Pirštais švelniai pasukite ausis norimu būdu. Pakartokite tą patį su likusia tešla. Uždenkite ir palikite pakilti dvigubai (apie 30-45 minutes).
6. Įkaitinkite orkaitę iki 1800C temperatūros. nedideliame dubenyje suplakite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite gautu mišiniu triušiukus. Pabarstykite vienu iš pabarstų. Kepkite 15-20 minučių (didelius - 30-40 minučių).
Išeiga: 8 maži arba 2 dideli triušiukai.
Saldus šalavijo pabarstas: Mažame dubenyje sumaišykite 2 šaukštus cukraus ir 1 šaukštelį šviežio susmulkinto šalavijo.
Rozmarino sūrio pabarstas: Mažame dubenyje sumaišykite 3 šaukštus tarkuoto Parmesan sūrio ir 1,5 šaukštelio šviežio susmulkinto rozmarino.
Paruošimas: 45 minutės
Kildinimas: 1,25 valandos
Kepimas: 15 minučių
(Šaltinis: www.bhg.com)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Velykinis pyragas
12 gabaleliu
Sudedamosios dalys
200 g smulkintų lazdyno riešutų
200 g sviesto arba margarino
150- 200 g smulkiojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus su tikra vanile
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
3 kiaušiniai
150 g kvietinių miltų
Įdarui
150 ml pieno
100 g braškių skonio cukraus miltelių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
150 g grietinėlės
Papuošimui
400 g Philadelfija sūrio (arba plaktos grietinėlės)
200 g braškių skonio cukraus miltelių
velykinių papuošimų (šokoladinių kiaušinukų ir pan.)
Ištepkite ir džiūvėsiais pabarstykite kepimo formą. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175°C temperatūrą.
Sumaišykite maistinius riebalus ir cukrų. Ši masė turi būti lengva ir puri. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Sumaišykite kepimo miltelius ir miltus, smulkintus riešutus ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Sudėkite tešlą į formą ir maždaug 45- 60 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Iškeptą pyragą atvėsinkite.
Sumaišykite visas įdaro sudedamąsias dalis išskyrus grietinėlę ir pakaitinkite ant silpnos ugnies kol sutirštės. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir maišydami kremą atvėsinkite. Įmaišykite plaktą grietinėlę.
Perpjaukite pyragą į 2 dalis ir apatinį pagrindą gerai ištepkite paruoštu kremu, uždėkite antrą pagrindą ant viršaus.
Papuošimui išmaišykite sūrį su braškių skonio cukraus milteliais ir gautu kremu papuoškite viršutinį pyrago pagrindą bei jo šonus. Pyragą dekoruokite turimais velykiniais papuošimais.
12 gabaleliu
Sudedamosios dalys
200 g smulkintų lazdyno riešutų
200 g sviesto arba margarino
150- 200 g smulkiojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus su tikra vanile
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
3 kiaušiniai
150 g kvietinių miltų
Įdarui
150 ml pieno
100 g braškių skonio cukraus miltelių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
150 g grietinėlės
Papuošimui
400 g Philadelfija sūrio (arba plaktos grietinėlės)
200 g braškių skonio cukraus miltelių
velykinių papuošimų (šokoladinių kiaušinukų ir pan.)
Ištepkite ir džiūvėsiais pabarstykite kepimo formą. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175°C temperatūrą.
Sumaišykite maistinius riebalus ir cukrų. Ši masė turi būti lengva ir puri. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Sumaišykite kepimo miltelius ir miltus, smulkintus riešutus ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Sudėkite tešlą į formą ir maždaug 45- 60 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Iškeptą pyragą atvėsinkite.
Sumaišykite visas įdaro sudedamąsias dalis išskyrus grietinėlę ir pakaitinkite ant silpnos ugnies kol sutirštės. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir maišydami kremą atvėsinkite. Įmaišykite plaktą grietinėlę.
Perpjaukite pyragą į 2 dalis ir apatinį pagrindą gerai ištepkite paruoštu kremu, uždėkite antrą pagrindą ant viršaus.
Papuošimui išmaišykite sūrį su braškių skonio cukraus milteliais ir gautu kremu papuoškite viršutinį pyrago pagrindą bei jo šonus. Pyragą dekoruokite turimais velykiniais papuošimais.
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
Kaimiška velykinė boba
Ingridientai
2 kg miltų,
150 g mielių,
200 g sviesto,
5 kiaušiniai,
8 šaukštai cukraus,
2 stiklinės aguonų,
3 stiklinės pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
citrinos ar apelsinų džiovintos žievelės, žiupsnelis druskos,
1 stiklinė džiūvėsėlių.
Miltus persijojame, suberiame į pašildytą pieną. Supilame pakildintas mieles. Leidžiame pakilti.
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, supilame vanilinį cukrų, įtarkuojame žievelę ir sudedame į tešlą. Išminkome. Kildiname. Po to sudedame išplaktus baltymus, išsuktą sviestą su aguonomis ir dar kartą išminkome. Kildiname.
Ieškome aukšto puodo. Išklojame sviestiniu popieriumi, ištepame riebalais, pabarstome džiūvėsėliais, supilame tešlą ir vėl kildiname. Kepame apie 1,5-2 val. Formoje atvėsiname.
Ingridientai
2 kg miltų,
150 g mielių,
200 g sviesto,
5 kiaušiniai,
8 šaukštai cukraus,
2 stiklinės aguonų,
3 stiklinės pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
citrinos ar apelsinų džiovintos žievelės, žiupsnelis druskos,
1 stiklinė džiūvėsėlių.
Miltus persijojame, suberiame į pašildytą pieną. Supilame pakildintas mieles. Leidžiame pakilti.
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, supilame vanilinį cukrų, įtarkuojame žievelę ir sudedame į tešlą. Išminkome. Kildiname. Po to sudedame išplaktus baltymus, išsuktą sviestą su aguonomis ir dar kartą išminkome. Kildiname.
Ieškome aukšto puodo. Išklojame sviestiniu popieriumi, ištepame riebalais, pabarstome džiūvėsėliais, supilame tešlą ir vėl kildiname. Kepame apie 1,5-2 val. Formoje atvėsiname.
Šokoladinis Velykų pyragas
Ingridientai
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės grietinės
1 stiklinė cukraus
15 šaukštų miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių
šokoladas
razinos arba aguonos.
Kiaušinius įkulkite į dubenį, supilkite cukrų (viską gerai išmaišykite), po to įdėkite kepimo miltelių, supilkite grietinę (vėl gerai išmaišykite).
Suberkite razinas arba aguonas, į dubenį sudėkite miltus, viską gerai išmaišykite iki putų ir geltonumo.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40min. Kai iškepsite, pašildykite šokoladą ir supilkite ant kekso.
Ingridientai
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės grietinės
1 stiklinė cukraus
15 šaukštų miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių
šokoladas
razinos arba aguonos.
Kiaušinius įkulkite į dubenį, supilkite cukrų (viską gerai išmaišykite), po to įdėkite kepimo miltelių, supilkite grietinę (vėl gerai išmaišykite).
Suberkite razinas arba aguonas, į dubenį sudėkite miltus, viską gerai išmaišykite iki putų ir geltonumo.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40min. Kai iškepsite, pašildykite šokoladą ir supilkite ant kekso.
Saldūs kiaušinėliai
Reikia:
10 vnt kiaušinių,
2 pak. želės,
5 mandarinų (nedidelių),
Papildomai, jei norit:
10 vnt. keptų krepšelių,
1 pak. plaktos grietinėlės.
Nulupame ir padaliname skiltelėmis mandarinus, ištirpiname žele. Imame kiaušinį ir bukoje jo dalyje adata pramušame skylutę (skylutė turėtų būti tokia, kad į ją tilptų mandarino skiltelė). Išleidžiame kiaušinio turinį į dubenį, o lukštą praplauname šiltu vandeniu.
Į lukštą įdedame mandarino skiltelę ir užpilame pravėsusia žele. Paruoštus kiaušinėlius sudedame stačiai į indą ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusius kiaušinius nulupame, sudedame į lėkštę, galima puošti šokoladu, grietinėle, pabarstyti tortiniais saldainiukais.
Jei pirkote ar kepėte krepšelius, į juos galima pridėti grietinėlės ir ,,įsodinti" kiaušinukus.
Reikia:
10 vnt kiaušinių,
2 pak. želės,
5 mandarinų (nedidelių),
Papildomai, jei norit:
10 vnt. keptų krepšelių,
1 pak. plaktos grietinėlės.
Nulupame ir padaliname skiltelėmis mandarinus, ištirpiname žele. Imame kiaušinį ir bukoje jo dalyje adata pramušame skylutę (skylutė turėtų būti tokia, kad į ją tilptų mandarino skiltelė). Išleidžiame kiaušinio turinį į dubenį, o lukštą praplauname šiltu vandeniu.
Į lukštą įdedame mandarino skiltelę ir užpilame pravėsusia žele. Paruoštus kiaušinėlius sudedame stačiai į indą ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusius kiaušinius nulupame, sudedame į lėkštę, galima puošti šokoladu, grietinėle, pabarstyti tortiniais saldainiukais.
Jei pirkote ar kepėte krepšelius, į juos galima pridėti grietinėlės ir ,,įsodinti" kiaušinukus.
Paskutinį kartą redagavo Jacinta 07 Vas 2008, 16:10, redaguota 2 kartą(us).
Cia tai skanu turetu but...
Paskutinį kartą redagavo angeliuke 07 Vas 2008, 16:11, redaguota 1 kartą(us).
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
Sausas turi? Šiaip jų nebūtina kildint, užtenka su miltais sumaišyt ir po to jau visą užmaišytą tešlą palikti pakilti. Bet aš ir sausas kildinu.Kristinuska rašė:as kaip su mielem niekada nedraugavus, tai jus man durnai pasakykit kaip kildinamos tos mieles? tarkim yra pakelis su 14 g. mieliu sausu ir recepte bus naudojami kokie 300 g miltu. tai kaip man jas pakildint? man durnai nedaeina niekaip
Ogi pili šiek tiek šilto vandens, žiupsnelį cukraus ir mielių kiek reikia. Išmaišai ir palieki kokių 10 min šiltai, kad suputotų.
Tada jau dedi viską, kas priklauso pagal receptą. Dubenį uždengi rankšluosčiu ar kuo kitu (aš visad dengiu maistine plėvele). Ir tada tą bliūdą dedu į iki 50 laipsnių pašildytą orkaitę. Po kiek laiko (nu nežinau, gal pusvalandžio, gal daugiau) pamatai, kad tešla jau padvigubėjus. Tada raitai kepinius
Na ir dar suraitytus kepinius šiek tiek palaikai šiltai, kad pakiltų ir kepi kiek nurodyta laiko
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
sita informacija ir man pravers!Mille rašė:Sausas turi? Šiaip jų nebūtina kildint, užtenka su miltais sumaišyt ir po to jau visą užmaišytą tešlą palikti pakilti. Bet aš ir sausas kildinu.
Ogi pili šiek tiek šilto vandens, žiupsnelį cukraus ir mielių kiek reikia. Išmaišai ir palieki kokių 10 min šiltai, kad suputotų.
Tada jau dedi viską, kas priklauso pagal receptą. Dubenį uždengi rankšluosčiu ar kuo kitu (aš visad dengiu maistine plėvele). Ir tada tą bliūdą dedu į iki 50 laipsnių pašildytą orkaitę. Po kiek laiko (nu nežinau, gal pusvalandžio, gal daugiau) pamatai, kad tešla jau padvigubėjus. Tada raitai kepinius
Na ir dar suraitytus kepinius šiek tiek palaikai šiltai, kad pakiltų ir kepi kiek nurodyta laiko
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas