Na jiems ten dar pagyvenus ėmė labai patikti kiniška virtuvėAndron rašė:Jinai ir Tėvynėj pastoviai dietinosiLilina rašė:Gal skrandį susigadino tenykščiu maistu?
Mat, duona su dėšrytę perka vietinų lietuvių parduotuvėje - skrandis būna apsaugotas nuo tenykščio maisto.
Kitą vertus, noras parsivežti daugiau pinigėlių namo skatina imtis tokių drąstiškų žingsnių
Emigrantų maistas Londone ir kitur
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Oi, net nemaciau, kad tokia tema yra Reikia,juk ir man pasireiksti... imigrantei.
Tai va, gyvenu, kaip jau zinote Ispanijoje, Barselonoje. Nera cia pas nei baronku, nei greitines Baronkas, tai jau man cia prisizdejo labdaradaryti, tai viskas ok
Cia labai daug valgo visokias juru gerybes, kaip krevetes, moliuskus ivairius, zuvis, kalmarus. Skanus jie... kol nepersivalgai. Juk lietuviskas skrandis neprates prie tokiu gerybiu, tai dabar net ziureti negaliu i tuos moliuskus .Dar krevetes... jei jos saldytos - skanu, bet jei pakeptos, ar patroskintos, tai
Tai va, gyvenu, kaip jau zinote Ispanijoje, Barselonoje. Nera cia pas nei baronku, nei greitines Baronkas, tai jau man cia prisizdejo labdaradaryti, tai viskas ok
Cia labai daug valgo visokias juru gerybes, kaip krevetes, moliuskus ivairius, zuvis, kalmarus. Skanus jie... kol nepersivalgai. Juk lietuviskas skrandis neprates prie tokiu gerybiu, tai dabar net ziureti negaliu i tuos moliuskus .Dar krevetes... jei jos saldytos - skanu, bet jei pakeptos, ar patroskintos, tai
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Dar sugalvojau, ka cia papasakoti... tai va. Pirmus metus nezinojau nei ka ir valgyti toje ispanijoje. Vis sumustiniai ir sumustiniai. Ir dar tokie dideli. Puse ¨prancuzisko¨ batono su kokiu omletu, ar su suriu, ar su desra, kumpiu, pastetu ar tunu. Siaubas kazkoks. teko galvoti, kaip tuos sumustiniu paivairinti. Tai karta isikepiau orkaiteje toki sumustini su daug svogunu. Dar kiausiniu dejau ir dar velniai zino ko. Bet buvo Tada supratau, kad dar ne viskas prarasta
Paskui kazkaip vis atrsdavau ka valgyti restoranuose ir kavinese. Atradau, kad cia daro labai skanius troskiniu mesos, net ir tu juros gerybiu. Tik va, megejai mesa, pvz, kaip vitioenos file, valgyti viena. Ideda i lekste 3 gabaliukus mesos ir pameto pora keptu bulvyciu. O kur salotos, koks pomidoras ar agurkelis. Nema Dar prie to nepripratau. Nors taip daug sveikiau valgyti. Is pradziu mesyte, paskui darzoves. Arba atvirksciai.
Kas cia dar... Saldumynai Ispanai, mano skoniu, bulkuciu specialistai. Man jos tokios skanios, nors jau baigiu atsivalgyti ir tuoj negalesiu i jas ziureti. Bet vat su tortais, tai gana prastai,arba as neuztikau geru tortu cia. Nusivyliau as jais. Nors, zinoma, mano teta kepa tortus, labai skanis, tai ir lt mazai kas prilygdavao jos tortu skanumui, gaivumui ir groziui
Oho, kaip isijauciau. Baigiu, nes tuoj netilpsiu
Paskui kazkaip vis atrsdavau ka valgyti restoranuose ir kavinese. Atradau, kad cia daro labai skanius troskiniu mesos, net ir tu juros gerybiu. Tik va, megejai mesa, pvz, kaip vitioenos file, valgyti viena. Ideda i lekste 3 gabaliukus mesos ir pameto pora keptu bulvyciu. O kur salotos, koks pomidoras ar agurkelis. Nema Dar prie to nepripratau. Nors taip daug sveikiau valgyti. Is pradziu mesyte, paskui darzoves. Arba atvirksciai.
Kas cia dar... Saldumynai Ispanai, mano skoniu, bulkuciu specialistai. Man jos tokios skanios, nors jau baigiu atsivalgyti ir tuoj negalesiu i jas ziureti. Bet vat su tortais, tai gana prastai,arba as neuztikau geru tortu cia. Nusivyliau as jais. Nors, zinoma, mano teta kepa tortus, labai skanis, tai ir lt mazai kas prilygdavao jos tortu skanumui, gaivumui ir groziui
Oho, kaip isijauciau. Baigiu, nes tuoj netilpsiu
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Va va, ir man taip buvo. Neperskaitai, nezinai kas tai toki ir neperki. O paskui pasirodo, kad tai visai valgomi dalykai ir net panasus kokie namuose yraLilina rašė:mano pusbrolis vokietijoje gyvena, ten mėsos gaminiai žiauriai skanus, man patiko, bet jis sake pirmus metus ten gyvenant nežinojo ka valgyt, nes produktu pavadinimus ant etikečiu negalėjo išsiversti.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Na as irgi prisijungsiu prie jusu burio...
Ka galeciau pasakyti apie Kipra, tai kiprieciai be galo megsta gerai pavalgyti..Valgo tol, kol vos vos begali atsistoti nuo stalo. Tai rezultatas zinomas, sioj saly daug storuliu..... (Dziaugiuosi, kad maniskis turi saika, kaip ir jo seimynele , bet ne kaimynai ir draugai )
Vietiniuose restoranuose (kiprieciai juos vadina tavernomis) tai patikekit, kai atnes uzsisakyta patiekala, tai man trims kartams pavalgyti Be to,pacios populiariausios tavernos tai kaimo, ten maistelis is naturaliu kaimisku produktu , o dar visokiausios juros gerybes, be galo megstu astuonkojus pagrilintus
Ka galeciau pasakyti apie Kipra, tai kiprieciai be galo megsta gerai pavalgyti..Valgo tol, kol vos vos begali atsistoti nuo stalo. Tai rezultatas zinomas, sioj saly daug storuliu..... (Dziaugiuosi, kad maniskis turi saika, kaip ir jo seimynele , bet ne kaimynai ir draugai )
Vietiniuose restoranuose (kiprieciai juos vadina tavernomis) tai patikekit, kai atnes uzsisakyta patiekala, tai man trims kartams pavalgyti Be to,pacios populiariausios tavernos tai kaimo, ten maistelis is naturaliu kaimisku produktu , o dar visokiausios juros gerybes, be galo megstu astuonkojus pagrilintus
Kiprieciai labai skeptiskai ziuri i kitos salies patiekalus,tai liecia ir ,,pusfabrikacius,, . Turi savo tradiciniu patiekalu, kuriais visos sventes sutinkamos. Gal ir nuobodoka, bet taip jau yra... Siaip ju maistu tikrai nesiskundziu, esu mesos megeja, kaip ir jie.. Tik kiprieciams reiketu pakoreguoti savo saika ir daugiau judeti...
tai pasidalink kokiu nesudetingu receptuku,aisku be astunkojuMargarita rašė:Kiprieciai labai skeptiskai ziuri i kitos salies patiekalus,tai liecia ir ,,pusfabrikacius,, . Turi savo tradiciniu patiekalu, kuriais visos sventes sutinkamos. Gal ir nuobodoka, bet taip jau yra... Siaip ju maistu tikrai nesiskundziu, esu mesos megeja, kaip ir jie.. Tik kiprieciams reiketu pakoreguoti savo saika ir daugiau judeti...
Nėra taip blogai su tuo maistu Anglijoje Nuo valgymo įpročių viskas priklauso - sustorėsi ar ne. Pasigedau tik varškės ir kefyto..na ir šokoladinių varškės sūrelių. Pilnai tikiu, kad daržovės ir vaisiai pripumpuoti visokių nitratų, bet ir Lietuvoj parduotuvėje pirkti jau mažai kuom skiriasi savo kokybę. Kad ir tie patys ūkininkai - nori didesnio derliaus ar apsisaugot nuo kenkėjų - šliūkšteli kokių pesticidų ir laimingi valgo 'natūralius' produktus. Prisipirko mama kažkada morkyčių Lietuvoj pas ūkininką kažkokį..didumo ir storio kaip agurkai Suabejočiau, kad čia rūšis tokia.