
Kavos žodynas:
Americano
Espresso kava su karštu vandeniu
„Rudoji“ kava
Juodoji kava su grietinėle
Caffe Latte, Café au lait
Nelabai stirpi kava su šiltu pienu
Café Cortado
Juoda kava su pienu
Café Frappé
Stipri kava . Maišytuve sumaišyta su ledais
Café Ristretto
Greita espresso kava, ruošiama sustabdant vandens srautą per kavą.
Café Lungo
Kavai paruošti naudojama daugiau vandens, tačiau saugoma, kad ji nebūtų per daug pritraukta.
Café Macchiato
Espresso kavos puodelis su vienu šaukšteliu plakto pieno.
Café Mocca
Espresso kava su pienu ir kakava.
Cappuccino
Espresso kava su karštu pienu ir pieno putomis.
Doppio
Dviguba espresso kavos porcija.
Kapuziner
Juoda kava su pieno puta.
Latte macchiato
Espresso kavos puodelis, supiltas į stiklinę garinto pieno.
Espresso
Sodrus, tirštas, itin aromatingas gėrimas, turintis ypatingų tonizuojančių savybių. Tikrasis itališkas espresso - 20-30 mililitrų gėrimo, tačiau jam paruošti sunaudojama apie 50 kavos pupelių.
Espresso con Panna
Espresso kava, papuošta plakta grietinėle
Romano
Espresso kava, patiekiama su šviežios citrinos skiltele. Mėgiama Pietų Amerikoje.
Schwarzer
Juoda kava be cukraus ir pieno.
Melange
Pusė puodelio pieno, pusė kavos
Wiener melange
Normalaus stiprumo kava su šiltu pienu ir šokoladu.
Airiška kava
Gaminama iš šaukštelio cukraus ir airiško viskio, su 2/3 stiklinės stiprios kavos, įpilant grietinėlės. Gerti nemaišytą.
Moka turkiškai
Su cukrumi sumaišyta kava inde užpilama šaltu vandeniu ir palaikoma kelias minutes. Po to ant silpnos ugnies tris kartus iš eilės užvirinama.
Ledinė kava
Du šaukštai vanilinių ledų aukštoje stiklinėje, šalta espresso kava ir grietin