Kaip dažnai reikia valgyti?
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pliusai:7
- Forelle
- Virtuozas
- Pliusai:689
- Susisiekti:
Re: Kaip dažnai reikia valgyti?
Nusprendžiau papasakoti apie ligoninės maistą, kuriuo likau tiesiog "sužavėta". Visada maniau, kad jau ligoninėse maistas yra dietinis, bet subalansuotas ir sveikas. Kadangi su tokiomis įstaigomis reikalų daug neturėjus, paskutinį kartą buvau gulėjus kai pagimdžiau ir maistu tikrai buvau patenkinta (pusryčiams - košės, pietums - sriuba, maltinukas, karbonadas ar vištienos kulšelė su ryžiais/bulvėmis/grikiais ir salotomis, kurios kaskart vis iš kitų daržovių, vakarienei - apkepas, varškytė ir pan. ir dar visada pridedama sumuštinių). Tai ir šįkart atsigulus galvojau, kad nenumirsiu, ypač kad vaikų skyriuje, tai vaikams dar geriau bus. Bet pakraupau: pusryčiams košė (avižos, perlinės arba miežinės), vakarienei dažniausiai tų pačių kruopų pieniška sriuba, tiksliau skiestas vandeniu pienas su šaukštu kruopu. O pietūs tai visada tie patys - batono maltinukas (nežinau ar mėsos ten iš vis rasta) vis kita forma ir paniruote plius bulvės valgyti neįmanoma. Tiesa, sekmadienį buvo pieniškos dešrelės, tos kur kilogramas po 3 lt, mano skrandis neatlaikė tokių išbandymų, teko ir vyrui likt per naktį slaugyt ir mane, ir dukrytę.
Taigi po tokios gurmaniškos savaitės esu liesesnė dviem kilogramais, o dukrytė vėl perėjo prie pieno. Tai man įdomu, kas sudarinėja tokius valgiaraščius?
Dar pamiršau paminėti, kad jau ko ko, o druskos negaili. Ypatingai buvo "skani" sūri manų košė su aviečių uogiene
Taigi po tokios gurmaniškos savaitės esu liesesnė dviem kilogramais, o dukrytė vėl perėjo prie pieno. Tai man įdomu, kas sudarinėja tokius valgiaraščius?
Dar pamiršau paminėti, kad jau ko ko, o druskos negaili. Ypatingai buvo "skani" sūri manų košė su aviečių uogiene
dabar ligoninese tyciojasi is zmoniukaip tik gali, maniskio pusbrolis stubura susilauzes dar guli klinikose, tai kasdiena reikia "serti" sesutes po 20 Lt, antraip pamirsta net ateiti paziureti...reketas
tai druskos prigruda tam, kad viska uzgostu, kad nesuprastai is ko pagaminta viskas
drysciau gincytis..... kad maistas bloga klinikose .... man jis buvo apynormalis
mano mama prieas metus gulejo, jai irgi normalus buvoTutsi rašė:drysciau gincytis..... kad maistas bloga klinikose .... man jis buvo apynormalis
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Maistas priklauso nuo ligoninės, klinikose tikrai nėra blogas, gimdymo namuose irgi geras, netgi sakyčiau skanus buvo, bet čia buvo katastrofa, bet ko orėt, jeigu žmogui per dieną skiriama 5 lt. Tai ką už juos normalaus galima padaryti? Nieko
Mūsų toks vienas kaimynas gulėjo ligoninėje, tokio senyvo amžiaus, tai nuėjom aplankyti. Atbnešėm lauktuvių, nes žiūrim, kad žmogui vakarienė VIENA PIENIŠKA DEŠRELĖ SU DUONA. IR ARBATOS STIKLINĖ Be jokio garnyro, daržovių. Galvoju, siaubas... Pietūs atrodo sriuba, bet sakė skani, o pusryčiai tai gal košė kokia nors... Nu ne esmė, bet vakarienė siaubinga
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Tai čia vakarienė, o mums tokie pietūs. Dar dubenėlis sriubos - vaikui pieniškos, mamai - koks sultinukas (kartais skanus, kartais ne)Živilė rašė:VIENA PIENIŠKA DEŠRELĖ SU DUONA. IR ARBATOS STIKLINĖ Be jokio garnyro, daržovių.
maniskiui badas butu, jis per pietus dibeneli sriubos suvalgo ir kokia 3 pieniskas desreles. su dauk salotu ir bulviu kose
- Lilina
- Virtuozas
- Pliusai:101
Forelle, o kokioj ligoninei gulejei? Man teko antroj ligoninei su dukra gulėt, na negaliu pasakyt kad toks jau tragiškas tas maistas buvo....
- Lilina
- Virtuozas
- Pliusai:101
Turbūt dar nuo ligonio priklauso. jeigu atsiguli keliom dienom nerimtai...tada nieko nereikia. kai musu AA senelis gulėjo (vėžiu sirgo) tai ten duodavo tom sesutėm, kad labiau prižiūrėtu. Tiesa, reketas buvo ir iš gydytojų pusės: pats gydytojas pasakė, kad dedukui liko gyventi tik pora savaičių ir vaistų prirašė metams...be lia, kad tik parduoti juospyp rašė:dabar ligoninese tyciojasi is zmoniukaip tik gali, maniskio pusbrolis stubura susilauzes dar guli klinikose, tai kasdiena reikia "serti" sesutes po 20 Lt, antraip pamirsta net ateiti paziureti...reketas
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Trečioje ligoninėje. Dar savaitė prieš buvau skaičius, kad visos ligoninės sumažino pinigų sumą, skirtą maistui, kai kas perdarė meniu, tai sakau gal dėl to ir pasijuto? Man bulvė, tai ne daržovė, o norėjosi nors kokio žirnelio ar burokėlioLilina rašė:Forelle, o kokioj ligoninei gulejei? Man teko antroj ligoninei su dukra gulėt, na negaliu pasakyt kad toks jau tragiškas tas maistas buvo....