Mėgstamiausias patiekalas
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Tie latviai - tai cirkininkaiLilina rašė:O Latvijoje Čili picerijoje, ar Picca Jazz neatsimenu kokia ten yra, bet padažu neduoda prie picos Tai sako kad visi lietuviai ten padažų reikalauja
Buvome kažkaip Siguldoje, užejome į piceriją. Pabandžiau šnėkėti rusiškai, tai jauna mergina pradėjo galva kraipyti, kad nesupranta.
O kai pradėjau angliškai - atbėgo šiek tiek senesnė moteriškė ir aptarnavo rūsiškai
Šiaip, įdomu ten. Pusė maisto produktų lietuviški, toks įspūdis, kad nevažiavai niekur.
Lilina rašė:Nu jau taip išreklamavot ta grybų sriubą kad teks nueiti ir užsisakyti
Apklausą pažiūrėjus, visos labai mėgsta grybukus. Labiausiai už viską... O aš šaldytus šilbaravykius išėmus iš kameros atšildžiau. Pirmiausia išviriau grybus, po to išsiviriau bulvių. Tada pakepiau smulkiai pjaustytų rūkytų lašinukų spirgučių, svogūno, sudėjau grybus, baigiant kepti porą šaukštų grietinės. Ir tada su bulvikėm karštom....mmmmmmm
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
FLIAKAI (SKRANDINUKĖ)Lilina rašė:Atsiprašau už neišprusimą, bet kas tie fliakai ir bigosai?
Ingridientai:
160g avies skrandžio
100g avienos kaulų sultiniui
1 morka
petražolių
1 svogūnas
50g lašinių
5g miltų
10g sūrio
5g džiūvėsėlių
mairūno, imbiero, pipirų
muskato riešuto, druskos
Aprašymas: Skrandis gerai išplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis užplikomas verdančiu vandeniu ir greitai valoma vidinė, grublėta pusė, kol nusiims žalsvai rudos spalvos plėvė. Skrandis turi būti visiškai baltas. Išverdamas sultinys iš avienos kaulų. Skrandis dedamas į sultinį ir verdamas 40-50 min. Morkos, svogūnai ir petražolės smulkiai supjaustomos ir išverdami nedideliame kiekyje vandens. Išvires skrandis iššmamas ir supjaustomas juostelėmis 3-4 cm ilgio ir išmaišoma su daržovėmis bei daržovių sultiniu. Lašinius smulkiai supjaustyti ir pakepinti, į juos sudėti miltus ir kepinant gerai išmaišyti. Šį padažą supilame į sriubą ir sudedame visus prieskonius, išmaišome. Viskas supilama į karščiui atsparų indą ir pabarstoma tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Dedama į karštą orkaitę ir 10-15 min. patroškinama
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nežinau, kaip tau, o man tarkuojant rankomis tarkiai gaunasi su kūnu ir krauju . O paskui rankas reikia kurį laiką slėptikaubojey rašė:Cia balsavau kad megstu viska , ir is tikruju, nezinau kokio patiekalo nemegciau (isskyrus zuvi ir juros gerybes ). O labiausiai megstu kugeli ! Mmm, kaip seniai bevalgiau ji... Bet beda ta, kad neturiu bulviu tarkavimo masinos, o su rankom kol sutarkuosiu, tai ir visas noras kugeli kept praeis..
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Šakės kokios aukos Jus su mikseriu elementariu pabandykit susmulkint bulvės. Gal bus ir ve visai vientysa košė, bet bulvynems blynams tiks idealiaiRamunė rašė:Nežinau, kaip tau, o man tarkuojant rankomis tarkiai gaunasi su kūnu ir krauju . O paskui rankas reikia kurį laiką slėptikaubojey rašė:Cia balsavau kad megstu viska , ir is tikruju, nezinau kokio patiekalo nemegciau (isskyrus zuvi ir juros gerybes ). O labiausiai megstu kugeli ! Mmm, kaip seniai bevalgiau ji... Bet beda ta, kad neturiu bulviu tarkavimo masinos, o su rankom kol sutarkuosiu, tai ir visas noras kugeli kept praeis..
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šakės kokios aukos Jus su mikseriu elementariu pabandykit susmulkint bulvės. Gal bus ir ve visai vientysa košė, bet bulvynems blynams tiks idealiai [/quote}Lilina rašė:Ramunė rašė:Nežinau, kaip tau, o man tarkuojant rankomis tarkiai gaunasi su kūnu ir krauju . O paskui rankas reikia kurį laiką slėptikaubojey rašė:Cia balsavau kad megstu viska , ir is tikruju, nezinau kokio patiekalo nemegciau (isskyrus zuvi ir juros gerybes ). O labiausiai megstu kugeli ! Mmm, kaip seniai bevalgiau ji... Bet beda ta, kad neturiu bulviu tarkavimo masinos, o su rankom kol sutarkuosiu, tai ir visas noras kugeli kept praeis..
Kam sarkazmas Turiu tarkavimo mašiniukę, bet buvo tarpas, kai viena sugedo, o kitos dar nebuvau įsigijusi. Va iš kur ta karti patirtis.