Puslapis 2 iš 2
Parašytas: 10 Lie 2008, 01:24
la major
Aš turiu tefloninę keptuvę iš maximos. Dugną jau apibraižiau, bet kepa.
Esmė ne keptuvėje, o kepėjoje. Jeigu kepėja sumani, iškeps ir šlepetėje, bet jeigu va kaip aš, tai ir geriausioje keptuvėje gali sugebėti ką susvilinti ar neiškepti iki galo
Parašytas: 10 Lie 2008, 10:24
Tutsi
sutinku su tavo teorija
Parašytas: 10 Lie 2008, 16:20
LABUSKA
la major rašė:Aš turiu tefloninę keptuvę iš maximos. Dugną jau apibraižiau, bet kepa.
Esmė ne keptuvėje, o kepėjoje. Jeigu kepėja sumani, iškeps ir šlepetėje, bet jeigu va kaip aš, tai ir geriausioje keptuvėje gali sugebėti ką susvilinti ar neiškepti iki galo
Visiškai nesutinku. Kaip galima gerai iškepti pvz; bulvinius blynus keptuvėje, kuri traukia ir kurioje blynai svyla, prikepa ir neina net jų normaliai apversti? Abejoju ar ir laaaabiausiai prityrusi šeimininkė sugebės tuos blynus apvertsi, jeigu esmė keptuvėje.
Parašytas: 10 Lie 2008, 16:34
Tutsi
jau jei keptuve traukia,tai tokiai vieta siuksline
Parašytas: 10 Lie 2008, 16:50
la major
kaip suprasti "keptuvė traukia"?
Žinai, Labuska, turėjau aš pačią blogiausią keptuvę pasaulyje, bulvės man joje niekaip neiškepdavo, netgi prastai apskrusdavo, o jau kai apskrusdavo, tai kažkodėl viduje išlikdavo žalios
Neturėjau dangčio, dugnasjos buvo plonas ir su nusigramdžiusiu teflonu
Bet vis dėlto, intensyviai maišant ir nustačius optimalaus stiprumo ugnį, joje buvo įmanoma kepti
Parašytas: 10 Lie 2008, 17:55
LABUSKA
la major rašė:kaip suprasti "keptuvė traukia"?
Žinai, Labuska, turėjau aš pačią blogiausią keptuvę pasaulyje, bulvės man joje niekaip neiškepdavo, netgi prastai apskrusdavo, o jau kai apskrusdavo, tai kažkodėl viduje išlikdavo žalios
Neturėjau dangčio, dugnasjos buvo plonas ir su nusigramdžiusiu teflonu
Bet vis dėlto, intensyviai maišant ir nustačius optimalaus stiprumo ugnį, joje buvo įmanoma kepti
Tai kepti įmanoma yra visada. O tavo atveju, jei išorė apskrusdavo, o vidus būdavo žalias, tai čia tiesiog bėda ta, kad per aukštoje temperatūroje kepdavai ir tiek. Juk ir orkaitėj nustačius per aukštą temperatūrą viršus pradės degti o vidus kepinio bus žalias.
Parašytas: 10 Lie 2008, 17:56
LABUSKA
Tutsi rašė:jau jei keptuve traukia,tai tokiai vieta siuksline
Tai už tai ir sakau, kad ne vien kepėjoje esmė, kaip kad viena čia pasakė. Daug ką priduoda ir keptuvė.
Parašytas: 10 Lie 2008, 18:37
Lilina
Šlepetėje blynų neiškepsi.
Parašytas: 10 Lie 2008, 18:51
Tutsi
Parašytas: 10 Lie 2008, 19:24
sinsan
bet uztat ant karstu akmenu galim akepti kiausinius
Parašytas: 10 Lie 2008, 20:19
la major
LABUSKA rašė:la major rašė:kaip suprasti "keptuvė traukia"?
Žinai, Labuska, turėjau aš pačią blogiausią keptuvę pasaulyje, bulvės man joje niekaip neiškepdavo, netgi prastai apskrusdavo, o jau kai apskrusdavo, tai kažkodėl viduje išlikdavo žalios
Neturėjau dangčio, dugnasjos buvo plonas ir su nusigramdžiusiu teflonu
Bet vis dėlto, intensyviai maišant ir nustačius optimalaus stiprumo ugnį, joje buvo įmanoma kepti
Tai kepti įmanoma yra visada. O tavo atveju, jei išorė apskrusdavo, o vidus būdavo žalias, tai čia tiesiog bėda ta, kad per aukštoje temperatūroje kepdavai ir tiek. Juk ir orkaitėj nustačius per aukštą temperatūrą viršus pradės degti o vidus kepinio bus žalias.
Šiaip tai nesu mėgėja didelės ugnies, ir kepu, ir verdu viską tik ant silpnos. Ir nepaisant silpnos ugnies, šonai skrusdavo, vidus neiškepdavo. Gal keptuvė pernelyg įkaisdavo.
Bet štai negavau paaiškinimo, ką reiškia, kad keptuvė traukia?
Parašytas: 10 Lie 2008, 20:21
Tutsi
na ,kai ka bekepi,viskas prilimpa prie keptuves
Parašytas: 10 Lie 2008, 20:34
la major
a. nu tai su ta man, kurios nusigramdęs teflonas buvo kaip tik tokia situacija, reikėdavo nuolatos maišyt, nes per dvi minutes jau prisiklijavę su visu aliejumi kažkas
Parašytas: 10 Lie 2008, 20:51
Tutsi
tai va,jau tokia keptuve konteineriu sanitarams reikia dovanoti
Parašytas: 10 Lie 2008, 20:58
la major
ai, jinai mane tebegelbsti, kai antros keptuvės prireikia
Naujos neturėčiau, kur padėti - mano bobutė man skyrė tik vieną lentyną spintelėj, joje viską ir bandau sutalpinti: visus indus, kruopas... Aš jau mikserį ir sumuštininę kambary laikau, o jeigu dar keptuvę...
Šiaip tai man ir dubenėlio reikia, ir lėkščių didesnių porą, bet kol kas luktelėsiu, ieškosiuos jau, kur ką nuomotis.
Parašytas: 11 Lie 2008, 08:30
Guci
Susidūriau ir aš su keptuvės traukimu... Tik va nesuprantu niekaip kas nutiko
Kepiau paskutinį kartą kiaušinienę, keptuvė mano nenusigramdžius, visada naudoju tik medinius įrankius. Ir viskas - po to kiaušinienės kepimo ką bekepčiau - viską traukia
Kas galėjo nutikt? Ir ar tikrai nieko negalima padaryt? Nes labai patiko man ta keptuvė
Parašytas: 11 Lie 2008, 10:29
Tutsi
o plovei gal keptuve su kokiu nors indu plovikliu
Parašytas: 11 Lie 2008, 13:46
Lilina
Šiaip keptuvė jeigu ne tefloninė ir be super puper dangos niekad nereikia visškai nuplaut nuo riebalų. Po to kai ją pasinaudojat, reikia išplauti, išvalyti taukais ar aliejum ir biški pakaitinti ir taip ir palikti. Kitą kartą turėtų nebetraukti
Bent jau taip elgėmės su plonom senovinėm keptuvėm, kai kitų nebūdavo.
Parašytas: 11 Lie 2008, 14:18
Tutsi
ir niekada negalima plauti karštos keptuvės
Parašytas: 11 Lie 2008, 16:50
merope87
O kodėl negalima? Mama visada sako - išplauk iškart, kai baigei kept, kad po to nepamirštum. Turbūt kaip ir aš nežino, kad tai yra blogai
Parašytas: 11 Lie 2008, 17:05
Tutsi
daug kur raso,kad jei plauni karšta keptuve,ji issideformuoja
ir pasizeidzia danga
Geriau neplauti karštos
Parašytas: 11 Lie 2008, 18:41
Guci
Mano tai ta keptuvė, kurią pusė iš jūsų čia turit
Aš ją išplaunu po kiekvieno kepimo. Naudoju ploviklį, bet niekada neplaunu su ta aštria kempinėlės puse. Visada su minkštąja...
Tai keptuvei gal jau 3 metai. Super tarnavo, o dabar va bac ir traukia
Parašytas: 11 Lie 2008, 18:45
Tutsi
vadinasi laikas atsinaujinti
Parašytas: 11 Lie 2008, 18:47
Guci
Bijau, kad teks
Parašytas: 11 Lie 2008, 18:52
Tutsi
nebijok,naujos keptuves nesikandzioja