Puslapis 25

Parašytas: 27 Gru 2006, 16:47
Ramunė
Andron rašė:Ką tik Verslo Žiniose perskaičiau, kad per šventes dukart padidėjo pusgaminių pardavimai :twisted:
Tiesa, apsinuodijimų statistikos dar nemačiau :roll:
Manau, kad turėtų būti nemažai. Nors, kita vertus, su alkoholiu - sako užmuša ten visą blogį :roll:

Parašytas: 27 Gru 2006, 16:52
Andron
Ramunė rašė:
Andron rašė:Ką tik Verslo Žiniose perskaičiau, kad per šventes dukart padidėjo pusgaminių pardavimai :twisted:
Tiesa, apsinuodijimų statistikos dar nemačiau :roll:
Manau, kad turėtų būti nemažai. Nors, kita vertus, su alkoholiu - sako užmuša ten visą blogį :roll:
Arba, esant tokiems pardavimams, tos salotos nesuspėtų teisiog sugęsti (jeigu būtų gaminamos iš švežių produktų :wink: ).

Parašytas: 27 Gru 2006, 17:00
Ramunė
Andron rašė:
Ramunė rašė:
Andron rašė:Ką tik Verslo Žiniose perskaičiau, kad per šventes dukart padidėjo pusgaminių pardavimai :twisted:
Tiesa, apsinuodijimų statistikos dar nemačiau :roll:
Manau, kad turėtų būti nemažai. Nors, kita vertus, su alkoholiu - sako užmuša ten visą blogį :roll:
Arba, esant tokiems pardavimams, tos salotos nesuspėtų teisiog sugęsti (jeigu būtų gaminamos iš švežių produktų :wink: ).
JEIGU BŪTŲ :idea: Gal ir nesugestų, bet girdėjau, kad jos gaminamos iš tų daržovių, kurios yra nukainuotos, arba jau ir ten nebetinka. taip ir išdurinėja mus, vargšus... :cry:

Parašytas: 27 Gru 2006, 17:33
guest
matau cia visi apie maista tai as anekdota va toky:
kalbasi dvi muses:
-zinai,sako,vakar tai bajeris buvo.edu suda ir radau plauka,tai vos neapsivemiau :DDD

Parašytas: 27 Gru 2006, 18:08
Svečias
Na as irgi pries pusgminius. Nors nieks ir nedirba tuose cehuose, bet ka pati pasigaminu, tai jau tiksliai zinau. Tiesa kartais nusiperku kulinarijos skyriuje (ne prekybos centre) virtu burokeliu su lupenom, tokiu - tik is puodo. Tai tiek tu pusgaminiu mano seimai ir tenka :!: Lepinu :idea:

Parašytas: 27 Gru 2006, 18:28
Andron
guest rašė:matau cia visi apie maista tai as anekdota va toky:
kalbasi dvi muses:
-zinai,sako,vakar tai bajeris buvo.edu suda ir radau plauka,tai vos neapsivemiau :DDD
Arba kitas variantas:
- Tik nedėkit svogūną į šudą, nes iš burnos smirdės... :lol:

Parašytas: 27 Gru 2006, 18:29
Andron
Anonymous rašė:Na as irgi pries pusgminius. Nors nieks ir nedirba tuose cehuose, bet ka pati pasigaminu, tai jau tiksliai zinau. Tiesa kartais nusiperku kulinarijos skyriuje (ne prekybos centre) virtu burokeliu su lupenom, tokiu - tik is puodo. Tai tiek tu pusgaminiu mano seimai ir tenka :!: Lepinu :idea:
Na, mes irgi kartais tokius burokėlius perkame. Atrodo, kad jie verdami ir pakuojami visai kitur..

Parašytas: 28 Gru 2006, 09:20
silsta
O aš burokėlių prisimarinuoju dar rudenį. Man iš kaimo atveža tokių nedidelių kašutę, išsiverdu, o ir obuolių sulčių jau būna, tai labai greitas virimas, greitas vekavimas su obuolių sultimis ir džiaugsmo būna visai žiemai ir dar pavasariui.... 041 041 041

Parašytas: 28 Gru 2006, 10:15
Ramunė
silsta rašė:O aš burokėlių prisimarinuoju dar rudenį. Man iš kaimo atveža tokių nedidelių kašutę, išsiverdu, o ir obuolių sulčių jau būna, tai labai greitas virimas, greitas vekavimas su obuolių sultimis ir džiaugsmo būna visai žiemai ir dar pavasariui.... 041 041 041
Aš irgi taip darau. Tinka viskam : ir salotom, ir sriubai, ir šaltibarščiams, ir vieni. O gal kas turit burokėlių rauginimo receptą? Kiek bandžiau iš knygų - nieko doro, bet valgyt iš bėdos galima... :oops:

Parašytas: 28 Gru 2006, 10:50
silsta
Aš burokėlius rauginu taip: išverdu, nulupu, turiu tokią puodynėlę, nei didelę nei mažą, į ją sudedu gabaliukais (puselėm, jei nedidelės) supjaustytus burokėlius, užpilu pasūdytu vandenuku ir būtinai juodos ruginės duonos plutelę geroką. Ant spintelės palaikau kokias tris dienas, tada, kol nešalta, nešu į balkoną, o kai jau būna šalčio, į šaldytuvą. Skanaus :valg:

Parašytas: 28 Gru 2006, 10:55
Ramunė
Ačiū :aciu2: Šiandien pat ir padarysiu. Vakar, kaip žinodama, nusipirkau ruginių riekelių :roll:

Parašytas: 29 Gru 2006, 10:58
Ramunė
Kalėdoms paįvairinti maistui, anyta buvo nupirkusi iš IKI keptos žuvies. Vyro brolis kirto, net ausys lapnojo ( jo žmona valgyt ruošia per metines šventes ), o mes abu - vieną žuvytę pasidalijom ( juk nedėsi atgal prakąstos :oops: ). Visai be skonio, lyg būtų iš kartono padaryta. 078
Čia turbūt, kaip Lilina rašė, perplauta ir išskalauta buvo :wink:

pusgaminiai

Parašytas: 29 Gru 2006, 16:26
AIRENE
Tai va.Dar mums patinka is Mantingos sluoksniuotos teslos toks kepinelis-
supjaustai ta tesla juostelem,graziai apvynioji desrele -ir -iskepi.Bet turbut daznai ta darot.

Re: pusgaminiai

Parašytas: 29 Gru 2006, 16:31
daida
AIRENE rašė:Tai va.Dar mums patinka is Mantingos sluoksniuotos teslos toks kepinelis-
supjaustai ta tesla juostelem,graziai apvynioji desrele -ir -iskepi.Bet turbut daznai ta darot.
Ne dažnai, bet darom, tikrai skanu :idea:

Re: pusgaminiai

Parašytas: 29 Gru 2006, 16:34
Ramunė
AIRENE rašė:Tai va.Dar mums patinka is Mantingos sluoksniuotos teslos toks kepinelis-
supjaustai ta tesla juostelem,graziai apvynioji desrele -ir -iskepi.Bet turbut daznai ta darot.
Darom, tik tešlą namuose darau, pati. Man skaniau :roll:

pusgaminiai

Parašytas: 29 Gru 2006, 17:47
AIRENE
Va sitoj srity tai silpna esu.Beveik neperku pusgaminiu :oops: Taip sakant nesinaudoju pazanga.Kazkaip pati darau.

Parašytas: 30 Gru 2006, 23:48
Lilina
Tai gal kadangi gerai vartoja, tai šviežios būna, nespėja sugęsti.

Parašytas: 02 Sau 2007, 00:03
Andron
Švenčių metu sunku nuspėti nuo kuo bloga pasidarė :roll:
Ar nuo baltos mišrainės, ar nuo litro degtinės, ar sausainiukas "koją pakyšo" :lol:

Parašytas: 02 Sau 2007, 11:30
Lilina
Mano mama visada nekalta kad padaugino. Čia ji gėrė tik vyną, paskui biški paragavo šampano, o jau tą degtinė, kuria ragavo paskutinė, turbut yra kokia nors netikra padirbta, nes nuo jos bloga pasidare :lol:

Parašytas: 02 Sau 2007, 11:45
Ramunė
Lilina rašė:Mano mama visada nekalta kad padaugino. Čia ji gėrė tik vyną, paskui biški paragavo šampano, o jau tą degtinė, kuria ragavo paskutinė, turbut yra kokia nors netikra padirbta, nes nuo jos bloga pasidare :lol:

Labai pažįstama ir sava :wink: :lol:

Parašytas: 02 Sau 2007, 11:56
Ramunė
silsta rašė:Aš burokėlius rauginu taip: išverdu, nulupu, turiu tokią puodynėlę, nei didelę nei mažą, į ją sudedu gabaliukais (puselėm, jei nedidelės) supjaustytus burokėlius, užpilu pasūdytu vandenuku ir būtinai juodos ruginės duonos plutelę geroką. Ant spintelės palaikau kokias tris dienas, tada, kol nešalta, nešu į balkoną, o kai jau būna šalčio, į šaldytuvą. Skanaus :valg:
Dar vienas prašymas : gal kokį receptėlį įdomesnį su raugintais burokėliais. :geles: Aš žinau tik vieną : sutarkuoti ir su grietine, ar aliejumi... :oops: Negausu, ar ne :?: :lol: Būsiu dėkinga :aciu1:

Parašytas: 02 Sau 2007, 17:03
daida
Ramunė rašė:Dar vienas prašymas : gal kokį receptėlį įdomesnį su raugintais burokėliais. :geles: Aš žinau tik vieną : sutarkuoti ir su grietine, ar aliejumi... :oops: Negausu, ar ne :?: :lol: Būsiu dėkinga :aciu1:
Marinuoti burokėliai su grietine :shock: Mes visada su majonezu arba aliejumi darome. Dar kartais įpjaunu marinuotų agurkelių ir žirnelių.
Arba dar marinuotus tarkuotus burokėlius sumaišau su susmulkintais raugintais kopūstais :roll:

Parašytas: 02 Sau 2007, 17:13
Ramunė
Ačiū :aciu2: bandysiu. Aš kažkaip nepagalvojau apie majonezą :oops: Nors, kai dabar pagalvoju, iš tikro skaniau :luks:

Parašytas: 03 Sau 2007, 09:23
silsta
Pažadėjau receptukų su raugintais burokėliais Ramunei:

BUROKĖLIŲ SALOTOS: 200 g raugintų burokėlių, 1-2 svogūnai, 3 kietai išvirti kiaušiniai, 1 raugintas agurkas, 3 šaukštai majonezo, žalių petražolių, 2 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų, druskos, pipirų. Burokėlius, kiaušinius ir agurką supjaustyti smulkiais kubeliais. Sudėti į salotinę, pabarstyti druska ir pipirais. Įpilti 2-3 šaukštus majonezo ir išmaišyti.
Pabarstyti sukapotomis petražolėmis bei pakaitintomis keptuvėje saulėgrąžomis.

BUROKĖLIŲ SALOTOS: 3 rauginti burokėliai, virti 1 virta morka, 1 obuolys, 1 svogūnas, 1 stiklinė marinuotų pievagrybių, 4 šaukštai majonezo, druska, pipirai. Burokėlius, morką ir obuolį sutarkuojame burokine trintuve. Suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir per pusę perpjautus pievagrybius. Salotas užpilame majonezu, paskaniname druska bei pipirais ir gerai išmaišome. Puošiame pievagrybių puselėmis ir petražolėmis. Galima dėti sluoksniais, labai gražiai atrodo.

3 rauginti burokėliai, dėžutė smulkintų ananasų, 6-8 maži konservuoti agurkai, 1 virto kiaušinio trynys papuošimui, 100-150 g majonezo, 50 g ananasų sirupo, druskos, cukraus, . Burokėlius supjaustome kubeliais, sudedame ananasų gabaliukus, kelis nedidelius agurkėlius. Užpilame majonezo, sirupo ir garstyčių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais. Sudedame į salotinę, puošiame likusiu ananasu, sutrupintu kiaušinio tryniu bei supjaustytais mažais agurkėliais.Paveikslėlis

Parašytas: 03 Sau 2007, 09:33
Ramunė
Na, jau kaip :aciu1: Po švenčių valgyti tai nesinori, o čia tokie skanumynai, kad tikrai bus :hubba: Eisiu rūsyje kratą daryti, turi būti visokių pirktų skarbonkių su vaisiais :!: :geles:

Parašytas: 03 Sau 2007, 09:35
silsta
daida rašė:
Ramunė rašė:Dar vienas prašymas : gal kokį receptėlį įdomesnį su raugintais burokėliais. :geles: Aš žinau tik vieną : sutarkuoti ir su grietine, ar aliejumi... :oops: Negausu, ar ne :?: :lol: Būsiu dėkinga :aciu1:
Marinuoti burokėliai su grietine :shock: Mes visada su majonezu arba aliejumi darome. Dar kartais įpjaunu marinuotų agurkelių ir žirnelių.
Arba dar marinuotus tarkuotus burokėlius sumaišau su susmulkintais raugintais kopūstais :roll:
O jei į tą mišrainę pabandyti įdėti pupelių :?: Man tai labai skanu :valg:

Parašytas: 03 Sau 2007, 16:49
daida
Tokių salotų su burokėliais dar nevalgiau, reikės išbandyti :idea:
Ačiū silsta :aciu1:

Parašytas: 03 Sau 2007, 16:58
Ramunė
O aš jau padariau trečias salotas, su ananasais. :hubba: Fantastika. Nereikia nieko, tik truputį duonytės. :luks: Kadangi dar turiu nemažai raugintų burokėlių, tai per kitas 2 dienas išbandysiu likusias.
Ačiū labai, labai :aciu1:

Parašytas: 03 Sau 2007, 18:43
Lilina
O man kažkaip per šventės visokios saldžios mišrainės su ananasais susižavėjimo nesukėlė...ješkojau tradicinės baltos mišrainės, tai pas anytą jos negavau, tai nors pas mamą atsivalgiau :P

Parašytas: 03 Sau 2007, 19:35
Ramunė
Lilina rašė:O man kažkaip per šventės visokios saldžios mišrainės su ananasais susižavėjimo nesukėlė...ješkojau tradicinės baltos mišrainės, tai pas anytą jos negavau, tai nors pas mamą atsivalgiau :P
Čia nesaldi mišrainė. Ji truputį rūgštoka gaunasi. Bet tikrai skani. Šiaip man paprasti burokėliai susižavėjimo nekelia, pavasarį daugiau kaip pusę rudeninio derliaus tekdavo išmesti. Bet rauginti - labai skanu. O dar tie Silstos receptėliai :luks: 116