TORTAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius:Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Geg 2008, 12:32

cia mano penktadieninis torčiukas :wink:
Prikabinti failai
HPIM3675.jpg
HPIM3675.jpg (47.19KiB)Peržiūrėta 4128 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Geg 2008, 14:23

grožis :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Geg 2008, 17:17

:oops: :oops: :oops: :oops: paprastutis toks :roll:

Vartotojo avataras
ziuzete
Naujokas
Pranešimai:11
Užsiregistravo:30 Sau 2008, 19:58

Standartinė ziuzete » 19 Geg 2008, 17:38

Jetau koks grazutis man niekaip nesigauna papuosti taip graziai ir aplamai su tortais man sakes :evil: labai noreciau moketi juos daryti bet vis kazkas nesigauna :(

Vartotojo avataras
ziuzete
Naujokas
Pranešimai:11
Užsiregistravo:30 Sau 2008, 19:58

Standartinė ziuzete » 19 Geg 2008, 17:41

kepiau biskvita atrodo viskas gavosi gerai bet kaip prapjoviau apacia buvo slapia gal zinot kodel

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Geg 2008, 17:45

gal nedaplakei? ar dureles kai kepe darinejei :roll: daug kas gali buti :? Bet tikrai turi pavykti,nepasiduok :!: O toki torta kaip maniskis labai paprasta padaryti, nera ko :D

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1090
Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
Pliusai:3
Miestas:Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 20 Geg 2008, 01:03

Lilina rašė:Mano gimtadienio tortas pagal Zuikatės braškinį tortą receptą
Kkaip matau, Lilinos namuose prigijo mano pasiulytas braskiu pyragas :) Saunu ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Geg 2008, 15:09

Aga, vienas mėgstamiausiu :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 16:54

Šokoladinis tortas „Bumerangas"

150 g miltų
2 šaukšteliai džiovintų mielių
125 g sviesto arba margarino
3 šaukštai smulkiai sukapotų kokoso riešutų (1 šaukštas - įdarui)
3 šaukštai kakavos (1 šaukštas - įdarui)
200 g cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai pieno
1/2 pakelio vanilinio cukraus
Įdarui 1 stiklinė miltinio cukraus
4 šaukštai tirpinto sviesto
1 šaukštelis maltos kavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Sviestą su kokoso drožlėmis, kakava, cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išsukti.
Maišant sudėti kiaušinius, miltus, džiovintas mieles, druską ir pabaigoje supilti pieną.Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 10-45 min.Visus įdarui skirtus produktus sumaišyti ir išplakti kremą.
Juo pertepti atvėsusį tortą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 18:58

Mini tortas su kiviais

180 g miltų
80 g miltinio cukraus
1 kiaušinis
2 šaukštai pieno ar grietinėlės
113 g sviesto
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
druskos
Vanilinis kremas
1 stiklinė pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
3-4 šaukšteliai krakmolo

Pagal šį receptą išeina du mini torto pagrindai 22 cm skersmens.

Miltus sumaišyti su miltiniu cukrumi, persijoti ir papilti ant lentos. Miltuose padaryti duobutę. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir peiliu iš kraštu užverčiant miltus kapoti iki gausis kruopelės. Po to sudėti suplaktą kiaušinį, supilti truputį pasūdytą pieną, citrinos žieveles ir rankomis suminkyti teslą.Suvynioti į vaškinį popierių ir padėti į šaldytuvą porai valandų.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalyti į dvi dalis.Ant lentos pakloti vaškinį popierių, truputį pabarstyti miltais ir iškočioti lakštą, kuriuo iškloti pateptą atidaromą formą. Šakute subadyti ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180° C temperatūros 25 minutes arba kol truputį pagels.Pagrindą padengti vaniliniu kremu.Viršų padengti kivio griežinėliais, kraštus apibarstyti migdolų drožlėmis ar kapotais riešutais. Vietoj kivio galima naudoti braškes ar kitas uogas.
Vanilinis kremas
Pieną supilti į kaistuvėlį. Į dubenėlį supilti krakmolą, pieną ir kiaušinio trynį. Ištrinti ir supilti į verdantį pieną. Sumažinus liepsną smarkiai maišyti iki virimo (neužvirti). Atvėsinti, užpilti ant torto pagrindo.

ruta24
Naujokas
Pranešimai:4
Užsiregistravo:31 Geg 2008, 17:14

Standartinė ruta24 » 31 Geg 2008, 17:43

sveikos :roll: man niekaip nesiseka padaryti zmoniskai pertepima ir puosima ,gal kas galetu surengti foto sesija puosimo, buciau begalo dekinga, manau kad ir kitoms pradedancioms tai labai praverstu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2008, 18:17

o kokio puosimo tu nori :?:

Svečias

Standartinė Svečias » 31 Geg 2008, 20:40

niekaip neiseina grazei ir lygei sutupti pavirsiu ir šonus :oops:

ruta24
Naujokas
Pranešimai:4
Užsiregistravo:31 Geg 2008, 17:14

Standartinė ruta24 » 31 Geg 2008, 20:45

visur kur ziurejau apie puosima tai jau baigti puosti, niekaip nesuprantu kaip gaunasi taip lygei ir grazei

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:3967
Užsiregistravo:20 Gru 2006, 19:18
Pliusai:0
Miestas:SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 31 Geg 2008, 22:14

nu paziurek cia,parsisiusk tas knygas ,kur mokoma ,kaip dekoruoti.Manau mokesi parsisiust.jei ne-pasakyk,patarsiu.
http://www.esnips.com/web/knygos?docsPage=3#files

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2008, 01:02

galiu tik liaudiskai patarti,jei reikia sakyk :wink:

ruta24
Naujokas
Pranešimai:4
Užsiregistravo:31 Geg 2008, 17:14

Standartinė ruta24 » 01 Bir 2008, 15:31

liaudiski zinoma tinka :lol: reikia pradėti nuo tos vietos, kur tepamas kremas

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Bir 2008, 10:18

krema visada tepu placiu peiliu,gaunasi kuo puikiausiai ir sonus islyginu arba peiliu,arba mentele is virtuvinuo rinkinio,kur skirta kepsniams vartyti :wink:

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai:767
Užsiregistravo:10 Vas 2008, 20:33
Pliusai:79
Miestas:Vilnius

Standartinė Siesta » 02 Bir 2008, 10:41

turiu šiokių tokių paveikslėlių:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

gal praversPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Bir 2008, 10:45

aisku,kad pravers :wink:

ruta24
Naujokas
Pranešimai:4
Užsiregistravo:31 Geg 2008, 17:14

Standartinė ruta24 » 02 Bir 2008, 21:07

labai dėkui :lol: žinoma pravers

Vartotojo avataras
ziuzete
Naujokas
Pranešimai:11
Užsiregistravo:30 Sau 2008, 19:58

Standartinė ziuzete » 08 Bir 2008, 19:47

Sveiki na noriu kaip ir pasigirti kad issikepiau torta sodzius ir aisku su didziausiais nuotykiais pirma sudeginau viena blyna,tai gavosi keturi pradejau virti manu kose pasirodo pienas sugizes.susinervinau ir nuejusi nupirkau torta bet parsinesiau ir pieno ir vistiek padariau savo torta nors gavosi kreivas :oops: ir kaip vakar prapjovem pasirodo skonis super begalo dziaugiuosi kad pavyko 041

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1905
Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
Pliusai:43
Miestas:Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 08 Bir 2008, 20:21

:luks: ziuzete!

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:3967
Užsiregistravo:20 Gru 2006, 19:18
Pliusai:0
Miestas:SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 08 Bir 2008, 20:35

Valio!svarbu islaukt tinkamo momento! :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2008, 22:58

faina ziuzete,kad pavyko,kitas bus dar geresnis :wink:

Vartotojo avataras
Songe3
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:144
Užsiregistravo:01 Lie 2008, 00:37
Pliusai:0
Miestas:Vilnius.
Susisiekti:

Standartinė Songe3 » 01 Lie 2008, 02:01

ziuzete rašė:Sveiki na noriu kaip ir pasigirti kad issikepiau torta sodzius ir aisku su didziausiais nuotykiais pirma sudeginau viena blyna,tai gavosi keturi pradejau virti manu kose pasirodo pienas sugizes.susinervinau ir nuejusi nupirkau torta bet parsinesiau ir pieno ir vistiek padariau savo torta nors gavosi kreivas :oops: ir kaip vakar prapjovem pasirodo skonis super begalo dziaugiuosi kad pavyko 041
Sveikinu :luks:
Telefonas: (+370) 64594 119
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts

www.RyoArts.net

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Lie 2008, 20:45

Tortas „Žemuogių pievelė“

Tešlai
2 stiklinės miltų (1 stiklinė – 250 ml)
⅔ stiklinės medaus
⅔ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 nubrauktas arbat. šaukštelis sodos
1 citrinos nutarkuota žievelė

Miltų pabarstymui

400 g žemuogių
400 ml plakamosios gritinėlės
100 g cukraus pudros
1 citrinos sultys
1 citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis
Baltojo šokolado, žemuogių, mėtų lapelių papuošimui.

Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą.

Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Tešlą padalinti į šešias dalis, stalą pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti plonais (degtuko storio:) ) maždaug A4 popieriaus dydžio (~20X30 cm) lakštais ir kepti ant kepimo popieriaus 6–8 minutes, kol pagels. Išimti iš orkaitės, apversti ir labai greitai nuimti popierių nuo lakšto. Taip iškepti visus lakštus.
Kremui žemuoges išplakti kartu su grietinėle, cukraus pudra, citrinos sultimis ir žievele.
Iškepti lakštai yra kieti, bet juos lengvai galima sulyginti dantytu peiliu. Lakštus pertepti kremu, viršaus netepti. Viršų uždengti kepimo popieriumi, ant jo uždėti virtuvinę lentelę ir įdėti į šaldytuvą nakčiai.
Nuimti lentelę ir popierių, torto viršų užpilti ištirpintu baltuoju šokoladu ir papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2008, 18:43

Aguonų ir varškės tortas

Tešlai: 200 g miltų, 130 g sviesto, 75 g cukraus pudros, kiaušinis, šaukštas grietinės.

Aguonų įdarui: 200 g aguonų, 200 g cukraus, 3 kiaušinių tryniai, 50 g tarkuotų apelsinų žievelių, 50 g smulkintų graikinių riešutų.

Varškės įdarui: 650 g riebios varškės, 200 g cukraus, 3 kiaušiniai, 130 g sviesto, šaukštas krakmolo, 250 g razinų, 200 g smulkintų migdolų.

Glajui:
šaukštas kakavos arba tirpios kavos, 100 g sviesto, 50 g cukraus, 50 ml grietinės.

Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite. Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite.
Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.
Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo - varškės. Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai:333
Užsiregistravo:30 Kov 2008, 15:18
Pliusai:7
Miestas:Klaipeda

Standartinė ieva114 » 05 Lie 2008, 22:39

šiomis dienosmis gaminau tiramisu torta, tik kazkoki su priedais maskarpones suri nusipirkau, imesiu nuotraukeles torto kai turesiu laiko ir recepta pagal kuri dariau :wink:

Svečias

Standartinė Svečias » 06 Lie 2008, 16:33

gal kas zino koki roma naudoja kepiniams ir kremams nes parduotuveje daug rusiu :lol:

Skelbti atsakymą