TORTAI
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šokoladinis tortas „Bumerangas"
150 g miltų
2 šaukšteliai džiovintų mielių
125 g sviesto arba margarino
3 šaukštai smulkiai sukapotų kokoso riešutų (1 šaukštas - įdarui)
3 šaukštai kakavos (1 šaukštas - įdarui)
200 g cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai pieno
1/2 pakelio vanilinio cukraus
Įdarui 1 stiklinė miltinio cukraus
4 šaukštai tirpinto sviesto
1 šaukštelis maltos kavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Sviestą su kokoso drožlėmis, kakava, cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išsukti.
Maišant sudėti kiaušinius, miltus, džiovintas mieles, druską ir pabaigoje supilti pieną.Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 10-45 min.Visus įdarui skirtus produktus sumaišyti ir išplakti kremą.
Juo pertepti atvėsusį tortą.
150 g miltų
2 šaukšteliai džiovintų mielių
125 g sviesto arba margarino
3 šaukštai smulkiai sukapotų kokoso riešutų (1 šaukštas - įdarui)
3 šaukštai kakavos (1 šaukštas - įdarui)
200 g cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai pieno
1/2 pakelio vanilinio cukraus
Įdarui 1 stiklinė miltinio cukraus
4 šaukštai tirpinto sviesto
1 šaukštelis maltos kavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Sviestą su kokoso drožlėmis, kakava, cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išsukti.
Maišant sudėti kiaušinius, miltus, džiovintas mieles, druską ir pabaigoje supilti pieną.Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 10-45 min.Visus įdarui skirtus produktus sumaišyti ir išplakti kremą.
Juo pertepti atvėsusį tortą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mini tortas su kiviais
180 g miltų
80 g miltinio cukraus
1 kiaušinis
2 šaukštai pieno ar grietinėlės
113 g sviesto
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
druskos
Vanilinis kremas
1 stiklinė pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
3-4 šaukšteliai krakmolo
Pagal šį receptą išeina du mini torto pagrindai 22 cm skersmens.
Miltus sumaišyti su miltiniu cukrumi, persijoti ir papilti ant lentos. Miltuose padaryti duobutę. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir peiliu iš kraštu užverčiant miltus kapoti iki gausis kruopelės. Po to sudėti suplaktą kiaušinį, supilti truputį pasūdytą pieną, citrinos žieveles ir rankomis suminkyti teslą.Suvynioti į vaškinį popierių ir padėti į šaldytuvą porai valandų.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalyti į dvi dalis.Ant lentos pakloti vaškinį popierių, truputį pabarstyti miltais ir iškočioti lakštą, kuriuo iškloti pateptą atidaromą formą. Šakute subadyti ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180° C temperatūros 25 minutes arba kol truputį pagels.Pagrindą padengti vaniliniu kremu.Viršų padengti kivio griežinėliais, kraštus apibarstyti migdolų drožlėmis ar kapotais riešutais. Vietoj kivio galima naudoti braškes ar kitas uogas.
Vanilinis kremas
Pieną supilti į kaistuvėlį. Į dubenėlį supilti krakmolą, pieną ir kiaušinio trynį. Ištrinti ir supilti į verdantį pieną. Sumažinus liepsną smarkiai maišyti iki virimo (neužvirti). Atvėsinti, užpilti ant torto pagrindo.
180 g miltų
80 g miltinio cukraus
1 kiaušinis
2 šaukštai pieno ar grietinėlės
113 g sviesto
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
druskos
Vanilinis kremas
1 stiklinė pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
3-4 šaukšteliai krakmolo
Pagal šį receptą išeina du mini torto pagrindai 22 cm skersmens.
Miltus sumaišyti su miltiniu cukrumi, persijoti ir papilti ant lentos. Miltuose padaryti duobutę. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir peiliu iš kraštu užverčiant miltus kapoti iki gausis kruopelės. Po to sudėti suplaktą kiaušinį, supilti truputį pasūdytą pieną, citrinos žieveles ir rankomis suminkyti teslą.Suvynioti į vaškinį popierių ir padėti į šaldytuvą porai valandų.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalyti į dvi dalis.Ant lentos pakloti vaškinį popierių, truputį pabarstyti miltais ir iškočioti lakštą, kuriuo iškloti pateptą atidaromą formą. Šakute subadyti ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180° C temperatūros 25 minutes arba kol truputį pagels.Pagrindą padengti vaniliniu kremu.Viršų padengti kivio griežinėliais, kraštus apibarstyti migdolų drožlėmis ar kapotais riešutais. Vietoj kivio galima naudoti braškes ar kitas uogas.
Vanilinis kremas
Pieną supilti į kaistuvėlį. Į dubenėlį supilti krakmolą, pieną ir kiaušinio trynį. Ištrinti ir supilti į verdantį pieną. Sumažinus liepsną smarkiai maišyti iki virimo (neužvirti). Atvėsinti, užpilti ant torto pagrindo.
nu paziurek cia,parsisiusk tas knygas ,kur mokoma ,kaip dekoruoti.Manau mokesi parsisiust.jei ne-pasakyk,patarsiu.
http://www.esnips.com/web/knygos?docsPage=3#files
http://www.esnips.com/web/knygos?docsPage=3#files
Sveiki na noriu kaip ir pasigirti kad issikepiau torta sodzius ir aisku su didziausiais nuotykiais pirma sudeginau viena blyna,tai gavosi keturi pradejau virti manu kose pasirodo pienas sugizes.susinervinau ir nuejusi nupirkau torta bet parsinesiau ir pieno ir vistiek padariau savo torta nors gavosi kreivas ir kaip vakar prapjovem pasirodo skonis super begalo dziaugiuosi kad pavyko
- Songe3
- Dalyvis
- Pranešimai:144
- Užsiregistravo:01 Lie 2008, 00:37
- Pliusai:0
- Miestas:Vilnius.
- Susisiekti:
Sveikinuziuzete rašė:Sveiki na noriu kaip ir pasigirti kad issikepiau torta sodzius ir aisku su didziausiais nuotykiais pirma sudeginau viena blyna,tai gavosi keturi pradejau virti manu kose pasirodo pienas sugizes.susinervinau ir nuejusi nupirkau torta bet parsinesiau ir pieno ir vistiek padariau savo torta nors gavosi kreivas ir kaip vakar prapjovem pasirodo skonis super begalo dziaugiuosi kad pavyko
Telefonas: (+370) 64594 119
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts
www.RyoArts.net
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts
www.RyoArts.net
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tortas „Žemuogių pievelė“
Tešlai
2 stiklinės miltų (1 stiklinė – 250 ml)
⅔ stiklinės medaus
⅔ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 nubrauktas arbat. šaukštelis sodos
1 citrinos nutarkuota žievelė
Miltų pabarstymui
400 g žemuogių
400 ml plakamosios gritinėlės
100 g cukraus pudros
1 citrinos sultys
1 citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis
Baltojo šokolado, žemuogių, mėtų lapelių papuošimui.
Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Tešlą padalinti į šešias dalis, stalą pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti plonais (degtuko storio:) ) maždaug A4 popieriaus dydžio (~20X30 cm) lakštais ir kepti ant kepimo popieriaus 6–8 minutes, kol pagels. Išimti iš orkaitės, apversti ir labai greitai nuimti popierių nuo lakšto. Taip iškepti visus lakštus.
Kremui žemuoges išplakti kartu su grietinėle, cukraus pudra, citrinos sultimis ir žievele.
Iškepti lakštai yra kieti, bet juos lengvai galima sulyginti dantytu peiliu. Lakštus pertepti kremu, viršaus netepti. Viršų uždengti kepimo popieriumi, ant jo uždėti virtuvinę lentelę ir įdėti į šaldytuvą nakčiai.
Nuimti lentelę ir popierių, torto viršų užpilti ištirpintu baltuoju šokoladu ir papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.
Tešlai
2 stiklinės miltų (1 stiklinė – 250 ml)
⅔ stiklinės medaus
⅔ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 nubrauktas arbat. šaukštelis sodos
1 citrinos nutarkuota žievelė
Miltų pabarstymui
400 g žemuogių
400 ml plakamosios gritinėlės
100 g cukraus pudros
1 citrinos sultys
1 citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis
Baltojo šokolado, žemuogių, mėtų lapelių papuošimui.
Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Tešlą padalinti į šešias dalis, stalą pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti plonais (degtuko storio:) ) maždaug A4 popieriaus dydžio (~20X30 cm) lakštais ir kepti ant kepimo popieriaus 6–8 minutes, kol pagels. Išimti iš orkaitės, apversti ir labai greitai nuimti popierių nuo lakšto. Taip iškepti visus lakštus.
Kremui žemuoges išplakti kartu su grietinėle, cukraus pudra, citrinos sultimis ir žievele.
Iškepti lakštai yra kieti, bet juos lengvai galima sulyginti dantytu peiliu. Lakštus pertepti kremu, viršaus netepti. Viršų uždengti kepimo popieriumi, ant jo uždėti virtuvinę lentelę ir įdėti į šaldytuvą nakčiai.
Nuimti lentelę ir popierių, torto viršų užpilti ištirpintu baltuoju šokoladu ir papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aguonų ir varškės tortas
Tešlai: 200 g miltų, 130 g sviesto, 75 g cukraus pudros, kiaušinis, šaukštas grietinės.
Aguonų įdarui: 200 g aguonų, 200 g cukraus, 3 kiaušinių tryniai, 50 g tarkuotų apelsinų žievelių, 50 g smulkintų graikinių riešutų.
Varškės įdarui: 650 g riebios varškės, 200 g cukraus, 3 kiaušiniai, 130 g sviesto, šaukštas krakmolo, 250 g razinų, 200 g smulkintų migdolų.
Glajui: šaukštas kakavos arba tirpios kavos, 100 g sviesto, 50 g cukraus, 50 ml grietinės.
Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite. Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite.
Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.
Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo - varškės. Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.
Tešlai: 200 g miltų, 130 g sviesto, 75 g cukraus pudros, kiaušinis, šaukštas grietinės.
Aguonų įdarui: 200 g aguonų, 200 g cukraus, 3 kiaušinių tryniai, 50 g tarkuotų apelsinų žievelių, 50 g smulkintų graikinių riešutų.
Varškės įdarui: 650 g riebios varškės, 200 g cukraus, 3 kiaušiniai, 130 g sviesto, šaukštas krakmolo, 250 g razinų, 200 g smulkintų migdolų.
Glajui: šaukštas kakavos arba tirpios kavos, 100 g sviesto, 50 g cukraus, 50 ml grietinės.
Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite. Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite.
Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.
Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo - varškės. Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.