Žuvis
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Karpis su rūgštynėmis
1,5 kg karpis, 6 kiaušiniai,
2 kg rūgštynių, 1-2 nedideli svogūnai,
1 lauro lapas, 2 šaukštai čiobrelių,
2 juodųjų pipirų žirneliai, 2 šaukšteliai druskos,
50-60 g sviesto, 1 stiklinė vandens.
Karpį nuvalykite, išskroskite, įtrinkite druska, dėkite visą į keptuvę, įpilkite stiklinę vandens, sudėkite pjaustytus svogūnus, pipirus, čiobrelius, lauro lapus, druską, uždenkite dangčiu ir pašaukite į gerai įkaitintą (iki 190-200 laipsnių) orkaitę. Kepamą žuvį du tris kartus apverskite. Smulkiai pjaustytas rūgštynes užpilkite mažu kiekiu vandens, patroškinkite 20-25 minutes ant silpnos ugnies, nukoškite per sietelį, pasūdykite pagal skonį ir sumaišykite su sviestu (maišydami nepadarykite košės). Iškeptą žuvį padėkite ant lėkštės: iš vienos pusės — rūgštynių garnyro, iš kitos — kietai virtų kiaušinių puselių.
1,5 kg karpis, 6 kiaušiniai,
2 kg rūgštynių, 1-2 nedideli svogūnai,
1 lauro lapas, 2 šaukštai čiobrelių,
2 juodųjų pipirų žirneliai, 2 šaukšteliai druskos,
50-60 g sviesto, 1 stiklinė vandens.
Karpį nuvalykite, išskroskite, įtrinkite druska, dėkite visą į keptuvę, įpilkite stiklinę vandens, sudėkite pjaustytus svogūnus, pipirus, čiobrelius, lauro lapus, druską, uždenkite dangčiu ir pašaukite į gerai įkaitintą (iki 190-200 laipsnių) orkaitę. Kepamą žuvį du tris kartus apverskite. Smulkiai pjaustytas rūgštynes užpilkite mažu kiekiu vandens, patroškinkite 20-25 minutes ant silpnos ugnies, nukoškite per sietelį, pasūdykite pagal skonį ir sumaišykite su sviestu (maišydami nepadarykite košės). Iškeptą žuvį padėkite ant lėkštės: iš vienos pusės — rūgštynių garnyro, iš kitos — kietai virtų kiaušinių puselių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žuvis daržovių padaže
4 gabaliukai mėgstamos žuvies filė,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
miltų,
1 valg. šaukšto aliejaus kepimui.
Padažui –
2-3 morkų,
1 kuokštelio petražolių arba krapų,
2 svogūnų,
, 3 valg. šaukštų aliejaus,
250 g pomidorų padažo,
1 lauro lapelio,
maltų juodųjų pipirų,
4 gvazdikėlių,
1 arbat. šaukšt. acto, druskos,
žiupsnelio cukraus.
Morkas ir svogūną supjaustykite kubeliais, žalumynus sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves bei žalumynus ir kepinkite, pastoviai maišydami, apytiksliai 10 minučių. Supilkite pomidorų padažą, sudėkite lauro lapelius, gvazdikėlius, druską pipirus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, žuvį apvoliokite miltuose ir apkepinkite iš visų pusių.Į daržoves supilkite actą, 250 ml vandens, užvirinkite, pagardinę druska ir cukrumi. Žuvį išdėkite į lėkštes ir gausiai apliekite padažu. Garnyrui galima patiekti virtas bulves.
4 gabaliukai mėgstamos žuvies filė,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
miltų,
1 valg. šaukšto aliejaus kepimui.
Padažui –
2-3 morkų,
1 kuokštelio petražolių arba krapų,
2 svogūnų,
, 3 valg. šaukštų aliejaus,
250 g pomidorų padažo,
1 lauro lapelio,
maltų juodųjų pipirų,
4 gvazdikėlių,
1 arbat. šaukšt. acto, druskos,
žiupsnelio cukraus.
Morkas ir svogūną supjaustykite kubeliais, žalumynus sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves bei žalumynus ir kepinkite, pastoviai maišydami, apytiksliai 10 minučių. Supilkite pomidorų padažą, sudėkite lauro lapelius, gvazdikėlius, druską pipirus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, žuvį apvoliokite miltuose ir apkepinkite iš visų pusių.Į daržoves supilkite actą, 250 ml vandens, užvirinkite, pagardinę druska ir cukrumi. Žuvį išdėkite į lėkštes ir gausiai apliekite padažu. Garnyrui galima patiekti virtas bulves.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Traškios žuvų lazdelės
3 bulvės, 340 g konservuotų tunų,
kiaušinis, maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepti.
Bulves nulupkite, supjaustykite, išvirkite ir sutrinkite. Sudėkite tunus, įsukite plaktą kiaušinį ir išminkykite. Iš gautos masės formuokite lazdeles, gerai apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai pagels. Baigusios sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tiekite šiek tiek atvėsusias su daržovėmis.
3 bulvės, 340 g konservuotų tunų,
kiaušinis, maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepti.
Bulves nulupkite, supjaustykite, išvirkite ir sutrinkite. Sudėkite tunus, įsukite plaktą kiaušinį ir išminkykite. Iš gautos masės formuokite lazdeles, gerai apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai pagels. Baigusios sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tiekite šiek tiek atvėsusias su daržovėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Smetoniškas receptas: sterko kotletai kitaip
4 sv. sterko,
5 grūdų pipirų,
pr.bulkos,
3 šaukštų sviesto,
stiklinės pieno,
citrinos,
šaukšto miltų ar džiūvėsėlių,
žalių petruškų.
Nuvalyti žuvį, išimti kaulus, mėsą sumalti su pr. išmirkyta ir išspausta bulka. Vieną svogūną smulkiai sukapoti, pakepti šaukšte sviesto, sudėti žuvį. Pridėti dar šaukštą sviesto ir 6 grūdus sugrūstų pipirų. Gerai viską sumaišyti, daryti kotletus. Apvolioti miltuose ar džiūvėsėliuose, padėti į keptuvę, pateptą 2 šaukštais sviesto. Pabarstyti žal. sukapotomis petruškomis ir smulkiai supjaustyta citrina, uždengti popieriu, išteptu sviestu, pastatyti į karštą krosnelę. Kepti 15-20 minučių.
4 sv. sterko,
5 grūdų pipirų,
pr.bulkos,
3 šaukštų sviesto,
stiklinės pieno,
citrinos,
šaukšto miltų ar džiūvėsėlių,
žalių petruškų.
Nuvalyti žuvį, išimti kaulus, mėsą sumalti su pr. išmirkyta ir išspausta bulka. Vieną svogūną smulkiai sukapoti, pakepti šaukšte sviesto, sudėti žuvį. Pridėti dar šaukštą sviesto ir 6 grūdus sugrūstų pipirų. Gerai viską sumaišyti, daryti kotletus. Apvolioti miltuose ar džiūvėsėliuose, padėti į keptuvę, pateptą 2 šaukštais sviesto. Pabarstyti žal. sukapotomis petruškomis ir smulkiai supjaustyta citrina, uždengti popieriu, išteptu sviestu, pastatyti į karštą krosnelę. Kepti 15-20 minučių.
Sitie prie alaus turetu buti tikras skanumynasRamunė rašė:Traškios žuvų lazdelės
3 bulvės, 340 g konservuotų tunų,
kiaušinis, maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepti.
Bulves nulupkite, supjaustykite, išvirkite ir sutrinkite. Sudėkite tunus, įsukite plaktą kiaušinį ir išminkykite. Iš gautos masės formuokite lazdeles, gerai apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai pagels. Baigusios sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tiekite šiek tiek atvėsusias su daržovėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Juoduosiuose serbentuose marinuota lašiša
500 g lašišos filė, 300 ml trintų juodųjų serbentų,
2 šaukštai rupios druskos,
50 ml vandens, 50 g cukraus.
Lašišos filė pabarstykite druska, įsukite į foliją ar plėvelę ir laikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną vandenį užvirkite, į jį berkite cukrų, vėl užvirkite, tada nukelkite ir sumaišykite su trintais juodaisiais serbentais. Ištraukite lašišą iš šaldytuvo, nugremžkite druską ir ištepkite juodųjų serbentų padažu, padažo sluoksnis turėtų būti maždaug 1 cm. Vėl įsukite į foliją ar plėvelę ir palikite nakčiai šaldytuve. Prieš tiekdami padažą nuvalykite, lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Ragaukite su žalumynais gardintu jogurto padažu.
500 g lašišos filė, 300 ml trintų juodųjų serbentų,
2 šaukštai rupios druskos,
50 ml vandens, 50 g cukraus.
Lašišos filė pabarstykite druska, įsukite į foliją ar plėvelę ir laikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną vandenį užvirkite, į jį berkite cukrų, vėl užvirkite, tada nukelkite ir sumaišykite su trintais juodaisiais serbentais. Ištraukite lašišą iš šaldytuvo, nugremžkite druską ir ištepkite juodųjų serbentų padažu, padažo sluoksnis turėtų būti maždaug 1 cm. Vėl įsukite į foliją ar plėvelę ir palikite nakčiai šaldytuve. Prieš tiekdami padažą nuvalykite, lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Ragaukite su žalumynais gardintu jogurto padažu.
Siandienos pietus-pusryciai Man patiko, broliui patiko, mociutei patiko. Del kitu nezinau, nes tik 2 lazdeles likoRamunė rašė:Traškios žuvų lazdelės
3 bulvės, 340 g konservuotų tunų,
kiaušinis, maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepti.
Bulves nulupkite, supjaustykite, išvirkite ir sutrinkite. Sudėkite tunus, įsukite plaktą kiaušinį ir išminkykite. Iš gautos masės formuokite lazdeles, gerai apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai pagels. Baigusios sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tiekite šiek tiek atvėsusias su daržovėmis.
- Prikabinti failai
-
- untitled23.JPG (15.38KiB)Peržiūrėta 5675 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šamo pjausnys su svogūnais
800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.
800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žuvis su daržovėmis
Didelis baklažanas, 2 raudonos saldžiosios paprikos,
2 skorpionžuvės filė,
3–4 šaukštai pomidorų padažo, 6–8 skiltelės česnako,
6–7 šaukštai aliejaus, druskos, prieskoninių žolelių mišinio,
maltos raudonosios paprikos.
Įkaitintame aliejuje pakepinti pusę susmulkintų česnakų, suberti stambiai supjaustytus baklažanus, patroškinti 2 min. ir sudėti juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas.
Po 5 min. daržoves pagardinti prieskoniais, likusiais česnakais, išmaišyti ir ant viršaus sudėti prieskoniais apibarstytus žuvies gabaliukus, šiek kiek įspausti į daržoves. Troškinti 10 min.
Didelis baklažanas, 2 raudonos saldžiosios paprikos,
2 skorpionžuvės filė,
3–4 šaukštai pomidorų padažo, 6–8 skiltelės česnako,
6–7 šaukštai aliejaus, druskos, prieskoninių žolelių mišinio,
maltos raudonosios paprikos.
Įkaitintame aliejuje pakepinti pusę susmulkintų česnakų, suberti stambiai supjaustytus baklažanus, patroškinti 2 min. ir sudėti juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas.
Po 5 min. daržoves pagardinti prieskoniais, likusiais česnakais, išmaišyti ir ant viršaus sudėti prieskoniais apibarstytus žuvies gabaliukus, šiek kiek įspausti į daržoves. Troškinti 10 min.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Padariau su lasisa Skanu!Ramunė rašė:Žuvis su daržovėmis
Didelis baklažanas, 2 raudonos saldžiosios paprikos,
2 skorpionžuvės filė,
3–4 šaukštai pomidorų padažo, 6–8 skiltelės česnako,
6–7 šaukštai aliejaus, druskos, prieskoninių žolelių mišinio,
maltos raudonosios paprikos.
Įkaitintame aliejuje pakepinti pusę susmulkintų česnakų, suberti stambiai supjaustytus baklažanus, patroškinti 2 min. ir sudėti juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas.
Po 5 min. daržoves pagardinti prieskoniais, likusiais česnakais, išmaišyti ir ant viršaus sudėti prieskoniais apibarstytus žuvies gabaliukus, šiek kiek įspausti į daržoves. Troškinti 10 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiškai paruoštas jūros ešerys
8 dideli pomidorai ir 30 mažų,
8 jūros ešerio filė gabaliukai po 150 g,
1,2 kg bulvių, 2 citrinos,
150 g sviesto, po 6 šaukštelius romo ir aliejaus,
2 šaukšteliai cinamono, 4 svogūnai, 4 česnako skiltelės,
po 75 g imbiero šaknies ir cukraus,
3 aitriosios paprikos, 8 gvazdikėliai,
žiupsnelis muskato riešuto, druskos.
Citrinas perpjauti pusiau ir išspausti 4 šaukštus sulčių, paskui kiekvieną puselę perpjauti į 4 dalis. Sultis, citrinas sumaišyti su susmulkintais svogūnais, česnakais, imbieru, aitriąja paprika, sutrintais gvazdikėliais, cukrumi, druska bei sviestu ir viską užvirinti.
Bulves supjaustyti skiltelėmis ir apvolioti padaže, paruoštame iš aliejaus, romo, pagardinto muskatu, cinamonu ir druska. Bulves pašauti į 210 oC orkaitę ir kepti 20 min. Ant jų sudėti pasūdytus žuvies gabaliukus ir dar kepti 10 min. Ant žuvies sudėti griežinėliais supjaustytus didelius ir mažus pomidorus ir dar kepti 5 min.
Patiekti su citrinų padažu.
8 dideli pomidorai ir 30 mažų,
8 jūros ešerio filė gabaliukai po 150 g,
1,2 kg bulvių, 2 citrinos,
150 g sviesto, po 6 šaukštelius romo ir aliejaus,
2 šaukšteliai cinamono, 4 svogūnai, 4 česnako skiltelės,
po 75 g imbiero šaknies ir cukraus,
3 aitriosios paprikos, 8 gvazdikėliai,
žiupsnelis muskato riešuto, druskos.
Citrinas perpjauti pusiau ir išspausti 4 šaukštus sulčių, paskui kiekvieną puselę perpjauti į 4 dalis. Sultis, citrinas sumaišyti su susmulkintais svogūnais, česnakais, imbieru, aitriąja paprika, sutrintais gvazdikėliais, cukrumi, druska bei sviestu ir viską užvirinti.
Bulves supjaustyti skiltelėmis ir apvolioti padaže, paruoštame iš aliejaus, romo, pagardinto muskatu, cinamonu ir druska. Bulves pašauti į 210 oC orkaitę ir kepti 20 min. Ant jų sudėti pasūdytus žuvies gabaliukus ir dar kepti 10 min. Ant žuvies sudėti griežinėliais supjaustytus didelius ir mažus pomidorus ir dar kepti 5 min.
Patiekti su citrinų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žvejo“ pyragas
200 g sterko (arba kitos baltos žuvies filė),
100 g žalių svogūnų laiškų,
50 g žalių krapų,
50 g petražolių šakelių,
3 vidutinio dydžio bulvių,
40 ml alyvų aliejaus,
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio trynio,
aliejaus skardos patepimui,
druskos, pipirų pagal skonį.
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žalius svogūnų laiškus, krapus ir petražoles perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ant popierinės servetėlės ir smulkiai supjaustykite.
Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Orkaitę įkaitinkite iki 180° C temperatūros.
luoksniuotą tešlą palikite, kad atitirptų. Tešlos lakštus uždėkite vieną ant kito ir iškočiokite iki 5 mm storio. Iš tešlos išpjaukite stačiakampius, apytiksliai 30x40 cm. Tešlos atraižas pasilikite. Ant stačiakampio vidurio išdėliokite supjaustytą žuvies filė, užberkite trupučiu druskos ir pipirų. Pabarstykite smulkintais žalumynais: svogūnais, krapais ir petražolėmis. Viską apšlakstykite alyvų aliejumi.
Išdėliokite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska.
Tešlos kraštus sujunkite ir kruopščiai užspauskite, palikdami nedidelius plyšelius, kad išeitų garai. Papuoškite figūrėlėmis, išpjaustytomis iš likusios tešlos; viską patepkite kiaušinio tryniu.
Pyragą atsargiai padėkite ant kepimo skardos, pateptos margarinu. Kepkite orkaitėje 40 – 50 min
200 g sterko (arba kitos baltos žuvies filė),
100 g žalių svogūnų laiškų,
50 g žalių krapų,
50 g petražolių šakelių,
3 vidutinio dydžio bulvių,
40 ml alyvų aliejaus,
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio trynio,
aliejaus skardos patepimui,
druskos, pipirų pagal skonį.
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žalius svogūnų laiškus, krapus ir petražoles perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ant popierinės servetėlės ir smulkiai supjaustykite.
Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Orkaitę įkaitinkite iki 180° C temperatūros.
luoksniuotą tešlą palikite, kad atitirptų. Tešlos lakštus uždėkite vieną ant kito ir iškočiokite iki 5 mm storio. Iš tešlos išpjaukite stačiakampius, apytiksliai 30x40 cm. Tešlos atraižas pasilikite. Ant stačiakampio vidurio išdėliokite supjaustytą žuvies filė, užberkite trupučiu druskos ir pipirų. Pabarstykite smulkintais žalumynais: svogūnais, krapais ir petražolėmis. Viską apšlakstykite alyvų aliejumi.
Išdėliokite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska.
Tešlos kraštus sujunkite ir kruopščiai užspauskite, palikdami nedidelius plyšelius, kad išeitų garai. Papuoškite figūrėlėmis, išpjaustytomis iš likusios tešlos; viską patepkite kiaušinio tryniu.
Pyragą atsargiai padėkite ant kepimo skardos, pateptos margarinu. Kepkite orkaitėje 40 – 50 min
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bostono žuvies sriuba
700 g menkės,
100 g salierų,
2 svogūno galvučių,
1 saldžiosios paprikos (geltonos),
40 ml alyvų aliejaus,
500 g bulvių,
350 ml pieno,
50 g smulkintų petražolių,
50 g krapų,
druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį.
Menkę nuplaukite, nuskuskite žvynus. Užpilkite 2 litrais šalto vandens, užkaiskite ir virkite 40 min.
Salierus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite; pusę sudėkite į buljoną ir virkite 10 min. Buljoną perkoškite. Nulupkite žuvies odelę, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Svogūnus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklyną ir supjaustykite šiaudeliais arba smulkiais gabalėliais.
Keptuvėje į kaitinkite alyvų aliejų suberkite susmulkintas daržoves. Viską pakepinkite nuolatos maišant apie10 min.
Bulves nulupkite ir supjaustykite.
Perkoštą buljoną pakaitinkite iki užvirimo, suberkite bulves ir virkite 10 – 15 min. Vėliau supilkite apkepintas daržoves, karštą pieną, file gabalėlius, įberkite druskos, pipirų ir dar virkite 10 min.
Patiekdami patiekalą, kiekvieną lėkštę papuoškite įberdami smulkintų krapų ir petražolių.
700 g menkės,
100 g salierų,
2 svogūno galvučių,
1 saldžiosios paprikos (geltonos),
40 ml alyvų aliejaus,
500 g bulvių,
350 ml pieno,
50 g smulkintų petražolių,
50 g krapų,
druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį.
Menkę nuplaukite, nuskuskite žvynus. Užpilkite 2 litrais šalto vandens, užkaiskite ir virkite 40 min.
Salierus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite; pusę sudėkite į buljoną ir virkite 10 min. Buljoną perkoškite. Nulupkite žuvies odelę, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Svogūnus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklyną ir supjaustykite šiaudeliais arba smulkiais gabalėliais.
Keptuvėje į kaitinkite alyvų aliejų suberkite susmulkintas daržoves. Viską pakepinkite nuolatos maišant apie10 min.
Bulves nulupkite ir supjaustykite.
Perkoštą buljoną pakaitinkite iki užvirimo, suberkite bulves ir virkite 10 – 15 min. Vėliau supilkite apkepintas daržoves, karštą pieną, file gabalėlius, įberkite druskos, pipirų ir dar virkite 10 min.
Patiekdami patiekalą, kiekvieną lėkštę papuoškite įberdami smulkintų krapų ir petražolių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žuvies kotletai
500 g kuprės (arba kitos žuvies) filė,
700 g bulvių,
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
50 g svogūno laiškų,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių,
4 valg. šaukštų aliejaus,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų.
Žuvies filė nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite 500 ml karšto vandens, pasūdykite ir užkaiskite. Virkite 15 min., išgriebkite ant sietelio ir atvėsinkite.
Bulves nuplaukite, nulupkite, užpilkite karštu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Vandenį nupilkite, dar karštas bulves sutrinkite.
Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir susmulkinkite.
Žuvies filė sutrinkite šakute, sudėkite bulves, smulkintą papriką, žalumynus, išplaktą kiaušinį, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite 12 kotletų ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir kepkite 5 – 7 min. iš abiejų pusių, kol susidarys auksinės spalvos plutelė.
Patiekite kotletus su plonai supjaustytais pomidorų griežinėliais.
500 g kuprės (arba kitos žuvies) filė,
700 g bulvių,
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
50 g svogūno laiškų,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių,
4 valg. šaukštų aliejaus,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų.
Žuvies filė nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite 500 ml karšto vandens, pasūdykite ir užkaiskite. Virkite 15 min., išgriebkite ant sietelio ir atvėsinkite.
Bulves nuplaukite, nulupkite, užpilkite karštu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Vandenį nupilkite, dar karštas bulves sutrinkite.
Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir susmulkinkite.
Žuvies filė sutrinkite šakute, sudėkite bulves, smulkintą papriką, žalumynus, išplaktą kiaušinį, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite 12 kotletų ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir kepkite 5 – 7 min. iš abiejų pusių, kol susidarys auksinės spalvos plutelė.
Patiekite kotletus su plonai supjaustytais pomidorų griežinėliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Su pomidorais keptas karpis
2 kg karpių, 150 g baltojo vyno,
50 g fermentinio sūrio,
300 ml alyvuogių aliejaus,
60 g sviesto,
3 pomidorai, 2 svogūnai, 3 česnako skiltelės,
garstyčių grūdelių, maltų pipirų, druskos.
Karpius išdarinėkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Pasūdykite, apibarstykite pipirais ir iškepkite aliejuje. Tada dėkite į troškintuvą. Aliejuje, kuriame kepė žuvys, pakepinkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir sutrintus česnakus. Kai svogūnai pagels, berkite garstyčias ir sudėkite nuluptus bei supjaustytus pomidorus. Troškinkite, kol pomidorai ištiš. Tada pilkite vyną, išmaišykite ir viską krėskite į troškintuvą su karpiais. Užtarkuokite sūrį, uždėkite sviestą ir apkepkite orkaitėje.
2 kg karpių, 150 g baltojo vyno,
50 g fermentinio sūrio,
300 ml alyvuogių aliejaus,
60 g sviesto,
3 pomidorai, 2 svogūnai, 3 česnako skiltelės,
garstyčių grūdelių, maltų pipirų, druskos.
Karpius išdarinėkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Pasūdykite, apibarstykite pipirais ir iškepkite aliejuje. Tada dėkite į troškintuvą. Aliejuje, kuriame kepė žuvys, pakepinkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir sutrintus česnakus. Kai svogūnai pagels, berkite garstyčias ir sudėkite nuluptus bei supjaustytus pomidorus. Troškinkite, kol pomidorai ištiš. Tada pilkite vyną, išmaišykite ir viską krėskite į troškintuvą su karpiais. Užtarkuokite sūrį, uždėkite sviestą ir apkepkite orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kariu ir kokosais gardinta žuvis
1 kg žuvies filė su oda,
80 g kokosų drožlių,
2 šaukšteliai kario.
Padažui:
3 svogūnai,
po 2 nedidelius obuolius ir pomidorus,
bananas, 40 g kokosų drožlių,
150 ml vištienos sultinio, 75 ml saldaus raudonojo vyno,
2 česnako skiltelės, laurų lapelis, čiobrelių šakelių,
200 g grietinės, 50 g sviesto,
maltų juodųjų pipirų, žiupsnelis druskos.
Filė padalykite porcijomis. Gilioje lėkštėje sumaišykite kokosus su kariu ir šioje masėje apvoliokite žuvies gabaliukus. Palikite šaltoje vietoje.
Svogūnus, obuolius, bananus, pomidorus supjaustykite kubeliais, sumaišykite, berkite kokosus ir troškinkite 20 g sviesto 5-7 minutes. Tada pilkite vyną ir sultinį, berkite grūstus česnakus, dėkite čiobrelių šakeles ir laurų lapelį. Troškinkite dar 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies, išgriebkite laurų lapelį ir čiobrelių šakeles, pilkite grietinę. Išplakite plaktuvu, jei reikia, sūdykite ir gardinkite juodaisiais pipirais. Padažą laikykite šaltai.
Žuvį po 5 minutes kepkite iš abiejų pusių. Iškepusią išdėliokite į lėkštes, apliekite padažu ir tiekite.
1 kg žuvies filė su oda,
80 g kokosų drožlių,
2 šaukšteliai kario.
Padažui:
3 svogūnai,
po 2 nedidelius obuolius ir pomidorus,
bananas, 40 g kokosų drožlių,
150 ml vištienos sultinio, 75 ml saldaus raudonojo vyno,
2 česnako skiltelės, laurų lapelis, čiobrelių šakelių,
200 g grietinės, 50 g sviesto,
maltų juodųjų pipirų, žiupsnelis druskos.
Filė padalykite porcijomis. Gilioje lėkštėje sumaišykite kokosus su kariu ir šioje masėje apvoliokite žuvies gabaliukus. Palikite šaltoje vietoje.
Svogūnus, obuolius, bananus, pomidorus supjaustykite kubeliais, sumaišykite, berkite kokosus ir troškinkite 20 g sviesto 5-7 minutes. Tada pilkite vyną ir sultinį, berkite grūstus česnakus, dėkite čiobrelių šakeles ir laurų lapelį. Troškinkite dar 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies, išgriebkite laurų lapelį ir čiobrelių šakeles, pilkite grietinę. Išplakite plaktuvu, jei reikia, sūdykite ir gardinkite juodaisiais pipirais. Padažą laikykite šaltai.
Žuvį po 5 minutes kepkite iš abiejų pusių. Iškepusią išdėliokite į lėkštes, apliekite padažu ir tiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tuno kukuliai
Skardinė tuno, 6 šaukštai virtų ryžių,
60 g fermentinio sūrio,
kiaušinis, pieno, kiaušinio trynys,
80 g džiūvėsėlių, riešutų,
aliejaus, muskatų,
maltų juodųjų pipirų, druskos.
Tuną sumaišykite su ryžiais, tarkuotu sūriu, tryniu, prieskoniais ir druska. Iš gautos masės lipdykite kukuliukus. Juos iš pradžių apvoliokite kiaušinyje, išplaktame su pienu, paskui džiūvėsėliuose ir kepkite karštame aliejuje.
Skardinė tuno, 6 šaukštai virtų ryžių,
60 g fermentinio sūrio,
kiaušinis, pieno, kiaušinio trynys,
80 g džiūvėsėlių, riešutų,
aliejaus, muskatų,
maltų juodųjų pipirų, druskos.
Tuną sumaišykite su ryžiais, tarkuotu sūriu, tryniu, prieskoniais ir druska. Iš gautos masės lipdykite kukuliukus. Juos iš pradžių apvoliokite kiaušinyje, išplaktame su pienu, paskui džiūvėsėliuose ir kepkite karštame aliejuje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įvyniotas ungurys
1 šviežias ungurys
1 citrinos sultys
druskos
augalinio aliejaus
Aliuminio folija sukarpoma maždaug 8 cm. kvadratėliais.Išvalytas ir išplautas ungurys supjaustomas gabaliukais. Kiekvienas jų pašlakstomas citrinos sultimis ir apibarstomas druska.Folija patepama aliejumi, marinuoti ungurio gabaliukai atskirai suvyniojami į foliją ir dedami į įkaitusį grilį 6-8 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo porcijos dydžio).Tuojau išėmus (geriau ne su pirštais!) tiekiami papuošti citrinos griežinėliais.
1 šviežias ungurys
1 citrinos sultys
druskos
augalinio aliejaus
Aliuminio folija sukarpoma maždaug 8 cm. kvadratėliais.Išvalytas ir išplautas ungurys supjaustomas gabaliukais. Kiekvienas jų pašlakstomas citrinos sultimis ir apibarstomas druska.Folija patepama aliejumi, marinuoti ungurio gabaliukai atskirai suvyniojami į foliją ir dedami į įkaitusį grilį 6-8 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo porcijos dydžio).Tuojau išėmus (geriau ne su pirštais!) tiekiami papuošti citrinos griežinėliais.
Kaiptik siuo metu kimba ungurei.Sis receptukas man kaiptikRamunė rašė:Įvyniotas ungurys
1 šviežias ungurys
1 citrinos sultys
druskos
augalinio aliejaus
Aliuminio folija sukarpoma maždaug 8 cm. kvadratėliais.Išvalytas ir išplautas ungurys supjaustomas gabaliukais. Kiekvienas jų pašlakstomas citrinos sultimis ir apibarstomas druska.Folija patepama aliejumi, marinuoti ungurio gabaliukai atskirai suvyniojami į foliją ir dedami į įkaitusį grilį 6-8 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo porcijos dydžio).Tuojau išėmus (geriau ne su pirštais!) tiekiami papuošti citrinos griežinėliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ypatingo skonio kepta lašiša
20 - 30 g lašišos filė,
10 g druskos,
10 g kajeno pipirų,
5 g muskato riešuto,
15 g kario prieskonių.
Padažui:
40 g kaparėlių,
šaukšto cukraus,
10 g peletrūno,
40 g svogūnų,
120 g sviesto,
80 g česnako ir saldžiosios paprikos,
kelių pomidorų,
petražolių.
Lašišą užmarinuokite su citrinos sultimis, druska, kajeno pipirais, muskato riešutais ir kario prieskoniais. Palikite 12-14 valandų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 lapsnių ir kepkite lašišą tol, kol gražiai apskrus.
Daržoves pakepinkite svieste su peletrūnu ir česnaku, suberkite kaparėlius, druską, cukrų ir smulkintas petražoles.
Patiekite su švelniu padažu: kubeliais pjaustytus svogūnus pakepinkite svieste su smulkintais česnakais ir saldžiąja paprika, pagardinkite druska, pipirais, suberkite smulkintus pomidorus ir petražoles. Puoškite citrinos griežinėliais ir alyvuogėmis.
20 - 30 g lašišos filė,
10 g druskos,
10 g kajeno pipirų,
5 g muskato riešuto,
15 g kario prieskonių.
Padažui:
40 g kaparėlių,
šaukšto cukraus,
10 g peletrūno,
40 g svogūnų,
120 g sviesto,
80 g česnako ir saldžiosios paprikos,
kelių pomidorų,
petražolių.
Lašišą užmarinuokite su citrinos sultimis, druska, kajeno pipirais, muskato riešutais ir kario prieskoniais. Palikite 12-14 valandų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 lapsnių ir kepkite lašišą tol, kol gražiai apskrus.
Daržoves pakepinkite svieste su peletrūnu ir česnaku, suberkite kaparėlius, druską, cukrų ir smulkintas petražoles.
Patiekite su švelniu padažu: kubeliais pjaustytus svogūnus pakepinkite svieste su smulkintais česnakais ir saldžiąja paprika, pagardinkite druska, pipirais, suberkite smulkintus pomidorus ir petražoles. Puoškite citrinos griežinėliais ir alyvuogėmis.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai:1905
- Užsiregistravo:01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai:43
- Miestas:Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Skanu, bet gal geriau garnyrą dėti vis tik atskirai, o ne maišyti su mėsa. Man labai maloniai susivalgė - labai lengvi kotletukai, jų galima suvalgyti daugiau negu du-tris - tarytum garnyras "įskaičiuotas" į pateikalą. Netrukus įdėsiu savo nuotraukyčių.Ramunė rašė:Žuvies kotletai
500 g kuprės (arba kitos žuvies) filė,
700 g bulvių,
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
50 g svogūno laiškų,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių,
4 valg. šaukštų aliejaus,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų.
Žuvies filė nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite 500 ml karšto vandens, pasūdykite ir užkaiskite. Virkite 15 min., išgriebkite ant sietelio ir atvėsinkite.
Bulves nuplaukite, nulupkite, užpilkite karštu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Vandenį nupilkite, dar karštas bulves sutrinkite.
Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir susmulkinkite.
Žuvies filė sutrinkite šakute, sudėkite bulves, smulkintą papriką, žalumynus, išplaktą kiaušinį, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite 12 kotletų ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir kepkite 5 – 7 min. iš abiejų pusių, kol susidarys auksinės spalvos plutelė.
Patiekite kotletus su plonai supjaustytais pomidorų griežinėliais.