Velykų Pascha
Nuostabus desertas, apsivalgiau nerealiai. Patiks varškės mėgėjams
1 kg sausos varškės
200 g minkšto sviesto
250 ml riebios grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
2 stiklinės rudojo cukraus dideliems smaližiams arba 1 stiklinė ne tokiems dideliems smaližiams
šaukštelis vanilinio cukraus
po saują riešutų ir džiovintų vaisių kokius mėgstam
Sausą varškę pertrinti per tankų sietelį. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, supilti grietinėlę ir pastatyti ant garų, greitai makaluoti kol sutirštės. Į varškę įmaišyti minkštą sviestą, kiaušinių masę ir gerai gerai išsukti. Sudėti riešutus ir džiovintus vaisius, vanilinį cukrų. Paimti sietelį, įkloti marlę ir krėsti varškės masę, kokiu nors daiktu užspausti (mes paėmėm puodą pagal rėčio dydį ir pripylėm vandens, puikiai susispaudė) ir palaikyti šaltai porą parų. Paskui ištraukti ir papuošti
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Skanumėlis
P.s. Aš dėjau 3/4 stiklinės cukraus pusei kg varškės ir jau buvo mums saldoka. Taip kad cukrų dėti pagal skonį.