Įvairios bandelės
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pliusai:736
- Susisiekti:
Bandelės su sezamais
1/2 kg sluoksniuotos mielinės tešlos, 60 g sezamų, 80 g cukraus, 1-2 kiaušinių baltymai, kiaušinio trynys aptepti, 2 šaukštai cukraus pudros, miltų skardai.
Kiekvieną tešlos lakštą aptepkite su cukraus pudra išplaktais baltymais ir gausiai pabarstykite su cukrumi sumaišytais sezamais (šiek tiek mišinio palikite). Tešlą suvyniokite ir supjaustykite 3-4 cm gabalėliais. Juos sudėkite į miltais pabarstytą skardą kiek toliau vieną nuo kito ir palikite 20-30 minučių pakilti.
Paskui aptepkite plaktu tryniu ir pabarstykite likusiu sezamų ir cukraus mišiniu. Šaukite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite. Po kelių minučių temperatūrą sumažinkite iki 180-200 laipsnių. Kepkite, kol gražiai apskrus.
1/2 kg sluoksniuotos mielinės tešlos, 60 g sezamų, 80 g cukraus, 1-2 kiaušinių baltymai, kiaušinio trynys aptepti, 2 šaukštai cukraus pudros, miltų skardai.
Kiekvieną tešlos lakštą aptepkite su cukraus pudra išplaktais baltymais ir gausiai pabarstykite su cukrumi sumaišytais sezamais (šiek tiek mišinio palikite). Tešlą suvyniokite ir supjaustykite 3-4 cm gabalėliais. Juos sudėkite į miltais pabarstytą skardą kiek toliau vieną nuo kito ir palikite 20-30 minučių pakilti.
Paskui aptepkite plaktu tryniu ir pabarstykite likusiu sezamų ir cukraus mišiniu. Šaukite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite. Po kelių minučių temperatūrą sumažinkite iki 180-200 laipsnių. Kepkite, kol gražiai apskrus.
Re: Įvairios bandelės
Labai skanios bandeles....o jau kvepejo kai kepe....
Gegutės duonelė
0,5 kg ruginių sijotų miltų
30 g mielių
3 didelį kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
0,5 stiklinės cukraus
4 geros saujos kiškio kopūstų įdarui
2-3 šaukšteliai cukraus įdarui
1 kiaušinis
Sviestą ištrinti, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir gerai išsukti. Tada supilti išleistas mieles, miltus ir suminkyti. Tešlą laikyti uždengus šiltoje patalpoje kol iškisl.
Formuoti nedideles bandeles, į jų vidų dėti susmulkintus ir gerai su cukrumi ištrintus kiškio kopūstus.
Bandeles sudėti į riebalais išteptas ir miltais pabarstytas skardas, kad pakiltų.
Kai pakils viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti 30 minučių 180C orkaitėje.
Gegutės duonelė
0,5 kg ruginių sijotų miltų
30 g mielių
3 didelį kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
0,5 stiklinės cukraus
4 geros saujos kiškio kopūstų įdarui
2-3 šaukšteliai cukraus įdarui
1 kiaušinis
Sviestą ištrinti, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir gerai išsukti. Tada supilti išleistas mieles, miltus ir suminkyti. Tešlą laikyti uždengus šiltoje patalpoje kol iškisl.
Formuoti nedideles bandeles, į jų vidų dėti susmulkintus ir gerai su cukrumi ištrintus kiškio kopūstus.
Bandeles sudėti į riebalais išteptas ir miltais pabarstytas skardas, kad pakiltų.
Kai pakils viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti 30 minučių 180C orkaitėje.
- Prikabinti failai
-
- IMG_0493.JPG (92.59KiB)Peržiūrėta 9210 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pliusai:689
- Susisiekti:
Negražu taip alkanus žmones erzint
tai dar paerzinsiu, tas kiskio kopustu idaras, tai geriausias saldziarugstumas koki tik esu ragavusi
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Ir kur dabar tų kopūstų mieste gaut?
kiskio kopustu visoms neuzteko (nes dejau 3 saujas), tai i likusias idejau po banano griezineli...maniskiui su bananu skanesnes buvo
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Aš ką tik buvau nusodinta ant žemės juk orkaitės dar neturiu, o jau kepimus planuoju. Ech... bet gal jau greit ji bus
Biski ne i tema...katik atnese Kotanyi konkurse laimeta knyga su prieskoniais, knygoje radau lankstinukus su receptais, viename is ju berods receptas "Sluoksniuotos teslos spirales su astriuoju padazu"
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Čia tas mano recpetas su pesto padažu? Geras
Po receptu parasytas tavo vardas, tai ryskiai tavoForelle rašė:Čia tas mano recpetas su pesto padažu? Geras
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Dabar kur man tą lankstinuką gaut? labai jau smalsu pasidarėpyp rašė:Po receptu parasytas tavo vardas, tai ryskiai tavoForelle rašė:Čia tas mano recpetas su pesto padažu? Geras
Turetu buti parduotuvese prie prieskoniu manyciau, bet galiu ir padovanot ji tau, dabar ziuriu, kad nuotrauka irgi taviske ideta...kada susitikt iseitu net neisivaizduoju - laiko nulis, greiciau pastu tau issiusciauForelle rašė:Dabar kur man tą lankstinuką gaut? labai jau smalsu pasidarėpyp rašė:Po receptu parasytas tavo vardas, tai ryskiai tavoForelle rašė:Čia tas mano recpetas su pesto padažu? Geras
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Nesivargink, laikyk pas save, jeigu negausiu, tada ir pati atlėksiu kur pasakysi
GeraiForelle rašė:Nesivargink, laikyk pas save, jeigu negausiu, tada ir pati atlėksiu kur pasakysi
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Prikepėm šiandien su Irmut ir mes gegutės duonelių. Apsirijimas, kaip skanu
o tau siltos skanesnes ar saltos? man siltosForelle rašė:Prikepėm šiandien su Irmut ir mes gegutės duonelių. Apsirijimas, kaip skanu
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Aš tik vieną šiltą ir tesuvalgiau. Nežinau, man ir šaltos skanios. o tu skysčių pylei tešlą gamindama?
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Mano gegutės duonelė
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Išmėgink. Tik aš cukraus mažiau dėjau, tiksliau tą pusę stiklinės sudalinau ir į įdarą, ir ant viršaus ir man vistiek persaldu buvo. Kitą kartą dar mažiau dėsiu, keista valgyt saldžią ruginę duoną
Ir aš pagaliau prisiruošiau išsikepti, labai skanu
Tėčiui tai patiko, kad sutiko pririnkti kiškio kopūstų, kad dar iš kepčiau
Tėčiui tai patiko, kad sutiko pririnkti kiškio kopūstų, kad dar iš kepčiau
- Prikabinti failai
-
- IMGA0204m.JPG (53.79KiB)Peržiūrėta 9058 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Susisiekti:
Oi kokios skanutės ir gražutės. Mes preitą savaitgalį kepėm, dabar kiškio kopūstų neprisirinkau