ziviliuk, o kodel atsisakeizivicib rašė:gaila, kad atsisakiau miltiniu patiekalu... na reikės vaikams iškepti:)
Blynai, Lietiniai
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Blynai, Lietiniai
ai tai kad tuoj i veidrodi netilpsiu, man kiekvienas kasnis ant kuno matosi. aisku ne tragedija bet norisi juk vasarai kazkaip nors kiek suliekneti. ech, amzinai toms moterims kas nors negerai
Re: Blynai, Lietiniai
geras patarimas.
Re: Blynai, Lietiniai
Laba diena. Noriu paklausti: ką patartumėte naudoti vietoj kiaušinių kepant blynus? Negaliu pats vartoti kiaušinių ):
Re: Blynai, Lietiniai
Aš kartais jų visai nededu ir viskas pavyksta
Re: Blynai, Lietiniai
Rytoj pabandysiu kepti blynus is cukiniju. Kiausiniu nedesiu. Desiu tik soju miltu vietoj iprastu, gal dar cukraus truputi na ir aisku druskos:) Kiek esu bandes tai sojos miltai nera labai stipriai skirti kepimui
Re: Blynai, Lietiniai
Siandien suzinojau,kad vietoj kiausiniu deda zirniu miltu Cia is veganu repertuero
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Bet žirnių miltai pakeičia ir skonį, nors su daržovėmis puikiai tinka. Jeigu nesat veganai, tai cukinijos blynelius puikiai sūris "suriša". Kaip sojos miltai nežinau, bet ryžių neblogai laiko masę.
Į paprastus blynus vietoj kiaušinio galima dėti maltų sėmėnų sumaišytų su pora šaukštų vandens, tik prieš tai reikia tą masę pabrinkinti. Saldiems blynams suveikia obuolių arba bananų tyrė.
Į paprastus blynus vietoj kiaušinio galima dėti maltų sėmėnų sumaišytų su pora šaukštų vandens, tik prieš tai reikia tą masę pabrinkinti. Saldiems blynams suveikia obuolių arba bananų tyrė.
Re: Blynai, Lietiniai
Mieliniai blynai
3 stiklinių miltų,
2 stiklinių pieno,
2 kiaušinių,
20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių),
5 šaukštų cukraus,
1 žiupsnio druskos,
8 šaukštų lydyto sviesto.
Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti. Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą, uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (mielinę tešlą kildinkite orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinkit iki 50 C ir išjunkit, taip tešla pakyla gerokai greičiau).
Kepame ant sviesto arba aliejaus kol gražiai pagelsta.
3 stiklinių miltų,
2 stiklinių pieno,
2 kiaušinių,
20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių),
5 šaukštų cukraus,
1 žiupsnio druskos,
8 šaukštų lydyto sviesto.
Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti. Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą, uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (mielinę tešlą kildinkite orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinkit iki 50 C ir išjunkit, taip tešla pakyla gerokai greičiau).
Kepame ant sviesto arba aliejaus kol gražiai pagelsta.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3337 [640x480].JPG (62.09KiB)Peržiūrėta 10246 karus(ų)
-
- HPIM3338 [640x480].JPG (56.5KiB)Peržiūrėta 10247 karus(ų)
-
- HPIM3339 [640x480].JPG (81.77KiB)Peržiūrėta 10247 karus(ų)
Re: Blynai, Lietiniai
Nu visko gana! kemsu tavo blyncikus ir einu miegot,kad dar kokia pagunda nepakistum
Re: Blynai, Lietiniai
O kaip yra su kukuruzų miltais? Su jais imanoma iškepti normalius blynus? Nes tarkim sojų miltai nelabai skirti blynų kepimui.
Re: Blynai, Lietiniai
Žemaičių blynai
2 kg. bulvių
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis
kiaulienos faršo (įdarui)
2 šaukštai grietinės
0,5 svogūno
1 šaukštas sviesto arba margarino
druskos, pagal skonį.
Bulves nuskusti, nuplauti ir išvirti. Išvirtas bulves sumalti mėsmale, į gautą masę įmušti kiaušinį ir viską sumaišyti su miltais, berti druskos. Galiausiai suformuoti pailgus blynus ir į vidų įdėti mėsos įdarą.
Mėsos įdarui: Kiaulienos faršą sumaišyti su prieskoniais,smulkintu svogūnu ir pakepinti keptuvėje.
Pagamintus blynus dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių. Tiekiam su grietine.
2 kg. bulvių
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis
kiaulienos faršo (įdarui)
2 šaukštai grietinės
0,5 svogūno
1 šaukštas sviesto arba margarino
druskos, pagal skonį.
Bulves nuskusti, nuplauti ir išvirti. Išvirtas bulves sumalti mėsmale, į gautą masę įmušti kiaušinį ir viską sumaišyti su miltais, berti druskos. Galiausiai suformuoti pailgus blynus ir į vidų įdėti mėsos įdarą.
Mėsos įdarui: Kiaulienos faršą sumaišyti su prieskoniais,smulkintu svogūnu ir pakepinti keptuvėje.
Pagamintus blynus dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių. Tiekiam su grietine.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3265 [640x480].JPG (55.8KiB)Peržiūrėta 10168 karus(ų)
-
- HPIM3266 [640x480].JPG (62.64KiB)Peržiūrėta 10168 karus(ų)
Re: Blynai, Lietiniai
aš lygiai taip pat darau
Re: Blynai, Lietiniai
ir as labai megstu zemaicius, va kaip maniskiai atrodo
- Prikabinti failai
-
- DSC01186.JPG (186.89KiB)Peržiūrėta 10162 karus(ų)
-
- DSC01188.JPG (155.8KiB)Peržiūrėta 10162 karus(ų)
Re: Blynai, Lietiniai
grazus taviskiai, paniruoti ir kaip matau vietoj farso dera, ar as klystu?
o dar ir pabarti tave reik, turi nauju recepteliu ir nuotraukeliu ir neparodai cia mum musim tutsiuk tave
o dar ir pabarti tave reik, turi nauju recepteliu ir nuotraukeliu ir neparodai cia mum musim tutsiuk tave
Re: Blynai, Lietiniai
klysti, ne su desra, o su virta malta mesyte, as taip visada darau
O mustis nereikia, nes as ir atgal galiu
O mustis nereikia, nes as ir atgal galiu
Re: Blynai, Lietiniai
tai ir man reik biski profilktiskai uzvostiTutsi rašė:klysti, ne su desra, o su virta malta mesyte, as taip visada darau
O mustis nereikia, nes as ir atgal galiu
Re: Blynai, Lietiniai
as galvojau, kad esu juos idejusi, bet arba as pati nerandu, arba tik nuotraukas sumazinau ir pamirsau sukelti
Re: Blynai, Lietiniai
busi pamirsusi matyt, ir man taip buna, sukelineju ir dabar as receptus, kurie dar pries atostogas gaminti.Tutsi rašė:as galvojau, kad esu juos idejusi, bet arba as pati nerandu, arba tik nuotraukas sumazinau ir pamirsau sukelti
Re: Blynai, Lietiniai
Lietiniai blynai
1,5 stiklinės vandens;
1 kiaušinio trynys;
druskos žiupsnis;
3 šaukštai aliejaus;
miltų tiek, kad tešla skystoka gautūsi.
Vandenį plakam su kiaušinio tryniu, žiupsnį druskos, aliejum ir miltais. Tešla turi gautis skystesnė nei paprastiems blynams.
Įkaitinam keptuvę, ją patepam aliejumi, samčiu pilam tešlą, ir vartydami keptuvę ją pasklaidom po visą dugną. Kepam ant vidutinės ugnies, kai atšoka blynas nuo kraštų, jį apverčiam. Kepant sekančius blynus, keptuvės aliejumi jau tepti nereikia.
Su dešrelių ir pomidorų padažo įdaru
pieniškų dešrelių;
pomidorų padažo;
aliejaus kepimui;
grietinės.
Dešreles supjaustom smulkiais gabaliukais, įdedam kelis šaukštus pomidorų padažo ir išmaišom. Dedam įdarą ant lietinio blyno ir gražiai užlankstome. Keptuvėje įkaitinam aliejų, dedam blynus ir apkepam iš abiejų pusių. Tiekiam su grietine.
Du dešrelėm ir lydytu sūreliu.
dešrelių;
natūralaus lydyto sūrelio;
picos prieskonių;
aliejaus kepimui;
grietinės.
Dešreles supjaustom smulkiai arba sutarkuojam. Ištrinam jas su lydytais sūreliais, įberiam picos prieskonių, išmaišom. Įdarą dedam ant lietinių, gražiai užlankstom. Blynus kepam įkaitintame aliejuje arba orkaitėje. Tiekiam su grietine.
1,5 stiklinės vandens;
1 kiaušinio trynys;
druskos žiupsnis;
3 šaukštai aliejaus;
miltų tiek, kad tešla skystoka gautūsi.
Vandenį plakam su kiaušinio tryniu, žiupsnį druskos, aliejum ir miltais. Tešla turi gautis skystesnė nei paprastiems blynams.
Įkaitinam keptuvę, ją patepam aliejumi, samčiu pilam tešlą, ir vartydami keptuvę ją pasklaidom po visą dugną. Kepam ant vidutinės ugnies, kai atšoka blynas nuo kraštų, jį apverčiam. Kepant sekančius blynus, keptuvės aliejumi jau tepti nereikia.
Su dešrelių ir pomidorų padažo įdaru
pieniškų dešrelių;
pomidorų padažo;
aliejaus kepimui;
grietinės.
Dešreles supjaustom smulkiais gabaliukais, įdedam kelis šaukštus pomidorų padažo ir išmaišom. Dedam įdarą ant lietinio blyno ir gražiai užlankstome. Keptuvėje įkaitinam aliejų, dedam blynus ir apkepam iš abiejų pusių. Tiekiam su grietine.
Du dešrelėm ir lydytu sūreliu.
dešrelių;
natūralaus lydyto sūrelio;
picos prieskonių;
aliejaus kepimui;
grietinės.
Dešreles supjaustom smulkiai arba sutarkuojam. Ištrinam jas su lydytais sūreliais, įberiam picos prieskonių, išmaišom. Įdarą dedam ant lietinių, gražiai užlankstom. Blynus kepam įkaitintame aliejuje arba orkaitėje. Tiekiam su grietine.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3531.JPG (97.98KiB)Peržiūrėta 10115 karus(ų)
-
- HPIM3528.JPG (136.73KiB)Peržiūrėta 10115 karus(ų)
-
- HPIM3529.JPG (128.16KiB)Peržiūrėta 10115 karus(ų)
-
- HPIM3530.JPG (119.5KiB)Peržiūrėta 10115 karus(ų)
-
- HPIM3532.JPG (110.62KiB)Peržiūrėta 10115 karus(ų)
-
- HPIM3533.JPG (85.76KiB)Peržiūrėta 10115 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai:1138
- Užsiregistravo:23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai:166
- Miestas:Ukmerge ir Norvegija
Re: Blynai, Lietiniai
As ir darau taip, tik dedu desrele su tarkuotu fermetiniu suriu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Varškės-obuolių širdelės
Re: Blynai, Lietiniai
Ramuniuk,kokio velnio tuo zemaicius man pakisai po nosim,a? dar sirdeles buciau istverus
Bet va,man idomu-niekad zemaiciu su farsu nedarius,o tik su virta malta mesa ar tikrai viskas speja kartu sukept?
Bet va,man idomu-niekad zemaiciu su farsu nedarius,o tik su virta malta mesa ar tikrai viskas speja kartu sukept?
Re: Blynai, Lietiniai
ir as sendien priraiciau lietiniu su mesa....
O kur zemaiciai Nematau
O kur zemaiciai Nematau
Re: Blynai, Lietiniai
tagi sakiau,kad Ramuneles sirdeliu blynus dar istveriu ramiai ziuret,o tu savo ir Sandros zemaiciu nematai ar kaip?Tutsi rašė:ir as sendien priraiciau lietiniu su mesa....
O kur zemaiciai Nematau
Re: Blynai, Lietiniai
aaaa, as galvojau, kad ramunele ikele zemaicius ir as ju nematau
Re: Blynai, Lietiniai
Uztat ir nezinau ar Ramuniukstei dekot ar i kaily duot,kad sia tema pries nosi iskele Aisku ir jos cirvinukai verti demesio,nes su varske neesu darius bet per ta nenaudele kaip zemaiciu uzsimaniau,tai net slabna!