MAKARONAI
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Mes pamėge makaronus su tūnu
- Prikabinti failai
-
- makaronaisutnu.jpg (86.64KiB)Peržiūrėta 8138 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: MAKARONAI
Vakarykščia vakarienė vėl buvo eksperimentinė Nuo vasaros ruošiausi išbandyti labai patikusį Rhodes patiekalą, bet vis atidėliojau...
Graikiškas makaronų ir maltos mėsos apkepas Pastitsio
350g makaronų,
400g maltos mėsos,
1 svogūno galvos
2 česnako skiltelės
1 skardinė konservuotų pomidorų,
morka
1 arb.š. raudonėlio,
1 arb.š. baziliko,
1 arb.š. cukraus,
druskos, maltų juodųjų pipirų
Užpilui:
2valg.š. sviesto,
2 valg.š. miltų,
200ml pieno,
3 valg.š. tarkuoto parmezano,
150g fetos,
2 kiaušiniai
Pirmiausiai pasiruošiam užpilą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir pakepinti maišant 1 – 2 minutes. Nenustojant maišyti supilti pieną ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Suberti parmezaną bei fetą ir maišyti, kol sūriai išsilydys. Padažą visiškai ataušinti ir įmaišyti išplaktus kiaušinius.
Makaronus išvirti .Mėsą pakepinti su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva, o daržovės bus minkštos. Suberti nuvarvintus ir kubeliais supjaustytus pomidorus ir prieskonius. Į kepimo indą dėti sluoksnį makaronų, ant faršą ir vėl makaronus ir užpilti paruoštu užpilu. Apkepą kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 40 – 45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.
Graikiškas makaronų ir maltos mėsos apkepas Pastitsio
350g makaronų,
400g maltos mėsos,
1 svogūno galvos
2 česnako skiltelės
1 skardinė konservuotų pomidorų,
morka
1 arb.š. raudonėlio,
1 arb.š. baziliko,
1 arb.š. cukraus,
druskos, maltų juodųjų pipirų
Užpilui:
2valg.š. sviesto,
2 valg.š. miltų,
200ml pieno,
3 valg.š. tarkuoto parmezano,
150g fetos,
2 kiaušiniai
Pirmiausiai pasiruošiam užpilą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir pakepinti maišant 1 – 2 minutes. Nenustojant maišyti supilti pieną ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Suberti parmezaną bei fetą ir maišyti, kol sūriai išsilydys. Padažą visiškai ataušinti ir įmaišyti išplaktus kiaušinius.
Makaronus išvirti .Mėsą pakepinti su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva, o daržovės bus minkštos. Suberti nuvarvintus ir kubeliais supjaustytus pomidorus ir prieskonius. Į kepimo indą dėti sluoksnį makaronų, ant faršą ir vėl makaronus ir užpilti paruoštu užpilu. Apkepą kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 40 – 45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.
Re: MAKARONAI
Gerų idėjų pateikėt mergytės
Ramunės receptą matau,o Aguonos noriu paklausti,ar tunas aliejuje,ir kaip ruoši makaronus
Ramunės receptą matau,o Aguonos noriu paklausti,ar tunas aliejuje,ir kaip ruoši makaronus
Re: MAKARONAI
Noriu to apkepo!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: MAKARONAI
Įdaryti canelloni
Kalakutienos ir kiaulienos faršas,
canelloni,
pienas,
miltai,
sviestas,
svogūnas,
druska, pipirai, makaronų prieskoniai,
sūris.
Prikemšame faršu makaronus ir sudedame į kepimo indą.
Gilesnėje keptuvėje pakepinam svieste svogūną, įberiam miltų, pakepinam ir supilame pieną. Pakaitiname, sudedame prieskonius ir užviriname. Užpilame ant makaronų. Kepame 180C temp. apie 35 minutes. Užbarstome sūrio ir palaukiame, kol jis išsilydys.
Kalakutienos ir kiaulienos faršas,
canelloni,
pienas,
miltai,
sviestas,
svogūnas,
druska, pipirai, makaronų prieskoniai,
sūris.
Prikemšame faršu makaronus ir sudedame į kepimo indą.
Gilesnėje keptuvėje pakepinam svieste svogūną, įberiam miltų, pakepinam ir supilame pieną. Pakaitiname, sudedame prieskonius ir užviriname. Užpilame ant makaronų. Kepame 180C temp. apie 35 minutes. Užbarstome sūrio ir palaukiame, kol jis išsilydys.
Re: MAKARONAI
pas mus siandien irgi makaronai buvo, bet vis tiek ragauju
Re: MAKARONAI
Gal ir ne visai cia i tema, bet neradau, kur daugiau patalpinti... Vis tik lazanijos lakstai kaip ir makaronai
Recepto saltinis : http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/06/lazanija.html
Kol kas man pati skaniausia lazanija is visu, kiek esu darius REKOMENDUOJU!
Recepto saltinis : http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/06/lazanija.html
Kol kas man pati skaniausia lazanija is visu, kiek esu darius REKOMENDUOJU!
Re: MAKARONAI
Voveraičių ir makaronų užkandis
200 g smulkiu makaronų kriauklelių,
200 g voveraičių,
100 g šalto rūkymo kumpelio,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 didelis pomidoras ir keliatą mažu pomidoriukų,
50 g baltos duonos džiūvesėlių,
Tarkuoto Gaudos sūrio,
Druskos, pipirų.
Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.
Voveraites gerai išplaukite ir troškinkite nedideliame kiekyje vandens, kol atsiras daugiau grybų sulčių. Tada grybų sultinį nupilkite ir atidėkite į šalį. Pakepinkite grybus, paskaninkite druska ir pipirais. Kumpelį supjaustykite juostelėmis ir šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje.
Paruoškite padažą: keptuvėję įkaitinkite aliejų ir suberkite džiuvesėlius. Pakepinkite, kol pradės keisti spalvą, tada supilkite grybų sultis. Į gautą padažą sudėkite makaronus ir 3 minutes pakepkite, sudėkite voveraites ir išmaišykite.
Ant stiklinės dugno įdėkite kepinto kumpelio juostelių. Ant viršaus dėkite makaronus su voveraitėmis. Grybus su makaronais pabarstykite tarkuotu sūriumi. Sustatykite stiklines į orkaitę, įkaitinkite ją ir palaikykite kol sūris pradės lydytis. Tada išimkite ir į kiekvieną stiklinę įdėkite didelio pomidoro griežinėlį, o ant jo kelis perpjautus pusiau mažus pomidoriukus. Galite dar pabarstyti sūriu, bei paskaninti druska ir pipirais.
200 g smulkiu makaronų kriauklelių,
200 g voveraičių,
100 g šalto rūkymo kumpelio,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 didelis pomidoras ir keliatą mažu pomidoriukų,
50 g baltos duonos džiūvesėlių,
Tarkuoto Gaudos sūrio,
Druskos, pipirų.
Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.
Voveraites gerai išplaukite ir troškinkite nedideliame kiekyje vandens, kol atsiras daugiau grybų sulčių. Tada grybų sultinį nupilkite ir atidėkite į šalį. Pakepinkite grybus, paskaninkite druska ir pipirais. Kumpelį supjaustykite juostelėmis ir šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje.
Paruoškite padažą: keptuvėję įkaitinkite aliejų ir suberkite džiuvesėlius. Pakepinkite, kol pradės keisti spalvą, tada supilkite grybų sultis. Į gautą padažą sudėkite makaronus ir 3 minutes pakepkite, sudėkite voveraites ir išmaišykite.
Ant stiklinės dugno įdėkite kepinto kumpelio juostelių. Ant viršaus dėkite makaronus su voveraitėmis. Grybus su makaronais pabarstykite tarkuotu sūriumi. Sustatykite stiklines į orkaitę, įkaitinkite ją ir palaikykite kol sūris pradės lydytis. Tada išimkite ir į kiekvieną stiklinę įdėkite didelio pomidoro griežinėlį, o ant jo kelis perpjautus pusiau mažus pomidoriukus. Galite dar pabarstyti sūriu, bei paskaninti druska ir pipirais.
- Prikabinti failai
-
- DSC_7689m.jpg (103.99KiB)Peržiūrėta 7848 karus(ų)
Re: MAKARONAI
Atrodo labai viliojanciai