Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vadinasi „Negaliu atsitraukti nuo katilo...“
Šiandien išbandžiau naują sriubą
Reikia:
2 dideliu agurkų,
1 kaliaropės,
2 svogūnų,
500 g faršo,
200 g fetos sūrio,
Mėgstamų prieskonių (dėjau pipirus, gyros, šašlyko prieskonių (į faršą), druskos),
Grietinės,
Buljono,
Aliejaus
Eiga:
Agurkus, kaliaropę, svogūnus nulupam ir smulkiai supjaustom.
1 svogūną pakepinam aliejuj, sudedam agurkus ir kaliaropę, užpilam ca. litru (galima mažiau) buljono ir verdam, kol viskas suminkštėja. Dedam pusę fetos sūrio. Sutrinam. Keptuvėj pakepinam antrą svogūną, sudedam faršą, pakepinam, prieskoniuojam. Viską dedam į sriubą. Viską užvirinam. Pilstant į lėkštes dedam likusį fetos sūrį ir gardinam grietine.
Skanumėlis
Šiandien išbandžiau naują sriubą
Reikia:
2 dideliu agurkų,
1 kaliaropės,
2 svogūnų,
500 g faršo,
200 g fetos sūrio,
Mėgstamų prieskonių (dėjau pipirus, gyros, šašlyko prieskonių (į faršą), druskos),
Grietinės,
Buljono,
Aliejaus
Eiga:
Agurkus, kaliaropę, svogūnus nulupam ir smulkiai supjaustom.
1 svogūną pakepinam aliejuj, sudedam agurkus ir kaliaropę, užpilam ca. litru (galima mažiau) buljono ir verdam, kol viskas suminkštėja. Dedam pusę fetos sūrio. Sutrinam. Keptuvėj pakepinam antrą svogūną, sudedam faršą, pakepinam, prieskoniuojam. Viską dedam į sriubą. Viską užvirinam. Pilstant į lėkštes dedam likusį fetos sūrį ir gardinam grietine.
Skanumėlis
- Prikabinti failai
-
- IMG_7487.JPG (25.56KiB)Peržiūrėta 11224 karus(ų)
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Va cia tai interesnai, neturiu tik kaliaropes, bet manau ir be jos apsieisiu, galiu cukinijos indet
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Jei bandysi su cukinija, pasakyk, kaip ten
as kaliaropes daznai vietoj bulviu naudoju
Ir prie saltibarsciu pakepinu ir t.t.
as kaliaropes daznai vietoj bulviu naudoju
Ir prie saltibarsciu pakepinu ir t.t.
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Na, seniai bevaisinau... taisausi...
Labai patiko mums jautienos suktinukai idaryti sonine, kriause ir pelesiniu suriu.... Apsivalgymas...
Labai patiko mums jautienos suktinukai idaryti sonine, kriause ir pelesiniu suriu.... Apsivalgymas...
- Prikabinti failai
-
- IMG_7965.JPG (29.49KiB)Peržiūrėta 11118 karus(ų)
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Na, jei jau mes čia be miltų (arba beveik be jų), tai dar nereiškia, kad mūsų šiųmetės Kalėdos bus be kalėdinių kepinių. Taigi, meduoliai.
Reikia:
5 kiaušinių,
150 g cukraus,
200 g marcipano masės,
1 a.š. meduolių prieskonių mišinio,
Pusės citrinos sulčių,
200 g cukatų (apelsininių ir citrininių maišyti),
100 g kapotų migdolų,
350 g maltų migdolų,
paplotėlių meduolių dugniukams,
šokolado glaisto.
Kiaušinius, cukrų, marcipano masę išsukam iki vientisos masės, įmaišom citrinos sultis, cukatas, migdolus, prieskonius.
Ant paplotėlių (recepte buvo nurodyti 70 mm skersmens) dedam gautą masę (valgomas šaukštas su kaupu). Kepam 160 l. orkaitėj maždaug 20 min. Atvėsinam ir tepam šokolado glaistu.
Skanių Kalėdų!
Reikia:
5 kiaušinių,
150 g cukraus,
200 g marcipano masės,
1 a.š. meduolių prieskonių mišinio,
Pusės citrinos sulčių,
200 g cukatų (apelsininių ir citrininių maišyti),
100 g kapotų migdolų,
350 g maltų migdolų,
paplotėlių meduolių dugniukams,
šokolado glaisto.
Kiaušinius, cukrų, marcipano masę išsukam iki vientisos masės, įmaišom citrinos sultis, cukatas, migdolus, prieskonius.
Ant paplotėlių (recepte buvo nurodyti 70 mm skersmens) dedam gautą masę (valgomas šaukštas su kaupu). Kepam 160 l. orkaitėj maždaug 20 min. Atvėsinam ir tepam šokolado glaistu.
Skanių Kalėdų!
- Prikabinti failai
-
- IMG_8129.JPG (41.27KiB)Peržiūrėta 11017 karus(ų)
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Super labai geras receptukas
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Niam niam niam kaip skaniai ka tik papietavomDanuteL rašė:Šiandien labai neblogą patiekaliuką kirtom
Įdarytos paprikos
Reikia:
Paprikų (3-4-5),
400 g faršo,
400 g raugintų kopūstų,
1 svogūno,
Aliejaus, druskos, pipirų, saldžiosios paprikos...
Indelio grietinės.
Smulkiai pjaustytą svogūną, faršą pakepinam aliejuj, sudedam kopūstus ir kartu šiek tiek patroškinam. Druskinam, pipirinam ir t.t.
Paprikom nupjaunam „dangtelius“, išimam sėklas, pridedam kopūstų-faršo mišinio, uždedam po gerą šaukštą grietinės, uždengiam „dangteliais“ ir į 175 l. orkaitę kokiom 45 min.
Skanaus!
Kazkaip vis galvodavau kad paprika ir kopustai nedera.. DERA! IR DAR KAIP SKANIAI DERA
Aciu uz receptuka
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Mane labai sriubyte sudomino o kaliarope pas mane irgi saldytuve pastoviai gyvena,ypac megstu i salotas itarkuot gaivumui
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Kaliarope as dabar vietoj bulviu labai daznai sriubose vartoju.
O mamike labai skania lazanija kepa, vietoj makaronu lakstu deda apvirtos kaliaropes grieziniukus.
Labai skanu
O mamike labai skania lazanija kepa, vietoj makaronu lakstu deda apvirtos kaliaropes grieziniukus.
Labai skanu
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Siandien buvau sudvejojus-sriuba su kaliaropem ar graikiska uzkepele?Visgi darau uzkepele ir labai idomu kaip mb reaguos i raugintus kopustus
Tik dar ant kopustu sluoksnio ipjaustysiu plonu bulviu griezineliu,kad duonos neprireiktu
Tik dar ant kopustu sluoksnio ipjaustysiu plonu bulviu griezineliu,kad duonos neprireiktu
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Na ir kaip su tais raugintais kopustais praejo?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Atsidariau sian saldytuva, o ten kaliarope tupi..Idomu kodel ir kaip?? Lyg ir nieko nesiruosiau su ja/is jos gamint, bet turbut perskaicius, Danut, tavo receptukus net nepajutau kaip i pirkiniu vezimuka isidejau
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
mane nustebintu,jei ji ten "negyventu" deja,sy savaitgaly negyvena,nes jau sulesta visa
Danut,visos kritikos streles buvo...ant bulviu,kuriu neapvirus uzdejau ant rugsciu kopustu Viskas tikrai liuks!
Danut,visos kritikos streles buvo...ant bulviu,kuriu neapvirus uzdejau ant rugsciu kopustu Viskas tikrai liuks!
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Nu tai va.... is kokios temos recepta emei? Kam tos bulves?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Nu tos kaliaropes tokios izulios buna - pacios i vezimeli isilipa... zinau is patirtiessandruca rašė:Atsidariau sian saldytuva, o ten kaliarope tupi..Idomu kodel ir kaip?? Lyg ir nieko nesiruosiau su ja/is jos gamint, bet turbut perskaicius, Danut, tavo receptukus net nepajutau kaip i pirkiniu vezimuka isidejau
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Na, ka kas gaminat?
As siandien jautienos kepenukus raudono vyno padaze gaminau...
Gal alkanu yra?
As siandien jautienos kepenukus raudono vyno padaze gaminau...
Gal alkanu yra?
- Prikabinti failai
-
- IMG_1778.JPG (23.95KiB)Peržiūrėta 10265 karus(ų)
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Nu sitie irgi labai vilioja, bet kodel as niekur neberandu tavo firminiu kalediniu sausainiu recepto???DanuteL rašė:Na, jei jau mes čia be miltų (arba beveik be jų), tai dar nereiškia, kad mūsų šiųmetės Kalėdos bus be kalėdinių kepinių. Taigi, meduoliai.
Reikia:
5 kiaušinių,
150 g cukraus,
200 g marcipano masės,
1 a.š. meduolių prieskonių mišinio,
Pusės citrinos sulčių,
200 g cukatų (apelsininių ir citrininių maišyti),
100 g kapotų migdolų,
350 g maltų migdolų,
paplotėlių meduolių dugniukams,
šokolado glaisto.
Kiaušinius, cukrų, marcipano masę išsukam iki vientisos masės, įmaišom citrinos sultis, cukatas, migdolus, prieskonius.
Ant paplotėlių (recepte buvo nurodyti 70 mm skersmens) dedam gautą masę (valgomas šaukštas su kaupu). Kepam 160 l. orkaitėj maždaug 20 min. Atvėsinam ir tepam šokolado glaistu.
Skanių Kalėdų!
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
O kokiu tu nerandi???
cia ziurejai? konditerija/
cia ziurejai? konditerija/
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Gal kas norit isbandyt?
http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/japo ... irusas.htm
http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/japo ... irusas.htm
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Acha, jau atsispausdinau
butinai bandysiu
butinai bandysiu
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Kepeneles praziopsojau Kaip dabar noreciau....................
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Va va, butent situ ir ieskojau, aciuDanuteL rašė:O kokiu tu nerandi???
cia ziurejai? konditerija/
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Surio ir mesos vyniotinis.
Smulkiau viskas cia: salti-karsti/kiausini-farso-vyniotinis-t6596.html
Reikia:
4 kiausiniu,
120 g majonezo,
80 g grietineles,
280 g tarkuoto fermentinio surio
500 g farso (dazniausiai naudoju jautienos, kartais 3 dalis jautienos 1 dali kiaulienos)
1 svoguno (pries tai smulkiai supjaustyto ir pakepinto svieste), kiausinio,
druskos, pipiru… pagal skoni… (cia pagal fantazija: galima itarkuoti morku, cukinijos ir t.t.)
Eiga:
Kiausinius, majoneza, grietinele, suri sumaisyti, paskleisti ant kepimo popieriumi isklotos skardos (maniske tokia 38 ant 30 cm) ir i orkaite 20-ciai minuciu 180-200 laipsniu.
Paruosiam idara: farsas, svogunas, prieskoniai… Ji tolygiai paskirstom ant pravesusio, bet neatvesusio pagrindo (kuri ka tik iskepem) ir susukam vyniotini. Si dar karta i orkaite 40-ciai min. 180-200 laipsniu.
Valgyti galima karsta (labai sultingas ir skanus su kokiom salotom….) ir salta, kaip uzkandi! Mums labai patinka abu variantai.
Aciu sesei uz si recepta
Smulkiau viskas cia: salti-karsti/kiausini-farso-vyniotinis-t6596.html
Reikia:
4 kiausiniu,
120 g majonezo,
80 g grietineles,
280 g tarkuoto fermentinio surio
500 g farso (dazniausiai naudoju jautienos, kartais 3 dalis jautienos 1 dali kiaulienos)
1 svoguno (pries tai smulkiai supjaustyto ir pakepinto svieste), kiausinio,
druskos, pipiru… pagal skoni… (cia pagal fantazija: galima itarkuoti morku, cukinijos ir t.t.)
Eiga:
Kiausinius, majoneza, grietinele, suri sumaisyti, paskleisti ant kepimo popieriumi isklotos skardos (maniske tokia 38 ant 30 cm) ir i orkaite 20-ciai minuciu 180-200 laipsniu.
Paruosiam idara: farsas, svogunas, prieskoniai… Ji tolygiai paskirstom ant pravesusio, bet neatvesusio pagrindo (kuri ka tik iskepem) ir susukam vyniotini. Si dar karta i orkaite 40-ciai min. 180-200 laipsniu.
Valgyti galima karsta (labai sultingas ir skanus su kokiom salotom….) ir salta, kaip uzkandi! Mums labai patinka abu variantai.
Aciu sesei uz si recepta
- Prikabinti failai
-
- IMG_1779.JPG (78KiB)Peržiūrėta 10221 karus(ų)
-
- IMG_1780.JPG (32.02KiB)Peržiūrėta 10221 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo DanuteL 13 Lap 2015, 10:37, redaguota 1 kartą(us).
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Kaip idomiai.....Ar speja farsas perkepti,juk kiausiniai taip greit iskepa ?
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Na per 40 min iskepa tas farsas... tikrai ne syki jau dariau, viskas gerai
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Per 40 min.farsas iskepa,o pagrindas nesudega? Nereikia folga pridengti?DanuteL rašė:Na per 40 min iskepa tas farsas... tikrai ne syki jau dariau, viskas gerai
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Guci buvo ta recepta ikelus,o Aussrine uzvede ant kelio . Jau seniai isbandyta!Viskas gerai ten gaunas,Virgut!
salti-karsti/kiausini-farso-vyniotinis-t6596.html
salti-karsti/kiausini-farso-vyniotinis-t6596.html
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
O man tai toks klausimas iskilo - o kaip tavo sveikata, kai pakeitei mityba, ar baigesi migrena??