BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius:Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Rgs 2007, 13:20

as ir gi :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1767
Užsiregistravo:28 Sau 2007, 12:34
Pliusai:99
Miestas:Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgs 2007, 09:20

Tutsi rašė:as ir gi manau,kad neturi jaustis :!:
O naujokai pas mus visada prisistato,kad zinotume su kuo bendraujam :wink:
Senbūvė jau, bet neprisistačiau :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Rgs 2007, 09:22

Dar nevėlu, laukiam pasakojimo apie save 024 062

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1767
Užsiregistravo:28 Sau 2007, 12:34
Pliusai:99
Miestas:Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgs 2007, 09:28

BAKLAŽANAI SU SARDINĖMIS

250g sluoksniuotos tešlos
500g svogūnų
1/2 šaukštelio raudonėlio arba šviežių čiobrelių
2 baklažanų
100g džiovintų pomidorų aliejuje (nebuvau dar susidūrusi su jais)
12 sardinių arba ančiuvių
alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų

Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įpilkite 2 šaukštus vandens, užvirkite, sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną, druskos, pipirų, uždenkite ir 15min pavirkite ant vidutinės ugnies. Baklažanus supjaustykite 1cm storio griežinėliais, apkepkite po 2min iš abiejų pusių. Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Tešlą dėkite į formeles, ant jos svogūną, pomidorus, baklažanus, pabarstykite druska, užpilkite aliejaus ir kepkite 15min. Išėmę sudėkite sardines ir kepkite orkaitėje dar 5 min.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1767
Užsiregistravo:28 Sau 2007, 12:34
Pliusai:99
Miestas:Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgs 2007, 09:35

BAKLAŽANŲ SRIUBA SU MAKARONAIS

1 šaukšto aliejaus
1 nulupto ir smulkiai supjaustyto svogūno
1 baklažano, supjaustyto kubeliais
2 supjaustytų kubeliais cukinijų
6 pomidorų be odelės, supjaustytų kubeliais
1 ir 1/2l vištienos ar daržovių sultinio
230g mažų makaronų
trupučio alyvų aliejaus

Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite baklažaną, cukinijas ir pomidorus ir pakepkite dar 5 min. Supilkite sultinį, užvirkite ir pavirkite 20min., kol daržovės ims minkštėti. Sudėkite makaronus ir pavirkite 10min. Paragaukite ar pakanka prieskonių ir prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1767
Užsiregistravo:28 Sau 2007, 12:34
Pliusai:99
Miestas:Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgs 2007, 09:43

SUMUŠTINUKAI SU BAKLAŽANAIS

4 riekelių itališkos "ciabatta" duonos
1 mažo baklažano
alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
4 griežinėlių mocarelos
4 griežinėlių pomidorų
8 baziliko lapelių

Baklažaną supjaustykite 1cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 30min. Nusausinkite baklažano griežinėlius popieriniais rankšluostėliais, iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir keletą minučių kepkite. Iš abiejų pusių. Duoną paskrudinkite skrudintuve ir įtrinkit česnaku. Ant kiekvienos riekelės dėkite po griežinėlį pomidoro, mocarelos ir baklažano, pabarstykite druska ir pipirais. Pašlakstykite aliejumi ir kepkite 200C orkaitėje mažiau nei 5min. Dėkite į lėkštę ir papuoškite baziliku lapeliais.

Kažką panašaus esu valgiusi, tik neesu tikra ar su "ciabatta" duona. Man labai patiko :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:11071
Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
Pliusai:689
Miestas:Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 30 Rgs 2007, 10:03

Skaitau ir galvoju, kur man taip girdėta. O čia iš vakar dienos "respublikos" priedo "Brigita" :) Ot darbininkės, netingit perrašinėt. Šaunuolės Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Rgs 2007, 11:44

merope87 rašė:
Tutsi rašė:as ir gi manau,kad neturi jaustis :!:
O naujokai pas mus visada prisistato,kad zinotume su kuo bendraujam :wink:
Senbūvė jau, bet neprisistačiau :merg2:
gerai,kad prisipazinai :wink:
GREITAI EINI IR PRISISTATAI :!:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1767
Užsiregistravo:28 Sau 2007, 12:34
Pliusai:99
Miestas:Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgs 2007, 12:47

Forelle rašė:Skaitau ir galvoju, kur man taip girdėta. O čia iš vakar dienos "respublikos" priedo "Brigita" :) Ot darbininkės, netingit perrašinėt. Šaunuolės Paveikslėlis
Nesvarbu iš kur, svarbu nesikartoti :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1767
Užsiregistravo:28 Sau 2007, 12:34
Pliusai:99
Miestas:Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgs 2007, 12:50

Tutsi rašė:
merope87 rašė:
Tutsi rašė:as ir gi manau,kad neturi jaustis :!:
O naujokai pas mus visada prisistato,kad zinotume su kuo bendraujam :wink:
Senbūvė jau, bet neprisistačiau :merg2:
gerai,kad prisipazinai :wink:
GREITAI EINI IR PRISISTATAI :!:
Žygiuoju jau.. tuoj 024

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:11071
Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
Pliusai:689
Miestas:Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 30 Rgs 2007, 13:17

merope87 rašė: Nesvarbu iš kur, svarbu nesikartoti :wink:
Aš nieko ir nesakau, nes pati vis planuoju susivesti į kompą iš laikraščių iškirptus receptus, bet kad tingiu, tai tik iškerpu ir susiklijuoju į sąsiuvinį.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2016
Užsiregistravo:26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai:1

Standartinė Talija » 30 Rgs 2007, 13:19

Moliūgo apkepas

(maždaug 12 porciju)


Sudedamosios dalys
Tešlai
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti

Įdarui
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero


1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.

2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.

3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.

4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.

5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1767
Užsiregistravo:28 Sau 2007, 12:34
Pliusai:99
Miestas:Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Rgs 2007, 13:46

Forelle rašė:
merope87 rašė: Nesvarbu iš kur, svarbu nesikartoti :wink:
Aš nieko ir nesakau, nes pati vis planuoju susivesti į kompą iš laikraščių iškirptus receptus, bet kad tingiu, tai tik iškerpu ir susiklijuoju į sąsiuvinį.
Viskas gerai, Forelle :geles:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:4445
Užsiregistravo:14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai:25
Miestas:Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 01 Spa 2007, 19:02

Sriubyteeeee! :valg: Katik pagaminta ir jau paragauta ir labai skani :luks:

Tirsta cukiniju sriuba

1,3 kg cukinijos
2 svogunai
3 morkos
4 stiklines darzoviu sultinio
1 stikline balto sauso vynio
400 g farso (dejau kalakutiena)
aliejaus, druskos, pipiru, petrazoliu

Darzoves (svogunus, morkas, cukinijas) supjaustyti kubikais belekaip ir pakepinti ant aliejaus. Suminkstejusias darzoves supilti i puoda, ten pat sudeti farsa, supilti vyna ir sultini. Pavirti 10min.
Sriuba perkosti per sieta...minkstima sutrinti (tryniau su smulkintuvu arba kitaip blenderiu). Viska sumaisyti, padruskinti, papipirinti ir dar 5 min pakaitinti. Patiekti pabarscius petrazolem.
As dar uzriulinau biski fermentinio surio kaip matyt fotkej :)
Prikabinti failai
IMG_0144u.jpg
IMG_0144u.jpg (29.88KiB)Peržiūrėta 5570 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Spa 2007, 19:20

:luks: :geles:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Spa 2007, 20:47

Pateikimas - 10 balu :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Spa 2007, 20:56

turbut skanu :hubba:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:4445
Užsiregistravo:14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai:25
Miestas:Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 02 Spa 2007, 08:17

Skanu....bet tiek as jos vakat pririjau, kad paskui skrandis sustreikavo :mrgreen:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Spa 2007, 09:54

turbut tavo akys ziurint i sriuba buvo kaip tavo katinuko :laugh:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:4445
Užsiregistravo:14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai:25
Miestas:Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 02 Spa 2007, 10:39

nea...tokios akys buvo kai skrandis sustreikavo :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Spa 2007, 10:54

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1209
Užsiregistravo:19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai:0
Miestas:Klaipeda

Standartinė Ausruze » 02 Spa 2007, 13:14

Taip uzsimaniau trintos sriubytes,tik mano blenderis perdege :cry: :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Spa 2007, 13:59

o mikserio neturi :merg2:

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1209
Užsiregistravo:19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai:0
Miestas:Klaipeda

Standartinė Ausruze » 02 Spa 2007, 14:22

Turiu mikseri,o tipo jis sutrins man viska :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Spa 2007, 14:25

nukosi,tada sutrini ir liuksiskai gaunasi :luks:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:4445
Užsiregistravo:14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai:25
Miestas:Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 02 Spa 2007, 14:31

Kai neturejau blenderio man nuo vieno trynimo rankomis per sieteli, galvoj atsirasdavo vienas zilas plaukas !! :hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Spa 2007, 14:41

as jo ir dabar neturiu,bet puikiausiai issiverciu su virtuviniu kombainu :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:3967
Užsiregistravo:20 Gru 2006, 19:18
Pliusai:0
Miestas:SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 02 Spa 2007, 14:49

idesiu,radau rusiskuose.idarytas burokas
Prikabinti failai
burok.JPG
burok.JPG (49.75KiB)Peržiūrėta 5500 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Spa 2007, 15:17

cia tai patiekaliukas Ramunei :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:3967
Užsiregistravo:20 Gru 2006, 19:18
Pliusai:0
Miestas:SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 02 Spa 2007, 15:23

Toks gryn rudeninis,ar ne?ir pigus. :roll:

Skelbti atsakymą