Kūčių patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius:Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:166
Užsiregistravo:30 Lap 2007, 18:37
Pliusai:0
Miestas:Klaipeda

Standartinė svenis » 13 Gru 2007, 12:33

Jacinta rašė:
Anonymous rašė:
Tutsi rašė:niekada dar neragavau :merg2: Pas mus niekas negamina :roll:
Bent kurioje prieskoniu parduotuveje ira pirkti.Pabandyk patiks :D :luks:
o kaip daryti? :roll:
Pakepinti ant keptuves ir sumalti.Labai skanu su bulvem virtom su lupenom :luks: :hubba:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:4578
Užsiregistravo:20 Bal 2007, 15:16
Pliusai:94
Miestas:Šiauliai

Standartinė vitele » 13 Gru 2007, 12:36

DAr kartą pasikartosiu , kad tikrai skanu :hubba: O dabar taip užsimaniau :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Gru 2007, 12:45

na reikes pameginti :roll:
Sveni,vel sveciu patapai :P

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:166
Užsiregistravo:30 Lap 2007, 18:37
Pliusai:0
Miestas:Klaipeda

Standartinė svenis » 13 Gru 2007, 12:47

vitele rašė:DAr kartą pasikartosiu , kad tikrai skanu :hubba: O dabar taip užsimaniau :roll:
Labai skanu :luks: tinka ir mesa pagardinti ir prie misrainiu neblogai :hubba:

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1209
Užsiregistravo:19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai:0
Miestas:Klaipeda

Standartinė Ausruze » 13 Gru 2007, 15:26

Pas mus ant Kūčių stalo ir visada yra kanapių,labai skanu su bulvėm :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Gru 2007, 15:32

jau sugundet :wink:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:166
Užsiregistravo:30 Lap 2007, 18:37
Pliusai:0
Miestas:Klaipeda

Standartinė svenis » 13 Gru 2007, 15:35

Tutsi rašė:jau sugundet :wink:
Kai paragausi pranesk :aciu2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Gru 2007, 15:58

butinai :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5234
Užsiregistravo:25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai:127
Miestas:crawley

Standartinė duziki » 13 Gru 2007, 21:19

nu ir priraset :hypno:

Svečias

marinuota jūros lydeka

Standartinė Svečias » 16 Gru 2007, 16:18

marinatui reikia:
keleta griežinėliais pjaustytų morkų
svogūnų
nemaltų pipirų
maistinio acto
druskos, cukraus

marinatą patuošti labai paprasta: į verdantį vandenį suberiame pjaustytas morkas (kuo daugiau, tuo skaniau), pagal skonį druskos ir cukraus, pipirų, lauro lapeliu. verdama, kol pradeda minkšteti morkos, bet jos neturi pervirti, bus neskanu. pabaigus virti morkos dar turi būti truputį kietos. tada, pačioje pabaigoje, pilame acto. man skaniau balto vyno actas, bet puikai tinka ir obuolių ir kitoks. tik nepadauginkite. marinato reikia virti tiek, kad užsemtų žuvį, krią reikia paprieskoniuti mėgstamasi prieskoniais, apvolioti miltuose ir iškepti. tada sluoksniuojame - žuvis, svogūnai, žuvis, svogunai ir t.t. viską užpilame atvėsintu marinatu ir palaikome šaldytuve kokią parą. Skanaus.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Gru 2007, 19:59

O aš ne per seniausiai žuvies marinatą išbandžiau. Ten į sudėti įėjo : vanduo, actas,prieskoniai, berods citrinų rugštis...skaniai išmarinavo...bet čia su morkom, gal irgi nieko turėtų būti...
Klausimas: o marinuoti galima bet kokią žuvį, ar tik silkę?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Gru 2007, 20:27

idomus marinatas zivicib :P

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2041
Užsiregistravo:16 Gru 2007, 13:48
Pliusai:171
Miestas:Vilnius

Standartinė zivicib » 17 Gru 2007, 17:10

marinuoti galima bet kokią žuvytę, labai skanu menkė, bet aš dažniausiai jūros lydeką marinuoju - nusiperku kur be galvų, šaldytą ir super.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Gru 2007, 18:14

Silkės ritinėliai su burokėliais

2 silkės (200g.)
1 stiklinė pieno
1 nedidelis svogūnas
0,5 burokėlio
0,5 obuolio (Obuolys)
1 šaukštas aliejaus
maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis citrinos sulčių

Nupjaukite silkės galvą ir uodegą. Nedideliu peiliu perpjaukite silkę, išimkite vidurius. Perplaukite žuvį šaltu vandeniu. Po to įpjaukite silkę viršuje ir nulupkite odelę pradėdami nuo galvos pusės.
Pirštu pravedę viršutiniu įpjovimu padalinkite žuvį į dvi dalis. Pašalinkite visus kaulus.
Sudėkite gautą file į dubenį ir užpilkite pienu. Palikite 2–3 valandoms, po to pieną nupilkite, o silkės file perplaukite šaltu vandeniu.
Burokėlį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, įberkite pipirų ir įpilkite aliejaus. Uždenkite maistine plėvele ir atidėkite 30 minučių.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną 2 min., po to iškart perdėkite jį į lėkštę. Obuolį nulupkitei ir sutarkuokite stambia trintuve. Sumaišykite burokėlius su svogūnais ir obuoliu.
Gautą mišinį paskirstykite vienodu sluoksniu ant kiekvieno file gabaliuko. Susukite file į ritinėlius. Kad ritinėliai išlaikytų formą, sutvirtinkite juos mediniais dantų krapštukais. Patiekdami apšlakstykite kiekvieną ritinėlį citrinos sultimis.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Gru 2007, 20:08

zivicib rašė:marinuoti galima bet kokią žuvytę, labai skanu menkė, bet aš dažniausiai jūros lydeką marinuoju - nusiperku kur be galvų, šaldytą ir super.
ot geras, esu kaip tik pripirkus...išbandysiu :P

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2041
Užsiregistravo:16 Gru 2007, 13:48
Pliusai:171
Miestas:Vilnius

Standartinė zivicib » 17 Gru 2007, 21:07

parašyk, ar skanu buvo

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Gru 2007, 22:30

Kūčia

Reikia:
1 stiklinė kviečių
0,5 l medaus
500 g cukraus
500 g aguonų
prieskoniniai vaisiai (razinos, graikiški riešutai, figos, migdolai)

Gaminti:
Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai.
Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą.
Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale.
Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais.
Patiekiant suberti kviečius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kietėja).
Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Gru 2007, 22:43

Suradau dar vieną kūčių patiekalą, beje mūsų močiūčių senai naudojamą.

SKRYLIAI SU AGUONOMIS
3 stiklinės kvietinių miltų, kiaušinis (nebūtinai), 0,5 stiklinės aguonų,3-4 šaukštai cukraus, vandens, druskos.
Iš miltų, sūdyto vandens užminkoma kietoka tešla ir iškočiojamą plonais lakštais, kurie supjaustomi 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais. Skryliai verdami 5-7 min. pasūdytame vandenyje.
Nuplautos aguonos nuplikinamas verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, kad išbrinktų. Paskui jos sugrūdamos grūstuvėje arba kelis kartus permalamos mėsmale. Į aguonų masę suberiamas cukrus, viskas praskiedžiama nedideliu kiekiu virinto vandens ir užpilama ant virtų ir dideliame pailgame dubenyje sudėtų skrylių. Maltas aguonas su cukrumi galima pateikti ir atskirai padažinėje.
Skryliai valgomi ir su aguonų pieną. Aguonų pienas užpilamas ant karštų arba šaltų skrylių.
Skanaus!

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5234
Užsiregistravo:25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai:127
Miestas:crawley

Standartinė duziki » 17 Gru 2007, 22:47

oho kuciom jacinta tuoj sudes visus dvylika patiekalu :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Gru 2007, 22:55

blyn, mama biski ne taip daro, jei iseis ryt parasysiu tiksliai :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Gru 2007, 23:05

Buvo gi Vincentas Sakas mums čia receptų pažerės, ryt įdėsiu kanors lietuviško ;)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Gru 2007, 23:14

Lilina rašė:Buvo gi Vincentas Sakas mums čia receptų pažerės, ryt įdėsiu kanors lietuviško ;)
kas tas? :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Gru 2007, 23:36

Jacinta rašė:
Lilina rašė:Buvo gi Vincentas Sakas mums čia receptų pažerės, ryt įdėsiu kanors lietuviško ;)
kas tas? :shock:
Prisistato kaip nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas, renka medžiaga apie lietuviškus senovinius valgius ir rašo ta tema nemažai straipsnių. Lietuvos Ryte mačiau ir kitose vietose vis užtaikau :) Ir buvo porą kartų mūsu puslapyje apsilankės ir atsiuntės lietuviškų receptų... tai galiu juos į dienos šviesą ištraukti ;)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5310
Užsiregistravo:26 Spa 2007, 12:10
Pliusai:80
Miestas:Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Gru 2007, 23:41

Butinai! 041

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:5234
Užsiregistravo:25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai:127
Miestas:crawley

Standartinė duziki » 18 Gru 2007, 00:11

o ko lauki? :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Gru 2007, 09:12

traukit viska i dienos sviesa,kad neuzsidulketu lentynose :P

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1925
Užsiregistravo:28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai:52
Miestas:Vilnius

Standartinė Mille » 21 Gru 2007, 21:08

Nagi, pasidalinkit, ką gaminsit per Kūčias.
Mes eisim pas mano mamą, tai nešimės keptą mariniotą žuvį, silkę su keptais svogūnais ir džiovintais grybais, gal dar kokių pyragėlių su daržovėm iškepsiu.

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2041
Užsiregistravo:16 Gru 2007, 13:48
Pliusai:171
Miestas:Vilnius

Standartinė zivicib » 21 Gru 2007, 22:37

Laba,

Pas mus renkasi visa giminė, bus gausios suneštinės vaišės. Visos šeimininkės iš savo namų atsineš po keletą patiekalų. Mano vyro močiutė gamina fantastišką silkę su cinamonu. mmmmmmmm labai skanu. Aš gaminsiu marinuotą žuvį (rašiau marinato receptą aukščiau), silkę su džiovintais baravykais. Na dar Kalėdoms gaminsiu morenginį kavos tortą. Šiaip patiekalai žiūriu tradiciniai. Mes namuose su mama visuomet kepdavome lietinius su džiovintais baravykais - pasakiško skonio, tik va kad baravykų šiemet nepririnkom tiek daug kas sudžiovinti. Dar kūčiom visada būna ant mūsų stalo duonos ir pupelių mišrainė. kaip tik išsiunčiau vyrą pirkinių, nes jau sekmadienų pradėsiu ruoštis - žuvytę reikia gerai pamarinuoti. Ramių, šiltų ir sočių Kūčių, mielosios :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Gru 2007, 00:36

Aš gaminsiu Zuikaitės tortą (jau jis tapo mano firminių) ir nešiu pas dedukus, nes pas juos kučias sutinkam. 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Gru 2007, 09:10

O aš vešiuos savo firminę silkę su uogiene ir šokoladu ( kurios jūs vis nesiryžtate pasigaminti) :wink:

Skelbti atsakymą