Pakepinti ant keptuves ir sumalti.Labai skanu su bulvem virtom su lupenomJacinta rašė:o kaip daryti?Anonymous rašė:Bent kurioje prieskoniu parduotuveje ira pirkti.Pabandyk patiksTutsi rašė:niekada dar neragavau Pas mus niekas negamina
Kūčių patiekalai
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
marinuota jūros lydeka
marinatui reikia:
keleta griežinėliais pjaustytų morkų
svogūnų
nemaltų pipirų
maistinio acto
druskos, cukraus
marinatą patuošti labai paprasta: į verdantį vandenį suberiame pjaustytas morkas (kuo daugiau, tuo skaniau), pagal skonį druskos ir cukraus, pipirų, lauro lapeliu. verdama, kol pradeda minkšteti morkos, bet jos neturi pervirti, bus neskanu. pabaigus virti morkos dar turi būti truputį kietos. tada, pačioje pabaigoje, pilame acto. man skaniau balto vyno actas, bet puikai tinka ir obuolių ir kitoks. tik nepadauginkite. marinato reikia virti tiek, kad užsemtų žuvį, krią reikia paprieskoniuti mėgstamasi prieskoniais, apvolioti miltuose ir iškepti. tada sluoksniuojame - žuvis, svogūnai, žuvis, svogunai ir t.t. viską užpilame atvėsintu marinatu ir palaikome šaldytuve kokią parą. Skanaus.
keleta griežinėliais pjaustytų morkų
svogūnų
nemaltų pipirų
maistinio acto
druskos, cukraus
marinatą patuošti labai paprasta: į verdantį vandenį suberiame pjaustytas morkas (kuo daugiau, tuo skaniau), pagal skonį druskos ir cukraus, pipirų, lauro lapeliu. verdama, kol pradeda minkšteti morkos, bet jos neturi pervirti, bus neskanu. pabaigus virti morkos dar turi būti truputį kietos. tada, pačioje pabaigoje, pilame acto. man skaniau balto vyno actas, bet puikai tinka ir obuolių ir kitoks. tik nepadauginkite. marinato reikia virti tiek, kad užsemtų žuvį, krią reikia paprieskoniuti mėgstamasi prieskoniais, apvolioti miltuose ir iškepti. tada sluoksniuojame - žuvis, svogūnai, žuvis, svogunai ir t.t. viską užpilame atvėsintu marinatu ir palaikome šaldytuve kokią parą. Skanaus.
Silkės ritinėliai su burokėliais
2 silkės (200g.)
1 stiklinė pieno
1 nedidelis svogūnas
0,5 burokėlio
0,5 obuolio (Obuolys)
1 šaukštas aliejaus
maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis citrinos sulčių
Nupjaukite silkės galvą ir uodegą. Nedideliu peiliu perpjaukite silkę, išimkite vidurius. Perplaukite žuvį šaltu vandeniu. Po to įpjaukite silkę viršuje ir nulupkite odelę pradėdami nuo galvos pusės.
Pirštu pravedę viršutiniu įpjovimu padalinkite žuvį į dvi dalis. Pašalinkite visus kaulus.
Sudėkite gautą file į dubenį ir užpilkite pienu. Palikite 2–3 valandoms, po to pieną nupilkite, o silkės file perplaukite šaltu vandeniu.
Burokėlį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, įberkite pipirų ir įpilkite aliejaus. Uždenkite maistine plėvele ir atidėkite 30 minučių.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną 2 min., po to iškart perdėkite jį į lėkštę. Obuolį nulupkitei ir sutarkuokite stambia trintuve. Sumaišykite burokėlius su svogūnais ir obuoliu.
Gautą mišinį paskirstykite vienodu sluoksniu ant kiekvieno file gabaliuko. Susukite file į ritinėlius. Kad ritinėliai išlaikytų formą, sutvirtinkite juos mediniais dantų krapštukais. Patiekdami apšlakstykite kiekvieną ritinėlį citrinos sultimis.
2 silkės (200g.)
1 stiklinė pieno
1 nedidelis svogūnas
0,5 burokėlio
0,5 obuolio (Obuolys)
1 šaukštas aliejaus
maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis citrinos sulčių
Nupjaukite silkės galvą ir uodegą. Nedideliu peiliu perpjaukite silkę, išimkite vidurius. Perplaukite žuvį šaltu vandeniu. Po to įpjaukite silkę viršuje ir nulupkite odelę pradėdami nuo galvos pusės.
Pirštu pravedę viršutiniu įpjovimu padalinkite žuvį į dvi dalis. Pašalinkite visus kaulus.
Sudėkite gautą file į dubenį ir užpilkite pienu. Palikite 2–3 valandoms, po to pieną nupilkite, o silkės file perplaukite šaltu vandeniu.
Burokėlį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, įberkite pipirų ir įpilkite aliejaus. Uždenkite maistine plėvele ir atidėkite 30 minučių.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną 2 min., po to iškart perdėkite jį į lėkštę. Obuolį nulupkitei ir sutarkuokite stambia trintuve. Sumaišykite burokėlius su svogūnais ir obuoliu.
Gautą mišinį paskirstykite vienodu sluoksniu ant kiekvieno file gabaliuko. Susukite file į ritinėlius. Kad ritinėliai išlaikytų formą, sutvirtinkite juos mediniais dantų krapštukais. Patiekdami apšlakstykite kiekvieną ritinėlį citrinos sultimis.
Kūčia
Reikia:
1 stiklinė kviečių
0,5 l medaus
500 g cukraus
500 g aguonų
prieskoniniai vaisiai (razinos, graikiški riešutai, figos, migdolai)
Gaminti:
Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai.
Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą.
Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale.
Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais.
Patiekiant suberti kviečius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kietėja).
Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus.
Reikia:
1 stiklinė kviečių
0,5 l medaus
500 g cukraus
500 g aguonų
prieskoniniai vaisiai (razinos, graikiški riešutai, figos, migdolai)
Gaminti:
Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai.
Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą.
Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale.
Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais.
Patiekiant suberti kviečius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kietėja).
Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus.
Suradau dar vieną kūčių patiekalą, beje mūsų močiūčių senai naudojamą.
SKRYLIAI SU AGUONOMIS
3 stiklinės kvietinių miltų, kiaušinis (nebūtinai), 0,5 stiklinės aguonų,3-4 šaukštai cukraus, vandens, druskos.
Iš miltų, sūdyto vandens užminkoma kietoka tešla ir iškočiojamą plonais lakštais, kurie supjaustomi 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais. Skryliai verdami 5-7 min. pasūdytame vandenyje.
Nuplautos aguonos nuplikinamas verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, kad išbrinktų. Paskui jos sugrūdamos grūstuvėje arba kelis kartus permalamos mėsmale. Į aguonų masę suberiamas cukrus, viskas praskiedžiama nedideliu kiekiu virinto vandens ir užpilama ant virtų ir dideliame pailgame dubenyje sudėtų skrylių. Maltas aguonas su cukrumi galima pateikti ir atskirai padažinėje.
Skryliai valgomi ir su aguonų pieną. Aguonų pienas užpilamas ant karštų arba šaltų skrylių.
Skanaus!
SKRYLIAI SU AGUONOMIS
3 stiklinės kvietinių miltų, kiaušinis (nebūtinai), 0,5 stiklinės aguonų,3-4 šaukštai cukraus, vandens, druskos.
Iš miltų, sūdyto vandens užminkoma kietoka tešla ir iškočiojamą plonais lakštais, kurie supjaustomi 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais. Skryliai verdami 5-7 min. pasūdytame vandenyje.
Nuplautos aguonos nuplikinamas verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, kad išbrinktų. Paskui jos sugrūdamos grūstuvėje arba kelis kartus permalamos mėsmale. Į aguonų masę suberiamas cukrus, viskas praskiedžiama nedideliu kiekiu virinto vandens ir užpilama ant virtų ir dideliame pailgame dubenyje sudėtų skrylių. Maltas aguonas su cukrumi galima pateikti ir atskirai padažinėje.
Skryliai valgomi ir su aguonų pieną. Aguonų pienas užpilamas ant karštų arba šaltų skrylių.
Skanaus!
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Prisistato kaip nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas, renka medžiaga apie lietuviškus senovinius valgius ir rašo ta tema nemažai straipsnių. Lietuvos Ryte mačiau ir kitose vietose vis užtaikau Ir buvo porą kartų mūsu puslapyje apsilankės ir atsiuntės lietuviškų receptų... tai galiu juos į dienos šviesą ištrauktiJacinta rašė:kas tas?Lilina rašė:Buvo gi Vincentas Sakas mums čia receptų pažerės, ryt įdėsiu kanors lietuviško
Laba,
Pas mus renkasi visa giminė, bus gausios suneštinės vaišės. Visos šeimininkės iš savo namų atsineš po keletą patiekalų. Mano vyro močiutė gamina fantastišką silkę su cinamonu. mmmmmmmm labai skanu. Aš gaminsiu marinuotą žuvį (rašiau marinato receptą aukščiau), silkę su džiovintais baravykais. Na dar Kalėdoms gaminsiu morenginį kavos tortą. Šiaip patiekalai žiūriu tradiciniai. Mes namuose su mama visuomet kepdavome lietinius su džiovintais baravykais - pasakiško skonio, tik va kad baravykų šiemet nepririnkom tiek daug kas sudžiovinti. Dar kūčiom visada būna ant mūsų stalo duonos ir pupelių mišrainė. kaip tik išsiunčiau vyrą pirkinių, nes jau sekmadienų pradėsiu ruoštis - žuvytę reikia gerai pamarinuoti. Ramių, šiltų ir sočių Kūčių, mielosios
Pas mus renkasi visa giminė, bus gausios suneštinės vaišės. Visos šeimininkės iš savo namų atsineš po keletą patiekalų. Mano vyro močiutė gamina fantastišką silkę su cinamonu. mmmmmmmm labai skanu. Aš gaminsiu marinuotą žuvį (rašiau marinato receptą aukščiau), silkę su džiovintais baravykais. Na dar Kalėdoms gaminsiu morenginį kavos tortą. Šiaip patiekalai žiūriu tradiciniai. Mes namuose su mama visuomet kepdavome lietinius su džiovintais baravykais - pasakiško skonio, tik va kad baravykų šiemet nepririnkom tiek daug kas sudžiovinti. Dar kūčiom visada būna ant mūsų stalo duonos ir pupelių mišrainė. kaip tik išsiunčiau vyrą pirkinių, nes jau sekmadienų pradėsiu ruoštis - žuvytę reikia gerai pamarinuoti. Ramių, šiltų ir sočių Kūčių, mielosios