Puslapis 79

Parašytas: 13 Geg 2008, 13:37
Siesta
skaniai atrodoPaveikslėlisgerai, kad priminei apie sezamo sėklas, reikės jų nusipirktPaveikslėlis

Parašytas: 22 Geg 2008, 12:01
silsta
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS LAZDELĖS:
Pakuotė sliuoksniuotos tešlos (kur du gabaliukai po 250 gr.),
1 kiaušinis,
fer.sūris (kietesnis).

1 gabaliuką tešlos pakočioti truputuką, patepti kiaušiniu, pabarstyti tarkuotu ferm. sūriu, uždėti ant jo kitą gabaliuką tešlos, tą dvigubą lakštą supjaustyti juotelėm panašiai 2 cm plošio, susukti į spiralę, dar kartą patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti likusiu sūriu. Kepti prie 200 temp. kol gražiai apkeps.
Kas mėgsta, gali pabarstyti kmynais ar kitkuo, kas tinka prie tų lazdelių. Skanaus :!:

Parašytas: 22 Geg 2008, 12:21
Tutsi
atrodo,tai labai skaniai,nors ir skonis turetu buti super :hubba:

Parašytas: 22 Geg 2008, 13:57
Ramunė
Tiksliai seilės tįsta :hubba: :hubba: :hubba:

Parašytas: 16 Bir 2008, 01:38
AIRENE
cia ne receptai,tik budai,kaip sluoksniuota tesla galima pjaustinet.Nezinau ,kur ikist. :roll:

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:22
Cukinija
Svogūnų lazdelės

Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
2 svogūnų
alyvų aliejaus
druskos, pipirų
vandens aptepimui
2 šaukštų kmynų pabarstymui

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepkite, kol gražiai pagels. Atšildytą tešlą patepkite vandeniu, suberkite svogūnus, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus užklokite kitą tešlos lapą, paspauskite kočėlu patepkite vandeniu, pabarstykite kmynais, subadykite šakute ir supjaustykite juostelėmis. Kepkite 210*C orkaitėje apie 12-15 miučių, kol gražiai pagels.

Paveikslėlis

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:23
Ramunė
dabar man tokių sausainiukų ir alaus šaltutėlio :hubba: :hubba: :hubba:

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:29
merope87
Ir Silstos ir Cukinijos lazdelės super!! Man ir be alaus 8)

Parašytas: 20 Bir 2008, 19:30
Ramunė
tiktų ir pepsė :wink:

Parašytas: 08 Rgs 2008, 22:00
Lilina
Cukinija rašė:Pikantiškas daržovių pyragas
ačiū kad priminei ;) reiks pasibandyt :P

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 07 Kov 2009, 10:46
sinsan
sluoksniuotos bandelės su abrikosų ir serbentų uogiene

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 07 Kov 2009, 11:04
daida
Labai pasiilgau sluoksniuotų pyragaičių :hubba:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 08 Kov 2009, 15:47
Živilė
Aha, aš irgi mėgstu sluoksniuotos tešlos gaminukus. Jie tokie ne per daugiausiai saldūs, o saldumas didelis kaip tik man ir nepatinka. :wink:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 11 Bal 2009, 12:17
Helle
Kriaušių pyragas

3 didelės sunokusios kriaušės,
4 šaukštai cukraus pudros,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g smulkintų graikinių riešutų,
kelios šviežios rozmarino šakelės,
pakelis sluoksniuotos tešlos

Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir juos susmulkinkite. Nuplautas kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Cukraus pudrą suberkite į sausą karštą keptuvę ir maišydami kaitinkite, kol ji virs karamele. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, superkite kriaušių griežinėlius, riešutus, rozmarinus ir maišydami kaitinkite 2-3minutes. Sukrėskite karamelę, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Iš tešlos dubeniu išspauskite apvalios formos skersmens skritulį. Įtieskite jį į kepimo popieriumi ištiestą skardą, ant viršaus tolygiai paskleiskite kriaušių ir riešutų masę. Viršų apibarstykite likusios tešlos trupiniais, apšlakstykite lydytu sviestu ir 20-25 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite karštą su ledais.

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 12 Bal 2009, 13:20
Lilina
:P turėtų but labai skanus

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 14 Bal 2009, 20:49
la major
O man įdomu, kaip tas rozmarinas ten...
Būtų šiaip smagu pabandyti :D

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 28 Kov 2010, 23:09
Forelle
Karamelizuotų svogūnų ir šoninės pyragėliai

Paveikslėlis

2 dideli svogūnai;
2 v.š. sviesto;
1 v.š. aliejaus;
1 ½-2 a.š. cukraus;
Maltų juodųjų pipirų;
Kelios šakelės čiobrelių;
Kelios riekelės rūkytos šoninės;
Sluoksniuotos tešlos.

Paveikslėlis

Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais, nuo šiobrelių šakelių nuskabomi lapeliai ir viskas suberiama į įkaitintus riebalus, kepama vis maišant kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Sumažinti ugnį, suberti cukrų ir maišant kaitinti kol svogūnai karamelizuosis.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kepti kol gražiai apskrus, pabarstyti pipirais.
Sluoksniuotą tešlą supjaustyti į norimo dydžio keturkampius, apie 0.5 cm nuo kraštų su peiliu lengvai “pažymėti” stačiakampį (kad kraštai gražiai iškiltų). Į vidurį dėti karamelizuotų svogūnų, skrudintos šoninės ir kepti įkaitintoje iki 200 0C 15-25 minutes (priklauso nuo dydžio). Papuošti šviežiais čiobreliais.

Paveikslėlis

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 29 Kov 2010, 09:23
erneka
Labai išvaizdžiai ir skoningai pateikta, kaip visada, Forelle 10 balų :luks: :luks: :luks:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 29 Kov 2010, 09:28
Forelle
Ačiū, Erneka. O kaip tau sekasi mokytis fotografuot?

Beje, nepaminėjau, kad dar uždėjau ožkos pieno sūrio kelis gabaliukus ant pyragėlių.

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 30 Kov 2010, 00:07
sinsan
grazu, bet ne mano skonui. :wink: :wink:

Re:

Parašytas: 08 Geg 2011, 15:51
sandruca
Labai gera ideja tingiems sekmadienio pietums ! Vaisinu 031

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 08 Geg 2011, 18:03
Sandriuke0422
As labai vertinu MANTINGOS tesla :) Idarus dazniausiai darau tokius:
varske
rukyta desra, zalumynai

arba:
fermentinis suris
virtas kiausinis
majnezas
cesnakas.

Aisku, kartais darau ir kitokiais idarais. Is esmes tai jai viskas tinka, del to ji man taip ir patinka 038

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 08 Geg 2011, 18:51
Nicole
Nu viskas aisku-man laikas eit miegot :hypno: :hypno: :hypno:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 08 Geg 2011, 19:54
Tutsi
jaaaazau.... amba ryt jau liepsiu nupirkti tos teslos... nors nelabai megstu pirktines. :roll:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 08 Geg 2011, 20:55
sandruca
o pas mus ji tik ne per seniausiai atsirado.... arba tik dabar as ja pamaciau :lol:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 14 Bir 2011, 08:22
Ramunė
Kas nors bandėte

Kepti ledai aviečių padaže IKI

Sluoksniuota bemielė tešla 1 lapas
Plombyro ledai 200 g
Aviečių džemas 2 valg. šaukšt.
Aliejus kepimui

Į sliuoksniuotą bemielę tešlą įvyniokite ledus ir visa tai sudėkite į šaldymo kamerą 10 min. Įkaitinkite aliejų ir atšaldytus ledų bei tešlos vyniotinius kepkite, kol apskrus tešla, apie 1 min. Nusausinkite ir dėkite į lėkštę. Užpilkite aviečių džemu. Skanaus!

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 14 Bir 2011, 10:07
sandruca
Ramunė rašė:Kas nors bandėte

Kepti ledai aviečių padaže IKI

Sluoksniuota bemielė tešla 1 lapas
Plombyro ledai 200 g
Aviečių džemas 2 valg. šaukšt.
Aliejus kepimui

Į sliuoksniuotą bemielę tešlą įvyniokite ledus ir visa tai sudėkite į šaldymo kamerą 10 min. Įkaitinkite aliejų ir atšaldytus ledų bei tešlos vyniotinius kepkite, kol apskrus tešla, apie 1 min. Nusausinkite ir dėkite į lėkštę. Užpilkite aviečių džemu. Skanaus!
nieko sau.... idomu kas cia gaunasi :shock:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 14 Bir 2011, 13:27
Ramunė
Nu per TV, kai rodė reklamą - labai fainas dfesertas, bet man kažkaip........... :roll:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 14 Bir 2011, 16:59
Neri
Ir man vat kazkaip. Nors nebandzius nieko negaliu sakyti. :P Kai rodo per tv, atrodo graziai ir skaniai, bet kaip padaryti, kad per l min dar ir apskrustu tesla ir neistirptu ledai .. :roll:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Parašytas: 14 Bir 2011, 17:28
Ramunė
Būtent :) . Labai norisi pabandyt, bet vis nesiryžtu :oops: