OBUOLIŲ PYRAGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

OBUOLIŲ PYRAGAI

Standartinė Ramunė » 13 Kov 2007, 16:04

Tutsi panorėjo, aš pradėsiu :wink:

Mano firminis obuolių pyragas, dar nė karto nepavedė, brangusis :lol:

4-6 obuoliai (pagal dydį),
1 kiaušinis ir 1 trynys ( geriausia naminis - rudas :P ),
1 stiklinė miltų,
1 šaukštas sviesto arba margarino,
1 saukštas riebios grietinės,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukštelis cinamono.
1-2 šaukštai vandens ( jei reikės).

Obuolius nulupame, išimame sėklides ir supjaustome plonomis skiltelėmis.

Iš kiaušinio, trynio, sviesto, grietinės, cukraus, miltų ir ( jei reikia) vandens, užminkom tešlą. Iš jos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Skardą ištepame aliejumi( sviestu), pabarstome džiūvėsiais ir dedame vieną lakštą. Jį gražiai apdedame obuoliais, pabarstome cinamonu( galima ir skaldytais riešutais).Tada vėl lakštas ir vėl obuoliai...
Paskutinis - tešla. Kepame apie 1 valandą.
Barstome cukraus pudra, kas mėgsta - kokosu, riešutais, ar niekuo.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 16:09

lydekai paliepus,man panorejus.... 041 :aciu1: Tik prasom labiau pasistengti,nes sita receptuka as jau zinau,tikrai :luks: :hubba: bet norisi kazko naujo :oops:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 13 Kov 2007, 16:17

OBUOLIŲ PYRAGAI skyrelyje "Kaip kas gaminama"


Obuolių pyragas (vigpetr)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=7322

OBUOLIŲ PYRAGAS (Talija)

http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6622

Paprastas obuolių pudingas (Forelle)

http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6675

Pyragas "Obuolių ruduo" (Guci)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6597

Obuolių pyragas su kepure (Ramunė)

http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6562

Aguoninis obuolių pyragas (Mille)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=7385

ITALIŠKAS PLOKŠTAINIS (Siesta)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=7467

Sausas obuolių pyragas pagal Airenę (Lilina)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=7236

Japoniškas aguonų obuolių pyragas (merope87)

http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=7025

Pyragas su varške ir obuoliais (Forelle)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=7055

Improvizacija obuolių pyrago tema (Lilina)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6643

Kalėdinis pyragas su razinomis ir obuoliais (Tina)

http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6884

Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas (Talija)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.p ... aa3495626e

Varškės - obuolių keksas (erneka)

http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.p ... aa3495626e

Greitas obuolių pyragėlis (Ramunė)

http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6581

Margas pyragas su obuoliais (Tutsi)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6558

ITALISKAS OBUOLIU PYRAGAS (zuikaite)
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.php?t=6221

Štrudėlis
http://priestalo.lt/forumas/viewtopic.p ... trud%EBlis
Paskutinį kartą redagavo Hazel 08 Geg 2008, 17:28, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 13 Kov 2007, 16:27

As gal si vakara prisesiu prie kompiuterio, tai jei nepamirsiu ir rasiu, idesiu 2 obuoliu pyragu receptukus. Labai jau skanus jie man ir tiems kas valge. :hubba: Vienam nereikia jokiu skysciu, skystis is paciu obuoliu gaunasi, o kitas su medumi. Tikras skanumelis :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 16:31

041 :aciu1:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 13 Kov 2007, 23:36

Kaip ir zadejau. :D Tik, deja, su medumi nerandu recepto. Bet uz tat siulau daug kartu isbandyta ir visada pavykusi obuoliu pyrago varianta...

Italiskas obuoliu pyraga

6 obuoliai (geriau rugstesni, pvz. antaniniai),
1 stikline cukraus,
3 kiausiniai,
2 stiklines miltu,
2 sauksteliai kepimo milteliu,
1 stikline (galima ir maziau ir daugiau) susmulkintu dziovintu vaisiu.

Obuolius supjaustyti kubeliais, apiberti cukrumi, sudeti vaisius ir 1 valanda palikti pasistoveti, kad isiskirtu sultys. Po to imusti kiausinius, suberti miltus, kepimo miltelius. Gerai viska sumaisyti. Kepti vidutiniskai ikaitintoje orkaiteje (mazdaug 180ºC) apie 40 min. Karta man pavyko iskepi per 20 min. Gavosi kaip niekad gerai :lol: Skanaus!!!!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 11:15

aciu uz receptuka,atrodo neblogas :aciu1: ,tik vat obuoliu antaniniu as abejojiu ar dar kur yra tokiu laiku :shock: Vakar kepiau ta kur is keturiu plonu lakstu,tik jau kelinta karta atsizadu ,kad nedesiu tiek cukraus,nes be proto saldus gaunasi. :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Kov 2007, 16:50

Drožk į :

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf

Ten rasi Sluoksniuotą obuolių pyragą ir Obuolių pyragą su riešutais.
Yra ir daugiau.
Gal rasi tokį, na va tokį :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 17:47

Ramunė rašė:Drožk į :

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf

Ten rasi Sluoksniuotą obuolių pyragą ir Obuolių pyragą su riešutais.
Yra ir daugiau.
Gal rasi tokį, na va tokį :wink:
Tik prasom ant manes nesaukti,as jautri....... :laugh: Buvau ir radau,ne is obuoliu,bet tooooki-kepsiu plikituku kalna 041 041 041

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Kov 2007, 17:56

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Drožk į :

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf

Ten rasi Sluoksniuotą obuolių pyragą ir Obuolių pyragą su riešutais.
Yra ir daugiau.
Gal rasi tokį, na va tokį :wink:
Tik prasom ant manes nesaukti,as jautri....... :laugh: Buvau ir radau,ne is obuoliu,bet tooooki-kepsiu plikituku kalna 041 041 041


Žinau aš toookias jautruoles, kad tik kas, tai 021 075

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 17:57

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Kov 2007, 16:37

Radau šios dienos "Brigitoj"
Tutsi, gal čia bus toooooks, štai tooooks :twisted:

PIKANTIŠKAS OBUOLIŲ IR CINAMONO PYRAGAS
8 - 9 porcijos

350 g iškočiotos trapios tešlos,
100 g maltų migdolų,
50 g sviesto,
6 nuluptų, plonais griežinėliais supjautytų obuolių,
5 šaukštų cukraus,
2 šaukštų abrikosų džemo,
25 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 šaukštelio malto cinamono,
1/4 šaukštelio malto imbiero,
1/4 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
2 kiaušinių,
65 g cukraus pudros.

Kepimo formas nuimamu dugnu iškloti tešla, subadyti šakute ir kepti 20 min. Išėmus iš formų, pabarstyti migdolais.
Keptuvėjeištirpinti sviestą,sudėti obuolius ir kepti ant silpnos ugnies 10-12 min.Suberticukrų, dar pakepti 10 min. maišant.Leisti atšalti.Tada nupilti atsiradusį skystį ir sudėti obuolius ant tešlos.Paviršių išlyginti.Ištirpinti abrikosų džemą ir aptepti pyrago paviršių.Grietinėlę, vanilės ekstraktą, prieskonius, kiaušinius ir cukraus pudrą suplakti. Sudėti ant obuolių masės ir kepti 35-40 min. Leisti atšalti. Tada suvynioti į plėvelę ir 6 - 8 valandom dėti į šaldiklį.
Galima šaldiklyje laikyti iki 1 mėnesio.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Kov 2007, 17:24

o kur gauti vaniles ekstrakto :shock: Seip receptukas :luks: :aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Kov 2007, 17:31

tutsi rašė:o kur gauti vaniles ekstrakto :shock: Seip receptukas :luks: :aciu1:


Tirai nežinau. Nekepiau to pyrago, tik nurašiau. Bet, manyčiau, kad centruose tikrai yra.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Kov 2007, 17:56

abejojiu :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Kov 2007, 18:01

tutsi rašė:abejojiu :shock:


Baik tu :!: Dabar gerai paieškojus turbūt ir naują vyrą nusipirktum tuose hiper... O čia kažkoks ekstraktas :wink:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 17 Kov 2007, 18:50

Manau tinka ir pats paprasciausias vanilinis cukrus. Juk tik kvapa duos, tai koks skirtumas, cukrus ars kazkokstai ten kystimelis :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 18 Kov 2007, 18:42

Ketvirtadienį ragausiu obuolių pudingą ;) mergaitės darys, man va davė receptą ;)
PRANCŪZIŠKAS OBUOLIU PUDINGAS
3 Kiaušiniai,skardinė sutirštinto pieno su cukrumi,3 dideli obuoliai, 50g sviesto, šaukštelis cinamono. Šaukštelis vanil cukraus,pusė st razinų, 200g prancūziško džiovinto batonu kubelių

Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sviestą ištirpintii stiklinėje karšto vandens. Kiaušinius išplakti maišikliu, plakant plona srovele supilti sutirštintą pieną, ištirpintą sviestą, vanil cukrų ir cinamoną. Į šią masę sudėti obuolius, batono kubelius, razinas, viska gerai išmaišyti. Sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje.
Manau, kad skaniai gausis, tik tas pudingas kepa apie 1 val, taigi labai ilgai laukti, bet tikiuosi, kad per tas 2 pamokas suspėsime :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2007, 18:53

Kažkur skaičiau, kad pudingo labai sudėtinga gamyba. Atsieit, reikia dėt viską iš eilės, maišyt, kaip ir kiek priklauso, o kai kepa negalima jo judint, net orkaitės atidarinėt, kad nesubliūkštų :shock: Ar čia tiesa :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Kov 2007, 20:40

Ramunė rašė:Kažkur skaičiau, kad pudingo labai sudėtinga gamyba. Atsieit, reikia dėt viską iš eilės, maišyt, kaip ir kiek priklauso, o kai kepa negalima jo judint, net orkaitės atidarinėt, kad nesubliūkštų :shock: Ar čia tiesa :?
sita ir as girdejau,jei sneka,vadinasi tiesa :?

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Kov 2007, 19:48

Hazel rašė:Ketvirtadienį ragausiu obuolių pudingą ;) mergaitės darys, man va davė receptą ;)
PRANCŪZIŠKAS OBUOLIU PUDINGAS
3 Kiaušiniai,skardinė sutirštinto pieno su cukrumi,3 dideli obuoliai, 50g sviesto, šaukštelis cinamono. Šaukštelis vanil cukraus,pusė st razinų, 200g prancūziško džiovinto batonu kubelių

Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sviestą ištirpintii stiklinėje karšto vandens. Kiaušinius išplakti maišikliu, plakant plona srovele supilti sutirštintą pieną, ištirpintą sviestą, vanil cukrų ir cinamoną. Į šią masę sudėti obuolius, batono kubelius, razinas, viska gerai išmaišyti. Sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje.
Manau, kad skaniai gausis, tik tas pudingas kepa apie 1 val, taigi labai ilgai laukti, bet tikiuosi, kad per tas 2 pamokas suspėsime :roll:


Nemėgstu ilgų pagiriamųjų žodžių, pasakysiu tik tiek ,kad man patiko ;) dar karamelinių ledų ant viršaus uždėjo – išvis pasaka :)
Jei kas darys šį pudingą, turiu kelis patarimus:
1.Nepagailėti razinų
2.Kepti tokioje skardoje, kad pudingas gautųsi aukštas. Mes kepėme tokioje skardoje, kad išėjo didelis gabalas ir plonas sluoksnis, bet geriau kepti kitokioje skardoje.
3.valgyti su ledais :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Kov 2007, 20:33

Galima papildyti :merg2:

4. Valgyti su plakta grietinėle.( Prie ledų) :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 23 Kov 2007, 19:08

Ramunė rašė:Galima papildyti :merg2:

4. Valgyti su plakta grietinėle.( Prie ledų) :hubba:

KALORIJŲ BOMBA :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 19:40

Hazel rašė:
Ramunė rašė:Galima papildyti :merg2:

4. Valgyti su plakta grietinėle.( Prie ledų) :hubba:

KALORIJŲ BOMBA :laugh:


Na, taip : bikini sezonas artėja, jo, reikėtų pasisaugoti :merg2:

Bet ta bombikė vis tiek superskani turėtų būti :hubba: Ir kiek čia tų nuodėmių pridarom, o dar tokių saldžių 043

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 23 Kov 2007, 22:22

su tais desertais reikia kažką riboti :D
dabar vienintelė nepavojinga šio forumo tema: salotos :luks: ten bent jau nėra tokių kalorijų bambelių :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 23:03

Hazel rašė:dabar vienintelė nepavojinga šio forumo tema: salotos :luks: ten bent jau nėra tokių kalorijų bambelių :D


Užkrauk majonezo, kad vos nepraskystų- ir bombikė yra 075

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 11:46

grynu oru pasimaitini ir nebaisios jokios bombos :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 16 Bal 2007, 13:16

Obuoliu pyragas
200g miltu
70g sviesto
80g cukraus
1-2 kiausiniai (pas mane uzrasyta - geriau 2)
1/2 pakelio kepimo milteliu (arba 1 saustelis sodos, gesinti grietineje)
vanilinio cukraus dar dedu
citrinos zievele(nebutinai)
pieno (jei reikia)

750g obuoliu
2-4 saukstai cukraus obuoliams pabarstyti
1 saukstas cinamono

1) Obuolius nulupti, supjaustyti, sumaisyti su cukrumi ir cinamonu. Geriau, kad pastovetu 1-1,5 val.

2) Sviesta gerai issukti, i ji pakaitomis sudeti kiausinius ir cukru. Viska gerai maisant, sudeti prieskonius, miltus, kepimo milt., jeigu reikia, pieno tiek, kad tesla sunkiai kristu nuo sauksto.

3) Forma istepti sviestu, supilti tesla, ant virsaus sudeti obuolius. 30-40 min. kepti vidutinio karstumo orkaiteje (kiek tas yr, nezinau) PS, i orkaite galima ideti bleka su vandeniu, bet tuomet keps 1-1,5 val.

4) Iskepta galima apiberti cukraus pudra.
Saltinis: Kolukietes namu ukis, ~1968m.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 16 Bal 2007, 13:17

Labai paprastas, bet labai skanus obuolinis pyragas

1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
6-9 obuoliai
cinamono

Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.

Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus.
Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Bal 2007, 15:06

baik gundyti,uzsidėjau arešta mėnesiui,kad nekepsiu pyragu....o cia,visokios pagundos :evil:

Skelbti atsakymą