Puslapis 3 iš 3
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 13 Lap 2015, 09:34
gutiss
Ir as apie ta pati pagalvoju,bet dar nespejau paklausti
Kaip tau,Danute ?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 13 Lap 2015, 10:30
DanuteL
Guti, apie vyniotini, tai man irgi tie patys klausimai kilo: ar nesudegs ir t.t.
O kad vyniotinis vel "namo" grizo (tik kitoj temoj) tai cia geras
Ikeliau nuoroda Nicoles prie vyniotinio
Mazu su sese tam paciam forume duodames ir viena kitos nepazistam
Del sveikatos, tai gerai viskas
greitai bus du metai (vasari) tai migrena turejau gal 3 kartus,
kur anksciau per menesi po kelis kartus budavo.
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 17 Lap 2015, 14:54
DanuteL
Siandien isbandziau ta pyraga
Labai graziai iskilo, po to labai graziai susmuko....
Skonis visai nieko, bet tikejaus kitokio... norejosi daugiau to surio skonio
Labiau jauciasi saldaus kiausinio baltymo skonis.
Bet sakiau kada dar paeksperimentuosiu daugiau varskes dedama
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 19 Lap 2015, 19:57
Nicole
Daug kas sake,kad sukrito,tai ikele "patobulinta" varianta
http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/ar-j ... 052449.htm
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 16 Gru 2015, 22:37
DanuteL
Nieko naujo, nieko ypatingo... bet skanu buvo!
Gaivios salotos su silke
Reikia:
2 nedideliu burokeliu,
3 morku,
1 didelio obuolio,
250 g silkes file,
50 g fermentinio surio
padazui:
3 v.s. majonezo,
3 v.s. grietines,
3 v.s. naturalaus jogurto
1 v.s. garstyciu
pipiru, druskos, citrinos sulciu pagal skoni.
Eiga:
Burokelius ir morkas isvirti (as garinau), viska supjaustyti kubeliais ir sumaisyti su padazu.
Beje, sis padaziukas labai skanu ant karstu ziediniu kopustu, (bulviu) , virtos saliero saknies...
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 17 Gru 2015, 01:13
sandruca
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 22 Gru 2015, 02:17
Nicole
Danut,tau netruksta kaliaropiu?Man pavare 4 diiideles ir jau fantazija atsoko ka su jom veikt
Dabar laaabai rimtas klausimas-kaip garinai burokelius ir koks tavo geretas yra?As turiu juos kelis,bet vienam man truksta instrukcijos(o gaila,nes jame galima ir pyragus kepti
((( )
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 22 Gru 2015, 12:20
DanuteL
Nu mesk man kokia kaliarope
Gali lazanija daryt (kaliarope vietoj makaronu lakstu, tik pries tai apvirta)... gali smulkiau nei bulvytes fri supjausciusi kaip keptas bulves kepti, i bulvinius blynus deti...
O garu puotas pas mane toks
http://www.lidl.de/de/silvercrest-dampfgarer/p62293
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 08 Vas 2016, 15:38
Nicole
Dar viena gera ideja,reiks pabandyti
Tik kiek zinau daugelis deda bananu vietoj kiausiniu,o cia vietoj miltu
http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/bana ... irusas.htm
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 26 Vas 2016, 14:49
DanuteL
Na, isbandziau siandien pusryciams tuos blynus...
Man visai nieko. Nieko daugiau nedejau tik kiausiniai ir bananas... tik va kaip ten tekste dar sako, kad sviestu galima apipilti, man tai jau butu per daug... nes jie ir taip biski patraukia riebumo. Su saldytom braskem labai tiko (atlaidintom
)
Kadanki prie saldzios kiausinienes, vadinamos pas mus Kaiserschmarrn (
https://en.wikipedia.org/wiki/Kaiserschmarrn) esu pripratus, tai man ir tie blynai skanus buvo...
Ryt pasiulysiu saviskiui pusryciams... nes siaip ar taip Velykoms reikia ispustu kiausiniu lukstu
O ir reakcija bus idomu pamatyt...
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 06 Bal 2016, 22:41
Nicole
Ta Kaiserschmarrn dariau is pakelio-nie im Leben mehr
Totalus kosmaras!
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 07 Bal 2016, 16:20
DanuteL
Is pakelio nesu dariusi... tai nelabai ka pasakyt galiu...
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 14 Rgp 2016, 12:10
sandruca
Persikeliau visus receptus siandien, bus ka kita savaite gamint
O kaip tau ,Danut, sekasi ? Vis dar be miltu, duonos, bulviu gamini?
Seniai receptukais nesidalinai ....
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 20 Rgp 2016, 01:41
Nicole
tikrai seniai,bet tu,Sandrut,irgi seniai ar ne?Iveikei tuos 700 receptuku?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 20 Rgp 2016, 10:33
sandruca
Iveikiau, Nicoliuk, iveikiau!
Kuomet dienos prades eit trumpyn ir bus daugiau laiko prie pc prisest, tada ir cia pasidalinsiu tais, kurie paliko ispudi ir nutupe i mano uzrasine
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 02 Rgs 2016, 11:00
DanuteL
Nu Sandruca, ar isbandei ka nors?
Taip taip, mes vis dar be bulviu, miltu...
Nors Lietuvoj kai buvom, tai sveitem viska is eiles
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 04 Rgs 2016, 00:32
Nicole
Be bulviu man,kaip ir be duonos ar mesos-badas!
Kaip jus ir issilaikot?Ypac tu?MB irgi pragyventu be bulviu bile makaronu yr,o man tai jau neeee
Makaronus verdu tik del yvairoves,o ne todel ,kad "megstu"
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 04 Rgs 2016, 15:53
DanuteL
Aaaa, pas mumis nei makaronu nera
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 08 Rgp 2018, 15:26
DanuteL
Nu seniai ka bevirem
Pas mus namie dabar daug vistienos, tai vis ieskau, ka su ja nuveikti
Marokietiskas siupinys
Reikia:
1 didelio svoguno (supjausciau pusziedziais)
500 g viestienos (ar kalakutienos) krutineles (kubeliais),
1 a.s. malto kumino (indisko kmyno)
1 baklazano (pjaustyto kubeliais)
1 raudonos paprikos (taip pat kubeliais)
250 g pievagrybiu (pjaustytu skiltelemis)
3-4 v.s. pomidoru pastos
300 ml vistienos sultinio
300 g avinzirniu (vakuotu)
Druskos, pipiru.
Siek tiek aliejaus.
Ikaitintoje keptuveje pakepinam svogunus, dedam vistiena, gerai apkepinam. Uzbarstom kumina. Gerai ismaisom ir sudedam pievagrybius, paprika, baklazana.
Pomidoru pasta imaisom i karsta sultini ir uzpilam keptuves turini. Sumazinam karsti ir vis pamaisant troskinam, kol mesa isvirs. Baigiant troskintis sudedam avinzirnius. Pipiru ir druskos pagal skoni.
Mums labia patiko. Gal patiks ir jums.
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 08 Rgp 2018, 16:14
daida
Mano vyrui toks šiupinys labai patiktų
Labai skaniai skaitosi. Man viskas su kumynais labai skanu
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 10 Rgp 2018, 12:08
sandruca
Nu kaip išmokti valgyti baklažaną? Negaliu niekaip jo nuryti, ta tekstūra jo... Bet be baklažano turbūt irgi nieko būtų
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 10 Rgp 2018, 19:31
Arūna
AAAA, pilni namai vištienos tai dabar marmalini
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 23 Rgp 2018, 20:48
DanuteL
As anksciau jo irgi nemokejau valgyti, bet paskui ismokau. Nesakau, kad man jo butinai reikia, bet kartais visai nieko.
Nors tie siupiniai tai visada tokie, kad galima bet ka praleisti, ar ka kita ideti.