Puslapis 1 iš 10
Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 13 Lap 2006, 16:21
daida
Ne už kalnų Kalėdos, norėčiau sužinoti, ką skanaus ir įdomaus gaminate kalėdoms. Norisi kažko naujo, bet žinoma neatsisakysiu savo tradicinių kepinių - Aleksandro sausainėlių, kuriuos kepu tik šiai šventei, bet norisi ir dar kažko naujo
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 13 Lap 2006, 16:51
Ramunė
daida rašė:Ne už kalnų Kalėdos, norėčiau sužinoti, ką skanaus ir įdomaus gaminate kalėdoms. Norisi kažko naujo, bet žinoma neatsisakysiu savo tradicinių kepinių - Aleksandro sausainėlių, kuriuos kepu tik šiai šventei, bet norisi ir dar kažko naujo
O receptėlį Aleksandro galima būtų?
Parašytas: 14 Lap 2006, 16:54
daida
Žinoma galima
ALEKSANDRO SAUSAINĖLIAI
250 g miltų,
200 g cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
žiūpsnelis druskos,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
ant peilio galo kepimo miltelių,
žiūpsnelis maltų gvazdikėlių,
250 g sviesto,
250 g susmulkintų migdolu.
Iš visų išvardytų ingridientų užminkyti tešlą ir padėti ją į šaldytuvą maždaud vienai valandai. Tada išimti ir iškočioti apie 0,5 cm storio. Iš jaustyti vienodą skaičių tuščiavidurių žvaigždučių ir pilnavidurių.
Kepti orkaitėjė, kol gražiai pagels. Atvėsinti.
Tada pasidaryti užpilą:
100 g aviečių uogienės,
puse stiklinės cukraus pudros,
puse stiklinės vandens,
2 šaukštai želatinos.
Želatina ištirpinti vandenyje ir sumaišyti su uogiene beu cukraus pudra.
Ant kepimo popieriaus sudėti pilnavidures žvaigždeles, o ant jų tuščiavidures. Į vtuščios žvaigždės vidų pilti paruoštos aviečių želė. Palaukti kol sustings.
Skanaus
Parašytas: 14 Lap 2006, 20:03
Ramunė
Bus Kalėdoms naujiena
Parašytas: 15 Lap 2006, 21:59
zita
valio turėsiu šeimynai šį tą naujo Kalėdom.Ačiū.Tik aišku pradėsiu gaminti reikės pagalbos,pagelbėsi?
Parašytas: 16 Lap 2006, 00:14
daida
zita rašė:valio turėsiu šeimynai šį tą naujo Kalėdom.Ačiū.Tik aišku pradėsiu gaminti reikės pagalbos,pagelbėsi?
Jei pagalba ne fizinė, tai padėsiu
O tai dar kas nors ką nors kalėdom kepa ar ne
Ar man pačiai teks ieškot kažko naujo?
Pasidalinkite savo paslaptimis
Parašytas: 16 Lap 2006, 18:43
ade
Kažkaip labai daug darbo tuose sausainiuose atrodo
Mes tai kalėdoms nieko ypatingo nedarom
Su mama kepam meduolius, jei žinom, kad bus svečių tai dar kokią antį
Parašytas: 16 Lap 2006, 19:14
Lilina
Aš darau
šokoladinį keksą. Ne būtinai tik ant kalėdų bet didesniems šventėms. Ypač kai einu į svečius, kur yra vaikų.
reikia:
tešlai
graikiniai riešutai - 2 stiklinės
šokoladas - 200gr
kiaušiniai - 4 vnt.
cukrus - 150gr.
miltai - 200gr.
sviestas - 100gr
vanilinė esencija
Kremui:
šokoladas - 100gr.
sviestas - 70gr.
cukraus pudra - 100gr
pienas - 2-3 šaukštai
vanilinė esencija
paruošimas:
graikinius riešutus biški padžiovinti įkaitintoje orkaitėje. Šokoladą ištirpinti. Kiaušinius suplakti su cukrum ir įdėti vanilinės esncijos ir miltų. Į ištirpintą šokoladą įdėti sviesto, sumaišyti. Gavusia masė ipilti į tešlą. Įdėti graikinius riešutus ir viską išmaišyti. Idėti į formą, pašauti į orkaitę ir kepti apie 40 min.
kremas:
šokolądą ir sviestą ištirpinti, įdėti cukraus pudros, esencijos, viską išmaišyti. Jeigu kremas bus per tirštas, įdėti porą šaukštų pieno.
Ir gavusią masę ištepti keksiukus.
Keksiukus, kad suteikti kalėdinę išvaizda galima ant viršaus pabarstyti kokoso drožlėmis, bus kaip sniegas
Parašytas: 16 Lap 2006, 19:20
Lilina
Dar manau labai "kalėdiškas" patiekalas "sniego vaišės" , jį įdėjau į receptus
ne formue, bet priestalo.lt puslapyje.
Parašytas: 16 Lap 2006, 19:29
Andron
Lilina rašė:Dar manau labai "kalėdiškas" patiekalas "sniego vaišės" , jį įdėjau į receptus
ne formue, bet priestalo.lt puslapyje.
Tai štai iš kur tas receptas
Parašytas: 16 Lap 2006, 19:32
Lilina
Parašytas: 16 Lap 2006, 19:44
daida
Dėja šokolado ir kakavos negaliu valgyti labai beria
Tai jei darysiu tai nebent svečiams
Sniego vaišiai labai įdomus receptas
Parašytas: 16 Lap 2006, 19:47
Lilina
O tu vietoj tikro šokolado bandyk baltą šokoladą dėt
Parašytas: 16 Lap 2006, 19:49
Lilina
Žiok tie sniego vaišiai skanesni būna kai šaldytuve pastovi. Vakar padariau , šiandien ištraukiau ir nežinodamas nelabai suprasi, kad ten varškė
Parašytas: 16 Lap 2006, 19:54
daida
Lilina rašė:Žiok tie sniego vaišiai skanesni būna kai šaldytuve pastovi. Vakar padariau , šiandien ištraukiau ir nežinodamas nelabai suprasi, kad ten varškė
Kaip tik mane ir domino ar labai ta varškė jaučiasi
Tikriausiai moki skaityti mintis
Parašytas: 16 Lap 2006, 20:00
Lilina
Parašytas: 17 Lap 2006, 10:10
silsta
Andron rašė:Lilina rašė:Dar manau labai "kalėdiškas" patiekalas "sniego vaišės" , jį įdėjau į receptus
ne formue, bet priestalo.lt puslapyje.
Tai štai iš kur tas receptas
Jį aš jau išbandžiau. Liuks gavosi. Įdomu, skanu, nauja
Parašytas: 17 Lap 2006, 10:51
silsta
Tai ne kepinys, bet Kaledom visad darau tokį saldumyną. Ir ne tik Kaledom...
Reikės:
1 ltr šaltibarščių kefyro (7 proc.rieb.),
2 pokelių skirtingų spalvų žele,
želatinos 2 šaukštai,
cukraus pagal skonį (apie puse stiklinės)
Iš vakaro pasiruošiu želiukus. Į atskirus indelius pasiruošiu žele skirtingų spalvų, kaip parašyta ant pakelio ir į šaldytuvą. Kitą dieną gerai mikseriu išplaku šaltib.kefyrą su cukrum, ištirpinu 2 šaukštus želatinos ir supilu į kefyrą, tada gabaliukais supjaustau jau sustingusius indeliuose želiukus, paimu kekso formą didelą su tuščiu viduriuku (žiedas) ir viską į tą formą supilu. Želiukai turi tolygiai pasiskirstyti masėje, kad jų būtų visur vienodai. Ir į šaldytuvą... Kai sustingsta, išverčiu ant lėkštės, atrodo labai gražiai. Ir skanu... Baltas su spalvotais želiukais
Parašytas: 17 Lap 2006, 11:27
Lilina
Kaip idomu
ir isivaizduoju kad labai gražu
O pas mus tradicinis kalėdinis patiekalas - įdarytas karpis. Kaip jis gaminamas, nesidomėjau ir nesidomėsiu, čia jau anytos firminis patiekalas
Bet labai sudėtingas. Ir dar auguonu pienas
Parašytas: 17 Lap 2006, 12:58
Andron
Mano uošvienė pastoviai kepa karpį orkaitėje
Parašytas: 19 Lap 2006, 00:53
daida
Lilina rašė:Kaip idomu
ir isivaizduoju kad labai gražu
O pas mus tradicinis kalėdinis patiekalas - įdarytas karpis. Kaip jis gaminamas, nesidomėjau ir nesidomėsiu, čia jau anytos firminis patiekalas
Bet labai sudėtingas. Ir dar auguonu pienas
Įdaryti karpį ar lydeką nėra taip sudėtinga kaip visi pasakoja
Tiesiog manau, kad taip sako todėl, kad tik jie patys nori puikuotis, kad moka pagaminti atseit tokį sudėtingą patiekalą
Parašytas: 19 Lap 2006, 00:55
ade
Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali
Parašytas: 19 Lap 2006, 00:56
daida
ade rašė:Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali
Tiesiog niekada nebandei pati padaryti, bet jei pabandytum ir padarytum bent kelis kartus taptum profesionale
Parašytas: 19 Lap 2006, 00:57
ade
daida rašė:ade rašė:Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali
Tiesiog niekada nebandei pati padaryti, bet jei pabandytum ir padarytum bent kelis kartus taptum profesionale
Manau neįkalbėsite pasiryžti tokiam žingsniui
Parašytas: 19 Lap 2006, 01:47
Andron
ade rašė:daida rašė:ade rašė:Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali
Tiesiog niekada nebandei pati padaryti, bet jei pabandytum ir padarytum bent kelis kartus taptum profesionale
Manau neįkalbėsite pasiryžti tokiam žingsniui
Visada būna pirmas kartas
Parašytas: 19 Lap 2006, 09:51
Ramunė
Mano anyta irgai daro tą karpį. Skanus, velniūkštis.
Ir tikrai nėra sudėtinga padaryti.
Jau bandžiau. Ir pavyko iš pirmo karto. Visa problemytė - nurengti žuvį, neįplėšus odos.
Parašytas: 19 Lap 2006, 11:22
Andron
O jeigu gražia paprašyti, tai gal tas karpis pats odą nusiims
Parašytas: 19 Lap 2006, 14:20
Lilina
Gal tą odą užsiūti galima, kur praplyš
Naujas variantas "sniego vaišiu" paimti varškės, kondensuoto pieno, aguonu, kokoso drožliu. technologija gaminimo - tą patį.
tik proporciju nežinau. Bet turėtų būti skanu.
Parašytas: 19 Lap 2006, 18:01
AS
ar niekas nekepa tokio meduolio, kuri reikia koki menesiuka subrandinti ir tik po to kepti? tai labai senas lietuviskas receptas ir as ji pameciau
labai pagelebtumet, jei pasidalintumete siuo senu recepteliu.............
Parašytas: 19 Lap 2006, 18:48
Ramunė
Andron rašė:O jeigu gražia paprašyti, tai gal tas karpis pats odą nusiims
Reikės prieš Naujus pabandyti, jei tik nepaklius karpis iš žemaitijos telkinių...