Puslapis 6 iš 10
Parašytas: 07 Gru 2007, 16:21
Lilina
svenis rašė:Tutsi rašė:kas cia per nesamone
Ir kodel prie kalediniu kepiniu
Tutsi,cia tikras zemaiciu kuciu patiekalas.Ir jai sitie mano senoliu lietuviski receptai neitema tada as pasisalinu
Tu tik neišeik
Jeigu mes silkių galvas nevalgom, nereiškia kad taves negerbiam
Parašytas: 07 Gru 2007, 16:48
Tutsi
aha sveni,tu nesupyk,as tik ta ir norejau pasakyti,kad mums nepriimtina
Parašytas: 07 Gru 2007, 16:49
pyp
Planuoju kepti meduolinius zmogeliukus ... sagutes ant pilvuku, akis ir burnytes planuoju daryt is balto glajaus arba sokolado
Noriu zmogeliukus daryt su senio salcio kepurelem....bumbuliuka ir kepureles atvarta aptepsiu baltu glajum....o va kuom nuspalvinti raudonai pacia kepuraite?? Gal kokiu pasiulymu turetumet?
Parašytas: 07 Gru 2007, 16:50
Guci
Su maistiniais dazais.
Arba i ta pati glaju gali ipilti siek tiek burokeliu sulciu
Parašytas: 07 Gru 2007, 17:00
pyp
o idomu jei susilies glajus su burokeliu sultimis ir baltas glajus, tai neissilies ?
Parašytas: 07 Gru 2007, 17:11
Tutsi
kai nutepsi vienu glajumi,tada palauk,kad pradziutu,o tik tada tepk kita spalva
Parašytas: 07 Gru 2007, 17:21
pyp
nu tikslei...gale darbo visai nesigalvoja man
Parašytas: 07 Gru 2007, 17:22
Tutsi
nieko tokio, savaitgali atsigausi
Parašytas: 07 Gru 2007, 21:56
duziki
nu jau silkiu galvos tai
Parašytas: 07 Gru 2007, 22:57
svenis
Tutsi rašė:aha sveni,tu nesupyk,as tik ta ir norejau pasakyti,kad mums nepriimtina
nesupykite visi jai ka as ne taip kanors pasakiau.As tik norejau pasireiksti.O kanors neitema tai braukite
Parašytas: 07 Gru 2007, 23:27
Tutsi
Gerai,kad uzvedei tema apie zemaiciu valgius
Kai tu zemaitis,daugiau zinai ju,o braukti nieko nereikia kol kas
Parašytas: 17 Gru 2007, 22:27
Jacinta
Radau gera recepta, manau visiems patiks!
RECEPTAS KALĖDOMS IR NAUJIESIEMS METAMS
Paimkite 12 mėnesių, nuvalykite nuo jų pyktį, godumą, pedantiškumą ir baimę. Padalykite kiekvieną mėnesį į 30 ar 31 dalį, kad atsargų užtektų metams ir pripildykite kiekvieną dieną savitai:
2 dalimis darbo,
geros nuotaikos ir humoro,
įmaišykite 3 šaukštus optimizmo,
šaukštelį tolerancijos,
grūdelį ironijos,
žiupsnelį takto.
Visą masę gausiai apipilkite meile ir papuoškite dėmesio puokštele.
Patiekite kasdien su linksma nuotaika ir troškulį malšinančios arbatos puodeliu.
(K.E.Goethe)
Parašytas: 17 Gru 2007, 22:29
duziki
Parašytas: 20 Gru 2007, 17:14
Lilina
Atkasiau dar vieną pono V.Sako receptą.
Tuoj tapsiu jo fanė
V.Sakas atsiuntė, pažymėjęs: “Specialiai reginospalepe.com skaitytojams, kad Šventųjų Kalėdų stalas būtų įdomesnis”.
Lietuvininkų Šventųjų Kalėdų varškės kukuliukai aguonų grietinės padaže
Keturioms porcijoms
400 g varškės
100 g baltųjų nuplikytų razinų
50 g cukraus
50 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
Miltų kukuliukų pavoliojimui
Saulėgrąžų aliejaus kukuliukų kepimui
Visus ingredientus išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė, suformuoti graikinio dydžio rutuliukus, pavolioti miltuose ir padėti į šaldytuvą porai valandų.
Padažui 50 g aguonų užpilti verdančiu vandeniu ir, uždengus, palikti 15 minučių, kad išbrinktų. 50 g sviesto ištirpinti, įdrėbti 50 g grietinės, įberti 100 g cukraus, išbrinkusias aguonas, gerai išmaišyti, dėti ant silpnos ugnies ir pakaitinti, bet ne užvirinti.
Sūrio kukuliukus geriausiai yra kepti gruzdintuvėje (fritiūrinėje) arba keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje taip, kad gražiai iš visų pusių apskrustų. Iškepusius kukuliukus dėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Patiekti atskirai karštus kukuliukus ir padažinėje karštą padažą. Kiekvienas į savo dubenėlį dedasi padažo ir didesniu šaukštu kukuliukus.
Senovėje Klaipėdos krašte jaunimas kukuliukus turėdavo imti užsimerkęs arba užsirišęs akis, nes pagal kukuliukų porinį arba neporinį skaičių burdavo kas kitais metais ves arba ištekės. Tiesa, šiuos kukuliukus valgydavo ir kitomis dienomis, ypač šventinėmis, bet tada juos patiekdavo su vyšnių kompotu: dubenėlyje duodavo kukuliukus, o „krūzeliuose“ (taip vadindavo didelius puodelius su rankenėle) patiekdavo šaltą vyšnių kompotą.
Parašytas: 23 Gru 2007, 10:20
Ramunė
Kalėdinis kumpis
Reikia:
1,2 kg kumpio,
800 g konservuotų persikų su sirupu,
dviejų šaukštų cukraus sirupo,
šaukštelio grūdėtųjų garstyčių,
dviejų šaukštų cukraus, šaukštelio tamsiojo sojų padažo,
330 ml sidro, dviejų raudonųjų svogūnų,trijų lauro lapelių.
Išsukame 400 g persikų su sirupu, cukraus sirupą, garstyčias, cukrų, sojų padažą ir pusę kiekio sidro (geriausia tai daryti virtuviniu kombainu). Kumpį dedame į kepimo formą, ant jo užpilame persikų mišinį, įdedame laurų lapelius ir kepame 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 1 val. 20 minučių, kartkartėmis užpildami padažo. Likus 20 minučių iki kumpio kepimo pabaigos, sudedame likusius persikus su sirupu, užpilame pusę kiekio sidro, įdedame supjaustytų svogūnų.
Parašytas: 30 Gru 2007, 17:16
Talija
Ypatingas kalėdinis pyragas
300 g miltų
150 g cukraus
250 margarino
žiupsnelis drusko
2 kiaušiniai
Įdarui:
200 g grietinėlės
3 šaukštai medaus
300 g gliaudytų graikinių riešutų
200 g cukraus
Miltus išmaišyti su druska ir cukrumi. Sudėti margariną, supilti plaktą kiaušinį ir užminkyti tešlą. Palaikyti šaltai. Grietinėlę išmaišyti su medumi. Riešutus susmulkinti, suberti į keptuvę, užpilti cukrumi ir pakaitinti maišant. Kai riešutai apkibs cukrumi, ugnį sumažinti ir supilti grietinėlę su medumi. Išmaišyti ir palikti atvėsti. Torto formą iškloti kepimo popieriumi. Atvėsusią tešlą padalinti į 3 dalis. Iš 2 iškočioti 2 apskritimus, iš trečios - 5 cm juostą. Vieną juostą įkloti į formos dugną, juosta iš vidaus apsukti formos šonus, supilti riešutų įdarą ir uždengti paskutiniu tešlos lakštu. Viršų patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 30 min 180-200 C orkaitėje.
Parašytas: 30 Gru 2007, 21:40
duziki
talija is kur tu juos trauki
Parašytas: 30 Gru 2007, 22:55
Talija
Paslaptis.
Parašytas: 30 Gru 2007, 23:40
duziki
jau ir as radau is kur
Parašytas: 31 Gru 2007, 13:25
Talija
Parašytas: 31 Gru 2007, 15:09
duziki
nesnipe tik netycia suzinojau
www go
Parašytas: 14 Rgp 2008, 20:13
HexeckQwely
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 30 Lap 2008, 16:24
Živilė
Kalėdos, Kalėdos, o svarbiausio kepinio — kūčiukų — recepto nėra. Būtų įdomu pasigaminti šiais metais naminių tsakant "šlyžikų"
Tai gal kas turi receptėlių kokių?
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 30 Lap 2008, 16:26
Lilina
kažkur buvo. tikrai esu mačiusi čia receptą. jei aptiksių, įdėsiu nuorodą.
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 30 Lap 2008, 21:48
Tutsi
as buvau ikelusi
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 30 Lap 2008, 22:08
Lilina
Aga tikrai buvai. pamenu kad tu dėjei
Gal įkeltum nuorodikė
nes per dabartinę paješkos sistemą nieko neimanoma rasti
Ir dar tą š.. žinutė spamėrio ištrink, per porą postų virš tavo žinutės
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 30 Lap 2008, 22:19
Živilė
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 30 Lap 2008, 22:22
Forelle
Bet Tutsi receptas su kiaušiniu, mama kepdavo be jo. Reikės receptą susižinot
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 30 Lap 2008, 22:28
Tutsi
as kepiau pirma karta ir pagal pirma pasitaikiusi recepta
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 05 Gru 2008, 15:38
Rubine