Puslapis 2 iš 10
Parašytas: 19 Lap 2006, 21:15
Lilina
o kuom nedėkingi žemaitijos telkiniai?
Parašytas: 19 Lap 2006, 23:20
Andron
Matyt, ten ypatingai užsispyrusios žuvytės veisiasi
Parašytas: 20 Lap 2006, 11:48
Lilina
Parašytas: 20 Lap 2006, 12:18
Lilina
AS rašė:ar niekas nekepa tokio meduolio, kuri reikia koki menesiuka subrandinti ir tik po to kepti? tai labai senas lietuviskas receptas ir as ji pameciau
labai pagelebtumet, jei pasidalintumete siuo senu recepteliu.............
Radau vieną rusišką kalėdinių meduoliu receptą. Labai panašus į tai ką ješkai. Gal prisiminsi iš jo kaip daromas lietuviškas meduolis. Jeigu receptas panašus- tai pasakyk
3 stiklinės cukraus gerai padeginti keptuvėje be vandens, paskui įpilti viską maišant 300ml vandens, atsargiai kad neapsideginti.įdėti 1 virtuvinį šaukštą gvazdiko, tiek pat cinamono, kardamono, viską labai gerai sumalto. Įdėti sviesto arba margarino (nežinau koks kiekis, parašyta vienas pakelis), 2 arb šaukšteliai sodos, viska ataušinti ir kai atvės iki 30 laipsniuų - įdėti kiaušinių, miltų 1kg 200gr ir po to tešla turi pastovėti šaltoje vietoje, rašo kad gali stovėti iki vieno mėnėsio. Paskui tešlą iškočioti iki 1 cm storio ir išpjastyti iš jo visokiu formų figureliu ir kepti.
Parašytas: 20 Lap 2006, 14:33
silsta
Lilina rašė:Kaip idomu
ir isivaizduoju kad labai gražu
O pas mus tradicinis kalėdinis patiekalas - įdarytas karpis. Kaip jis gaminamas, nesidomėjau ir nesidomėsiu, čia jau anytos firminis patiekalas
Bet labai sudėtingas. Ir dar auguonu pienas
Pas mus aguonų pienas su šližikais išgaruoja jau kūčių vakarą. Kalėdom lieka tik pasvajot apie aguonų pieną.
Parašytas: 20 Lap 2006, 15:13
daida
O pas mus jei ir lieka aguonpienio su prieskučiais, tai kitą dieną nelabai kas jo valgo, nes būna pridaryta visokių kitokių gardūmynų
Parašytas: 20 Lap 2006, 17:03
Ramunė
Lilina rašė:o kuom nedėkingi žemaitijos telkiniai?
Taigi žemaičiai labai jau užsispyrę. Reik manyt, žuvytės ne ką mažiau
Parašytas: 20 Lap 2006, 17:09
silsta
Ramunė rašė:Lilina rašė:o kuom nedėkingi žemaitijos telkiniai?
Taigi žemaičiai labai jau užsispyrę. Reik manyt, žuvytės ne ką mažiau
o kas sakė, kad aukštaičių, suvalkiečių ar dzūkų nėra užsispyrusių
O žuvikės kažin ar paveldi žmonių charakterio bruožus
Parašytas: 20 Lap 2006, 17:28
Ramunė
silsta rašė:Ramunė rašė:Lilina rašė:o kuom nedėkingi žemaitijos telkiniai?
Taigi žemaičiai labai jau užsispyrę. Reik manyt, žuvytės ne ką mažiau
o kas sakė, kad aukštaičių, suvalkiečių ar dzūkų nėra užsispyrusių
O žuvikės kažin ar paveldi žmonių charakterio bruožus
Na pagal tuos visus pašposinimus, tai suvalkiečiai - skūpūs, dzūkai labai jau dainingi, o žemaičiai užsispyrę. Nenorėjau įžeisti ko nors.
Aš pati kilus iš žemaitijos.
Parašytas: 21 Lap 2006, 19:51
AS
Lilina rašė:AS rašė:ar niekas nekepa tokio meduolio, kuri reikia koki menesiuka subrandinti ir tik po to kepti? tai labai senas lietuviskas receptas ir as ji pameciau
labai pagelebtumet, jei pasidalintumete siuo senu recepteliu.............
Radau vieną rusišką kalėdinių meduoliu receptą. Labai panašus į tai ką ješkai. Gal prisiminsi iš jo kaip daromas lietuviškas meduolis. Jeigu receptas panašus- tai pasakyk
3 stiklinės cukraus gerai padeginti keptuvėje be vandens, paskui įpilti viską maišant 300ml vandens, atsargiai kad neapsideginti.įdėti 1 virtuvinį šaukštą gvazdiko, tiek pat cinamono, kardamono, viską labai gerai sumalto. Įdėti sviesto arba margarino (nežinau koks kiekis, parašyta vienas pakelis), 2 arb šaukšteliai sodos, viska ataušinti ir kai atvės iki 30 laipsniuų - įdėti kiaušinių, miltų 1kg 200gr ir po to tešla turi pastovėti šaltoje vietoje, rašo kad gali stovėti iki vieno mėnėsio. Paskui tešlą iškočioti iki 1 cm storio ir išpjastyti iš jo visokiu formų figureliu ir kepti.
idomus receptas. bet nepamasus i ta lietuviskaji. ten medaus reikejo... ir kazkoks "navarotnas" maisymas buvo
hmmnmm... bet sita rusiska labai pamago pabandyt
Parašytas: 22 Lap 2006, 09:21
silsta
Ramunė rašė:silsta rašė:Ramunė rašė:
Taigi žemaičiai labai jau užsispyrę. Reik manyt, žuvytės ne ką mažiau
o kas sakė, kad aukštaičių, suvalkiečių ar dzūkų nėra užsispyrusių
O žuvikės kažin ar paveldi žmonių charakterio bruožus
Na pagal tuos visus pašposinimus, tai suvalkiečiai - skūpūs, dzūkai labai jau dainingi, o žemaičiai užsispyrę. Nenorėjau įžeisti ko nors.
Aš pati kilus iš žemaitijos.
Sveikute, aš irgi gimusi Žemaitijoj
Parašytas: 22 Lap 2006, 12:03
Lilina
Aš irgi iš Žemaitijos
Bet nemanau kad užuomina apie Žemaitijos žuvelius kanors žeidžia
Parašytas: 22 Lap 2006, 12:29
silsta
Lilina rašė:Aš irgi iš Žemaitijos
Bet nemanau kad užuomina apie Žemaitijos žuvelius kanors žeidžia
Bent jau mane, tai tikrai ne
Parašytas: 22 Lap 2006, 14:20
Lilina
AS rašė:
idomus receptas. bet nepamasus i ta lietuviskaji. ten medaus reikejo... ir kazkoks "navarotnas" maisymas buvo
hmmnmm... bet sita rusiska labai pamago pabandyt
Aš turiu dar vieną receptą, su medumi, bet čia jau vadinamas "Tul'skij prianik"
Tešlai:
miltų - 3 stiklinės
medaus - 100gr
sviesto - 4 šaukštai ~ 100gr
kiaušiniai - 2vnt
puse šaukštelio sodos
Įdarui:
uogienė - 200gr, bet turi būti tiršta, kad neiišsilietų
Užpilimui: grietine ir cukrus, suplakami kartu.
Į minkštą sviestą įdėti medaus, kiaušinių. (susikristalizaves medus turi buti pakaitintas ir ataušintas) Paskui prsijuoti miltus sumaisytus su soda kartu (nezinau kodel kartu...pagal mane tai soda prigesinti reiketu su kokiu obuoliu actu arba citrinos rugstim) Jeigu tešla gaunasi per tiršta, tada galima įpilti virinto atvėsinto vandens . Daromas pyragas, į vidu dedama uogiene ir labai keistai kepama: orkaite turi buti ikaitinta iki 320 laipsniu ir pakepinama 1 - 1,5 min. Paksui atvesinta iki 270 laipsniu ir dar 5 minutes pakepinama.
Viskas atvėsinama ir apipilama užpilimu, ir į šaldytuvą.
Parašytas: 22 Lap 2006, 14:20
Lilina
Būtų gerai lietuviško meduolio receptą sužinoti
Parašytas: 22 Lap 2006, 19:57
Ramunė
silsta rašė:Lilina rašė:Aš irgi iš Žemaitijos
Bet nemanau kad užuomina apie Žemaitijos žuvelius kanors žeidžia
Bent jau mane, tai tikrai ne
Vadinasi ne taip supratau
Parašytas: 23 Lap 2006, 18:21
Ramunė
Mano močiutė Kalėdoms kepdavo skenduolį. Žinau tik, kad surišusi tešlą į marlę laikydavo kibire su vandeniu
. Gal kas žinote
Parašytas: 24 Lap 2006, 00:49
daida
Nežinau ar čia tas pats, nes pas mus jis vadinamas "Veronika"
Miltai - 4- 5 stiklinės
Cukrus - ½ stiklinės
Kiaušiniai - 3 vienetai
Margarinas - 300 gramų
Mielės - 70-100 gramų
Pienas - 1 stiklinė
Druska
Vanilinis cukrus
Romas
Įdaras:
Uogienė (vaisiai, uogos) - apie 400 g
1.Mieles sutrinti su trupučiu cukraus, 0,5 št. pieno, 4-5 št. miltų. Kildinti.
2.Ištirpinti riebalus, kiaušinius išplakti su cukrum.
3.Kildintas mieles sumaišyti su tirpintais riebalais ir plaktais kiaušiniais, druską, prieskoniais ir likusiu pienu.
4.Suberti persijotus miltus, išminkyti minkštą (šiek tiek limpančią prie rankų) mielinę tešlą. Paruoštą tešlą susukti į švarią skepetą, panardinti į šaltą vandenį (turi būtinai būti apsemta).
5.Tešla iškyla po 10-20 min. iškilusią tešlą nusausinti, sukrėsti į riebalais pateptą skardą, sulyginti paviršių. Dalį tešlos palikti papuošimui. Ant tešlos uždėti uogienės, tyrės ar šviežių uogų, vaisių. Papuošti tešlos trupiniais.
6.Kepti 30-45 min 180-200° C orkaitėje.
Parašytas: 24 Lap 2006, 05:32
Lilina
Koks įdomus receptas
O tą tešlą ne ištirps panardinta vandeny???
Parašytas: 24 Lap 2006, 12:30
Ramunė
Lilina rašė:Koks įdomus receptas
O tą tešlą ne ištirps panardinta vandeny???
Ne. nes būna suvystyta...
Parašytas: 24 Lap 2006, 12:53
silsta
daida rašė:Nežinau ar čia tas pats, nes pas mus jis vadinamas "Veronika"
Miltai - 4- 5 stiklinės
Cukrus - ½ stiklinės
Kiaušiniai - 3 vienetai
Margarinas - 300 gramų
Mielės - 70-100 gramų
Pienas - 1 stiklinė
Druska
Vanilinis cukrus
Romas
Įdaras:
Uogienė (vaisiai, uogos) - apie 400 g
1.Mieles sutrinti su trupučiu cukraus, 0,5 št. pieno, 4-5 št. miltų. Kildinti.
2.Ištirpinti riebalus, kiaušinius išplakti su cukrum.
3.Kildintas mieles sumaišyti su tirpintais riebalais ir plaktais kiaušiniais, druską, prieskoniais ir likusiu pienu.
4.Suberti persijotus miltus, išminkyti minkštą (šiek tiek limpančią prie rankų) mielinę tešlą. Paruoštą tešlą susukti į švarią skepetą, panardinti į šaltą vandenį (turi būtinai būti apsemta).
5.Tešla iškyla po 10-20 min. iškilusią tešlą nusausinti, sukrėsti į riebalais pateptą skardą, sulyginti paviršių. Dalį tešlos palikti papuošimui. Ant tešlos uždėti uogienės, tyrės ar šviežių uogų, vaisių. Papuošti tešlos trupiniais.
6.Kepti 30-45 min 180-200° C orkaitėje.
Gal čia anksčiau į vandenį merkdavo tešlą kol nebuvo šaldytuvų, ar būtent PAMERKTI Į ŠALTĄ VANDENĮ
Parašytas: 24 Lap 2006, 12:55
daida
Esmė, tame, kad turi kilti vandenyje
Parašytas: 24 Lap 2006, 14:34
Ramunė
daida rašė:Esmė, tame, kad turi kilti vandenyje
Va, būtent
Ne atšaldyti, o iškildinti reikia. Dabar labai atidžiai perskaičiau. Atrodo, kad tas receptas. Kepsiu
Parašytas: 01 Gru 2006, 15:58
daida
Vietoj paprastų mielinių bandelių kalėdoms ir naujiems metams galima padaryti tokią bandelių formą
Parašytas: 01 Gru 2006, 16:28
Lilina
gražuolės, o kaip vaikams smagūs tokie dalykai
Parašytas: 04 Gru 2006, 17:40
Eli
Paršeliai fantastiški, ir net trys, tai gal jie Naf-nafas, Nif-nifas ir Nuf-nufas
O kuriam iš jų nepasisekė
Parašytas: 04 Gru 2006, 19:56
Ramunė
Esu iš tų, kuriems saldumynų gali ir nebūti. Labai jau retsykiais Karūnos šokolado gabalėlis ir - viskas. Todėl ir saldžių receptų turiu mažai. Siūlau
UPĖTAKIS, ĮDARYTAS KEPENĖLĖMIS
Reikės :
Upėtakio;
keptų morkų su svogūnais;
kepenėlių;
druskos, pipirų, sviesto.
Kepenėles troškinti 5 - 7 minutes. Susmulkinti, įdėti keptas morkas su svogūnais, druskytės, pipiriukų ir kapoti, kol pasidarys vientisa masė.
Upėtakiui išimti pagrindinį kaulą ( stuburkaulį ), papipirinti, trupučiuką druskytės. Tada sudėti kepenėlių faršą ir kepti keptuvėje svieste.
Tinka ryžiai, bulvytės fri, košė....
Jei darau Kūčiom, nededu kepenėlių, o dedu virtus džiovintus baravykus . Bet man su kepenėlėm skaniau.
Parašytas: 04 Gru 2006, 20:15
Ramunė
kARPIO SALOTOS
Reikės :
Karpio filė;
pievagrybių;
salotų,agurko,pomidorų;
virtų su lupena bulvių.
Padažui
2 virtų kiaušinių;
svogūnų laiškų, krapų;
majonezo, natūralaus jogurto;
grybų padažo ir obuolių acto ( labai nedaug).
Karpį supjaustome juostelėmis, pabarstome druskyte ir pipiriukais ir iškepame. ( tinka ir likęs nuo kūčių karpis ).
Pievagrybius supjaustome į 4 dalis ir apkepiname svieste. Prieskoniai.
Padažui skirtus produktus, išskyrus actą, sudedame į smulkintuvą ir suplakame. Tada pagardiname obuolių actu.
Į lėkštę sluoksniuojame :
salotų lapai;
virtų bulvių skiltelės;
agurko griežinėliai;
karpio gabalėliai;
pievagrybiai;
pomidoro skiltelės;
padažas.
Parašytas: 04 Gru 2006, 21:38
Ramunė
Valgyt
, bet ir palydėti skrandin maistelį reikia
KRIUŠONAS
Ananasas; kivi; vynuogės; braškės; mandarinas.
Vyšnių arba Bočių likeris ir šampanas santykiu 1 : 4.
Ananaso viršų nupjauti, išskobti, Į kiaurymę įdėti braškių, vaisių, supilti likerį ir šampaną. Palaikyti apie 30 - 40 minučių - ir
Į SVEIKATĄ!
Parašytas: 05 Gru 2006, 00:54
daida
Na kriušonai man tai visada buvo daugiau gražus patiekalas nei skanus