Puslapis 410

Parašytas: 20 Gru 2006, 20:01
Ramunė
Lilina rašė:
Ramunė rašė:Neturiu "aparatūros" :evil: , teks aprašinėti.

PERSONALIAI LILINAI
Nu klausyk Paveikslėlis skanu, labai Paveikslėlis super ...abudu su vyru apsilaižem Paveikslėlis

Jeigu imanoma butu kaip nors tave per atstumą apkabinti už tokį receptą, būtinai taip ir padaryčiau Paveikslėlis...pasirodo razinos kartais tikrai tarnauja kaip "razinos" Paveikslėlis
:bis: Labai džiaugiuosi, kad patiko. 043 Per draugės gimtadienį ragavom keptą vištą su marinuotais persikais ir ananasais( garnyras ). Irgi labai skanu buvo. Gal kada surizikuosi :wink:

Parašytas: 20 Gru 2006, 20:13
Lilina
Nu po tokio pabandymo, manyčiau kad drasiai Paveikslėlis

Parašytas: 21 Gru 2006, 16:05
Ramunė
Noriu pasiūlyti superpaprastas burokėlių salotas kūčių stalui :

Burokėlius išvirti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Svogūnus ir pievagrybius supjaustyti kubeliais ir apkepinti aliejuje.
Mirkytas slyvas supjaustyti juostelėmis arba kubeliais.
Viską sumaišyti, įberti druskytės, pipiriukų.

Parašytas: 21 Gru 2006, 22:16
zita
prie kokios mėsos tokios salotos tinka?

Parašytas: 21 Gru 2006, 22:33
Ramunė
zita rašė:prie kokios mėsos tokios salotos tinka?
Jos tinka prie žuvies, dešrelių, kiaulienos. Vyras nelabai paukštieną mėgsta, tai prie jos nebandžiau. O kadangi aš nesu mėgėja mėsos, tai jas vienas kabliuoju su bulvėm ar duonyte ir :luks:
Tiesa, valgiau ir su mėsos vyniotiniu, irgi nieko. :lol:

Parašytas: 23 Gru 2006, 09:33
Ramunė
ĮDARYTI KREPŠELIAI
( blic patiekaliukas)

Krepšelius galima kepti, o galima ir nusipirkti.

Artimiausioje parduotuvėje susirandam lentyną su Kėdainių konservų fabriko produkcija, nusiperkam tuno su įvairiais priedais, pikantikškos lašišos sumuštiniams ( beje, tie indeliai nėra brangūs - apie 3 litus - bet labai skanūs ). Parsinešam namo, atidarom, pridedam krepšelius . Puošiam alyvuogėm, petražolėm, morkytėm - kuo turim, norim ir mokam.

Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.

Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.

Parašytas: 23 Gru 2006, 15:17
Lilina
Ramunė rašė:ĮDARYTI KREPŠELIAI
...

Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.

Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti :wink:

Parašytas: 23 Gru 2006, 15:32
Ramunė
Lilina rašė:
Ramunė rašė:ĮDARYTI KREPŠELIAI
...

Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.

Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti :wink:
Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laiko :wink:

Parašytas: 24 Gru 2006, 11:05
Ramunė
Prisiminiau dar vieną skanų patiekalą. Gal tiks naujamečiui

SPRANDINĖ SU DARŽOVĖMIS

Sprandinės,
morkų,
paprikos( kas nemėgsta - nebūtina ),
poro arba svogūno,
majonezo, pomidorų padažo, česnako, prieskonių .

Sprandinę supjastom ir paruošiam kaip karbonadą. Apkepame keptuvėje.
Kol mėsa kepa, pasiruošiam padažą : pomidorų padažą ir majonezą (lygiom dalim ) sumaišom, išspaudžiam česnako nemažai, pridedam pipirų, druskos. Kai mėsa pravėsta, aptepame tuo padažu iš abiejų pusių, sudedame į indą, kuriame kepinsime ir paliekame kokiai valandai ( galima ir ilgiau ).

Į keptuvę, kur kepė mėsa, dedame tarkuotas stambiai morkas, kubeliais pjaustytą papriką, svogūną arba porą. Apkepiname, pridedame prieskonių ( čia idealiai tinka bazilikas). Dedame po gerą šaukštą ant mėsos.
Kad daržovės nebyrėtų, aš dar įtarkuoju sūrio, bet tai nebūtina. Beje, daržoves galima keisti pagal skonį ir galimybes.

Kai ateina laikas valgyti, dedame į orkaitę 20 minučių arba mikrobangę 5 -7 minutėms. Garnyrui tinka viskas, ką mėgstam arba turim.

Parašytas: 27 Gru 2006, 01:09
daida
Panašiai kepu lašišą, tik vietoj pomidorų padažo, majonezo ir česnako dedu grietine ir fermentinį sūrį bei prieskonius.

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:05
silsta
Ramunė rašė:
Lilina rašė:
Ramunė rašė:ĮDARYTI KREPŠELIAI
...

Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.

Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti :wink:
Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laiko :wink:
Jei krepšelių neturiu kai reikia po ranka, tai naudoju DUONIUKUS, jie didoki, tai supjaustau reikalingais gabaliukais ir darau sumuštinius. Pabandykit :idea:

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:07
Ramunė
daida rašė:Panašiai kepu lašišą, tik vietoj pomidorų padažo, majonezo ir česnako dedu grietine ir fermentinį sūrį bei prieskonius.
:oops: Aš lašišą nelabai moku ruošti. Kepu paprastai, nes ji ir taip labai skani. Reikės pabandyti su daržovėm. Anyta tai į foliją suka su daržovėm ir bulvėm, Irgi nieko būna. :lol:

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:16
Ramunė
silsta rašė:
Ramunė rašė:
Lilina rašė: Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti :wink:
Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laiko :wink:
:Jei krepšelių neturiu kai reikia po ranka, tai naudoju DUONIUKUS, jie didoki, tai supjaustau reikalingais gabaliukais ir darau sumuštinius. Pabandykit :idea:
Reikės išbandyti. :idea: Tik gali būti problemytė : aš juos ir vienus labai mėgstu. Nors perku dideles pakuotes, jos kažko labai jau greitai išsibaigia, Kartais net pagalvoju, gal jos apytuštės būna... :wink: :lol:

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:19
daida
silsta rašė:Jei krepšelių neturiu kai reikia po ranka, tai naudoju DUONIUKUS, jie didoki, tai supjaustau reikalingais gabaliukais ir darau sumuštinius. Pabandykit :idea:
Dar galima ir iš baltos duonos nedidelių apskrimų išpjauti ir taip pat ant jų daryti sumuštinukus :idea:

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:21
silsta
Yra tokie labai ploni batonai, neprisimenu kaip jie vadinasi, gal prancūziški, tai ant jų irgi darau sumuštinukus, o išpjauti iš duonos nebandžiau.... :?

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:24
daida
silsta rašė:Yra tokie labai ploni batonai, neprisimenu kaip jie vadinasi, gal prancūziški, tai ant jų irgi darau sumuštinukus, o išpjauti iš duonos nebandžiau.... :?
Išpjaustyti labai gražiai atrodo, galima išpjauti gėlytes, mėnuliukus... Na kokias turite formeles sausainiams tokius ir sumuštinius galima padaryti :D

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:27
silsta
Ačiū už idėją, nepagalvojau apie formeles.... :merg2:

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:27
Ramunė
Bet kaip faina, kad mes vėl bendraujam :!: :!: :!: Vėl naujų idėjų ir patarimų.
:P

Per Naujus planuojam į Palangą palėkt keturiese. Reikėtų įdomiau ir paprasčiau ko nors. Jei netingi, parašyk apie tą duonytės "išpjovimą" išsamiau. O tai mano vaizduotė niekaip nenupaišo :roll:

Parašytas: 27 Gru 2006, 10:29
Ramunė
:oops: Sorry :!: Jau perskaičiau :lol: Truputuką pavėlavau....

receptai

Parašytas: 06 Sau 2007, 21:24
AIRENE
taigi -gavau dovanu tas knygeles,perziurejau,ir is to dziaugsmo prikepiau pusiau pagal lenkiska recepta kepyziuku.Pavyko(si karta :) .tik vietoj druskos i tesla dejau cukru.o i varske 1kiausinio tryni,cukraus ir razinu,mirkytu likerio-vandens misiny. Tesla tikrai vykusi gavosi.Is viso pavyko!

Parašytas: 06 Sau 2007, 21:27
Lilina
Nu labai skaniai atrodo ...tik šnai ir netu :hubba:

Parašytas: 06 Sau 2007, 21:34
Ramunė
Vajergau kaip :hubba: :hubba: Matyt, niekur aš nesidėsiu, teks pamėgti saldumynus :merg2:

receptai

Parašytas: 06 Sau 2007, 21:39
AIRENE
Siandien zuvi dariau.Matyt,siandien man sekminga diena-gardu buvo. As,kad nereiketu stoveti ir maisyti ,prisimastau visko

ZUVIS TINGINIAUJANT :)
.Sutarkavau morkas,idejau prieskoniu druskos.ant folijos padariau morku,,patala",padejau zuvi,supjaustyta,gabaliukais,prismozinau,padruskinau,uzdariau folija.Kepiau apie pusvalandi(orkaitej).po to atidariau folija,pabarsciau zuvi tarkuotu suriu,aplydziau,zalumynu dar pabarsciau.su ryziais ir darzovem viska sukirto seimyna.

Parašytas: 06 Sau 2007, 21:46
Lilina
Ką reiškia "prismozinau" ?

Re: receptai

Parašytas: 06 Sau 2007, 21:48
Ramunė
AIRENE rašė:Siandien zuvi dariau.Matyt,siandien man sekminga diena-gardu buvo. As,kad nereiketu stoveti ir maisyti ,prisimastau visko

ZUVIS TINGINIAUJANT :)
.Sutarkavau morkas,idejau prieskoniu druskos.ant folijos padariau morku,,patala",padejau zuvi,supjaustyta,gabaliukais,prismozinau,padruskinau,uzdariau folija.Kepiau apie pusvalandi(orkaitej).po to atidariau folija,pabarsciau zuvi tarkuotu suriu,aplydziau,zalumynu dar pabarsciau.su ryziais ir darzovem viska sukirto seimyna.
TU DAŽNIAU TINGINIAUK IR MUMS VISKĄ 024 , O MES TIK :cook3: :cook1: :valg: :valg:

Parašytas: 06 Sau 2007, 21:56
Ramunė
Lilina rašė:Ką reiškia "prismozinau" ?
Mano mama ir anyta taip vadina prieskonių dėjimą. Ir dar svogūnų ar česnako kepinimą keptuvėje.

receptai

Parašytas: 06 Sau 2007, 22:45
AIRENE
,,pRISMOZINAU"-prieskoniu ,druskos ir kita ko(pvz.Soju padaziuko)pridejau :) Mano mama taip sakydavo.
Dar dabar pagalvojau,kad pagal fos knygeles lenkisku bandeliu su suria varske recepta,tai teslos ir nereiketu kitaip daryt.Butent,kaip parasyta.Bet idarui as surios varskes nemegstu,o va,parukytos sonines,ar siaip lasinuku idaras,ten labai tiktu.Ir nesaldu.

Parašytas: 21 Vas 2007, 17:54
Hazel
Meduolinė eglutė

Tešlai:
200 g sviesto
4 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
200 g miltinio cukraus
200 g grietinės (30 %)
200 g medaus
30 g kepimo miltelių
700-800 g miltų
po pusę a. š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskatų
Glajui:
2 kiaušinio baltymų
2 stiklinių miltinio cukraus

Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę. Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir valandą palaikome šaldytuve. Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio tešlos lakštą ir išpjauname 5 mažėjančias žvaigždes bei 4 apskritimus. Kepame 200ºC temperatūroje 12-15 min.
Glajaus paruošimas
Suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Iš iškeptų žvaigždžių, apskritimų ir glajaus suklijuojame eglutę. Eglutę papuošiame glajumi, spalvotais saldainiukais.
Patarimas: meduolinius sluoksnius galima iškepti ir 1-2 mėn. prieš šventes. Juos laikome kartoninėje dėžutėje, o papuošti ir suklijuoti eglutę galima prieš pat šventę.

Parašytas: 21 Vas 2007, 21:28
Lilina
oooj, koks skanėstas :hubba:

Parašytas: 26 Kov 2007, 12:44
Tutsi
tikrai labai skaniai atrodo :roll: